En mali problem ...
Zavoli sistem.
Včeraj se mi je pojavilo, da mi je avto preklopil na plin kar naenkrat šele po skoraj po 10km (običajno mi preklopi po max 2km) in to pri temperaturi 13°C. Mi je vse skupaj bilo malo čudno ... Sm mislil, morda samo začasna napaka.
Danes zjutraj pri temperaturi 3°C mi je preklopilo skoraj, da takoj po hlanem vžigu!? In mi je takoj malo zatem tudi izklopil plin ... takoj nazaj nisem mogel preklopiti, se mi je pa preklopilo na plin znova po daljši vožnji.
Danes popoldne pri temperaturi vžgem avto pri temperaturi 14°C, mi ni dokaj hitro preklopilo kot je to še pred težavo, ki je nastala včeraj, je pa bistveno hitreje kot včeraj ... po par kilometrih. Šel tankat na Butan plin, ugasnil avto, natočil, plačal, vžgal avto in običajno v taki situaciji takoj preklopil na plin, vendar tokrat ne. Se peljem in peljem ... pa enostavno ni preklopilo. Lučka je samo utripala in utripala ... Ok, sem se sprijaznil, da nekaj ni ok in sem odpeljal 50km na bencin.
Ugasnil avto in sem poskusil z vžigom avta direkt na plin (tist k držiš tipko in obrneš kluč) in - glej ga zlomka - delovalo. Brez problemov vžgal na plin. Sicer naj bi se odsvetoval tak vžig na plin (vsaj v primeru, ko je mašina hladna al kako že), ampak vseeno sem poskusil. Se odpeljal 10km, znova ugasnil avto, čez par minut prižgal (na običajen način) in znova ni samodejno preklopil na plin... lučka je samo utripala.
Zanima me kaj bi to lahko bilo? Je kaj v povezavi z malo težavo, k sm jo imel pred kratkim o
kateri sem že pisal, ali je morda kakšna programska težava?
Bi morda nekakšen reset računalnika (kva pa vem, odklopit akumulator in ponovno prklopit) pomagal?
Sicer k sreči nasledn tedn imam redni servis ... Tam bodo že poštimal. Ampak do takrat me pa firbec daje kva bi to lohk bilo ...

lp,
žuža
Vozim na plin ter za okolje in denarnico skrbim.