Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Re: Dizli izgubili prevlado v Evropi

Napisal/-a xxl Po dec 18, 2017 4:48 pm

Polo78 je napisal/-a:Ker je že ravno govora o Mazdi 6 bencinar G145, pred časom sem imel točno tako kot nadomestni avto in sicer enih 4-5 dni. Vozil sem enako, kot sicer vozim, to je 130-140 km/h po avtocesti, kjer naredim glavnino km, sicer pa dinamična vožnja, vendar brez pretiravanj. Porabil sem za en tank goriva, poraba po BC je bila 6,4 litre, realna (izračunana) poraba pa 6,6 litra. To je sicer za tak avto zelo dober rezultat (stara šestka 1.8 bencinar mi je recimo ob enakem režimu vožnje pila prek 8 litrov), je pa to daleč od kakih magičnih 5,5 litrov. To številko se sicer da doseči vendar z vožnjo kakih 100-110 km/h po avtocesti kar je pa zame cijazenje in ne vožnja.

Kar se pa spritmonitorja tiče je pa povsem realen pokazatelj porabe določenega avta, treba je samo "porezat" tiste z ekstremno nizkimi ali visokimi porabami in se dobi povsem realno sliko.

Polo 78, to je že bližje realnosti in zelo dober rezultat za avto te sorte, če pa kdo doseže še boljše rezultate, pa hvala bogu. Sam bi verjetno imel podobno porabo z G145, koliko sebe poznam. Saj se z Kadjarom lahko vozim tudi 3,6 po BC, ampak... :roll:
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

corus
Novinec

V Italiji Toyotini avtomobili brez dizelskih motorjev

Napisal/-a corus Pe jan 05, 2018 2:31 pm

https://siol.net/avtomoto/novice/toyota ... jev-456871

Navalite dizelaši s komentarji kako so neumni ti Italijani in Japonci.

Da boš zadovoljen sem popravil zadevo.
Zadnjič spremenil corus, dne Pe jan 05, 2018 3:08 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: Toyota: v Italiji avti brez dizelskih motorjev

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe jan 05, 2018 2:49 pm

Temo morate popraviti: v Italiji Toyotini avti brez dizelskih motorjev
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe jan 05, 2018 5:08 pm

Ja in? Naj dajo pri nase enako, pa boš videl. Nima to zveze z ekologijo in pametjo, še posebej se italijani požvižgajo na to, Cena je bistvo in nič drugega.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker Pe jan 05, 2018 5:51 pm

A kako bom komentiral? Jah, prodaja jim bo verjetno padla za kakih 30% :)

alexwell
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexwell Pe jan 05, 2018 5:52 pm

bi moralo pisati nekateri modeli brez dizelskih motorjev... tista dva modela, ki imata največ škodljivih delcev pa ostajata...zanimivo :D

J1897
Novinec

Napisal/-a J1897 Pe jan 05, 2018 8:08 pm

Sicer mi ni jasno, kaj naj bi bil point tega posta o toyotah, da pa je Italija corusov eko raj,mi je pa glede na njegovo besedno inkvizicijo proti dizlom že tako ali tako jasno. Pomislite, velik del prometa po italijanskih mestih se odvija v obliki množice Vesp, Ape-jev in ostalih skuterjev ter njihovih derivatov (od katerih niti en iz svoje izpušne cevi ne izpušča ciklona b v obliki dizelskih hlapov), Fiatovi motorji konstantno dobivajo nagrade za nizke izpuste, Italija pa je poleg tega domovina dveh znamk, ki v svojem ceniku ne ponujata niti 1 dizelskega motorja! Neverjetno, kajne? :D
Če se pa osredotočim na Toyotine avtomobile, sem pa prepričan, da bo odprava večine dizelskih modelov v Italiji nedvomno konkretno izboljšala ozračje, glede na to, da so Toyotini avtomobili daleč najštevilčnejši na italijanskih cestah. :D
(sarcasm off)

Pri blagodejnem vplivu tega ukrepa je seveda potrebno odmisliti raznih prometnih koridorjev v obliki A4 (Torino - Trst), množice italijanskih luk, itd., itd., itd.

Uporabniški avatar
format
Novinec

Napisal/-a format Ne jan 07, 2018 1:42 pm

corus
Novinec

Napisal/-a corus Ne jan 07, 2018 2:31 pm

In pri nas nekateri še vedno ne dojamejo kaj se dogaja z dizli, na srečo je takšnih tudi pri nas vsak dan manj.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Ne jan 07, 2018 4:26 pm

In kaj ima to zveze, kaj se dogaja z dizli. To, da ljudje ne kupujejo več dizlov ne pomeni, da ga sam ne bom kupil. Tudi ko bodo že vsi na električnih bom sam ostal na bencinarju ali dizlu kolikor dolgo se bo dalo.

J1897
Novinec

Napisal/-a J1897 Ne jan 07, 2018 7:40 pm

corus je napisal/-a:In pri nas nekateri še vedno ne dojamejo kaj se dogaja z dizli, na srečo je takšnih tudi pri nas vsak dan manj.

In kaj se dogaja z dizli? Prosim, razsvetli nas. To, da prodaja pada vemo (nenazadnje na to namiguje že naslov teme, obenem pa nas na to vztrajno opozarjaš v praktično vseh postih), to da je dizel škodljiv/onesnažuje (tako kot praktično VSE oblike prometa) tudi.. Kakšno razodetje o dizlih lahko še pričakujemo?

Uporabniški avatar
Fnatic
Uporabnik

Napisal/-a Fnatic Po jan 08, 2018 8:22 am

+1
Ba-dum tssssssss =P

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jan 08, 2018 1:48 pm

alexwell je napisal/-a:bi moralo pisati nekateri modeli brez dizelskih motorjev... tista dva modela, ki imata največ škodljivih delcev pa ostajata...zanimivo :D

Itak prodajna fora...Zdej pa glej,kak bojo hibridom nabil ceno,zravn pa ponudl 7 jurjev subvencije...:D In tak raznorazni corusi verjamejo v zgodbice o ekologiji, nadvladi bencinarjev, itd....... Dejstvo je, da dizlske mašine poganjajo svet...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jan 08, 2018 4:48 pm

Pa še neki...za dizl hejtere: SV je kupla nove Toyote LC 2.8 z dizlskim motorjem, tak da boste še lep čas vohali dizlski dim na naši grudi :D
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To jan 09, 2018 9:38 am

Sem videl tisti nakup in ravno to je bilo moje prvo vprašanje. Toliko o ekologiji ;)

Drugače pa, v planu je kupiti nov avto v letu ali dveh, izbrana sta dva kandidata: Kia Ceed in Peugeot 308. Kia kolikor vem nima turbo bencinskih motorjev in je bencinar brez turbine žalost, Peugeotovi so pa spet BMWjevi in niso nič vredni. Zakaj bi potem kupoval bencinarja, če mi ne ustreza? Da bi pa kupoval novega atmosferca ali pa riskanten motor, mi pač ni. Zato bom pa vzel dizla, velemest oz. centrov se pa že sedaj izogibam.

Še nekaj o čemer se tukaj piše. Kje so tisti avti ki se jih severni evropejci želijo losati in prodati nam "balkancem"? Kot sem gledal, 308 HDi ni nič cenejši tam gor kot tukaj ... pa sem se že veselil da bom dobil občutno cenejši avto, pa tudi če eno leto star.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher To jan 09, 2018 11:09 am

DePalmo, dostop do interneta ima danes vsak, dobesedno vsak.

Uporabniški avatar
Fnatic
Uporabnik

Napisal/-a Fnatic To jan 16, 2018 8:41 am

Zdaj pa samo čakam, če se bo našel kak junak (beri antidizel fanatik) in pokomentiral zapis od Kernc Vinkota.
Ba-dum tssssssss =P

1992Diavolo1992
Novinec

Napisal/-a 1992Diavolo1992 To jan 16, 2018 11:48 am

Pri vsem skupaj pa je najbolj smesno dejstvo, da so zaostritve povzrocile, da so dizli postali bolj cisti od bencinarjev.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher To jan 16, 2018 2:04 pm

sarcasm mode ON

In nekateri še vedno ne dojamejo, kaj se dogaja z dizli. Dizel bolj čist od bencinarja? Neumnost! Znanstveno je dokazano, da je dizel strupen, pa je to komerkoli prav ali ne. Dizle kupujejo samo še na Balkanu. Prodaja dizlov po EU pada. Dizlom vse bolj prepovedujejo vstop v mesta, prodaja jim močno upada in bo še padala. Razviti Evropejci bodo dizle zavrgli, katere bodo stare seveda pokupili in uvozili na Balkanu. V nekaterih medijih se je bojda že pisalo o tem.

sarcasm mode OFF

alexwell
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexwell To jan 16, 2018 2:11 pm

kje si to prebral? po kateri raziskavi temeljiš? kdaj je bila narejena? kdo je v njej sodeloval? :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov