Polo78 je napisal/-a:Ker je že ravno govora o Mazdi 6 bencinar G145, pred časom sem imel točno tako kot nadomestni avto in sicer enih 4-5 dni. Vozil sem enako, kot sicer vozim, to je 130-140 km/h po avtocesti, kjer naredim glavnino km, sicer pa dinamična vožnja, vendar brez pretiravanj. Porabil sem za en tank goriva, poraba po BC je bila 6,4 litre, realna (izračunana) poraba pa 6,6 litra. To je sicer za tak avto zelo dober rezultat (stara šestka 1.8 bencinar mi je recimo ob enakem režimu vožnje pila prek 8 litrov), je pa to daleč od kakih magičnih 5,5 litrov. To številko se sicer da doseči vendar z vožnjo kakih 100-110 km/h po avtocesti kar je pa zame cijazenje in ne vožnja.
Kar se pa spritmonitorja tiče je pa povsem realen pokazatelj porabe določenega avta, treba je samo "porezat" tiste z ekstremno nizkimi ali visokimi porabami in se dobi povsem realno sliko.
Polo 78, to je že bližje realnosti in zelo dober rezultat za avto te sorte, če pa kdo doseže še boljše rezultate, pa hvala bogu. Sam bi verjetno imel podobno porabo z G145, koliko sebe poznam. Saj se z Kadjarom lahko vozim tudi 3,6 po BC, ampak...