Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če feb 08, 2007 5:53 pm

ghostrider je napisal/-a:Tukaj ljudje, ki pravjo da majo ful izkušenj z lučmi v avtih trdijo, da nima veze. Da lahko kr direkt na luči prpneš.

Moj frend ima že ene 8 mescov priklopleno direkt na žice od luči (P307) brez releja in pravi, da mu v redu dela. Jst sm meu ceu avgust in oktober (zdej mam odjavljen P206 do marca) ravno tako povezano direkt na žice od luči in mi je ravno tako delalo vse v redu, samo nameravam dat rele vmes in priklop direkt na akumulator, rele daš pa na žice od luči.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Če feb 08, 2007 6:07 pm

Cash je napisal/-a:
ghostrider je napisal/-a:Tukaj ljudje, ki pravjo da majo ful izkušenj z lučmi v avtih trdijo, da nima veze. Da lahko kr direkt na luči prpneš.

Moj frend ima že ene 8 mescov priklopleno direkt na žice od luči (P307) brez releja in pravi, da mu v redu dela. Jst sm meu ceu avgust in oktober (zdej mam odjavljen P206 do marca) ravno tako povezano direkt na žice od luči in mi je ravno tako delalo vse v redu, samo nameravam dat rele vmes in priklop direkt na akumulator, rele daš pa na žice od luči.

zakaj pa rabiš ti 2 releja za luči pržigat?? en je že standardno...
podpis

Twingo 16V
Nov uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Twingo 16V Če feb 08, 2007 9:13 pm

sej pri raznih avtih ni problem!!!
Problem je samo pri vw, audi, skoda, seat, in SKORAJ vsi avtomobili od letnika 2003 naprej!!! pri drugih avtih se nisem mel problemov in jih nocem met sploh!!
NPR: kaj bos naredil ce ti kaj crkne ?? npr: body comp. (jokat potem je prepozno)
Tak body comp. pa pride kar nekaj denarja (tisti ki se s tem ukvarjate ze veste)
montaza releja pa je cist poceni in enostavna pa pol ves da dela brez problemov!!

LP!!

Aleš

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Če feb 08, 2007 9:19 pm

kwa zdj,bols mez xenonk+rele al ke "varno" tud brez rele-ja

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če feb 08, 2007 9:21 pm

lublancan je napisal/-a:
Cash je napisal/-a:

Sej sm napisu, da bom dau 1 rele, sej sam eden je pršu zravn in tega bom dau ;)

Twingo 16V
Nov uporabnik

Napisal/-a Twingo 16V Če feb 08, 2007 9:45 pm

Twingo 16V je napisal/-a:sej pri raznih avtih ni problem!!!
Problem je samo pri vw, audi, skoda, seat, in SKORAJ vsi avtomobili od letnika 2003 naprej!!! pri drugih avtih se nisem mel problemov in jih nocem met sploh!!
NPR: kaj bos naredil ce ti kaj crkne ?? npr: body comp. (jokat potem je prepozno)
Tak body comp. pa pride kar nekaj denarja (tisti ki se s tem ukvarjate ze veste)
montaza releja pa je cist poceni in enostavna pa pol ves da dela brez problemov!!

LP!!

Aleš

Zdaj pa js ne vem a ne berete postov pa kr tk neki pisete al ka???
A ne vidis pri kirih avtih sem napisal da je problem??
Za druge se ne vem sam js montiram releje je pol 100% varno!!!
Razn pri starih kantah!!

LP
Aleš

Uporabniški avatar
Gavro
Nov uporabnik

Napisal/-a Gavro Če feb 08, 2007 11:11 pm

Polooo je napisal/-a:kwa zdj,bols mez xenonk+rele al ke "varno" tud brez rele-ja

Mene tud to zanima zde, kaj je bolš?

Twingo 16V
Nov uporabnik

Napisal/-a Twingo 16V Če feb 08, 2007 11:26 pm

Bols je ziher prek releja!!!

Vsaj iz mojih izkusenj!!

lp

Aleš

Uporabniški avatar
Gavro
Nov uporabnik

Napisal/-a Gavro Če feb 08, 2007 11:28 pm

Hvala Aleš
Še to, a je res tko k pravijo, da je vgradnja enostavna? Da lahko sam nardiš?

Twingo 16V
Nov uporabnik

Napisal/-a Twingo 16V Če feb 08, 2007 11:35 pm

Vgradnja je cist enostavna!!

Razen seveda je problem z dostopnostjo do zarnc, to pa je odvisno od avta!!!

lp

Aleš

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe feb 09, 2007 9:12 pm

Pozdravljeni!
A ima kdo izmed vas ze izkusnje s xenon kitih pri motorjih.
Kako na te zadeve gledajo policaji in ali so kaksni problemi na tehnicnih pregledih?

LP

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe feb 09, 2007 9:24 pm

Cash je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:
Cash je napisal/-a:

drgač luči že v originalu prižigaš z relejem
ko preklopiš stikalo, ta preklopi rele in luči se prižgejo
če te jst prou razumem, bi dal ti rele med obstoječo inštalacijo za luči in ksenonom
torej bi s stikalom preklopil rele, ki bi preklopil rele, ki bi prižgal luči????
podpis

Twingo 16V
Nov uporabnik

Napisal/-a Twingo 16V So feb 10, 2007 2:17 am

ma kae pa mate rabi se menda en rele :twisted:

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider So feb 10, 2007 8:46 am

lublancan je napisal/-a:
Cash je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:
Cash je napisal/-a:

drgač luči že v originalu prižigaš z relejem
ko preklopiš stikalo, ta preklopi rele in luči se prižgejo
če te jst prou razumem, bi dal ti rele med obstoječo inštalacijo za luči in ksenonom
torej bi s stikalom preklopil rele, ki bi preklopil rele, ki bi prižgal luči????

Svašta!!! Beri nekaj odgovorov nazaj! Fora je v tem, da maš probleme lahko pri starih (slaba inštalacija) in pri novih (razni merilci, testerji in podobna j***a) avtih. Marsikaj bi lahko ponovno napisal spet o stvareh, ki jih medtem spuščaš čez elektro omarico in računalnik, vendar se mi glede na to, da je bilo okoli tega že precej napisanega, zdi to brezveze.Pa še najdl se bo spet nekaj pametnakovičev, ki bojo solil pamet. Tolk da, beri nazaj.
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton So feb 10, 2007 10:56 pm

mega_ne je napisal/-a:ravno včeraj sem montiral drugi kit v lajfu in lahko povem kratko primerjavo med KAIXEN in "BOSCH" xenon kitom (po mojem videnju):

- avta sta oba ista (R Clio, letnik 2002, brez leč - torej parabole)
- v enem "bosch" v drugem kaixen - oba 6000K
- montaža seveda isto (ne)zakomplicirana
- avtomobila sta bila postavljena en zraven drugega in svetila iz iste oddaljenosti (cca. 7m) v steno

- kaixen (z isto K) sveti nekoliko bolj modrikasto, "bosch" popolnoma belo
- ko sem od zida gledal proti lučem je bila "boscheva" parabola polna svetlobe, kaixenova pa ne - stal sem nad višino snopa, torej pomeni da kaixen manj blešči
- ko sem od avta gledal proti zidu je bil kaxienov snop malenkost bolj oster, oba pa sta "razmetavala" odtise parabole tudi višje po zidu, čeprav je "boschev" malo svetlejši -ista ugotovitev kot pri prejšnji točki

torej jaz osebno sem pričakoval več od Kaixena (sam imam "boscha" montiranega 3 tedne). lahko pa še povem da mi nasproti vozeči avti ne blendajo, problem je samo v prehitevanju, ker je desni snop daljši in sedaj ko luči bolj svetijo misli folk ki je prehitevan od mene da imam dolge.

Edino, kar bi pripomnil, je to, da BOSCH ne dela kitov! Tko da karkoli imaš, na žalost ni BOSCH. Glede na to, da si dal ime v narekovaje, to najverjetneje veš ;)

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne So feb 10, 2007 11:45 pm

shelton je napisal/-a:Edino, kar bi pripomnil, je to, da BOSCH ne dela kitov! Tko da karkoli imaš, na žalost ni BOSCH. Glede na to, da si dal ime v narekovaje, to najverjetneje veš ;)

to z narekovaji maš prav. v celem odstavku je "bosch" skoz v narekovajih ravno zarad tega. pač ni se mi dal drugač razlagat, ker sem prevečkat uporabu to ime v odstavku

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač Ne feb 11, 2007 7:59 pm

je gdo montiro ze xenon na corsi letnik 2001-02 kak pa ste to resl,zarnca je namrec v vlozku ki se samo zavrti v lezisce na luci.....
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

Možinc
Nov uporabnik

clio 1,6

Napisal/-a Možinc Po feb 12, 2007 11:11 am

Lep pozdrav.

Ob nabavi xenon sm velik prebirov vaša mnenja. Zdaj pa vam vračam svoje izkušnje.
Imam Cliota 1,6 99 letnik. Pred 1 mesecom sm montirov xenon oz. bi-xenon H4 žarnice. Avto ima žaromete brez leč, a kljub temu svetijo zelo fajn. Težava je le v višini dolgih, kar pa rešm s sputitvijo za eno stopnjo. Edina napaka je bila v povezavi z dnevnimi lučmi, ki so povzročale zadostno napetost za takojšen vklop dolgih luči, kar sm rešu z montažo upora na prostem konektorju za priklop luči. Rešitev je pa tudi priklop parkirne žarnive, saj je njena napetost ravno pravšnja.

Kit ki sem ga uporabil je od Vertexa, a tko kot jih velik paravjo, je to le firma, ki skrbi za prodajo. Svetilnost je 6000.

Kar se pa tiče bleščanja pa od drugih nimam kakih pritožb, le da so luči zelo svetle, kar pa je pri cliotih 2 normaln zarad oblike žarometa in parabole.

Cut off žarka je pa tud normalna, saj sveti po vozilo za katerim vozim na varnostni razdalji.

LP

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Po feb 12, 2007 3:03 pm

Zgleda da zna biti malo bolj zakomplicirano pri novejših avtomobilih. Kolega je dal montirati na Mercedes B xenon in se je kmalu začelo računalniku fuzlat, izpisal mu je celo da ni tekočine za pranje luči, seveda pa avto nima niti te naprave. Montiral mu je pa električar. Zdej so na avtu ponovno običajne žarnice.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov