mega_ne je napisal/-a:ravno včeraj sem montiral drugi kit v lajfu in lahko povem kratko primerjavo med KAIXEN in "BOSCH" xenon kitom (po mojem videnju):
- avta sta oba ista (R Clio, letnik 2002, brez leč - torej parabole)
- v enem "bosch" v drugem kaixen - oba 6000K
- montaža seveda isto (ne)zakomplicirana
- avtomobila sta bila postavljena en zraven drugega in svetila iz iste oddaljenosti (cca. 7m) v steno
- kaixen (z isto K) sveti nekoliko bolj modrikasto, "bosch" popolnoma belo
- ko sem od zida gledal proti lučem je bila "boscheva" parabola polna svetlobe, kaixenova pa ne - stal sem nad višino snopa, torej pomeni da kaixen manj blešči
- ko sem od avta gledal proti zidu je bil kaxienov snop malenkost bolj oster, oba pa sta "razmetavala" odtise parabole tudi višje po zidu, čeprav je "boschev" malo svetlejši -ista ugotovitev kot pri prejšnji točki
torej jaz osebno sem pričakoval več od Kaixena (sam imam "boscha" montiranega 3 tedne). lahko pa še povem da mi nasproti vozeči avti ne blendajo, problem je samo v prehitevanju, ker je desni snop daljši in sedaj ko luči bolj svetijo misli folk ki je prehitevan od mene da imam dolge.
Edino, kar bi pripomnil, je to, da BOSCH ne dela kitov! Tko da karkoli imaš, na žalost ni BOSCH. Glede na to, da si dal ime v narekovaje, to najverjetneje veš