MateSLO je napisal/-a:Meni osebno je zelo vsec ideja voznja s spremljevalcem. Plav karton, zdravniskega in voznjo se naredi in pri 17 letih lahko zacne vozit, seveda v spremstvu starsa (seveda je pogoj da ima nevemkoliko let izpit in manj kot 8 kazenskih). Z veliko volje, starsa ki ima kaj soli v glavi in zna obvladati sina ter seveda sina kateri ima tudi nekaj soli v glavi in se pocuti dovolj sposobnega za voznjo.
Bi skoraj upal stavit da bo clovek ki je vozil s spremljevalcem eno leto in recimo prevozil 5000 km znal pri 18 letih veliko boljse vozit.
To z 18imi leti je malo zgrešeno. Veliko ljudi (no večinoma ženski spol) opravi izpit in se nato par let ne usede za volan. Potem pa mi povej kdo je neizkušen voznik... jaz, ki bom imel do 21ega leta blizu 100000km pod ritjo ali nekdo, ki se bo pri 23ih drugič vsedel v avto.
Tudi spremljevalci tega ne bi rešili... Zraven tebe bi pač sedel kakšen starejši prijatelj, če bi hotel divjati bi še vedno.
Edina smiselna rešitev s katero bi s cest spravili za vožnjo nesposobne ljudi je po mojem obnavljanje izpita. CPP na vsake 3 leta, vožnjo na vsakih 5let. Sem prepričan da bi bilo veliko manj kamikaz na cesti.