Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Po jan 19, 2009 9:23 am

MateSLO je napisal/-a:Meni osebno je zelo vsec ideja voznja s spremljevalcem. Plav karton, zdravniskega in voznjo se naredi in pri 17 letih lahko zacne vozit, seveda v spremstvu starsa (seveda je pogoj da ima nevemkoliko let izpit in manj kot 8 kazenskih). Z veliko volje, starsa ki ima kaj soli v glavi in zna obvladati sina ter seveda sina kateri ima tudi nekaj soli v glavi in se pocuti dovolj sposobnega za voznjo.
Bi skoraj upal stavit da bo clovek ki je vozil s spremljevalcem eno leto in recimo prevozil 5000 km znal pri 18 letih veliko boljse vozit.

To z 18imi leti je malo zgrešeno. Veliko ljudi (no večinoma ženski spol) opravi izpit in se nato par let ne usede za volan. Potem pa mi povej kdo je neizkušen voznik... jaz, ki bom imel do 21ega leta blizu 100000km pod ritjo ali nekdo, ki se bo pri 23ih drugič vsedel v avto.
Tudi spremljevalci tega ne bi rešili... Zraven tebe bi pač sedel kakšen starejši prijatelj, če bi hotel divjati bi še vedno.
Edina smiselna rešitev s katero bi s cest spravili za vožnjo nesposobne ljudi je po mojem obnavljanje izpita. CPP na vsake 3 leta, vožnjo na vsakih 5let. Sem prepričan da bi bilo veliko manj kamikaz na cesti.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jan 19, 2009 9:29 am

Energetik81 je napisal/-a:Pri tej nesreči na AC, ko je tovornjak zbil AMZS vozilo so zapisali, da je tovornjakar vozil po predpisih. Kako hudiča lahko voziš po predpisih in hkrati zbiješ okvarjena vozila na odstavnem pasu?
Ne vem, a ma folk kakšna samomorilska nagnenja, da kar zavijejo v AMZS vozilo živih barv? Ali je kar ves čas že vozil z desnimi kolesi po odstavnem pasu? :bonk

po predpisih je bilo mišljeno, kolikor se razumel -nevinjen, in z nepreveliko hitrostjo - tahograf...
ne vem pa če je bila takrat tam megla, ker sem vozil proti ptuju pa sem videl 5m spred sabo

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po jan 19, 2009 9:54 am

Kljub megli, ne zapelješ kar na odstavni pas. Mogoče je pa mladi tovornjakar (22 let!) podcenil širino tovornjaka in pasel firbec, v bistvu pa je vozil že napol po odstavnem.
Vsekakor je treba proti njemu ostro ukrepati; ne more kar vsak, ki ima 5 minut časa, vozit tak stroj!
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po jan 19, 2009 10:01 am

Plus tega, če je bil AMZS je imel verjetno vklopljene vse žmigavce in na strehi dve rotacijske luči, ki so zlo močne, kak je lahko to spregledal?

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Po jan 19, 2009 2:52 pm

Mindflash je napisal/-a:
MateSLO je napisal/-a:Meni osebno je zelo vsec ideja voznja s spremljevalcem. Plav karton, zdravniskega in voznjo se naredi in pri 17 letih lahko zacne vozit, seveda v spremstvu starsa (seveda je pogoj da ima nevemkoliko let izpit in manj kot 8 kazenskih). Z veliko volje, starsa ki ima kaj soli v glavi in zna obvladati sina ter seveda sina kateri ima tudi nekaj soli v glavi in se pocuti dovolj sposobnega za voznjo.
Bi skoraj upal stavit da bo clovek ki je vozil s spremljevalcem eno leto in recimo prevozil 5000 km znal pri 18 letih veliko boljse vozit.

To z 18imi leti je malo zgrešeno. Veliko ljudi (no večinoma ženski spol) opravi izpit in se nato par let ne usede za volan. Potem pa mi povej kdo je neizkušen voznik... jaz, ki bom imel do 21ega leta blizu 100000km pod ritjo ali nekdo, ki se bo pri 23ih drugič vsedel v avto.
Tudi spremljevalci tega ne bi rešili... Zraven tebe bi pač sedel kakšen starejši prijatelj, če bi hotel divjati bi še vedno.
Edina smiselna rešitev s katero bi s cest spravili za vožnjo nesposobne ljudi je po mojem obnavljanje izpita. CPP na vsake 3 leta, vožnjo na vsakih 5let. Sem prepričan da bi bilo veliko manj kamikaz na cesti.

Dejansko mora imet oseba ki sedi zraven tebe ze nekje 10 let izpit in manj kot 8 tock. Torej ne more bit ravno prijatelj zraven tebe + mora biti v sorodu s tabo.
Dejansko kot sem ze napisal. Voznik in spremljevalec morata oba imet nekaj soli v glavi, pa je stvar lahko zelo poucna.

Luky

Napisal/-a Luky Po jan 19, 2009 9:48 pm

mišek je napisal/-a:Plus tega, če je bil AMZS je imel verjetno vklopljene vse žmigavce in na strehi dve rotacijske luči, ki so zlo močne, kak je lahko to spregledal?

ja ja, se je kr za zamislt, kaj drugega še počneš med vožnjo (telefon, pisanje/branje smsa, pisanje papirjev, iskanje ne vem česa po kabini) in pol ti en reče, pa tolk velik pride za tako malo razdaljo? ja halo, folk js sm pršu do tebe v najkrajšem možnem času da te kdo ne zadane, poleg tega je moja odgovornost da kar se da hitro in varno naložim tvoj avto ob tem moram tudi paziti da me kdo ne povozi, da se avto ne poškoduje (ker me boš potem jebal), da se slučajno kaj ne odhakla, skrbeti moram tudi za to da se nihče ne nahaja za vozilom ko se ga nalaga, in ob vsem tem nosim še svojo glavo naprodaj na cesti, da lahko pomagam tebi ki se zdaj čudiš kaj toliko stane! (js osebno prižgem vse 4 žmigovce že kakih 500m prej preden zapeljem na odstavni pas kjer obstane vozilo, potem pa še rotacijske luči in meglenke ki jih imam zadaj na kasonu...) ampak nikol nism sigurn da ne bo ker prletu noter...

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Po jan 19, 2009 10:16 pm

Ah ja. Nase ceste so preplavljene z taksnimi umetniki. :roll:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jan 20, 2009 12:26 am

Sem se peljal nasproti (proti MB) tisti čas in ni blo neke hude megle takrat (tako da to ni mogel biti izgovor).

Sam ni mi jasno - kako jim rata ravno takrat voziti izven "idealne linije" (spomnimo se tiste nesreče pri Šentjakobu, zarad katere je nastal pravi kaos - podoben primer). Je zaspal za volanom? Omenjeno ni bilo nič.
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar To jan 20, 2009 12:39 am

me zanima kolk ur je vozu voznik...
verjetno tolk da se mu je že blodlo..

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix To jan 20, 2009 11:41 pm

lede na to da je bil voznik tuševega tovornjaka ki dostavla robo nebi reko da pretirano dolgo :roll: verjetno je delal še kakih 15 stvari zravn pa mu je tovornjak zlezo malo na odstavni pas. :roll:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Sr jan 21, 2009 12:23 am

baSix je napisal/-a:lede na to da je bil voznik tuševega tovornjaka ki dostavla robo nebi reko da pretirano dolgo :roll: verjetno je delal še kakih 15 stvari zravn pa mu je tovornjak zlezo malo na odstavni pas. :roll:

da ni ki mobitela zravn pojedu :roll:

queen22
Nov uporabnik

Napisal/-a queen22 Če jan 22, 2009 4:24 pm

No ker ste vsi tako pametni, bi bilo bolje da najprej poznate kaksna so dejstva v resnici. Koliko od vas sploh pozna obadva mladenica ki sta umrla? Koliko od vas sploh ve kaj se je zares zgodilo? No da vam povem..Fanta nista sama kriva, kriv je voznik crne honde ki ju je izrinil s ceste. Vceraj so nasli telefon od pokojnega Alagica na katerem je posnetek. Tako da bomo kmalu vedeli kdo je pravi krivec in upajmo da bo zgnil do konca laifa u zaporu. In prosim brez neumnih komentarjev saj noben ni poznal ne Denisa ne Muharema! Ne komentirajte kot sem ze napisala ce ne poznate razloga!

Lp in upam da bo moderator zbrisal komentarje ki so neprimerni1

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jan 22, 2009 4:33 pm

Ne bom zbrisal komentarjev, v katerih se ljudje razburjajo nad dirkanjem na javni ozki spolzki cesti - ob strani pa jarek oz drevesa. Ker se tega nikakor ne sme početi! Ne moreta bit čisto nič kriva.
Zadnjič spremenil esem, dne Če jan 22, 2009 4:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če jan 22, 2009 4:36 pm

queen22 je napisal/-a:No ker ste vsi tako pametni, bi bilo bolje da najprej poznate kaksna so dejstva v resnici. Koliko od vas sploh pozna obadva mladenica ki sta umrla? Koliko od vas sploh ve kaj se je zares zgodilo? No da vam povem..Fanta nista sama kriva, kriv je voznik crne honde ki ju je izrinil s ceste. Vceraj so nasli telefon od pokojnega Alagica na katerem je posnetek. Tako da bomo kmalu vedeli kdo je pravi krivec in upajmo da bo zgnil do konca laifa u zaporu. In prosim brez neumnih komentarjev saj noben ni poznal ne Denisa ne Muharema! Ne komentirajte kot sem ze napisala ce ne poznate razloga!

Lp in upam da bo moderator zbrisal komentarje ki so neprimerni1

no sj mogoce pa nekateri vemo kaj je blo pa nismo hotl pisat dokler se ne razcisti to vse skupaj an.
vemo tut to da ste cesto zaprl da ste lahko dragal.vem tut to da ste/so do 5 zjutraj na policijo hodil na zaslisanja
to da ga je pa un s hondo zrinu pa nism vedu,pa tut mislm da ni to res.seveda se lahko motm...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jan 22, 2009 4:41 pm

Abbe - daj prosim nalepi slikco google mapa (Eartha) ceste, kjer se je dragalo z označenim mestom nesreče.

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Če jan 22, 2009 4:42 pm

in kaj se vidi na tem posnetku?
lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če jan 22, 2009 4:44 pm

sejjaretun je napisal/-a:in kaj se vidi na tem posnetku?
lp

verjetno ga je snemal un v koradotu ki ni vozil.in se vrjetn vid da so jh zrinl(ce so jih)

@ESEM bi nalimal pa neznam uporabljat teh zadev,nevemkako se shran sliko..
Zadnjič spremenil abbe, dne Če jan 22, 2009 4:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ni vse res kar napišem

queen22
Nov uporabnik

Napisal/-a queen22 Če jan 22, 2009 4:44 pm

Prvo kao prvo jst nism bla zravn. Ce nisi opazu sm zenska. Sm pa poznala Denisa in njegove starse(ki jih se zmeri poznam) pa ti lahko povem da so te informacije iz prve roke. In ocitno ti poznas tega s hondo ker ga jst nism imenovala ti pa ocitno ves kdo je to, tko da me ne cud da drzis z njemu. Ce ze ne ves avto je biu udarjen zadi pa se posnetek je tu. Lej sej ves kako pravjo, laz ma kratke noge tko da je tud on dobu svoje oz. bo. Lp

queen22
Nov uporabnik

Napisal/-a queen22 Če jan 22, 2009 4:45 pm

Ja ocitno ti ves vec od mene samo mau glumis. Res je to da ga je snemal pokojni Alagic in se vidi vse.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Če jan 22, 2009 4:47 pm

cim gres v dirke ze moras zavedat v kaj si sel
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Mayrik56 in 5 gostov