TrijoAdijo je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:Jaz še nisem občutil nobene krize. Pravzaprav mi je bolje, kot kdajkoli prej!
...sva že dva :P
Trije:D
Nažalost tudi js ne vidim nobenega vpliva gospodarske recesije. V času nje sem zaključil študij, imam ponudbe s treh koncev za službo, plačilo pa je za začetnika tudi zgledno. Kar pa seveda ob naraščujočih stroških, ki s krizo nimajo veze, ne pomeni, da nam je, ker je punca doma in proti koncu nosečnosti lahko.
Podobno ne vidim krize v trgovskih centrih, ob odprtjih novih trgovin kot tudi ne prodajnih salonih. Tudi novih avtomobilov je več kot dovolj.
So pa ob nastopu t.i. finančne krize, nasankali tisti, ki so imeli vse premoženje v delnicah, tisti ki so bili zaposleni v podjetjih, ki so že prej životarila in so jih sedaj lahko lastniki zaprli dol z izgovorom gospodarske krize intp.
S tem pa ne želim zmanjšat kritične situacije vedno večjega števila brezposelnih in pomena velikosti njihove stiske - socialna pomoč še za en teden poštenih kosil ni. Je pa za serijsko propadanje podjetij mnogo bolj kriva gnila, nesposobna država in požrešni menedžerji - saj je tako: ukradeš žemlo in greš v zapor, ukradeš "meljone", pa dobiš le brezplačno nočitev na policijski postaji.
Pa še nekaj o zniževanju stroškov dela: v našem podjetju smo celo zrasli v zadnjih šestih mesecih za 10%, božičnice pa so bile za 50% nižje z izgovorom: je gospodarska kriza. Podobno so v podjetju začeli s politiko zastraševanja, češ, da nam je lepo, da sploh mamo službo. Tako, da tole nižanje plač kot se ga kr serijsko poslužujejo, ni nič drugega, kot šparanje na delavcih, kako pa vodilni mečejo denar čez planke, pa raje ne bom razlagal. Poznam par podjetij, kjer so delavcem zamrznili plače, vodilna struktura (jih poznam osebno) pa povečala ter zraven dela take stroške z reprezentanco, da boh pomagi.