naliM je napisal/-a:Zakaj se ni umaknil? Po moje je želel ustvariti konflikt in 'tekmovat' z X-om v starem Golfu za vsako ceno. Po moje je vozniku Mercedesa 'počil film' veliko prej, kot zadajvozečemu. Klasičen manever (pod)povprečno sposobnih voznikov, ki se precenijo na podlagi 'superiornosti' svojega avtomobila ('dražji/novejši avto je bojši in zato hitrejši avto'). In taki zapirajo cesto, tiščijo na plin, ko jih prehitevaš na regionalki in AC, ter se lepijo v naseljih na odbijač, ko se pelješ 50km/h.
Še ena teorija zarote

.
~toMmy~ je napisal/-a:1. Dopustno je pa, da takšen "normalen" voznik vsiljuje svoj tempo nekomu drugemu, čeprav ga praktično nič ne stane, da bi ga spustil naprej(ravno zato, ker ni kolone, je to zelo enostavno)?
Cesta je od vseh, normalen voznik z normalnim tempom nikomur nič ne vsiljuje, tu ne moreš govoriti o nobeni sebičnosti ali arogantnosti. Gre se za čisto običajno vožnjo.
4. Torej ti si "normalen" voznik, vsi z drugačnim stilom vožnje so nenormalni, o tem ni debate?
"Drugačen stil vožnje", a to je nova lepa besedna preoblekica za "dinamične voznike"?

Lepo sem napisal tudi to, da nima veze kdo in kaj je zadaj, NE VIDIM razloga, da se ne bi umaknil.
Dolgoročno je dopuščanje in toleriranje objestnosti škodljivo za kulturo v prometu in prometno varnost. Pa tudi kratkoročno: kaj se bomo zdaj vsi umikali "dinamičnim voznikom"?
5. Torej po tvoji logiki je bolj varno, kot spustit "objestneža" mimo, da ga zadržuješ kolikor dolgo se da in pripelješ njegove že itak bolane, nečloveške, primitivne živce do roba, tako da se te spravi prehitevat tam kjer je prostora malo oz. ga ni dovolj?
Enkrat pišeš o tem, da ima tisti zadaj samo "drugačen stil vožnje", drugič pa o tem, da ima "nečloveško, primitivne živce do roba". Konsistentnost ti ne bi škodila, ker potem bi imel človek vsaj občutek, da imajo tvoje izjave kredibilno dejstveno podlago, ne pa da se gre samo za navijanje za "dinamično vožnjo". Jaz iz tvojih izjav vidim samo navijanje.
lil indian je zelo dobro izpostavila: toleranten si samo do hitrejših od sebe, pokaži še malo tolerantnosti do počasnejših. Netoleranca do počasnejših - saj kaj drugega pa je to kot prikrita objestnost? Prav nič drugega.
Bistvo mojih stavkov pa je preprosto v tem, da objestna vožnja ni sprejemljiva, tudi če jo zavijemo v celofan lepih besed tipa "dinamična vožnja" ali "drugačen stil vožnje", še manj in še toliko večjega obsojanja pa je vredna, če je na račun čisto običajnih voznikov kot tisti z Mercedesom (umikanje ipd..).
Ko se ob prehitevanju kdo zaleti v vaju, mi razlagajta o varnosti takšnega početja.
A zdaj je pa za nevarno prehitevanje kriv tisti, ki ga je objestnež hotel prehiteti? Adijo pamet

.
V avtu se očitno vsi obnašamo vsaj nekoliko drugače kot v vsakdanjem življenju
Jaz pa mislim, da se v vožnji kar lepo pokaže kakšen je značaj človeka.