Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

kamal
Novinec

Re: Cepci na cesti

Napisal/-a kamal So dec 25, 2010 1:23 pm

zajbel je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:Koliko (km/h) je varno se je vozit? Pa ne govorim o temu da ti avto ne odnese, ampak o tem da se lahko varno ustaviš če je za ovinkom, otrok, plaz, kamijon, avto...

Da pa še na to gledam po takah cestah, je pa bolje, da drva v peč mečem, da me nebo zeblo. :jao: Saj ni čudno, da se nekateri vozijo 50-60km/h tam kjer je omeitev 90km/h saj namesto da bi bili skoncentrirani na samo vožnjo, raje razmišljajo, gdaj se jim bo pred avto ponovno postavil berlinski zid. :huh:

Zaradi takega razmišljanja se dogajajo nesreče in so mrtvi na cestah. In ti resno svetujem, raje meči drva v peč, kot pa da voziš po cestah. Taki ljudje, kot si ti, niste za na cesto. Lepo, da bi dojel, da nisi sam na cesti. In predvsem zaradi takih se je tudi zgodila nesreča na dolenjski avtocesti.

Prosim te, da ne pišeš zakaj se je zgodila prometna nesreča na omenjeni AC, če tega 100% ne veš, ker ni spoštljivo do tistih, ki vedo.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ So dec 25, 2010 1:32 pm

naliM je napisal/-a:Zakaj se ni umaknil? Po moje je želel ustvariti konflikt in 'tekmovat' z X-om v starem Golfu za vsako ceno. Po moje je vozniku Mercedesa 'počil film' veliko prej, kot zadajvozečemu. Klasičen manever (pod)povprečno sposobnih voznikov, ki se precenijo na podlagi 'superiornosti' svojega avtomobila ('dražji/novejši avto je bojši in zato hitrejši avto'). In taki zapirajo cesto, tiščijo na plin, ko jih prehitevaš na regionalki in AC, ter se lepijo v naseljih na odbijač, ko se pelješ 50km/h.
Še ena teorija zarote :lol: .

~toMmy~ je napisal/-a:1. Dopustno je pa, da takšen "normalen" voznik vsiljuje svoj tempo nekomu drugemu, čeprav ga praktično nič ne stane, da bi ga spustil naprej(ravno zato, ker ni kolone, je to zelo enostavno)?
Cesta je od vseh, normalen voznik z normalnim tempom nikomur nič ne vsiljuje, tu ne moreš govoriti o nobeni sebičnosti ali arogantnosti. Gre se za čisto običajno vožnjo.
4. Torej ti si "normalen" voznik, vsi z drugačnim stilom vožnje so nenormalni, o tem ni debate?
"Drugačen stil vožnje", a to je nova lepa besedna preoblekica za "dinamične voznike"? :lol:
Lepo sem napisal tudi to, da nima veze kdo in kaj je zadaj, NE VIDIM razloga, da se ne bi umaknil.
Dolgoročno je dopuščanje in toleriranje objestnosti škodljivo za kulturo v prometu in prometno varnost. Pa tudi kratkoročno: kaj se bomo zdaj vsi umikali "dinamičnim voznikom"?
5. Torej po tvoji logiki je bolj varno, kot spustit "objestneža" mimo, da ga zadržuješ kolikor dolgo se da in pripelješ njegove že itak bolane, nečloveške, primitivne živce do roba, tako da se te spravi prehitevat tam kjer je prostora malo oz. ga ni dovolj?
Enkrat pišeš o tem, da ima tisti zadaj samo "drugačen stil vožnje", drugič pa o tem, da ima "nečloveško, primitivne živce do roba". Konsistentnost ti ne bi škodila, ker potem bi imel človek vsaj občutek, da imajo tvoje izjave kredibilno dejstveno podlago, ne pa da se gre samo za navijanje za "dinamično vožnjo". Jaz iz tvojih izjav vidim samo navijanje. lil indian je zelo dobro izpostavila: toleranten si samo do hitrejših od sebe, pokaži še malo tolerantnosti do počasnejših. Netoleranca do počasnejših - saj kaj drugega pa je to kot prikrita objestnost? Prav nič drugega.

Bistvo mojih stavkov pa je preprosto v tem, da objestna vožnja ni sprejemljiva, tudi če jo zavijemo v celofan lepih besed tipa "dinamična vožnja" ali "drugačen stil vožnje", še manj in še toliko večjega obsojanja pa je vredna, če je na račun čisto običajnih voznikov kot tisti z Mercedesom (umikanje ipd..).

Ko se ob prehitevanju kdo zaleti v vaju, mi razlagajta o varnosti takšnega početja.
A zdaj je pa za nevarno prehitevanje kriv tisti, ki ga je objestnež hotel prehiteti? Adijo pamet :lol: .

V avtu se očitno vsi obnašamo vsaj nekoliko drugače kot v vsakdanjem življenju
Jaz pa mislim, da se v vožnji kar lepo pokaže kakšen je značaj človeka.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So dec 25, 2010 1:39 pm

gustelj je napisal/-a:Vidiš, tvoj problem je v tem, da v mladosti nisi dovolj igral šaha. Ne predvidevaš dovolj potez vnaprej. Zmanjka ti od tam, ko spustiš takega kretena predse, saj bo le-ta zelo očitno nadaljeval s vojimi "vragolijami". In ker ima hudič rad mlade, mu bo nasproti pripeljal ravno tvoj oče, tvoja mama poleg njega pa bo ravno tolažila tvojega bolanega otroka, ki ga skrbna dedek in babica peljeta k zdravniku, ker ti nimaš časa. In ta X-Hairasti pacient jih bo stresel v grapo, sam pa seveda pobegnil, kot je v navadi takšnih pogumnih strahopetcev.
No, saj ne rečem, lahko pa tudi da boš imel srečo in bo namesto starih staršev s ceste zrinil tvojo ženo.

a to se je zgodilo tebi osebno ali so samo tvoje božične želje forumašem ??? :shock:
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So dec 25, 2010 1:46 pm

naliM je napisal/-a:Če mene kdo dohiti na regionalki, ga bom spustil mimo ob prvi priložnosti, saj hitrejši od mene. To je varneje zame in zanj, saj gre on dalje svoj tempo, jaz pa svojega, brez, da bi se ovirala. Pa priznam, da izvenm naselij nisem med najpočasnejšimi.
Včasih (moj vozniški izpit ima krepko preko 20let) smo cestni bonton izvajali tako, da si hitrejšemu s smernikom nakazal, da lahko varno prehiti. Takrat so se roke dvigale v znak zahvale, danes pa samo za to, da krilijo in kažejo sredinec.

no to se med nami malo starejšimi še zmeraj zgodi ... moja žena , ki mimogrede ponavadi ni ravno navdušena nad mojo vožnjo , pravi , da ji nikoli ne bo čisto jasno , kako se lahko nekateri samo s pogledi in minimalnimi namigi zmenimo v situaciji , ko se vsi malo skregamo s prometnimi predpisi .... nenamenoma...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So dec 25, 2010 2:10 pm

domen_ je napisal/-a:
naliM je napisal/-a:Zakaj se ni umaknil? Po moje je želel ustvariti konflikt in 'tekmovat' z X-om v starem Golfu za vsako ceno. Po moje je vozniku Mercedesa 'počil film' veliko prej, kot zadajvozečemu. Klasičen manever (pod)povprečno sposobnih voznikov, ki se precenijo na podlagi 'superiornosti' svojega avtomobila ('dražji/novejši avto je bojši in zato hitrejši avto'). In taki zapirajo cesto, tiščijo na plin, ko jih prehitevaš na regionalki in AC, ter se lepijo v naseljih na odbijač, ko se pelješ 50km/h.
Še ena teorija zarote :lol: .

~toMmy~ je napisal/-a:1. Dopustno je pa, da takšen "normalen" voznik vsiljuje svoj tempo nekomu drugemu, čeprav ga praktično nič ne stane, da bi ga spustil naprej(ravno zato, ker ni kolone, je to zelo enostavno)?
Cesta je od vseh, normalen voznik z normalnim tempom nikomur nič ne vsiljuje, tu ne moreš govoriti o nobeni sebičnosti ali arogantnosti. Gre se za čisto običajno vožnjo.
4. Torej ti si "normalen" voznik, vsi z drugačnim stilom vožnje so nenormalni, o tem ni debate?
"Drugačen stil vožnje", a to je nova lepa besedna preoblekica za "dinamične voznike"? :lol:
Lepo sem napisal tudi to, da nima veze kdo in kaj je zadaj, NE VIDIM razloga, da se ne bi umaknil.
Dolgoročno je dopuščanje in toleriranje objestnosti škodljivo za kulturo v prometu in prometno varnost. Pa tudi kratkoročno: kaj se bomo zdaj vsi umikali "dinamičnim voznikom"?
5. Torej po tvoji logiki je bolj varno, kot spustit "objestneža" mimo, da ga zadržuješ kolikor dolgo se da in pripelješ njegove že itak bolane, nečloveške, primitivne živce do roba, tako da se te spravi prehitevat tam kjer je prostora malo oz. ga ni dovolj?
Enkrat pišeš o tem, da ima tisti zadaj samo "drugačen stil vožnje", drugič pa o tem, da ima "nečloveško, primitivne živce do roba". Konsistentnost ti ne bi škodila, ker potem bi imel človek vsaj občutek, da imajo tvoje izjave kredibilno dejstveno podlago, ne pa da se gre samo za navijanje za "dinamično vožnjo". Jaz iz tvojih izjav vidim samo navijanje. lil indian je zelo dobro izpostavila: toleranten si samo do hitrejših od sebe, pokaži še malo tolerantnosti do počasnejših. Netoleranca do počasnejših - saj kaj drugega pa je to kot prikrita objestnost? Prav nič drugega.

Bistvo mojih stavkov pa je preprosto v tem, da objestna vožnja ni sprejemljiva, tudi če jo zavijemo v celofan lepih besed tipa "dinamična vožnja" ali "drugačen stil vožnje", še manj in še toliko večjega obsojanja pa je vredna, če je na račun čisto običajnih voznikov kot tisti z Mercedesom (umikanje ipd..).

Ko se ob prehitevanju kdo zaleti v vaju, mi razlagajta o varnosti takšnega početja.
A zdaj je pa za nevarno prehitevanje kriv tisti, ki ga je objestnež hotel prehiteti? Adijo pamet :lol: .

V avtu se očitno vsi obnašamo vsaj nekoliko drugače kot v vsakdanjem življenju
Jaz pa mislim, da se v vožnji kar lepo pokaže kakšen je značaj človeka.

Pa kdo pravi, da si ti NORMALEN VOZNIK? Pa kakšnih kriterijih, si ravno TI tisti, ki bi se ti vsi morali prilagajat? Po kakšnih kriterijih so vsi hitrejši objestneži? Večji egoizem že težko najdeš!

Če bi ti in lil indian malo bolj brala moje poste, posebno pa ti, bi ti bilo kristalno jasno, da sem toleranten tudi do počasnejših! In spet smo tam, drugo očitno za tvoje možgane ne obstaja kot tvoj način vožnje a.k.a. "normalen" in objestneži, vse kar je hitrejše od tebe, je za obsojat! Če dohitim počasnejšega, se mu ne nabijam na rit, približam se le ob prehitevanju pa še tam ne preblizu, če vem da nekaj kilometrov ne bo priložnosti za prehitevanje, razdaljo na tem odseku še dodatno povečam. Na avtocesti že prej postopno upočasnim, če dohitevam počasnejšega na levem pasu in dokler se nima (večkrat) priložnosti varno umaknit in je ne izkoristi, se niti najmanj ne razburjam. Marsikomu v gužvi odstopim prednost, se ne ustavljam sred križišča v gužvi, da bi le vsem zaprl pot(me zanima kolikokrat ti narediš kaj podobnega?). A to mogoče ni dovolj tolerantno do vseh?

Če kdo išče izgovore, si to ravno ti! Na vsak način opravičuješ vsiljevanje svojega tempa ostalim v prometu, ker si tako zelo "normalen", da raje nekoga spravljaš ob živce, kot da bi mu odstopil malo prostora ze prehitevanje. S svojim razmišljanjem nisi nič boljši od tistih nekaj procentov blendačev, ki bi najraje že ob prvem trenutku vse izrinili iz ceste, omejeni ste oboji, ker drugega kot lastnega tempa ne prenesete. Oni si ne morejo dovoliti, da bi kdo bil pred njimi, ker so glavni, ti pa da bi te kdo prehitel, ker si tako zelo normalen. Objestni ste oboji, oni z odkrito agresivnostjo, drugi s "pasivnim" ravnanjem.

To je podobno, kot da bi sedel v kinu in ne bi niti malo odmaknil nog za nekoga, ki želi mimo, zato ker ni prišel par minut prej, čista sebičnost in neotesanost, ti si tam, za ostale te pa ne briga. Gre se za kulturo, ki je na cesti očitno ne premoreš niti najmanj, saj iščeš vse možne izgovore za zadrževanje, le da ti ne bi ego preveč trpel, ker bi nekoga spustil mimo.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So dec 25, 2010 2:17 pm

plinaš je napisal/-a:
naliM je napisal/-a:Če mene kdo dohiti na regionalki, ga bom spustil mimo ob prvi priložnosti, saj hitrejši od mene. To je varneje zame in zanj, saj gre on dalje svoj tempo, jaz pa svojega, brez, da bi se ovirala. Pa priznam, da izvenm naselij nisem med najpočasnejšimi.
Včasih (moj vozniški izpit ima krepko preko 20let) smo cestni bonton izvajali tako, da si hitrejšemu s smernikom nakazal, da lahko varno prehiti. Takrat so se roke dvigale v znak zahvale, danes pa samo za to, da krilijo in kažejo sredinec.

no to se med nami malo starejšimi še zmeraj zgodi ... moja žena , ki mimogrede ponavadi ni ravno navdušena nad mojo vožnjo , pravi , da ji nikoli ne bo čisto jasno , kako se lahko nekateri samo s pogledi in minimalnimi namigi zmenimo v situaciji , ko se vsi malo skregamo s prometnimi predpisi .... nenamenoma...

No saj tega je res obupno malo pri nas, komunikacije in sodelovanja z ostalimi na cesti. Nekateri o tem nimajo pojma, včasih imam občutek, da niti kakšne prijazne geste ne razumejo. Ko me recimo kdo spusti v kolono, mu večinoma dam na kratko vse 4 žmigavce v zahvalo, na ta način se skušam včasih tudi opravičit za kakšno neumnost, ko vidiš, da je nekdo zadaj hitrejši, mu nakažeš z desnim, da ima varno priložnost za prehitet ipd. Zdaj je očitno bistvo vsem pokazat, da imaš ti prav in nimajo kaj drezat v tebe...

P.S.: Sam imam vozniško (za avto) šele dobra 4 leta, sem pa že od otroštva "na cesti" po Evropi in Balkanu v osebnem avtu, kombiju in šleperju. Kot zanimivost povem tudi, da imata oče in mama oba izpit za kamion in avtobus. :D Vožnja mi je bila vedno zanimiva, zato sem tudi sam že prevozil precej nujnih in tudi uživaških oz. turističnih kilometrov. "Poklicno" sem vozil kombija 4 mesece po centru Ljubljane in še več po zakotnih vaških cesticah tudi v najslabših vremenskih razmerah. Mogoče je moja prednost v tem, da mi vožnja predstavlja veselje in je zaradi tega ne uporabljam za sproščanje frustracij s (pasivno) agresijo! =P
Zadnjič spremenil ~toMmy~, dne So dec 25, 2010 2:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So dec 25, 2010 2:35 pm

~toMmy~ je napisal/-a:No saj tega je res obupno malo pri nas, komunikacije in sodelovanja z ostalimi na cesti. Nekateri o tem nimajo pojma, včasih imam občutek, da niti kakšne prijazne geste ne razumejo. Ko me recimo kdo spusti v kolono, mu večinoma dam na kratko vse 4 žmigavce v zahvalo, na ta način se skušam včasih tudi opravičit za kakšno neumnost, ko vidiš, da je nekdo zadaj hitrejši, mu nakažeš z desnim, da ima varno priložnost za prehitet ipd. Zdaj je očitno bistvo vsem pokazat, da imaš ti prav in nimajo kaj drezat v tebe...

Evo včeraj npr. sem se v Ljubljani vključeval s parkinga na glavno ulico. Bila je kolona, ki se je premikala zelo počasi. Ko je šlo okoli dvajset avtov že mimo, mi je en voznik z bledanjem nakazal, da me bo spustil predse. Sem bil že skoraj na pol ceste, ko je en kombi prehitel njega, mu začel trobit in še mene skoraj udaril, če ne bi naglo zaviral, da je na koncu lahko prišel za en avto bližje semaforju :roll:
Jaz sem se potem normalno vključil, se s 4-imi smerniki zahvalil vozniku za mano in nadaljevali smo pot. ;)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So dec 25, 2010 2:36 pm

plinaš je napisal/-a:

Pa se ne dogaja to samo med starejšimi, se tudi med "mladimi" predvsem, če si, in da še delaš na cesti, takrat spoznas kaj pomeni nepisano pravilo, in da se probaš čim hitreje umakniti da nisi nekom u napoto
Sem bil dva dni na vzdrževanju cest, in ko vidiš kaj ljudje delajo, bi pričakoval vsak dan vsaj dva mrtva cestarja. In poglej ga zlomka, 98 procentov kamikaz je bilo kravatarjev z zelo dolgim podalškom kur.. (beri premium razred) ki niso upoštevali ne semaforja, ne znakov in ne rotaciske luči, to so kr tišali z glavo skozi zid. In enako bi verjetno naredil tudi tisti, ki ga je hotel x-hair prehiteti.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So dec 25, 2010 2:43 pm

~toMmy~ je napisal/-a:No saj tega je res obupno malo pri nas, komunikacije in sodelovanja z ostalimi na cesti. Nekateri o tem nimajo pojma, včasih imam občutek, da niti kakšne prijazne geste ne razumejo. Ko me recimo kdo spusti v kolono, mu večinoma dam na kratko vse 4 žmigavce v zahvalo, na ta način se skušam včasih tudi opravičit za kakšno neumnost, ko vidiš, da je nekdo zadaj hitrejši, mu nakažeš z desnim, da ima varno priložnost za prehitet ipd. Zdaj je očitno bistvo vsem pokazat, da imaš ti prav in nimajo kaj drezat v tebe...

zadnjič sem ustavil nekomu , ki je pripeljal po prednostni in je po njej tudi imel namen zaviti v desno ... tip se je ustavil in ko sem mu z roko nakazal da naj kar lepo spelje ker ima itak prednost pred mano ( pa četudi odmislimo znake je bil moj desni) mi je prav lepo namigni z vrtečim se prstom na sencih da sem neumen ... sem ga upošteval ter počakal , da se je odpeljal...daleč naprej... in potem lepo brez smerokaza zavijal na naslednjih dveh križiščih - enkrat desno in drugič levo...
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So dec 25, 2010 2:46 pm

lancia hf je napisal/-a:Pa se ne dogaja to samo med starejšimi, se tudi med "mladimi" predvsem, če si, in da še delaš na cesti, takrat spoznas kaj pomeni nepisano pravilo, in da se probaš čim hitreje umakniti da nisi nekom u napoto
Sem bil dva dni na vzdrževanju cest, in ko vidiš kaj ljudje delajo, bi pričakoval vsak dan vsaj dva mrtva cestarja. In poglej ga zlomka, 98 procentov kamikaz je bilo kravatarjev z zelo dolgim podalškom kur.. (beri premium razred) ki niso upoštevali ne semaforja, ne znakov in ne rotaciske luči, to so kr tišali z glavo skozi zid. In enako bi verjetno naredil tudi tisti, ki ga je hotel x-hair prehiteti.

to se pa čisto strinjam s tabo .. in zeloooo veliko jih ima prilepljen gsm na ušesu .... in to pri avtu ki stane preko 40,000€ ... jah siromaki kaj čmo...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ So dec 25, 2010 3:27 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Pa kakšnih kriterijih, si ravno TI tisti, ki bi se ti vsi morali prilagajat?
Odgovor je čisto preprost: kriterij, ki se mu moramo vsi prilagajati so cestno prometna pravila in razmere na cesti. In da ne bomo govorili o praznem zraku, bom še enkrat na konkretnem primeru povedal kaj je to: tisti Mercedes v x-hairovem filmcku je vozil razmeram primerno. Pa če se na glavo postaviš, 50km/h je na tisti ozki zasneženi in nepregledni cesti povsem primerna hitrost. Treba je imeti pred očmi konkretno situacijo.

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 So dec 25, 2010 3:46 pm

Tist mercedes je mogoče za svoje gume in znanje peljal primerno hitro, x-hair pa ima verjetno(če se lahko tako pelje) boljše gume, več znanja(izkušenj) vožnje po snegu...v glavnem z najmanj 65km/h bi se lahko tam vozil pa se ni mogle zaradi še enega cepca na cesti, opažam da se je še par takih nedeljskih voznikov priključilo debati. :huh:

Nekdo je napisal, da se mu zdi da je za pretočnost na avtocesti najbolj primerna hitrost okoli 120km/h. če je to mišljeno za prehitevalni pas ni čudno da je na cesti tak cirkus kot ga videvamo vsak dan.

Je pa ta tema postala samo bojišče med počasnimi(kao varnimi) prepotentneži ki bodo nas "norce" s svojo vožnjo učili vozi po cestah-NE HVALA jaz sem izpit naredil v avtošoli in ne rabim enga debila da me uči vozit s tem da me ne spusti naprej in dokazuje da ima IQ na nivoju vodnega hidranta-in tistimi ki znamo predse spustiti hitrejšega in mu s tem ne pokvarimo dneva niti ne dokazujemo da znamo nabolje voziti s tem da vas "učimo" peljat primerno razmeram na cesti.

Neke vozniške kulture res ni več na cestah, leva roka se res uporablja samo še za izkazovanje čustev do soudeležencev v prometu.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So dec 25, 2010 3:54 pm

domen_ je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Pa kakšnih kriterijih, si ravno TI tisti, ki bi se ti vsi morali prilagajat?
Odgovor je čisto preprost: kriterij, ki se mu moramo vsi prilagajati so cestno prometna pravila in razmere na cesti. In da ne bomo govorili o praznem zraku, bom še enkrat na konkretnem primeru povedal kaj je to: tisti Mercedes v x-hairovem filmcku je vozil razmeram primerno. Pa če se na glavo postaviš, 50km/h je na tisti ozki zasneženi in nepregledni cesti povsem primerna hitrost. Treba je imeti pred očmi konkretno situacijo.

Ja itak, zdaj bomo pa tako obrnili, da se gre izključno za to situacijo, prej ti pa ni bil problem pisat o širši sliki? A ti mogoče vidiš toliko bolje od ostalih, da veš kako se je avto obnašal na tisti podlagi? Če je malo snega, je pač 50km/h več kot dovolj, čeprav nimaš pojma, če je bila poledica, plundra, če so gume prihajale takoj v stik z asfaltom itd. ampak ti pač veš, da je bila njegova vožnja(preden je dohitel tega) nevarna? Vglavnem ti bi ravnal isto kot voznik Mercedesa, rajši bi vztrajal s takšno vožnjo, da X-hairu ne bi dovolil prehitevanja, tudi če bi on že popolnoma izgubil živce zadaj? Raje bi bil živčen ti spredaj in on zadaj, reskiral nevarno situacijo, kot da se "podrediš" oz. pustiš človeka, da vozi tako hitro, ko se počuti sposobnega? Ti jasno daješ vsem do znanja, da najbolje veš, koliko se je po določeni podlagi varno vozit(gume in avtomobil, kot tudi sposobnosti šoferja ne štejejo) in vse kar je hitrejše, je divjanje? Pač si sposoben jasno določit že na podlagi enega posnetka in par vrstic zakona, kakšna hitrost je primerna in tudi zahtevat, da nihče vozi več, kot se tebi zdi primerno.

Me veseli, da imamo tako sposobne sodne izvedence za promet in hkrati še prometne policiste na tem forumu! Upam le, da čim manj takšnih srečam na cesti v novem letu!
Slika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So dec 25, 2010 4:13 pm

naliM je napisal/-a:Včasih (moj vozniški izpit ima krepko preko 20let) smo cestni bonton izvajali tako, da si hitrejšemu s smernikom nakazal, da lahko varno prehiti. Takrat so se roke dvigale v znak zahvale, danes pa samo za to, da krilijo in kažejo sredinec.

ravno o tem sem pisal par strani nazaj..

danes je popularno nagajati po lastni presoji. ljudje ne dojamejo, da je razpon avtov in s tem zavorna pot v dežju,snegu in še čemu zelo različna. ko tudii prilagojena hitrost. in nihče od nas ni poklican, da bi laho določil kaj je varno in kaj ne, če se le držimo zakona in bontona.

PS vsakršna živčnost je nesprejemljiva enako kot nagajanje. jst vidim, da je na cestah obojega enako, zato se bodo mogli vsi potrudit da bo boljše!

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ So dec 25, 2010 4:19 pm

domen_ je napisal/-a:

pa od kje ti pametnjakovič lahko sodiš kaj je primerno?
primerno se je najprej držati pravil in če je merđo vozil po sredini in to še namerno se jih ni držal. drugo je resnica, da tam ko se je x-hair odločol prehitevat je bilo preozko.. ampak pred tem je posnetek večkrat rezan in se vidi, kaj je počel merđo. Zarota je to, da takega cepca podpiraš. in zavajaš cel forum.. od kdaj pa ni potrebno spoštovat več pravil o prehitevanju? od kdaj lahko vozimo po sredini ceste? jasno je da zagovarjaš mačka v žaklu in sram te naj bo!

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So dec 25, 2010 4:23 pm

Js ne vem kaj eni hočete povedat s tem, da je vozil tip s primerno hitrostjo.. ?
Še vedno je vozil z več kot 40% nižjo hitrostjo in še vedno je nesramno oz. objestno da ne spustiš nekoga naprej, če imaš možnost in če on to želi in ti da jasno vedet.
Sej ne trdimo, da bi moral tip vozit 90, lol.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ So dec 25, 2010 4:26 pm

~toMmy~ je napisal/-a:A ti mogoče vidiš toliko bolje od ostalih, da veš kako se je avto obnašal na tisti podlagi?
Cesta je bila zožana zaradi snega, to se lepo vidi. Tudi plug ni šel tam za brezveze, na cesti je bil sneg, to ni dvoma. Kako pa je z možno poledico (takrat so bile tiste nizke temperature) in kakšne gume je imel Mercedes, tega pa pač ne vemo. Ampak pomoje je čisto dovolj razlogov, da z zdravo pametjo rečemo da je 50km/h čisto ustrezna hitrost. Nekaterim pa tako in tako nikoli ni dovolj.

Vglavnem ti bi ravnal isto kot voznik Mercedesa, rajši bi vztrajal s takšno vožnjo, da X-hairu ne bi dovolil prehitevanja, tudi če bi on že popolnoma izgubil živce zadaj?
Živce se ne sprošča na cesti.

Raje bi bil živčen ti spredaj in on zadaj, reskiral nevarno situacijo, kot da se "podrediš" oz. pustiš človeka, da vozi tako hitro, ko se počuti sposobnega?
Marsikdo misli, da je bolj sposoben voznik od ostalih, pa to še ne pomeni, da je res.

Ti jasno daješ vsem do znanja, da najbolje veš, koliko se je po določeni podlagi varno vozit(gume in avtomobil, kot tudi sposobnosti šoferja ne štejejo) in vse kar je hitrejše, je divjanje?
Omejitve so z razlogom in nisem si jih js izmislil, prav tako priporočila v izrednih vremenskih razmerah. Malo si jih preberi - tega si nisem js izmislil. Priporočila so napisana na podlagi neposrednih izkušenj iz prakse, ki jih ima policija statistično gotovo več kot "sposobni dinamični vozniki".

Jerch_ je napisal/-a:pa od kje ti pametnjakovič lahko sodiš kaj je primerno?
Beri zgoraj.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ So dec 25, 2010 4:27 pm

dolenc46 je napisal/-a:Tist mercedes je mogoče za svoje gume in znanje peljal primerno hitro.........v glavnem z najmanj 65km/h bi se lahko tam vozil pa se ni mogle zaradi še enega cepca na cesti
Aha, ker se je moral peljat 50km/h namesto 65km/h je zdaj tisti pred njim cepec. :lol:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ So dec 25, 2010 4:33 pm

domen_ je napisal/-a:
dolenc46 je napisal/-a:Tist mercedes je mogoče za svoje gume in znanje peljal primerno hitro.........v glavnem z najmanj 65km/h bi se lahko tam vozil pa se ni mogle zaradi še enega cepca na cesti
Aha, ker se je moral peljat 50km/h namesto 65km/h je zdaj tisti pred njim cepec. :lol:

oprosti za osebno oznako, mapak na žalost si cepec ti, ki moralno podpiraš dejanja, ki so protizakonita!
pa da se nebo spet posploševalo in napihovalo..
1. ni v redu, da se je x-hair na tistem ozkem delu odločil prehitevat
2. ni v redu, da te taki cepci kot je ta v merđotu živcirajo, magari po 20km
3. ni res, da bi se merđo moral umakniti v sneg, bankino

ostaja pa dejstvo, da, kljub širšim predelom in ravnim odsekom voznik merđota ni želel spustiti predse x-haira. in nehaj že zavajati javnost, raje preberi CPP.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So dec 25, 2010 4:38 pm

domen_ je napisal/-a:
Vglavnem ti bi ravnal isto kot voznik Mercedesa, rajši bi vztrajal s takšno vožnjo, da X-hairu ne bi dovolil prehitevanja, tudi če bi on že popolnoma izgubil živce zadaj?
Živce se ne sprošča na cesti.

Keri lame odgovori, sory :D

Kt da bi en prašu če bi se umaknu, če bi ti en meril s pištolo v čelo pa bi odgovoril "V ljudi se ne strelja" :mrgreen:
Sj se ne gre za sploščanje živcev, pač uporabil je tako besedno zvezo, point je drugje..
domen_ je napisal/-a:
Raje bi bil živčen ti spredaj in on zadaj, reskiral nevarno situacijo, kot da se "podrediš" oz. pustiš človeka, da vozi tako hitro, ko se počuti sposobnega?
Marsikdo misli, da je bolj sposoben voznik od ostalih, pa to še ne pomeni, da je res.

Spet odgovarjaš, pa nisi nič odgovoril.
Se pravi ok, raje bi reskiral nevarno situacijo in pol v bolnici modro pripomnil, da niso vsi (ostali) tako sposobni kot mislijo.
Eni pa ste trmasti, res :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov