Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Re: Radarji v Mariboru!

Napisal/-a domen_ Po dec 03, 2012 12:12 am

rnisan je napisal/-a:Strinjam se, da moja predlagana rešitev ni edina niti mogoče teoretično najboljša (katera pa je?), a meni se v dani situaciji (upoštevajoč človeški faktor, pretekle dogodke, ljudi v politiki,..), v kateri smo, zdi najboljša.
In kako potem komentiraš stanje v latinski Ameriki, kjer jih je par desetletij neoliberalne ekonomije pripeljalo v to kar imajo zdaj?

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Po dec 03, 2012 1:03 am

domen_ je napisal/-a:
rnisan je napisal/-a:Strinjam se, da moja predlagana rešitev ni edina niti mogoče teoretično najboljša (katera pa je?), a meni se v dani situaciji (upoštevajoč človeški faktor, pretekle dogodke, ljudi v politiki,..), v kateri smo, zdi najboljša.
In kako potem komentiraš stanje v latinski Ameriki, kjer jih je par desetletij neoliberalne ekonomije pripeljalo v to kar imajo zdaj?

Ne poznam dovolj dobro primerov v Latinski Ameriki, da bi lahko karkoli komentiral. Lahko le domnevam, da niso imeli urejene pravne države. Poleg tega sem napisal, da ima vsaka vladavina svoj rok trajanja. In karkoli kdorkoli od nas predlaga, ni večna in idealna rešitev.

Vem, da se v preteklih postih lahko kaj bere kot neka radikalna rešitev. To je le posledica tega, da nočem biti predolg (pa to vsekakor sem) in ne razložim vsega. Če bi, bi pisal knjige, ne pa prispevkov na forumu. Nisem za popolno razpustitev trga. Sem za nadzor, kar sem v prejšnjem postu tudi napisal. Sem pa za privatizacijo ter vzpostavitev pravne države (to drugo je sploh prioriteta). V primeru SLO se mi zdi, da bi sedaj s privatizacijo zbrali nekaj denarja, pokrpali primanjkljaj oz. ga vsaj ublažili, s tujimi investicijami malo zagnali gospodarstvo ter si tako kupili nekaj let, da lahko vzpostavimo pravno državo. Enkrat, ko bi vse to bilo poštimano, pa nisem proti ustanavljanju državnih podjetij. Pogoj bi le bil, da delajo za dobro vseh. Torej njihov dobiček gre v nadaljnji razvoj, za subvencioniranje javnega prevoza, zdravstva, športa,... V tej situaciji, v kateri smo sedaj, pa sem proti državnim podjetjem, ker le izčrpavajo državni proračun z nenehnimi dokapitalizacijami.

A ti lahko trdiš, da obstaja neka rešitev, ki je najboljša?

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Po dec 03, 2012 1:40 am

rnisan je napisal/-a:A ti lahko trdiš, da obstaja neka rešitev, ki je najboljša?
Jaz ne poznam najboljše rešitve, ne vem če kaj takega sploh obstaja. Ena rešitev je boljša za eno stvar, kakšna druga pa za kaj drugega. To sicer ne pomeni da je vsaka dobra za nekaj, namreč kakšna je lahko slabša od kakšne druge v vseh ozirih. Treba je konkretno pogledati vsako posebej in se potem odločiti.

Kar se privatizacije tiče: infrastrukture jaz ne bi privatiziral, tudi zdravstva in šolstva ne. Kar se pa NLB tiče (to je edini aktualni problem zaradi dokapitalizacije, če prav vem) se pa pravzaprav ne morem odločiti. Po eni strani bi dokapitalizacija NLB res zelo obremenila proračun in bi bilo boljše prodati, ampak po drugi strani pa imajo mnoge države (Avstrija, Nemčija,..) sistemske banke vsaj delno v državni lasti. No, nekatere jih tudi nimajo. Glede tega se jaz verjetno ne bom pritoževal ne glede na to kaj bo Šušteršič naredil, ker se tako ali tako ne morem odločiti.
Probleme te vlade jaz vidim na drugih koncih: nobenih rešitev za delovanje pravne države, zategovanje pasu na popolnoma napačnih koncih, odsotnost reformne politike tam kjer je najbolj potrebna (zdravstvo, trg dela, poenostavitev birokracije, pokojninska pa bo očitno ista kot tista pred 2 letoma), odtekanje denarja zaradi slabe organizacije JS,...

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Po dec 03, 2012 2:21 am

sašo5 je napisal/-a:to je maslo LDS-a z blagoslovom Drnovška :arrow: od tod naprej gre vse po zlu, ker ni več kontrole_in neplačniki rastejo kot gobe po dežju...

Poleg težave z raznimi neplačniki imamo še cel kup različnih težav, ki so jih povzročili tako eni kot drugi s tem ko so odpirali finančnim mahinacijam najrazličnejše poti. Prav tako niti eden ni naredil kakšnega odločilnejšega koraka, da bi stvar spravili nazaj pod kontrolo - neka svetla izjema je AUKN, ki je preprečila pogubo Mercatorja, vendar so se tu potem stvari glede ponovne regulacije zaustavile in se spet kaže trend regresije. Skratka - očitno VSEM usteza, da so se stvari sprejemale tako kot so se, ker so imeli vsi od tega koristi. Biti nemoralen je precej lažje kot biti moralen.

jack86 je napisal/-a:@saso5, po tem je vidno, da imajo mediji vse v rokah.

Po čem? Po tem, da so večinoma dobesedno povzeli priporočila neke stanovske organizacije? Kje je tu kaj sumljivega?

jack86 je napisal/-a:Najprej bi morali medije "spucat", nato pa se ostalo svinjarijo.

Po kakšnem ključu bi pa ti naredil to čistko?

rnisan - pravna država je v J Ameriki bila v zelo dobri kondici, prav tako demokracija z levico na čelu. Problem je bil, ker je bil gospodarski razvoj (npr. Čile) celotne regije tako dober, da je ogrožal ZDA. S tega razloga so tem državam s silo (npr. Pinochet) vsilile prosti trg in odpravile regulacije, da so lahko njihove multinacionalke zasedle trg.

Najboljša rešitev v tem primeru je sicer na prvi pogled skregana z logiko, ampak je najboljša in to je zadolževanje ob hkratnem minimalnem klestenju javne porabe (procent ali dva) - isti efekt dosežemo tudi z nekoliko višjo inflacijo. Večje klestenje javne porabe (ZUJF) se namreč kot bumerang vrne v drastičnem padcu BDP zaradi nižanja kupne moči in s tem porabe. Zakaj pa prodaja načeloma ni dobra rešitev obstaja kar nekaj dobrih razlogov, ki jih ne bom našteval.

NLB je poseben primer "podjetja" - recimo slaba banka bi nacionalizirala kompletne dolgove in glede na našo zakonodajo, tistega denarja nikoli ne bi mogli izterjati nazaj, kar pomeni, da bi vsem mogočim nategatorjem poplačali kompletne pufe. Najprej bi bilo potrebno odpreti "bančne tajnosti" (primer regulacije v napačno smer) in mimo zakona o slabi banki poskušati izterjati dolgove - če bi se to izkazalo za nemogoče (kar je zelo verjetno), se je pač potrebno NLB znebiti, ker je jama brez dna (potem bi država raje začela vlagati v kakšno manjšo, bolje stoječo banko). Najprej dolgove nacionalizirati, da bodo potem ugotovili, da jih ne moremo dobiti nazaj je pa norost, ki pa je spet očitno nekaterim v korist.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po dec 03, 2012 8:16 am

Ker živim v demokratični državi, kjer je Svoboda govora in ima vsak pravico, da izrazi mnenje, bom podal svoje mnenje glede te zadeve.

Narod je prvič v zgodovini enoten. Oblasti je postalo strah, ker so se iz zgodovine naučili, da če se narod združi in upre s vso svojo silo, da jih nobena vojska, nobena policija nemore ubraniti. In tega jih je postalo strah kot hudič križa. Vejo kaj se je zgodilo v Francoski Revolucija in kako je potekala - narod se je spravil na Elito z vsemi sredstvi in pripomočki, katere je dobil pod roke (vile, kamni, meči, palice, bakle (ognjene - in ne tiste današnje pirotehnične)...) in vedo tudi kakšen je bil razplet.

Vsak s kančkom možganov Ve, da oblast na lep in miren način nebo odstopila. Nebo se kar tako odpovedala vsem pridobljenim privilegijem in nakradenemu bogastvu, ter prostovoljno odšla v zapor - pa saj niso nori - nori so vsi tisti, ki nasprotno razmišljajo. Pa lahko hodimo vsak dan na ulice mirno protestirat, ONI bodo še naprej kradli in se nam smejali. Vbistvu jim paše, da mi mirno stojimo in kričimo na ulici, ter da njih pustimo na miru. Tako bo lahko Franca vsak dan hodil normalno v službo, pa čeprav bo pred občino na tisoče mirnih protestnikov, ker bo vedel, da se mu nima kaj za zgodit.

Gremo dalje. Potrebno bo naučit vse tiste, kateri žal določenih stvari neveste. Sosedu posodiš 200EUR in sosed ti jih po določenem ne vrne. Ti se sedaj lahko vsak dan pod njegovim oknom dereš: VRNI MI DENAR, VRNI MI DENAR. Pa bo on lepo sedel na svoji sedežni in srkal pivo. Denarja ti seveda nebo vrnil. Če pa boš ti razbil njegova vrata in prišel v njegovo dnevno sobo, ter ga zgrabil za vrat - no takrat pa se bo situacija spremenila.

Isto je pri politikih. Z mirnimi protesti lahko hodimo vsak dan na ulice, pa bodo še oni vedno sedeli na stolčkih. Ali je Rudolf Maister šel z rožami nad OKUPATORJA? Ali so v kmečkem Puntu ljudje napadli Grofe in njihovo vojsko z rožami? Ali so Partizani nosili Nemcom rože, da so Nemci kasneje zapustili okupirano ozemlje? Ljudje pamet v glavo. Samo s silo se bomo znebili Lopovov vseh vrst na oblasti. Samo tako, da jih bomo VUN NESLI.

Pa ne me narobe razumet. Jaz nobenega ne pozivam k nasilju. Govorim le zgodovinska dejstva - torej to kar sem se iz zgodovine naučil.

In tu je sedaj medij 24ur.com odigral ključno vlogo, ko je onemogočil komentiranje. Torej kdor je naiven in si prebere njihov članek, mu takoj možgane operejo, zato je bolje, da ne berete njihovih bedarij in dokler ne omogočijo nazaj komentiranje - bojkotirate branje njihovih novic. Ker v nasprotnem primeru, več narod nebo združen in če narod ni združen, potem tudi Diktature ni zmožen premagati in tega se zaveda Oblast in sedaj preko medijev ljudi poziva k mirnim protestom z rožicami. Ne nasedite jim. Mi smo Narod. Mi smo oblast.

Mi si bomo izborili Pravno in Svobodno državo z Moralnimi ljudmi na oblasti. Če nam v prvi rundi nebo uspelo, pa bomo vajo ponovili, pa magari imamo v naslednjih 5. letih - 10. Vseslovenskih Vstaj in zamenjamo 10 krat oblast. Vso gamat bomo spucali.

Najslabše kar se lahko zgodi je to, da se protestniki začnemo med seboj kregat in delit na dve strani - mirni in nasilni. Pa ljudje mi Vsi protestiramo. Eni še zajest nimajo, so na robu obupa, eni v takšnih situacijah rečejo: dost mam vsega in vzame štrik - žalostno da bol nemore bit . Sedaj pa so ljudje dobili upanje - in to upanje sliši na ime, da bomo odstavili vse lopove in zgradili novo pravno državo z moralnimi ljudmi na oblasti. Tudi jaz obsojam nasilje. Samo žal drugače ne gre. Malo akcije mora bit. Edini način, da bodo protesti brez nasilja - je da policija odloži ščite in čelade in prestopi na našo stran. Takrat bomo tudi skupaj s policijo potrkali na vrata LOPOVOV in jim sodili po ljudskem sodišču, kjer si bodo s svojo imuniteto lahko rit obrisali.

Ampak poglejte malo širše na situacijo. Država cel čas trdi - ni denarja, ni denarja - sedaj pa bo policistom dala 20% višjo plačo, če bo branila LOPOVE in pretepala DEMONSTRANTE, ter na njih metala solzivec. Torej to Nam vsem pove, da bodo policisti branili LOPOVE. In kako se bomo potem prebili mi do lopovov. Samo en način je - to kar so naredili ljudje v Francoski Revoluciji, to kar so naši predniki naredili s kmečkim Puntom - za vse tiste, pa ki niste razbrali - prebit bo treba ta ZLOČINSKI ZID in se s vso silo zagnati proti LOPOVOM.

Vsak naj protestira na svoj način. Eni z granitno kocko, eni pa z rožami. Ne napeljuj nikogar k dejanjem, vendar nikomur tudi dejanj ne poskušaj preprečiti. Vedet je potrebno, da se vsi borimo za naše skupne cilje - in ti cilji so odstop VSEH LOPOVOV.

Gnoj se kida z vilami, ne pa z rožami.
Bojkotiraj medij 24ur.com, ker podpirajo Diktatorski režim in ne dovoljujejo izražat svojega mnenja. Tudi Vi STE GOTOVI! - ker ste isti LOPOVI.

Ne pozivam nikogar v ponedeljek, ampak jaz se bom boril do konca, v ponedeljek 3.12. bom na ulici, kot marsikdo drugi. Ni mi vseeno v kakšni državi živimo. Nikoli ni prepozno za spremembe. Najslabše kar bi sedaj storil je to, da bi samo pisal po forumu, namesto, da bi poskušal na ulici doseči spremembe. Ni predaje. Gremo naprej. Slovenija gre naprej.

VSI LOPOVI STE GOTOVI !
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po dec 03, 2012 10:29 am

domen_ je napisal/-a:Če ljudje počnejo slabe stvari ni treba idealizirati živali da so boljše. Tudi živali pogosto počnejo slabe stvari.

To me spomni na...

http://www.youtube.com/watch?v=ZkrXoEqzsBg

Jirzi
Nov uporabnik

Napisal/-a Jirzi Po dec 03, 2012 10:48 am

Problem je da z mirnimi protesti lahko daleč prideš, dokler maš idejnega vodjo in vse legitimne rešitve-vendar v praksi vse to zadušijo mediji in aktualno vodstvo. Ne podpiram huliganizma, sam nobena revolucija se ni zgodila z rožami v rokah (tudi v pomladi narodov ne :) ).

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po dec 03, 2012 11:12 am

subjektivno, ja, celo pristransko mnenje...
dokler je vecina slovencev toliko retardirana, da za predsednika izvoli najvecjega narcisoidnega drekaca nase politicne scene, ki je do zdaj na celi crti pogorel na vseh ostalih funkcijah, bo revolucija ostala tocno tam, kjer je...v zgodovinskih knjigah
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po dec 03, 2012 11:41 am

Slika

One down - many, MANY to go. :DDD
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Po dec 03, 2012 12:03 pm

a_sist je napisal/-a:Slika

Po tvojem prispevku, bi lahko zagotovo rekel, da imas dvojna merila. Ce naj ze padejo, naj padejo vsi, ne pa samo nekateri! In ponovno, zaradi podobnih misljenj ko je tole, Slovenci ne bomo nikoli znali skupaj drzati
There is no time...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po dec 03, 2012 12:58 pm

dobek je napisal/-a:subjektivno, ja, celo pristransko mnenje...
dokler je vecina slovencev toliko retardirana, da za predsednika izvoli najvecjega narcisoidnega drekaca nase politicne scene, ki je do zdaj na celi crti pogorel na vseh ostalih funkcijah, bo revolucija ostala tocno tam, kjer je...v zgodovinskih knjigah

Kar kaže na dokajšnjo hipokrizijo slovenskega volivca ali pa morda kar celotnega slovenskega življa. Saj je marsikdo, ki bi novopečenega predsednika RS še pred dvema letoma utopil v čajni žlički, sedaj prešerno obkroževal njegovo ime na volilnem lističu. Se potemtakem čudimo, da je marsikateri (sicer še bistveno bolj kontaminiran od novopečenega predsednika RS) veljak/politik še vedno na svojem položaju?
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po dec 03, 2012 1:00 pm

upanje umira zadnje...torej smo na koncu?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po dec 03, 2012 1:01 pm

Ronin je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:Slika

Po tvojem prispevku, bi lahko zagotovo rekel, da imas dvojna merila. Ce naj ze padejo, naj padejo vsi, ne pa samo nekateri! In ponovno, zaradi podobnih misljenj ko je tole, Slovenci ne bomo nikoli znali skupaj drzati

Očitno ti angleščina dela probleme ;)

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Po dec 03, 2012 2:03 pm

a_sist je napisal/-a:
Ronin je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:

Hehe, ne ne, moja anglescina je cisto uredu :)

Ce bi poleg Turka dal zraven sele ala Janso, Kanglerja, Jankovica in podobne, potem bi rekel ok, ampak tvoja edina slika, je dala vtis dvojnega merila, torej da padejo samo nekateri, ne pa vsi. Nekateri ljudje bi radi videli, da politiki padejo, ampak se zmer imajo pri temu dvojna merila oz. izgovore, da so nekateri kradli manj kot ostali.

Drgac je zame Pahor gotof in se strinjam kar je Chan napisal.
There is no time...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po dec 03, 2012 3:59 pm

chan je napisal/-a:
Saj je marsikdo, ki bi novopečenega predsednika RS še pred dvema letoma utopil v čajni žlički, sedaj prešerno obkroževal njegovo ime na volilnem lističu. Se potemtakem

res je - sem med takimi, pa vendar :?: :idea: voliti, ali biti med tistimi 60% ki niso šli na volišče :?: Če si bil, potem lahko tudi kritiziraš - baje....

In še vedno trdim, da je najboljša opcija med vsemi slabimi...............Turka je pa pokopalo marskikaj - predvsem pa to, da ga je podprl lopov in hohštapler svetovnega kova......od takrat gre samo dol_čudi me da se ni njegova baza nič naučila na Peterletovem primeru izpred let...

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Po dec 03, 2012 4:28 pm

sašo5 je napisal/-a:
chan je napisal/-a:
Saj je marsikdo, ki bi novopečenega predsednika RS še pred dvema letoma utopil v čajni žlički, sedaj prešerno obkroževal njegovo ime na volilnem lističu. Se potemtakem

res je - sem med takimi, pa vendar :?: :idea: voliti, ali biti med tistimi 60% ki niso šli na volišče :?: Če si bil, potem lahko tudi kritiziraš - baje....

In še vedno trdim, da je najboljša opcija med vsemi slabimi...............Turka je pa pokopalo marskikaj - predvsem pa to, da ga je podprl lopov in hohštapler svetovnega kova......od takrat gre samo dol_čudi me da se ni njegova baza nič naučila na Peterletovem primeru izpred let...

Lepo prosim, Jansa ter podobni pa ni lopov in "kriminalc" ? Kaksen bullshit nekateri govorite. Kateri politik pa ni "kradljivec"? Tocn, Jankovic zna krasti vec kot Jansa, zato je Jansa manj kriv kot je on, kajne? In spet, kot sem ze poudaril, dvojna, dvojna merila.

Kot je sam CHAN rekel, pred dvema letoma so mu vse pred nos metali in sabotirali, kar naenkrat pa je uredu in primeren kandidat. Samo da je nas, kajne? In tocn se vidi kam pes taco voli, ljudje pa naivni ter slepi.
There is no time...

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po dec 03, 2012 6:04 pm

Ronin je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:
Ronin je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:

Hehe, ne ne, moja anglescina je cisto uredu :)

Ce bi poleg Turka dal zraven sele ala Janso, Kanglerja, Jankovica in podobne, potem bi rekel ok, ampak tvoja edina slika, je dala vtis dvojnega merila, torej da padejo samo nekateri, ne pa vsi. Nekateri ljudje bi radi videli, da politiki padejo, ampak se zmer imajo pri temu dvojna merila oz. izgovore, da so nekateri kradli manj kot ostali.

Drgac je zame Pahor gotof in se strinjam kar je Chan napisal.

Turka sem dal, ker je od včeraj gotof. Ko bo še kak odletel, bom še njega prilimal - ne glede na levo ali desnosučnost, verjemi - zato sem tudi napisal many to go ;). Mi je pa čudno da me napadaš, ker imaš sebe za nekega razsvetljenca. Sploh ker se obregneš ob nevtralen post. Ob 2 posta nad mano, kjer se žali 67% aktivnih volilcev, si pa tiho. Si ziher da nimaš ti dvojnih meril? :twisted:

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Po dec 03, 2012 7:14 pm

a_sist je napisal/-a:

Turka sem dal, ker je od včeraj gotof. Ko bo še kak odletel, bom še njega prilimal - ne glede na levo ali desnosučnost, verjemi - zato sem tudi napisal many to go ;). Mi je pa čudno da me napadaš, ker imaš sebe za nekega razsvetljenca. Sploh ker se obregneš ob nevtralen post. Ob 2 posta nad mano, kjer se žali 67% aktivnih volilcev, si pa tiho. Si ziher da nimaš ti dvojnih meril? :twisted:

Tole pa je ze drugace napisano ;) Roko na srce, tista edina (trenutna) slika je res bolj malo govorila, zato sem se pa malo obregnu ;) PA se tvoj post sem videl :twisted: Drugace sploh nisem imel namena napadati, ampak samo, v tvojem primeru in tudi v ostalih, pokazati dolocene pomanjkljivosti ali pa dvojna merila.

Glede na ostale kot si omenil, ce ze vnaprej vidim dolocene poste, ki znajo biti pod nivojim oz. celo vsebujejo zaljivke, se temu ognem. Zakaj? Ker se takim osebkom ne da in tud ne bo dali pod nobenim pogojem nic dopovedati, bo on svoje trdil magari tud ce bo zarad tega d**k zrl. Chan je dal lep primer: pred enim letom je bil Pahor poden, zdaj pa je naenkrat najbolj primeren kandidat, v tem primeru za desnico seveda.
There is no time...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po dec 03, 2012 7:26 pm

sašo5 je napisal/-a:
chan je napisal/-a:

Če bi naključni opazovalec spremljal predvolilno kampanijo ter na njo gledal povsem objektivno, potem bi lahko povsem enostavno ugotovil, da je bila Pahorjeva kampanija daleč najbolje izvedena ter morda tudi daleč najbolj prepričljiva. V končni fazi pa je že pred časom marsikdo na Slovenskem ugotavljal, da so mu podobne (častne) funkcije, kot je npr. predsednik države, dejansko pisane na kožo.

A vendarle pokaže ravno zadnji volilni primer na splošen slovenski problem, kako smo v teh letih volivci postali ujetniki strankokracije ter političnih kupčkanj. Lastnega mnenja pa ne zmoremo oz. ne znamo sami izoblikovati. Zatorej me že nekaj časa čudi odziv volivcev, ki ima primaren cilj, da je PROTI svojemu protikandidatu. In ne razmišlja o svojemu kandidatu, kakšen program ponuja! Takšne primere je moč najti na nivoju lokalnih volitev (v Mariboru izvolitev kogarkoli, t.j. Kanglerja - kot protiutež tedanjim opcijam), državnozborskih (večinska izvolitev dokaj "svežega" predstavnika na političnem prizorišču - Jankovića, a le in samo z namenom kontriranju Janezu Janši) ter v slednjem primeru predsedniških volitev (izvoljen veliki osmoljenec zadnjega vladnega mandata, z namenom kontriranju Turku, katerega je podprl v zadnjem času čedalje spornejši Janković. Volili pa so ga tudi ljudje, ki bi ga še nedolgo tega postavili pod giljotino). Volitve tako postajajo izbor PROTI, namesto da bi izbirali SVOJEGA kandidata - narobe svet!

Da pa ne bo pomote, voljo volivcev POVSEM spoštujem (!), bojim se le, da volivci razmišljajo preveč skozi oči politikanstva slovenskih političnih strank. Zatorej tudi moja predhodna teza o določeni hipokriziji slovenskega volivca. A v končni fazi me nikakor ne čudi kasnejše izjemno razočaranje volivcev (zadnji, mariborski primer!), saj so se pred tem podali na volišča s povsem zmedeno predstavo.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov