Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a J.McLane To mar 18, 2014 9:41 pm

iziboy je napisal/-a:Oprosti,moje skromno osebno mnenje:

...se ti res zdi takole dlakocepljenje kakokorkoli koristno za kogarkoli?!

Lepo te prosim...iz kje se je peljal in v katero smer na plin?!?! Vem da boš imel argumente v klancin, smeri vetra, nadmorski višini, specifični gostoti zraka glede na geografsko lego... ipd...ampak vseeno no :ue
Če res ne moreš drugače zapraviti svojega prostega časa, bo najlažje če narediš sledeče: pripravi denar za gorivo in za urno postavko uporabnika ''xyz6'', se uskladita za termin in se gresta vozit. Iz prve roke se boš lahko prepričal o vseh številkah porabe, vrtenju Honde v rdeče polje, kakšna je poraba v Rebrnice gor in kakšna, ko prehitevaš nafrfuljeno bjondo v Miniju in tudi to da je možakar (vsaj tako zaenkrat kaže) neizmerno potrpežljiv do ''vkolenoluknjovrtalcev''... vse je stvar dogovora.

P.S.

...no zdej pa vse kanone ven pa useki po meni...

P.P.S.

Nikjer nisem zasledil kakšen avto, predvsem pa kakšno plinsko napravo pa ti voziš? In kakšne razlike v porabi plin/bencin beležiš? Če sploh imaš avto na plin?

Zakaj takoj vsi mislite, da provociram? Po nikomur ne bom usekal niti upam, da nisem kdaj prej.

In ja je zelo pomembno iz kje in v katero smer je peljal na bencin. Če se je peljal samo iz Postojne do Gorice bo razlika ogromna, če se je peljal iz LJ do Gorice bo razlike še vedno za okoli 5%. Saj če je šel na plin iz Gorice me je pa zaje***, ker potem razlike v porabi res praktično ni.

O meni pa zveš vse, če uporabiš iskalnik in nikjer nisem zasledil, da je vgrajen plin pogoj za debato v tej temi.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To mar 18, 2014 9:44 pm

murkoslavko je napisal/-a:A mi lahko malo napišete koliko ste prevozili z katerim avtom na avtoplin?

Jaz ima Megane 2 1.6 2003 z 150.000 od tega 30.000 plin.

Hvala

xsara picasso 70000km ... 67000km na plin..

suzuki baleno 198000km... 41500 na plin.... no ja tolk kaže števc - kolk je pa to realne obrabe pa tud japonc ne more zmert... :lol:
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To mar 18, 2014 10:02 pm

J.McLane je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:...se ti res zdi takole dlakocepljenje kakokorkoli koristno za kogarkoli?!

in tudi to da je možakar (vsaj tako zaenkrat kaže) neizmerno potrpežljiv do ''vkolenoluknjovrtalcev''...

Nikjer nisem zasledil kakšen avto, predvsem pa kakšno plinsko napravo pa ti voziš? In kakšne razlike v porabi plin/bencin beležiš? Če sploh imaš avto na plin?

In ja je zelo pomembno iz kje in v katero smer je peljal na bencin. Če se je peljal samo iz Postojne do Gorice bo razlika ogromna, če se je peljal iz LJ do Gorice bo razlike še vedno za okoli 5%. Saj če je šel na plin iz Gorice me je pa zaje***, ker potem razlike v porabi res praktično ni.

O meni pa zveš vse, če uporabiš iskalnik in nikjer nisem zasledil, da je vgrajen plin pogoj za debato v tej temi.

to je pa tko kt pr sexu ko mu prehitr pride pa še do dons niso znanstveno dokazal kera pozicija je manj nevarna za zanost zgori al spodi .... :lol: :lol: :lol: :vc =I :har :rofl :woohoo :wiihuu :yum
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy To mar 18, 2014 10:19 pm

J.McLane je napisal/-a:
Zakaj takoj vsi mislite, da provociram? Po nikomur ne bom usekal niti upam, da nisem kdaj prej.

Seveda ni pogoj...je pa ''fino'' če imaš praktične, osebne izkušnje z avtoplinom (beri ga imaš vgrajenega v svojem avtu), ker v tem primeru ima tvoje pisanje neko težo. V nasprotnem je vse skupaj bolj...

Vedno bolj dobivam občutek da tisti, ki najbolj tolčejo po avtoplinu v tej temi in imajo največ idej, o najbolj nemogočih podrobnostih, sploh ne vozijo ''plinskih'' avtov. Še celo doma kuhajo (oz jim še mamica) na steklokeramiki...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 To mar 18, 2014 10:47 pm

Sem se nekaj časa vozil Postojna - Koper in Koper - Postojna. Razlika v porabi je bila približno 2 litra glede na smer vožnje. Na razdalji 60 km je treba premagati skoraj 600 metrov nadmorske višine, tak da .....
Zadnji čas se toliko ne zezam več s porabo. Vozim in tankam in vozim in tankam in tudi malo kdaj pa kdaj kaj pošraufam :D

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Sr mar 19, 2014 5:42 am

A kdo ve če obstaja kje kakšna tabela koliko izpustov emisij imajo posamezni modeli avta oziroma motorji (bencinarji)? Sem nekaj googlal in nisem nič najdel.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr mar 19, 2014 7:48 am

Izpust CO2 je 1=1 vezan na porabo goriva, tule imaš tabelo:
http://www.spritmonitor.de/de/berechnun ... stoss.html
1 l bencina: 2,33 kg
1 l dizla: 2,46 kg
1 l LPG: 1,64 kg
1 kg CNG: 2,79 kg

In še vrednosti, ki upoštevajo črpanje, predelavo in distribucijo nafte - well to wheel (glej številke po feb 2012):
http://www.adac.de/infotestrat/tests/ec ... fault.aspx
1 l bencina: 2,7 kg
1 l dizla: 3,2 kg
1 l LPG: 1,8 kg
1 kg CNG: 2,7 kg
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

murkoslavko
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a murkoslavko Sr mar 19, 2014 8:08 am

iziboy je napisal/-a:
murkoslavko je napisal/-a:A mi lahko malo napišete koliko ste prevozili z katerim avtom na avtoplin?

Hvala

Ena in ista naprava 3x montirana(se pravi 2x prestavljena):

Espace 3 2.0 ... 30.000km
Honda Civic 1.4 ... 17.000km
Toyota Avensis 2.0 ... 140.000km

Kater letnik pa je Toyota?

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh Sr mar 19, 2014 9:41 am

A vam na tehničnih rečejo, da preklopite na bencin za meritve izpustov ali imate lahko na plinu?

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Sr mar 19, 2014 9:46 am

Na tehničnem se vse dela samo na bencinu. Čeprav bi po mojem mnenju morali gledati oboje. Tako se ne bi več dogajale prerevne ali prebogate mešanice, servisi se ne bi preseravali in bi morali nastaviti kot je treba. Delovanje motorja bi bilo boljše, poraba optimalna, ne bi se več dogajalo, da bi zgoreli ventili po 50.000 km.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr mar 19, 2014 10:17 am

bomber111 je napisal/-a:Sem se nekaj časa vozil Postojna - Koper in Koper - Postojna. Razlika v porabi je bila približno 2 litra glede na smer vožnje. Na razdalji 60 km je treba premagati skoraj 600 metrov nadmorske višine, tak da .....
Zadnji čas se toliko ne zezam več s porabo. Vozim in tankam in vozim in tankam in tudi malo kdaj pa kdaj kaj pošraufam :D

ali si vozil navzdol v prostem teku 35km/h nazaj pa navzgor 180km/h? =P

veqlargh je napisal/-a:A vam na tehničnih rečejo, da preklopite na bencin za meritve izpustov ali imate lahko na plinu?

kakor si zmislijo ... včasih na bencin , včasih na plin ... itak se meri delovanje lambde - baje - in naj bi bilo vseeno na čem meriš ... zna biti pa tudi to , da nimajo povsod enakih merilnih aparatur in ne morejo zaradi samih karakteristih ali merilnih območij ponekod meriti tudi na plin - mogoče imajo nekatere merilne naprave izbirnik za plin in bencin - ...
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr mar 19, 2014 11:32 am

murkoslavko je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:

Hvala

Ena in ista naprava 3x montirana(se pravi 2x prestavljena):

Espace 3 2.0 ... 30.000km
Honda Civic 1.4 ... 17.000km
Toyota Avensis 2.0 ... 140.000km

Kater letnik pa je Toyota?

1999

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Sr mar 19, 2014 12:36 pm

Na temo koliko prevoženih kilometrov na plin dodajam družinske podatke.

Audi 80 - Lovato sistem - cca. 40k km
Mercedes E 230 - Magic sistem - cca. 60k km
Mercedes ML 230 - Tartarini sistem - cca. 230k km (skupaj čez 300k km, brezhibno delovanje - čudežna kombinacija)
Opel Zafira 1.8 - G1 sistem - cca. 90k km
Hyundai Santa Fe (2000 letnik) - AG Compact sistem - cca. 27k km

Še vedno se nabirajo kilometri na:

Ford Transit Avtodom - AG sistem - cca 2k km
Fiat Ulysse - G1 sistem - cca. 40k km
Škoda octavia II 1.6 MPI - AG Zenit sistem - cca 27k km
Hyundai Santa Fe (2001 letnik) - AG Compact sistem cca 45k km

and going, and going . . . :vrum
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Sr mar 19, 2014 2:55 pm

@MurkoSlavko - Moja 6-ka naj bi (sodeč po računih prejšnjega lastnika in datuma homologacije) vozila na LPG že cca. 270.000km. :D

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr mar 19, 2014 4:41 pm

murkoslavko je napisal/-a:Nissanovi motorji na bencin so glede plina prava j***a. Tako kot Opel, Honda, Ford in Mazda.
Kak si pa kaj vozil, si bil veliko preko 4000 obratov, ker to bi naj bilo smrt za vsak motor na plin?

Zmaj78 je napisal/-a:@MurkoSlavko - Moja 6-ka naj bi (sodeč po računih prejšnjega lastnika in datuma homologacije) vozila na LPG že cca. 270.000km. :D

en laže ... ornk .. =P
plin je cnej k bencin

celinko
Nov uporabnik

Napisal/-a celinko Sr mar 19, 2014 7:02 pm

Pozdravljeni! imam eno samo vprašanje. Kako veš, da so zgoreli ventili?

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr mar 19, 2014 7:39 pm

celinko je napisal/-a:Pozdravljeni! imam eno samo vprašanje. Kako veš, da so zgoreli ventili?

Ko gasilci skačejo po haubi :D :D :D mal heca...

Slabše/nemirno delovanje hladnega motorja, postopna izguba moči, čudno ''klikanje'' predvsem ob štartu hladnega motorja....

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr mar 19, 2014 7:41 pm

A pri prostem teku se to res občuti, če so skurjeni ventili? Mislm avto(motor) trese?

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Sr mar 19, 2014 7:43 pm

Sem prepričan, da kar vse štima, ker poznam tako 1. kot 2. lastnika, jaz pa sem njun naslednik. 8)

So pa ti prevoženi km-ji vsekakor dokaz, da LPG avtomobilu oz. motorju NE škoduje. Še manj pa lastnikovi denarnici. :DDD

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr mar 19, 2014 7:46 pm

Če je prerevna mešanica potem škodi tudi tistim motorjem, ki drugače nimajo potrebe po dodatnem mazanju.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov