Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a LaMike Ne mar 23, 2014 3:57 pm

ranegade je napisal/-a:Pozdravljeni,

danes sem prevzel svoj avto predelan na plin.

Sistem ki je bil vgrajen je Emmegas. Avto pa je Renault Megan Grandtour 1.6 16V (2008).

Zanima me če ima kdo izkušnje s tem sistemom? Namreč opazil sem na potovalnem računalniku da je med vožnjo na plin porabljal tudi gorivo (tam ko kaže porabljeno gorivo je vsake toliko prištelo 0.1L porabo - vožnja je bila po avtocesti). Ali je to možno?

Hvala v naprej.

PS: Kaj je dovoljeno imeti namesto rezervne gume ?

Ja, imam več kot 40000 km s tem sistemom in nimam težav. Ter nekaj malega čez 30000km na drugem avtu tudi bp. Bile so poporodne težave, nekaj slabih nastavitev itd., nažalost se je moralo na blesav način zadeve reševat, se je pa rešilo. Bencin ti vbrizgava za hlajenje ventilov. Koliko pomaga, sam bog ve. Jaz sem vgradil še sistem za mazanje ventilov.
"this is so euro its asian" by Sam B.

brs
Novinec

Napisal/-a brs Ne mar 23, 2014 8:14 pm

Jaz nisem prepričan, da ta sistem vbrizgava bencin za hlajenje ventilov! Vsaj na njihovi uradni spletni strani o tem ni nič govora.
Emmegas je en od cenejših Italijanskih sistemov, ki ga je lani zaradi slabega poslovanja in izgube prevzel Landi Renzo.
Večino proizvodnje prodajo v Aziji in Južni ter centralni Ameriki kjer je cena bistveno bolj pomembna kot kvaliteta.
Kljub temu, menim da je sistem čisto v redu, če ga vgrajuje dober vgrajevalec.
Pametno da si vgradil sistem za varovanje ventilov, čeprav tudi to ni 100% žaščita.

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Po mar 24, 2014 7:04 am

Vedno znova in znova opažam da določeni uporabniki venomer napadajo tiste, ki vemo oziroma vejo malo manj in tiste ki se ne odločijo za prins :lol: .
Mislim da se nas večina udeležuje v teh debatah, da bi kaj novega zvedli oziroma dali komu kak koristen nasvet.
Mogoče vsi ne vedo da je zadeva tako občutljiva glede pravilne vgradnje in pravih nastavitev in ne vedo da je potrebno celo študijo narest pri izbiri izvajalca. Dosti jih je ko so za vgradnjo plina prvič slišali na servisu oziroma v reklami in o tem vprašali dva ali tri ki imajo plin, ter se nato tudi sami odločli za vgradnjo.
Glede na število predelanih avtomobilov pri nas je vseeno ta promil ki si izmenjujemo mnenja tukaj gor zanemarljivo majhen.
Tudi sam uporabljam gaslube od erc. Škodi verjetno ne pomaga pa tudi vprašanje koliko =P . Zaenkrat po 125.000 km so ventili še ok.
PS: 6 ventilov mi je sicer zvilo ampak od strganega jermena in ne od plina :twisted:

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a Avtocona Po mar 24, 2014 7:14 am

ranegade je napisal/-a:Na enem drugem forumu sem zasledil da je nekdo govoril da naj bi emmegasov sistem uporabljal gorivo za mazanje ventilov.

ali je to res?

Pozdravljen,

Pri večina francoskih vozilih je zadeva sledeča. Avto kaže nivo bencina glede na to koliko km si prevozil. Žal motorni računalnik ne ve, da se ti voziš na avtoplin in da bencina ne uporabljaš. Običajno se bo čez določen čas lahko sam resetiral na dejansko stanje, drugače pa obstaja tudi neka rešitev, ki ti lahko resetira bencinski prikazovalec nivoja goriva. Dejstvo pa je da ti pri tem sistemu pri vožnji na avtoplin ne porablja bencina, razen seveda za zagon oz. da se dovolj segreje vozilo.

lp

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Po mar 24, 2014 7:56 am

Renegade:
Pri renojih ne gleda dejanske porabe bencina. Računalnik se pa resetira mislim da po vsakem 3 ali 5 vžigu. Pri mojem nisem nikoli štel. Kazalec bi moral kazati pravilno stanje, napaka je le pri potovalnem računalniku.

ranegade
Nov uporabnik

Napisal/-a ranegade Po mar 24, 2014 10:08 am

Hvala vsem za odgovore in pomoč.

Bobo Balde
Nov uporabnik

Napisal/-a Bobo Balde To mar 25, 2014 6:59 pm

Lep pozdrav vsem, rabim eno informacijo oz. nasvet.

Želim predelati Renault Twingo 1.2 43kw 2003 letnik.

Imam ponudbe iz Plinex-a ki mi najbolj ustreza glede možnosti financiranja in stane okrog 1200 EVROV (Bosch sistem če sam prav razumel in 5 let garancije) ter iz G-1 in sicer 1300 Evrov in malo več garancije vendar imajo slabše možnosti financiranja.

Plinex se mi zdi da kr slabo dela saj sam zasledil po forumih več negativnih komentarjih o njih, o G-1 pa niti enega - zanima me Vaše mnenje in izkušnje.

Hvala

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl To mar 25, 2014 7:05 pm

Če si boš vzel 1 uro časa in prebral to temo se ti bo odgovor sam ponudil.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer To mar 25, 2014 7:37 pm

Bobo Balde je napisal/-a:Lep pozdrav vsem, rabim eno informacijo oz. nasvet.

Imam ponudbe iz Plinex-a ki mi najbolj ustreza glede možnosti financiranja in stane okrog 1200 EVROV (Bosch sistem če sam prav razumel in 5 let garancije) ter iz G-1 in sicer 1300 Evrov in malo več garancije vendar imajo slabše možnosti financiranja.

Plinex se mi zdi da kr slabo dela saj sam zasledil po forumih več negativnih komentarjih o njih, o G-1 pa niti enega - zanima me Vaše mnenje in izkušnje.

Hvala

Sam imam Zavoli sistem vgrajen pri plinexu in dela čisto ok. Edino pri čem nisem bil čisto pozoren oz. so me malce zafrknili je finaciranje! Jaz sem na koncu plačal nekej 200€ "obresti" samo za financiranje za 1 leto! Sicer kot rečeno, nisem bil pozoren, da je bilo 12 obrokov namesto 11 obrokov, ker so mi rekli, da je razlika če vzamem na financiranje manj kot 20€...ampak očitno je to bilo mesečno in se je "zmotil" prodajalec....
Drugače sem seveda hotel plačat v gotovini, ampak ker bi naj bilo damo 20€ stroškov se nisem odločil. Sicer smo na koncu nekako skup prišli pri stroških in smo bili vsi zadovoljni.

Sicer računa še po 2 letih nisem dobil, res mi je čudno, ampak to je že druga tema....bom jih še opominjal....

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop To mar 25, 2014 8:47 pm

Hvala

:shock: O G-1 nič slabega??? Upam da se hecaš...

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 To mar 25, 2014 9:28 pm

Sam sem načeloma zadovoljen s plineksom in zavoli, le nekoliko večjo porabo imam. Na G-1 sem predelal en avto in ne grem več tja. Smo pa jih kar šimfali tukaj na forumu. Zavoli pa šimfajo samo trije ali štirje tukaj gor tak da.... ti bi rekli samo prins in nič drugega :-P
So pa pri plineksu podražili servis kar na 59 evrov. Malo zasoljeno.

murkoslavko
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a murkoslavko To mar 25, 2014 10:19 pm

Hvala

Pokliči Primož Jazbar in vprašaj po AGC sistem z Hana injektorji. Pozabi na Plinex-Zavoli, G1 itd...

BaduBadu
Nov uporabnik

Re: Ugasne enkrat

Napisal/-a BaduBadu Sr mar 26, 2014 8:31 am

BaduBadu je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:
BaduBadu je napisal/-a:Zdravo,

Imam Opel astro H, 2008 letnik, 1.6 mašina, 85 kw in 93.000 km, od tega na plinski napravi zavoli 27.000 km (stara leto in pol).
Do zdaj vse bp, tik pred drugim rednim servisom na 30.000 km pa se mi je pojavila ena težavica. Takoj zjutraj, ko avto prvič zažene in peljem tistih 500 m in tik preden prvič v tistem dnevu preklopi na plin mi v praznem teku kar naenkrat ugasne. Kot da bi ga izklopil. Potem se vozim cel dan okol, lahko ponovim vajo 100 x pa se nikoli več ne pojavi ta napaka. Tudi če avto na šihtu stoji cel dan. Ko avto ugasne, je še vedno na benzu.

Na rednem servisu za avto je bil pred kratkim, tako da je vse spucano, novi filtri itd. Mehankar mi je rekel, da mi morajo nastaviti v računalniku oz ko mi bodo na rednem plinskem servisu ponovno nastavili sistem, te težave ne bo več. Sicer ni nadležno in se niti ne pojavi vsak dan, ampak zrihtal pa bi ... Kaj menite, da je lahko?

lp in hvala za mnenje

plinski servis imaš na 20,000km ... si ga opravil ?

No, se komu kaj sanja? :D

To se je pa kar samo od sebe zrihtalo. Ne dela več nikakršnih problemov. Vseeno bom omenil na rednem servisu, če je kaj za nastavit. Je možno, da je imel problem zjutraj zaradi nizkih temperatur?

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Sr mar 26, 2014 9:09 am

zzitop je napisal/-a:
:shock: O G-1 nič slabega??? Upam da se hecaš...

Moje mnenje:

G1 - nikoli več,

Opel Insignia - uničili motor
Opel Zafira - katastrofa v 90k km niso uspeli urediti brezhibnega delovanja, kolobocija z garancijo - nepriznavanje, x-krat nastavljali, menjavali senzorje, uparjalnik, itd (da ne bo kakšnega vprašanja glede km - sistem je bil vgrajen v NOVO vozilo)

Splošni vtis: če jim zadeva dela takoj ko jo vgradijo BP, potem je ok, če pa ne, pa ni variante da to skupaj spravijo.

PLINEKS - precej napisanega po forumih, preveč skomercializiran ponudnik z nevemkoliko enotami, vendar z malo, res malo strokovnimi monterji, ki vedo kaj delajo.

:vrum
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr mar 26, 2014 12:14 pm

G-1 nikol več.

Točno to kar se je pri japancu dogajalo.

Opel insignia uničen motor? Lahko malo več poveš kaj so ugotovil?

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Sr mar 26, 2014 1:33 pm

evilfury je napisal/-a:G-1 nikol več.

Točno to kar se je pri japancu dogajalo.

Opel insignia uničen motor? Lahko malo več poveš kaj so ugotovil?

Insignia ni bila moja, zato nisem poklican da bi razlagal na dolgo in široko, je pa zadeva kolikor je meni znano na sodišču, tako da do zaključka postopka . . .

Sicer pa takšne zadeve samo odvrnejo potencialne voznike, ki se zanimajo za predelavo na plin in s tem razširjenost v Sloveniji.

Vsak, ki se uspe prebiti skozi teh 200+ strani foruma, pa si lahko enostavno, čisto po kmečki pameti ustvari mnenje o tem, kateri sistemi so problematični in kateri od monterjev obvlada - še vedno trdim 20 % naprava - 80 % monter.
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr mar 26, 2014 2:32 pm

Tkole moj epilog se tud zaključuje z g-1 kot kaže. Smo se zmenil da dajo določen znesek nazaj, vendar zahtevajo izpis testerja da je avto na bencinski strani okej.

No ja super je vsaj to da lahk še kompresijo dam pomert.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Sr mar 26, 2014 5:53 pm

Lahko si preberete še izkušnjo mojega prijatelja, ki mislim, da ne laže. Več na to temo pa na tej povezavi;

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=11793&st=0#

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr mar 26, 2014 6:31 pm

Do koliko kupnine sem upravičen, če je bila cena vgradnje takrat 1700€. Imam jo notri skoraj 2 leti in vmes so mi zamenjal staro za novo napravo).

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Sr mar 26, 2014 6:57 pm

Zmaj78 je napisal/-a:Lahko si preberete še izkušnjo mojega prijatelja, ki mislim, da ne laže. Več na to temo pa na tej povezavi;

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=11793&st=0#

:shock: :shock: :shock: Ostal sem brez besed.
Dejstvo je, da so lahko šli ventili adijo tudi zaradi prerevne mešanice. Pravno pa imajo verjetno prav glede prekoračitve servisnega intervala. Tole bi bilo sicer potrebno dati na vrh, tako da si lahko vsak LPG interesent sam ustvari svoje mnenje.
Še več pametovanj na Mtl blog.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Fan, Google Adsense [Bot] in 7 gostov