Debate, ki niso vezane na ostala področja...

evilfury
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a evilfury Sr mar 26, 2014 7:01 pm

Verjetno bo pri meni ista zgodba. Upam pa da se motim. Samo zaenkrat avto na bencin dela bp pa tud obrati ne nihajo, motorja ne trese.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr mar 26, 2014 10:23 pm

tele luknje v kolenih pa niso več samo kvadratne.... :shock: :pop:
plin je cnej k bencin

ranegade
Nov uporabnik

Napisal/-a ranegade Če mar 27, 2014 9:16 am

Če je med vami kakšen uporabnik Emmegasa mi lahko prosim pove kako mu deluje tisti indikator porabe plina?

Dogaja se mi namreč, da zadeva sveti rdečo kar pomeni da naj bi bil nivo že čist na minimumu, grem tankat plin pa je notri še 20L plina ?!?!

Mnenje? Izkušnje?

Hvala v naprej

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Če mar 27, 2014 9:39 am

Nič kaj posebej nenavadno pri vseh plinskih sistemih. Sam vozim na kilometre in tistih lučk sploh ne gledam, ker so precej ''živahne''. :D :D
PS: Nimam Emmegas.
Še več pametovanj na Mtl blog.

ranegade
Nov uporabnik

Napisal/-a ranegade Če mar 27, 2014 9:40 am

Hvala za hiter odgovor.

Pol je najbolje enkrat spraznit cel tank in pol maš okvirno koliko KM lahok delaš?

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh Če mar 27, 2014 9:43 am

Ja, točno tako. Tiste lučke tam so samo zato, da te ob živce spravljajo :D Lahko voziš nazaj dodatno nastavljat, samo... poglej KM pa boš videl okvirno kje si :)

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Če mar 27, 2014 9:57 am

ranegade je napisal/-a:Hvala za hiter odgovor.

Pol je najbolje enkrat spraznit cel tank in pol maš okvirno koliko KM lahok delaš?

Ja. Pa vmes glej še potovalni računalnik. Sam takoj vem po povprečni porabi približno za koliko km še imam plina noter.

ranegade
Nov uporabnik

Napisal/-a ranegade Če mar 27, 2014 10:19 am

Koliko sem prebral tu in druge na forumih naj trenutna poraba ne bi kazala pravilo ko predelavi na plin..

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Če mar 27, 2014 10:26 am

ranegade je napisal/-a:Koliko sem prebral tu in druge na forumih naj trenutna poraba ne bi kazala pravilo ko predelavi na plin..

Trenutna ti nič ne pomaga pri izračunu dosega. Rabiš povprečno. Sam sem si prilagodil prikaz povprečne porabe, tako da mi kaže skoraj realno. Odklon je zgolj zaradi št. hladnih vžigov, ko dela na bencin namesto na plin. Je pa to seveda odvisno od avtomobila, nekateri to omogočajo, nekateri pač ne.
Pa tudi če si ne moreš prilagodit in ti povprečna poraba laže. Lagala ti bo vedno isto, torej po parih tankih boš že vedel. Če je povprečna višja za 1 liter, boš pač moral iti toliko prej na tankanje. Isto obratno. Itak pri tem ne gre natančno, temveč operiraš z +-50 do 100 kilometrov. Pri prejšnjem dizlašu je bilo drugače, sem mirno naredil še najmanj 120 km po lučki za rezervo :twisted: . Trikrat je šlo do celo 170km; prvič, zadnjič in nikoli več :lol: :lol: :lol: . Takrat pa sem dobil nekaj sivih las. =P

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Če mar 27, 2014 11:15 am

ranegade je napisal/-a:Koliko sem prebral tu in druge na forumih naj trenutna poraba ne bi kazala pravilo ko predelavi na plin..

Pelji avto nazaj na k predelovalcu in reči naj ti fino nastavi diode. Torej če maš 40l rezervoar, noter spraviš cca 35l, si zračunaj, kdaj hočeš, da se rdeča lučka vklopi pa ti bo tako nastavil. Meni recimo je naredil, da se mi je točno 100km do praznega vklopila, torej 7,5l do praznega. Simpl. :)
"this is so euro its asian" by Sam B.

ranegade
Nov uporabnik

Napisal/-a ranegade Če mar 27, 2014 11:27 am

LaMike je napisal/-a:

Pelji avto nazaj na k predelovalcu in reči naj ti fino nastavi diode. Torej če maš 40l rezervoar, noter spraviš cca 35l, si zračunaj, kdaj hočeš, da se rdeča lučka vklopi pa ti bo tako nastavil. Meni recimo je naredil, da se mi je točno 100km do praznega vklopila, torej 7,5l do praznega. Simpl. :)

te led diode me ne motijo. zaradi mene lahko 200km sveti na rdečem (zadnji diodici ). ;)

Ne bi rad da mi zadeva preklopi na bencin medtem ko je v tanku še mnogo plina

Drugače mam 62L tank, prvo tankanje je šlo not cca 54L

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Če mar 27, 2014 11:28 am

ranegade je napisal/-a:Ne bi rad da mi zadeva preklopi na bencin medtem ko je v tanku še mnogo plina

Zaradi tega ti ne bo prej preklopil (vsaj kolikor jaz vem).

ranegade
Nov uporabnik

Napisal/-a ranegade Če mar 27, 2014 11:43 am

mtl je napisal/-a:
ranegade je napisal/-a:Ne bi rad da mi zadeva preklopi na bencin medtem ko je v tanku še mnogo plina

upam da res ne bo ;)

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Če mar 27, 2014 11:45 am

Glede preklopa vprašaj monterja kako deluje ta sistem. Recimo moj Zavoli mi takoj preklopi na bencin ko ni več določenega pritiska oz. ne more plin dati zadosti moči. Tudi ko mi začne zmanjkovati tekočine za mazanje ventilov (pade pod 1,5dl) mi preklopi in se več ne morem na plin vozit.

Vovk pa nastavlja Landi Renzo tako, da moreš sam preklopit na benzin, ko čutiš, da ti začne recimo cukat o.z izgubljat moč. Po eni strani mi je to bolj všeč, ker lahko rezervar sprazniš do konca, ne vem pa če je to dobro za sam motor.....

Glede prikazovalnika nivoja plina pa tako kot so povedali. Da se nastavljat. Jim poveš in ti dodatno nastavijo. Vendar nisem 100% prepričan, da boš vedel točen podatek o velikost rezerarja. Na mojem piše 50l neto, ampak gre malce več not, nekje 54l je bilo 1. tankanje če se prav spomnim. Torej dejansko more bit velik če upoštevam tistih 20% plusa nekje več kot 60l. Točnega podatka nisem nikjer zasledil na papirjih. Porabim pa lahko tam največ 50l preden mi preklopi sistem. Vsaj toliko plina natočim.

Drugače pa poizkusi, meni začne piskati in morem ugasnit z tipko, ko mi samodejno preklopi iz plina na bencin. Ponavadi bi te mogel nekako opozorit če preklopi...

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Če mar 27, 2014 11:54 am

Meni avtomatsko priklopi ob pomanjkanju plina, sploh če recimo takrat zahtevam več od avtomobila: torej ga bolj gonim. Lahko pa zmanjšam vrtljaje in preklopim nazaj na plin in naredim še nekaj kilometrov tako. S tem, da takoj ko pritisnem plin do konca mi spet preklopi na bencin.

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a Avtocona Če mar 27, 2014 3:41 pm

ranegade je napisal/-a:Če je med vami kakšen uporabnik Emmegasa mi lahko prosim pove kako mu deluje tisti indikator porabe plina?

Dogaja se mi namreč, da zadeva sveti rdečo kar pomeni da naj bi bil nivo že čist na minimumu, grem tankat plin pa je notri še 20L plina ?!?!

Mnenje? Izkušnje?

Hvala v naprej

Pozdravljen,

Če ti že od začetka kaže samo rdečo lučko, potem je potrebna samo nastavitev urce, ki prikazuje nivo avtoplina. V kolikor pa se je to začelo dogajati kasneje, je pa večja verjetnost da ni kontakta na tej urci. Vzrok tega pa je v kolikor je rezervoar avtoplina nameščen pod vozilom vlaga oz. voda, katera pripomore da se kontakti med urco in ožičenjem oksidirajo in zato zadeva sploh ne dela in vedno kaže minimum.

lp

ranegade
Nov uporabnik

Napisal/-a ranegade Če mar 27, 2014 3:55 pm

Avtocona je napisal/-a:
ranegade je napisal/-a:Če je med vami kakšen uporabnik Emmegasa mi lahko prosim pove kako mu deluje tisti indikator porabe plina?

Mnenje? Izkušnje?

Hvala v naprej

Pozdravljen,

Če ti že od začetka kaže samo rdečo lučko, potem je potrebna samo nastavitev urce, ki prikazuje nivo avtoplina. V kolikor pa se je to začelo dogajati kasneje, je pa večja verjetnost da ni kontakta na tej urci. Vzrok tega pa je v kolikor je rezervoar avtoplina nameščen pod vozilom vlaga oz. voda, katera pripomore da se kontakti med urco in ožičenjem oksidirajo in zato zadeva sploh ne dela in vedno kaže minimum.

lp

Hvala za odgovor.

Ne sveti rdeča lučka od začetka. Ampak zelo hitro začne svetit (po cca 350 prevoženih km - kapaciteta tanka je 62L - natankano 54L plina).
Ko sem prej rekel. Nazadnje sem zapeljal tankat pa je bilo notri še cca 20L plina. (Čeprav je svetila že rdeča lučka)

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Pe mar 28, 2014 12:00 am

ranegade je napisal/-a:
mtl je napisal/-a:

upam da res ne bo ;)

Ne bo ti. Na rdeči boš vozil, ko bo začelo piskat pa veš, da je prazen. To je to. Fino pa je, da vsaj veš, koliko avto pije, da si znaš izračunat koliko km narediš... :lol:
"this is so euro its asian" by Sam B.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe mar 28, 2014 7:57 am

še enkrat - najbolj točna najnižja ( zagarantirana )kilometrina , ki jo naredimo s polnim plinskim tankom je taka;

po začetnih 4-5 tankih ko se nivo / količina tankanja umiri narediš tako :

-napolniš bencin do polovice ( da se boš res pripeljal do pumpe ko ti bo zmanjkalo plina )
- napolniš plin do vrha
- dnevni števec kilometrov na ničlo
- cel tank plina zvoziš na polno gas ( da poskušaš doseči najvišjo plinsko porabo ! ) dokler ti ne zmanjka plina prvič in ne
preklapljaš več nazaj na plin !
- ko ti zmanjka plina obvezno takoj pogledaš koliko kilometrov se je nabralo na dnevnem števcu !!!!!

in voila ! minimalno toliko km boš skoraj 100% ( za ekstremen mraz pozimi pa moraš itak imeti malo več bencina za rezervo ) naredil zmeraj ob normalni vožnji neglede na to koliko ti bodo kazale lučke (seveda lahko zabeležiš podatek koliko km narediš od takrat ko ti zasveti rdeča/rezerva lučka do konca ) ...

tako enostavno pa toliko komplicirate okoli tega ... :D
plin je cnej k bencin

ranegade
Nov uporabnik

Napisal/-a ranegade Pe mar 28, 2014 9:14 am

evo danes 3ič tankal po predelavi.

Prvi tank se ni dalo realno izmeriti porabe (ker nisem vedel koliko in kak so vozili medtem ko so nastavljali avto ob predelavi).

2 tank se je že dalo videti koliko je večja poraba plina. Za relacije (vsak dan se vozim po isti relaciji-avtocesta), kjer sem prej porabil 7L/100km bencina je porabilo 9L/100km plina.

To se mi zdi občutno preveč (skoraj 30% več).

Kakšne so vaše izkušnje?

PS: Na rdečki lučki (kao minimumu) sem naredil 190km in še bil lahko kakih 50km. Tak da ste imele glede tega indikatroja prav.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 16 gostov