mtl je napisal/-a:Pomeri še par tankov in potem bo bolj realno. Pri enkratnem tanku je lahko hitro večje odstopanje.
zzitop je napisal/-a:Če lahko jaz podam mnenje. Pri avtoplinu se rezervoarja ne da polniti do konca, pač pa le do določenega pritiska. Do katerega pritiska, je odvisno od pumpe, pa še takrat tudi od dotične pištole. Pa verjetno oz vsaj delno tudi od zunanje temperature.
Predlagam, da za meritev napolniš na isti pištoli, kot pozneje ko boš dotočil in izračunal. Sprazni skoraj celoten rezervoar, da bo odstopanje pri polnjenju imelo čim manjši vpliv.
Še to: Če nisi imel vmes hladnih vžigov in vožnje na bencin, katera ti porabo na plinu virtualno zmanjšuje, je 30 % več skoraj realno. Samo pri vožnji na plin boš imel gotovo vsaj 20 % večjo porabo. Manj enostavno ni možno.
LP
ranegade je napisal/-a:mtl je napisal/-a:Pomeri še par tankov in potem bo bolj realno. Pri enkratnem tanku je lahko hitro večje odstopanje.
Hvala za odgovor.
Mi lahko razložiš zaradi česa bi naj bilo odstopanje?
bomber111 je napisal/-a:Jaz sem tankal že na najmanj 15 različnih črpalkah a se količina natočenega plina giblje v rangu +- 0,5 litra, tak da pri meni ne drži tista o pritisku na pumpi. Kolikor opažam tankanje izklopi ventil v rezervoarju in ne plinski avtomat na črpalki.
ranegade je napisal/-a:mtl je napisal/-a:Pomeri še par tankov in potem bo bolj realno. Pri enkratnem tanku je lahko hitro večje odstopanje.
Hvala za odgovor.
Mi lahko razložiš zaradi česa bi naj bilo odstopanje?
zzitop je napisal/-a:Govorimo v primeru običajnega delovanja.
Že itak je pri LPG višja temperatura, katero pri prerevni mešanici še dodatno povišamo. Adijo ventili..
Jerry007 je napisal/-a:Evo mene nazaj... Do zdaj zamenjal 3 šobe in končno ta prelepa lučka od cheeck engine se ne užiga več, niti nevem a naj bim vesel al ne. Men ni noramlano da po 40000km moram menjati šobe... Očitno kmalu pride še 1 na vrsto
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov