Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 To feb 05, 2008 11:25 pm

rezekvr6black je napisal/-a:a ima vsaka navigacija da ti kaze hitrost in povprecno hitrost in te stvari..

kokr jest vem vsaka.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr feb 06, 2008 3:41 pm

bam88 je napisal/-a:
rezekvr6black je napisal/-a:a ima vsaka navigacija da ti kaze hitrost in povprecno hitrost in te stvari..

kokr jest vem vsaka.

Ne bo držalo - navigon 2100/2110 tega nima saj kaže le trenutno hitrost.. raznih statistik tipa povprečna, čas potovanja, čas stanja, max speed ipd pa žal ne.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Sr feb 06, 2008 4:05 pm

dnovak24 je napisal/-a:kuk prodaš navigacijo?

Sej nism čist resno mislu, bom itak obdržal. Sej drugač ni švoh...
Lep dan!

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Pe feb 08, 2008 5:23 pm

Da nm nove teme odpru, ker mi bote sigurn na hitr odgovoril...

Obstaja že kšn program za navigacijo na računalniku (car-pc) da se da z neta potegnt in tut dobit registracijo pa da je 3D to nujno.

Kar tale AdriaRoute mi je že mal beda 3D bi mev...Tale Si.Navigator na mobilcu je kr hud kj tazga?!?
Kdaj bo PIMP MY RIDE v sloveniji???

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Pe feb 08, 2008 8:46 pm

edn je celo dal idejo da si nalozis na pc naprimer emulator dlancnika in si gor nalozis recimo garmin.. drugace pa mogoce kak microsfotov autoroute?

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Pe feb 08, 2008 9:54 pm

bsheep je napisal/-a:Da nm nove teme odpru, ker mi bote sigurn na hitr odgovoril...

Obstaja že kšn program za navigacijo na računalniku (car-pc) da se da z neta potegnt in tut dobit registracijo pa da je 3D to nujno.

Kar tale AdriaRoute mi je že mal beda 3D bi mev...Tale Si.Navigator na mobilcu je kr hud kj tazga?!?

Tomtom?

...sam ni ga čez Garmin in Adriaroute zaradi kart!
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe feb 08, 2008 10:01 pm

bam88 je napisal/-a:edn je celo dal idejo da si nalozis na pc naprimer emulator dlancnika in si gor nalozis recimo garmin.. drugace pa mogoce kak microsfotov autoroute?

rekel je 3D... kar pa autoroute ne podpira in rekel je ne garminovega software v tem
primeru (adria route) ..kar si povedal je samo emulator PPC-ja za PC in v tem primeru bi
svetoval bsheep-u tako kot je to tudi nacel paris tom-tom kartografijo torej TELEATLAS
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

user562
Novinec

Kraj: jesenice

Napisal/-a user562 So feb 09, 2008 9:21 pm

A mi lohka nekdo ki ima garmina 250 pove ce ima med nastavitvami za tip vozila upisane m+kamion in avtobus ker men kaze samo 3 varjante,in to si kolo pesec in avtomobil.Mam filing da smo neki zajebal med instalacijo adrierout,in kako se datotteke ki jih nalozis gor dol zbrise.Zdj mam namrec adriorout gor samo nimam se kode in bi jo za ta cajt rad dol ubrisal.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So feb 09, 2008 11:08 pm

nič niste zajebal - serija 2xx tega nima. Serija 3xx je to imela samo nisen imel občutka, da bi bilo kakšna razlika ali si izbral avto ali kamion.

Adrio zbrišeš tako, da priklopiš Garmina na comp - Garmin se prijavi kot zunanji izmenljivi disk. Na njem poklikaš mapo z imenom Garmin in poiščeš datoteko mapsupp.img (velika je med 50-90MB). To je Adriaroute ampak glede na to, da je lahko shranjena tudi pod drugim imenom jo za vsak slučaj shrani predno karkoli zbrišeš permanentno.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM So feb 09, 2008 11:47 pm

BBoss je napisal/-a:nič niste zajebal - serija 2xx tega nima. Serija 3xx je to imela samo nisen imel občutka, da bi bilo kakšna razlika ali si izbral avto ali kamion.

Adrio zbrišeš tako, da priklopiš Garmina na comp - Garmin se prijavi kot zunanji izmenljivi disk. Na njem poklikaš mapo z imenom Garmin in poiščeš datoteko mapsupp.img (velika je med 50-90MB). To je Adriaroute ampak glede na to, da je lahko shranjena tudi pod drugim imenom jo za vsak slučaj shrani predno karkoli zbrišeš permanentno.

Razlika je bila v preračunu poti (avto-kamion). Tak vtis sem dobil, ko sem se enkrat igral s svoj 350-tko.

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Ne feb 10, 2008 12:11 am

user562 je napisal/-a:A mi lohka nekdo ki ima garmina 250 pove ce ima med nastavitvami za tip vozila upisane m+kamion in avtobus ker men kaze samo 3 varjante,in to si kolo pesec in avtomobil.Mam filing da smo neki zajebal med instalacijo adrierout,in kako se datotteke ki jih nalozis gor dol zbrise.Zdj mam namrec adriorout gor samo nimam se kode in bi jo za ta cajt rad dol ubrisal.

adriaroute nima nobene veze s tem ker to ni program to je samo karta. garmin ma svoj programje in tam to stelas.

user562
Novinec

Kraj: jesenice

Napisal/-a user562 Ne feb 10, 2008 10:17 am

A se pri 2xx garminu pri nadgardnji da ta funkcija za izbiro avta ali kamiona,a se tam samo karte updejtajo

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne feb 10, 2008 2:54 pm

user562 je napisal/-a:A se pri 2xx garminu pri nadgardnji da ta funkcija za izbiro avta ali kamiona,a se tam samo karte updejtajo

Nadgradnja samega softwera je eno in jo počneš preko Garminovega progija z imenom webupdater (how original :) ) nadgradnja map pa nekaj čisto drugega.

Karte updejtaš preko Mapsource programa in jih potem uploadaš v napravico, delujejo pa le če imaš ustrezno odklepalno kodo. Edina stvar, ki pride poleg kart so še raznorazne POI točke (restavracije, zanimivosti, bencinske, bankomati, itd itd).

Se pravi z drugimi besedami, tovornjak ali avtobus boš lahko dobil le v primeru, če se te pri Garminu usmilijo in ga dodajo med izbire. Pri zadnji nadgradnji z serijo 2xx, ki nosi oznako 3,60 tega še ni bilo.

Uporabniški avatar
domsas
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a domsas Ne feb 10, 2008 5:30 pm

imam problem z nuvi 760
pred cca. 10 dnevi sem posodobil software z gamin webupdaterjem + naložil slovenske točke POI - v bistvu radarji (spletna stran gamin slovenija)
no od takrat dalje, ko se peljem iz Tezna (MB) po obvoznici (hitri cesti) proti pesnici (lahko tudi proti melju), ko pridem iz tunela preko mosta, najprej zmrzne slika, po prvem ovinku pa še navigiranje
no, sem najprej izključil slovenske točke POI (sem mislil, da je to vzrok) pa je še kr isto
da bo še hujše - ne pomaga če prekinem navigiranje in grem na začetni ekran, ker še kr naprej trdi da sem na mostu, jaz pa sem že doma (3 km stran od mosta)
včasih ga moram tudi trikrat vgasniti preden ugotovi, da sem vsaj 1 km stran od kraja kjer je on zmrzno
enako se dogaja, če samo simuliram vožnjo preko mosta, brez gps povezave

vem, da ste tu gori experti za garmine, pa mi naj nekdo pove kaj je narobe nastavljeno ali pa ga je potrebno spraviti na servis, da ga povnejo v prvotno stanje

ob nakupu je bila verzija programja 2.0, zdaj pa je 2.60 - glede na to, kaj vse je našteto, da so popravili med 2.0 in 2.60 se mi je zdelo smiselno naložiti novo verzijo - očitno je to bila napaka

PS: telefonski pogovri preko nuvija z uporabo bluetootha - naje se bolj slabo sliši (šumi) - tak so mi rekli sogovorniki (me niso skoraj nič slišali oz. sem kričal v avtu, daso me na drugi strani telefona slišali) - pogovor je bil med vožnjo in, ja, radio je bil izklopljen

sorry za dolgi post, ampak res prosim, če kdo pozna mojo težavo z zmrzovanjem nuvija
Zadnjič spremenil domsas, dne Po feb 11, 2008 8:09 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
You have to learn to follow before you can lead

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Ne feb 10, 2008 8:09 pm

A še to mogoče kdo ve? Na car-pc uporablam adiraroute in sm zdele ta vikend 2X popizdil,ker ko označm pač cilj naj me prpelje me je 2X zafuku skos mi neki pelje na ene kolovoze,stranske ceste,makadame v pm skratka.Tm v opcijah mam označn da se izogne vsem klikca je povsod ene 5 možnosti je , pol je pa še tm un drsnik pa pač po želji učasih more motorway učasih less sam zmeri me zapelje v pm.Tko da a so še kje opcije al je kriv mapsourche al kwa jaz vem kwa?!?

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne feb 10, 2008 9:46 pm

Domsas... mogoče je prišlo do težav pri prenosu. Poskusi brez webupdeterja še 1x celo zadevo namestit ročno. Na tej strani http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=3811
imaš file in navodila za update.

Povej če je pomagalo.

legendarac
Novinec

Nuvi 760

Napisal/-a legendarac Če feb 14, 2008 7:31 am

Enake težave z zamrzovanjem navigiranja pri updatu 2.60 sem odpravil , da sem nazaj namestil update 2.50. Sedaj dela brez problemov.

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep So feb 16, 2008 7:18 pm

Jst sm najdu eno zadevo 3D navigacija za prenosnike ali car-pc in to je Garmin Mobile PC ,mogoče kdo ve se da na netu dobit al ap u trgovinah ,kj več o tem izdelku , kdo???

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo So feb 16, 2008 8:46 pm

bsheep je napisal/-a:A še to mogoče kdo ve? Na car-pc uporablam adiraroute in sm zdele ta vikend 2X popizdil,ker ko označm pač cilj naj me prpelje me je 2X zafuku skos mi neki pelje na ene kolovoze,stranske ceste,makadame v pm skratka.Tm v opcijah mam označn da se izogne vsem klikca je povsod ene 5 možnosti je , pol je pa še tm un drsnik pa pač po želji učasih more motorway učasih less sam zmeri me zapelje v pm.Tko da a so še kje opcije al je kriv mapsourche al kwa jaz vem kwa?!?

Hja, tudi mene je adriarorute na prejšnjem garminu (350ka) velikokrat zapeljal
na brezpotja, sedaj pa me original europe city navigator na novi 760, ki ima slovenijo
očitno zelo dobro pokrito, pelje veliko bolje, brez napak, tudi na podeželju....
Ne dam še enkrat 1oo evrov za adriaroute, ker jih ni vredna!
Lep dan!

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep So feb 16, 2008 9:27 pm

Jst sm zdej updejtu AR na 2.0 verzijo in ma full popravko in ceste so bl 3D ni samo črta ravna z svinčnikom narisana tko da upam da so to zrihtal glede glavni cest stranskih cest da AR prepozna....

Drugač me pa še zmeri full zanima čim več o Garmin mobile pc!!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov