Debate, ki niso vezane na ostala področja...

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne avg 26, 2007 10:51 pm

En je baje avto obračal in v tem trenutku je v njegov bok priletel drug avtomobil. 5 mrtvih. Od tega 4 v avtomobilu ki je obračal
Slika

syncmaster
Nov uporabnik

Napisal/-a syncmaster Ne avg 26, 2007 11:01 pm

AndrejD je napisal/-a:En je baje avto obračal in v tem trenutku je v njegov bok priletel drug avtomobil. 5 mrtvih. Od tega 4 v avtomobilu ki je obračal

:shock: Obračal??? Darwinovo nagrado bi lahko dal tem...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne avg 26, 2007 11:56 pm

Ta dela na obvoznici so blazno debilno označena.
Promet ne funkcionira kot bi moral- dokaz je črna kronika.

HALO, postavili so stop znake na freakin obvoooznici pa so čisti retardi al kaj?!?
Tam nihče ne vozi 60 ozr. 80 in je za vključitev treba konkretno pohodit plin. Te scene z nasproti vozečimi pasovi so pa tudi genialne, da ne omenim, da se moraš že kilometer prej razvrstiti (desno LJ jug-rudnik, levo na AC), saj je polna črta, pasova pa se potem še ločita ... tisti, ki se tam vozite veste kaj mislim, debilizem in kaos.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po avg 27, 2007 12:05 am

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po avg 27, 2007 12:15 am

Saj so znaki že nekaj časa! Če do sedaj policaji ali prometniki niso ugotovili, da so stvari urejene nevarno, so povsem nesposobni. Če pa so ugotovili in sporočili višje, je pa nekdo od šefov, ki ni ukrepal takoj, pa bi moral, enako kriv kot d****, ki obrača na AC. Morali bi poiskati krivce in jih kazensko preganjati, ker to začenja presegati vse meje!!

Morija se nadaljuje, Božič ali Mate bosta spet čistih rok :evil:

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Kraj: SLP

Napisal/-a Jackal81 Po avg 27, 2007 5:32 am

V soboto sem se peljal skozi Golovec, pa se obvoz res začne ca. 2-3km pred razcepom Dolenska-Rudnik.
Vozni pas obvoznice potem poteka po pravi strani po odstavnem pasu, prehitevalni pas pa je speljan na nasprotno stran obvoznice.
Ko sem se v soboto peljal mimo, ni bilo še nič označeno, da se je treba tam odločit, na katero stran želiš potem na razcepu, samo znake za omejitev so nabili.

Glavno da naši vrli cestarji sadijo cvetke. Ponavadi 1 dela, 3je pa opazujejo tega pri delu. Seveda apa je zato potrebna popolna zapora ceste. :roll:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Po avg 27, 2007 6:37 am

OMG :shock: še na 24kur
http://24ur.com/naslovnica/novice/crnak ... 104414.php

jackal81, sej ko so pr počivališču barje delal, tut ni blo označeno da se moreš odločiti na ker pas boš šel, pa je bla ureditev identična kot tukaj - prehitevalni na nasprotni vozni pas, vozni pa na odstavni. s tem da si na nasprotnem pasu izpustil izhod lj-center.
pa ko so razcep kozarje rihtal identično! sploh nism mogu na brezovci vn, tko da sm mogu do VRHNKE! plačat cestnino in nazaj. zgubu sm najmn pol ure. in ko sm napizdiu blagajničarko zakaj nimajo nič označeno (to je bil 1. dan zapore oz. obnovitvenih del), je rekla: sej po radiu obveščajo!? in jst: kaj pa če mp3 poslušam. ... u glavnm nasledn dan je bla tabla, da je izvoz brezovca zaprt, ampak to direkt na izvozu za vič!!! ne na začetku ampak na koncu!!! zdej pa ti zapel dol, iz prehitevalnega pr 130 (tolk je tm omejitev), ko morš praktično pravokotno dol zavit :roll:
kar se pa stop znakov tiče, pa ja: jih je blo že polno (ravno v omenjenih primerih), pa še jih bo.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Po avg 27, 2007 7:02 am

Ja, kot je nekdo ze rekel, ko so prenavljali cesto, tisti, ki so prihajali iz pocivalisca Barje so imeli stop znak, ker so celotno pasovnico zamaknili v desno. Kljub temu in verjamm, da so oznacbe neumne, ne razumem kaj je tm zacel polkrozno obracati
There is no time...

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Po avg 27, 2007 7:08 am

LudiLimun je napisal/-a: sploh nism mogu na brezovci vn, tko da sm mogu do VRHNKE! plačat cestnino in nazaj. zgubu sm najmn pol ure. in ko sm napizdiu blagajničarko zakaj nimajo nič označeno...

Ja, obrnu bi, pa bi se pelu nazaj. Če pa ni ločene ograje, pa po istem pasu.
LudiLimun, upam da si prepoznal ironijo, ki pa ni namenjena tebi ampak sem mal iztrgal izjavo iz konteksta.

Pa de zdej takoj povem vsem, ki me boste napadal:
Koji falus je kriv za znake, ne vem, ampak če greš obračat na AC, pol je verjetno, da bi lohk imel 136 znakov, pa ne bi nobenega upošteval, če že osnovnega pravila ne znaš!!!!!!!
Jest sm že parkrat falil izhod (največkrat po svoji krivdi, ker sem preveč dolgo pičil po prehitevalnem), pa nisem niti zaviral kot pr norcih niti potem obračal. Pa se mi je to zgodilo pri nas, v Nemčiji in v Švici. Niti na pamet mi ni padlo, kaj šele, da bi res kaj takega storil.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Po avg 27, 2007 7:25 am

ce ste se kdej pelal po romuniji se boste spomnil da tam po AC kravje vprege vozjo, o upostevanju predpisov ni tam ne duha ne sluha (v mestih je nekoliko drugace ampak cim si na dezeli je domaca zival glavno prevozno sredstvo). tko da tale romun je zajebal na polno...

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Po avg 27, 2007 8:00 am

se mi zdi, da ko sem zjutraj bral, da jih je blo 6 (lahko da se motim). zdaj jih je že 7 mrtvih :(
http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod ... _id=150618

@blazz: sm prepoznal ironijo, in se povsem strinjam s teboj. ampak če to pripomore k takemu rezultatu, ki se je zgodil včeraj, pol je treba to obsoditi

steva cenejac
Nov uporabnik

Napisal/-a steva cenejac Po avg 27, 2007 8:38 am

[quote="Jackal81"]Ko sem se v soboto peljal mimo, ni bilo še nič označeno, da se je treba tam odločit, na katero stran želiš potem na razcepu, samo znake za omejitev so nabili.

/quote]

Lažeš...

Tabla, kako se je treba razvrstiti je vseskozi tam :evil:

Je pa najlažje vedno na druge s zgovarjat, da pa bi kdo pomislil, da je sam krvi, ker je spregledal signalizacijo (tako kot ti!), tega pa ne :roll:

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Po avg 27, 2007 8:41 am

Žalostno. To je mogl kar orng počit. Sami hudi avti. BMW pa Audi. Se vidi da tud če maš dober avto nisi povsem varen.

Moje sožalje.

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR Po avg 27, 2007 8:43 am

Če ga fasaš bočno ti ni pomoči, razen če si v tanku in še tam bi te pošteno premetalo.
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Po avg 27, 2007 9:05 am

vidu včerej masaker pod Golovcem :( .

sicer se popolnoma strinjam, da nesrečniki nimajo kej obračat na sred avtoceste.... če se zajebeš pač odpelješ do prvega izvoza in obrneš! v tem primeru zgubiš 15 minut cajta tile so pa zaradi neumnosti izgubili življenja!! in s sabo odnesli še dva življenja nič krivih ljudi, ki so se peljali popolnoma pravilno.

tisto kar bi rad povedal je, da je njihova neumnost posledica ene veliko bolj žalostne neumnosti, neumnosti oplemenitene zIGNORANCO DARSA!!! čeprav so dela na cesti čist spodobno označena, z ničemer ni označeno, da se potem, ko enkrat zapelješ na pas speljan po drugi strani avtoceste, po koncu obnovitvenih del, ko se za tunelom v Malencah promet sprosti ne moreš več zapeljat desno proti Barju in Postojni ampak se lahko pelješ samo proti Grosuplju! posledično to velja tudi za vozni pas, ki se mimo gradbišča nadaljuje po svoji strani avtoceste. če si namenjen v Zagreb in pred tablo za začetek gradbišča nisi bil na prehitevalnem pasu si se zajebal!
pogovor v avtu s petimi mrtvimi je najbrž potekal takole:

sopotnik: "ej stari, zajebal si! zdej ne moremo več v Leclerca!"
voznik: "ma ne... ne more bit..."
sopotnik: "ej, ziher! mi je frend zadnjič reku, da se je zajebal!"
voznik: "mater jim darsovsko, do kam se bomo morali zdej pelat... do Grosuplega al kaj? dejmo obrnit zdej ni nobenega..."
sopotnik: "paaaazi...."

and then you die... :cry:

v pogovoru z ljudmi na pikniku v bljižni vasi, kamor sem se peljal je bilo še veliko ljudi, ki so se zaradi neoznačitve zeznili na enak način in nekaj jih jih je šlo tudi obračat!!..... notorna neumnost! ampak krivda za to je vendarle drugje! na DARSU!!! razumete kaj čem reč? ne moreš reč sam "to se ne sme!".... če sem malo neokusen, tudi tisti nesrečniki v Cirkovcah (ki so za povrh bli še domači in so dobro vedeli kako nepregleden prehod je) bi lahko ustavili in pogledali, če gre vlak! še ZCPP to na nezaščitenih prehodih zahteva! pa niso.... in so šli :( .
tudi za tole bi morali rezat glave na ministrstvu za promet, darsu in podobnih agencijah! vodjo gradbišča bi pa treba spravit na sodišče zaradi ogrožanja varnosti s slabo in nezadostno prometno signalizacijo!
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Po avg 27, 2007 9:06 am

Misak je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:V članku ob 17.20 pa piše da je BILA cesta zaprta... Da se ni slučajno spet zgodila enaka zgodba :shock:

Drži. Je blo pa 5 ranjenih.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Po avg 27, 2007 9:20 am

Uribobo je napisal/-a:
Misak je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:V članku ob 17.20 pa piše da je BILA cesta zaprta... Da se ni slučajno spet zgodila enaka zgodba :shock:

Drži. Je blo pa 5 ranjenih.

ja... cesto so zaprli tri minute za tem, ko sem zapeljal v predor! in ko sem se peljal mimo, je po cesti sedelo in ležalo ene par krvavih ljudi in otrok... da je resno sem pogruntal ko sem malo kasneje vidu dva gasilska avta, ki sta se s sirenami peljala proti mestu nesreče, kar je pomenlo, da bodo nekoga rezali iz avta... :( . da bo pa sedem mrtvih si pa nisem mislil...
živeo drugmirkooooo!!!!

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po avg 27, 2007 9:32 am

Uribobo je napisal/-a:Žalostno. To je mogl kar orng počit. Sami hudi avti. BMW pa Audi. Se vidi da tud če maš dober avto nisi povsem varen.

Moje sožalje.

Kje pa piše kak audi pa kak bmw je bil? 20 let stara kišta pa ni kaj dost varna.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po avg 27, 2007 9:34 am

Sicer se povsem strinjam, da so ponekod označbe zelo slabe in da je še sto drugih dejavnikov, ki bi lahko bili boljši pa niso... Ampak ljudje božji, dokler bomo kazali s prstom le na druge pri tem pa pozabili na našo lastno odgovornost, se bodo take stvari žal dogajale še naprej. In to ravno zato, ker dosti ljudi ravno tega NE DOJAME in sebe nikoli ne vidijo kot grešne kozle! Vedno bi morali najprej poskrbeti za našo lastno varnost in na varnost drugih udeležencev v prometu, šele na to se lahko zanašamo na druge dejavnike v dobri veri, da je vse tako kot bi moralo biti (čeprav kot vidimo ni). In za obračanje na avtocesti ni kriva ne država, ne DARS,... ne stric iz Amerike, ampak izključno in predvsem skrajna malomarnost voznika, ki to počne. Za to ni opravičila in pika! :evil:

Zanašanje in kazanje prsta na druge žal ne bo zmanjšalo število žrtev v prometu! :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Po avg 27, 2007 9:36 am

Bor je napisal/-a:
Uribobo je napisal/-a:Žalostno. To je mogl kar orng počit. Sami hudi avti. BMW pa Audi. Se vidi da tud če maš dober avto nisi povsem varen.

Moje sožalje.

Kje pa piše kak audi pa kak bmw je bil? 20 let stara kišta pa ni kaj dost varna.

no... sicer jih je bil en kup... ampak na ograjo je bil nahaklan Hyundai Getz s popolnoma zmaličenim sprednjim koncem, tisti drugi ful uničen avto si nisem zapomnil. ostali niso meli kakih bistvenih poškodb... vsekakor pa kljub dvema orenk uničenima avtomobiloma ni bilo videt kot morišče za sedem žrtev...
živeo drugmirkooooo!!!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov