Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini Če jan 07, 2010 5:37 pm

Kalos je napisal/-a:
odprti clio je napisal/-a:Verjetno trkam na napačna vrata, pa vendar: očistite svoje vozilo predno se odpravite na cesto. Avtomobil, ki ima na strehi 10 cm debelo odejo snega enostavno ni varen v prometu. Zelo pogosto vidim paciente, ki jim s strehe pade sneg na vetrobransko steklo pri zaviranju (potem pa vedi kam pelješ), poleg tega pa ta sneg pada pred vozilo, ki vozi za vami. Če cenite svoje vozilo, potem tudi spoštujte tuja!

Pa nekateri tudi luči ter zadnjega stekla ne obrišejo :roll: Tako da ne vidiš štoplamp...

Ojej, koliko se jaz na take ljudi prejezim, sam kaj, če si flegma, si flegma. Onega prav boli k***c. Takim ni pomoči, razen potem ko ga policaj ustavi pa da ga kaznuje zaradi snega na strehi.

Sem pa 1x res videl enega lenuha na kvadrat, če se lahko tako izrazim. Snega na avtu je imel ziher okrog 10 - 15 cm in model si je spucal samo na svoji strani vetrobransko šipo. Sprednje žaromete si komaj kaj videl in da se je vsaj malo svetlobe spodaj prebijalo skozi sneg. Nekateri so leni ko fuks in taki mi tudi dajo misliti, da jih za svoje plehovje prav boli k...saj jaz mam tako mišlenje.
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jan 08, 2010 4:29 pm

Danes na AC med Ljubljano in Uncem:

http://www.shrani.si/?3Y/lr/45bwnFwC/video002.3gp
http://www.shrani.si/?3V/10r/26LOmSBk/video003.3gp
http://www.shrani.si/?3q/hu/10HUWnE4/video004.3gp

Jaz sem vozil 70kmh, večina še manj, ti pof**** tovornjakarji pa gonijo na polno! Pol pa ko se zgodi kakšna nesreča, ko zmečkajo pod sabo osebni avto pa nedolžni ljudje umrejo, pa rečejo, jah to jim je kruh...ku*** jih gleda, men je tud kruh, ko morm it vsak dan v LJ pa garat cel dan ko ena budala, pa zvečer domov, pa se vseeno večinoma držim omejitev, ne pa da tako ogrožam sebe in druge kot ti idioti!! :g: :/:o:/

Tale s provido se pa vozi zraven, pa nč ne ukrepa, boli ga ku**! :x

Slika

LP
Pa srečno pa previdno po cestah!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jan 08, 2010 4:37 pm

p..... - "viatorovc" je puhno mim tebe, dobro da nisi ven stopil, ker zgleda kot da stojiš :-P :lol:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jan 08, 2010 4:43 pm

sašo5 je napisal/-a:p..... - "viatorovc" je puhno mim tebe, dobro da nisi ven stopil, ker zgleda kot da stojiš :-P :lol:

Minimalno stotko je mel, ko je šel mimo, NA POLNO :bonk

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Pe jan 08, 2010 5:45 pm

Brisalci ti škripajo :) Jaz sem mislil da nekdo zraven govori uuvioouuu :)
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jan 08, 2010 5:53 pm

peroRS je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:p..... - "viatorovc" je puhno mim tebe, dobro da nisi ven stopil, ker zgleda kot da stojiš :-P :lol:

potem pa.... :-P (Kočevje -Škofljica(
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jan 08, 2010 5:59 pm

uros_p je napisal/-a:Brisalci ti škripajo :) Jaz sem mislil da nekdo zraven govori uuvioouuu :)

Ne ne to turbina žvižga =P

Sej kasneje na lokalni cesti sm se ustavu pa jih mal spucal, da so bolš brisali.
Sicer pa...zato so gor da delajo, ne da se jih špara :pop:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So jan 09, 2010 11:28 am

To ti je kultura:
http://24ur.com/novice/crna-kronika/zap ... ml#comment

Še avto bi ji mogl zapletn.....
Slika

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So jan 09, 2010 12:26 pm

peroRS je napisal/-a:

Kaj zate pomeni NA POLNO? Ker za tovornjak je to daleč od tega da bi "na polno" gonil...

Drgač pa včeri izvoz za rudnik, tisti ki je bližje razcepu malence... pa potemko prideš na križišče. Stojim na križišču in folk namesto da bi pri zavijanju levo zavil na svoj pas, zavija kar na nasprotnega (mojega). In to zapored tko ene 10 avtov. Jaz blendam, oni ko da ni nič. Ne vem a je folk res tolk idiotski da ne vidiš da semaforje in table od zadaj gledaš in da imaš 2 metra bolj desno svoj pas, kjer so table proti tebi obrnjene..

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So jan 09, 2010 12:27 pm

peroRS je napisal/-a:Danes na AC med Ljubljano in Uncem:

http://www.shrani.si/?3Y/lr/45bwnFwC/video002.3gp
http://www.shrani.si/?3V/10r/26LOmSBk/video003.3gp
http://www.shrani.si/?3q/hu/10HUWnE4/video004.3gp

Jaz sem vozil 70kmh, večina še manj, ti pof**** tovornjakarji pa gonijo na polno! Pol pa ko se zgodi kakšna nesreča, ko zmečkajo pod sabo osebni avto pa nedolžni ljudje umrejo, pa rečejo, jah to jim je kruh...ku*** jih gleda, men je tud kruh, ko morm it vsak dan v LJ pa garat cel dan ko ena budala, pa zvečer domov, pa se vseeno večinoma držim omejitev, ne pa da tako ogrožam sebe in druge kot ti idioti!! :g: :/:o:/

Tale s provido se pa vozi zraven, pa nč ne ukrepa, boli ga ku**! :x

Slika

LP
Pa srečno pa previdno po cestah!

kaj pa naj bi nardila provida?sj ni prekoracil omejitev.vec k pa ksnih 94-97 pa tut ni vozu sigurno.sj ves da majo na 89 blokado.pa se da nekak to zregulirat za tahogra pa to do nekej 97.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B So jan 09, 2010 2:15 pm

Tovornjak je veliko tezji kot avto in ga po taki cesti ful ne vlece sem pa tja, tako kot osebni avto. Sem povprasal malo kolega ki je vozil kamijon in je rekel da se je v polno nalozenem takem kamijonu po taki avtocesti isto peljat kot ce bi bila samo mokra. Edino ustavis se malo kasneje, drugace pa veliko bolj stabilno kot avto. To velja seveda za AC, kjer mu ni treba lih neki zavijat, po navadnih cestah z ovinki je pac drug drek ;)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 09, 2010 2:32 pm

abbe je napisal/-a:kaj pa naj bi nardila provida?sj ni prekoracil omejitev.vec k pa ksnih 94-97 pa tut ni vozu sigurno.sj ves da majo na 89 blokado.pa se da nekak to zregulirat za tahogra pa to do nekej 97.

1) Blokada na 89, ja uradno :bonk Kako pa pol po suhi cesti peljejo 110?!?!?! Pa da ne bo kdo reku, da mi števec laže, po GPS-u!

2)v takih pogojih naj bi se tovornjaki sami izločali iz prometa. Nekateri to takoj naredijo (temu se reče vozniška kultura).
Kaj naj bi provida naredila? Kdor pozna ta odsek AC, ve da je malo naprej od počivališča Lom tabla "prepovedano prehitevanje za tovorna vozila"...če to velja po suhi cesti, bi moralo veljati tudi po zasneženi! Tale s provido bi jih moral vsaj z zadnjo svetlobno tablo opozorit.

@wizz: vožnja na polno zame pomeni, da tovornjak "zleti" mimo mene, vmes še z njegove prikolice pade na moj avto več kosov ledu, pol se pa čez ene 100m brez smernika vrine nazaj med avte na voznem pasu. Pač kultura na nivoju.

Pa nimam nič proti tovornjakom...recimo, da se jih večina kar drži pravil. Taki, kot so na zgornjih posnetkih so pa ponavadi mulčki okrog 20let, ki so komaj začeli vozit in jih boli k*** za vse.

Sicer pa škoda debate, ker so vedno oni žrtve, ker jim je to kruh, pa je logistika v državi odvisna od njih. Za nas ostale, ki tudi garamo po cel dan pa nobenemu ni mar.

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic So jan 09, 2010 3:00 pm

saj niso samo tovornjakarji, marsi kateri norec z malo boljsim avtom, pol pa bemtijo, ko so par km naprej v jarku...se samo nasmehnem...po taksni cesti se ti nemore toliko mudit, ker slej ko prej naletis na ledeno plosco, ki jo je naredil plug =/...sploh pa v tako gostem prometu...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind So jan 09, 2010 3:37 pm

peroRS, glede na moje iskušnje bi rekel da je večina takih ki se NE drži pravil in le peščica takih ki se držijo pravil in niso ˝puni sebe˝ ampak dejansko imajo neko vozniško kulturo.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 09, 2010 4:51 pm

B|ind je napisal/-a:peroRS, glede na moje iskušnje bi rekel da je večina takih ki se NE drži pravil in le peščica takih ki se držijo pravil in niso ˝puni sebe˝ ampak dejansko imajo neko vozniško kulturo.

Glede pravil sem mislil vožnja v takih razmerah. Ko sem šel včeraj iz LJ sem bil kar presenečen, da se je večina tovornjakov sama izločila iz prometa. Počivališče Lom je bilo čisto polno, pa tudi po lokalnih cestah so se kar poparkirali po parkiriščih.
Problem je, da je dovolj, da se najde samo en tak prepotentnež, ki bo drsnil in zablokiral cel promet (par postov nazaj je dal @sašo5 slikco).

Če pa vzamemo stanje čez celo leto, pa tvoja trditev drži 100%.

tilen2ki
Nov uporabnik

Napisal/-a tilen2ki So jan 09, 2010 5:13 pm

živjo, bom še js tukej nekej povedal glede tistga kolk gonjo kamjoni mim drugih avtov.. se vozim skor vsak dan iz cerknice v lj in nazaj in zadnje dni je obup po cestah, sneg, plundra itd... ne morem pa zastopit tega, da se da po regionalnih cestah, ki so slabše splužene, manj posipane in nasploh slabše hitrej peljat kot pa po AC, ki je vsaj za 50 % bolje urejena, ravna... skor vsakič moram pelat za kakim majmunom, ki se pelje 30 po prehitevalnem pasu po desni strani ga pa prehitavajo kamjoni... in pol so kamjonisti krivi? nevem če... sj zdaj bom vrjetno dobil en kup pripomb pa vseeno, če ne znate vozit po snegu, se ne počutite sposobne za te vremenske razmere, nimate prave zimske opreme in res ni nujno da hodite z avtomobili okoli, prosim ostanite doma ali pa na bus... pa brez zamere.

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 So jan 09, 2010 5:16 pm

jao kaj sm pa jaz uceraj videl... to vam moram povedat.

Itak cela norisnica k ni nc spluzen, guzve itd. in jaz sotjim na semaforju se vkljucujem v trzasko ampak je bus zaprl krizisce... tako da sem cakal se en semafor. pescem se je prizgala zelena luc in en kolesar je sel cez cesto (pa kaj zjutaj ni blo snega j*** ga, ce mu sene naj pele) in tip ki je sel iz trzaske proti stranski cesti zamalo zbije tega kolesarja... kolesar je panicno sel s kolesa in model v avtu mu zacne trobit in si zabijat prste v glavo češ a si prefuknjen?! Namesto da se posipa s pepelom, se malo nasmehne in opravici on se še pizdi na njega??

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So jan 09, 2010 5:19 pm

peroRS je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:kaj pa naj bi nardila provida?sj ni prekoracil omejitev.vec k pa ksnih 94-97 pa tut ni vozu sigurno.sj ves da majo na 89 blokado.pa se da nekak to zregulirat za tahogra pa to do nekej 97.

1) Blokada na 89, ja uradno :bonk Kako pa pol po suhi cesti peljejo 110?!?!?! Pa da ne bo kdo reku, da mi števec laže, po GPS-u!

2)v takih pogojih naj bi se tovornjaki sami izločali iz prometa. Nekateri to takoj naredijo (temu se reče vozniška kultura).
Kaj naj bi provida naredila? Kdor pozna ta odsek AC, ve da je malo naprej od počivališča Lom tabla "prepovedano prehitevanje za tovorna vozila"...če to velja po suhi cesti, bi moralo veljati tudi po zasneženi! Tale s provido bi jih moral vsaj z zadnjo svetlobno tablo opozorit.

@wizz: vožnja na polno zame pomeni, da tovornjak "zleti" mimo mene, vmes še z njegove prikolice pade na moj avto več kosov ledu, pol se pa čez ene 100m brez smernika vrine nazaj med avte na voznem pasu. Pač kultura na nivoju.

Pa nimam nič proti tovornjakom...recimo, da se jih večina kar drži pravil. Taki, kot so na zgornjih posnetkih so pa ponavadi mulčki okrog 20let, ki so komaj začeli vozit in jih boli k*** za vse.

Sicer pa škoda debate, ker so vedno oni žrtve, ker jim je to kruh, pa je logistika v državi odvisna od njih. Za nas ostale, ki tudi garamo po cel dan pa nobenemu ni mar.

samoizlocanja ni vec.neki novi zakon baje (kar ni ok)
to da ti garas cel dan za prezivetje nobenga ne zanima pa ni treba tega skos v temo pisat,ce pa ze sm pa tut jaz en atkih aves 8-18 delam.
nism se pa postavu na stran tovarnjakarjev ce si slucajno dobu tak obcutek.ampak tip je vozu po omejitvah.
nisem pa se srecal tovornjakarja da bi vozu vec k 100 po stevcu.pa poznbam par tovornjakarjev in sem bil z njimi ze na furah od tam tut podatek o 97 km/h...
kar se pa tice proveide pa itak ni potrebno zgublat beced.pocak da te ustvjo k se bos vozu "140" pa k te prasajo kam se ti tko mudi na tak lep soncen dan?
Ni vse res kar napišem

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 09, 2010 7:53 pm

abbe je napisal/-a:samoizlocanja ni vec.neki novi zakon baje (kar ni ok)
to da ti garas cel dan za prezivetje nobenga ne zanima pa ni treba tega skos v temo pisat,ce pa ze sm pa tut jaz en atkih aves 8-18 delam.
nism se pa postavu na stran tovarnjakarjev ce si slucajno dobu tak obcutek.ampak tip je vozu po omejitvah.
nisem pa se srecal tovornjakarja da bi vozu vec k 100 po stevcu.pa poznbam par tovornjakarjev in sem bil z njimi ze na furah od tam tut podatek o 97 km/h...
kar se pa tice proveide pa itak ni potrebno zgublat beced.pocak da te ustvjo k se bos vozu "140" pa k te prasajo kam se ti tko mudi na tak lep soncen dan?

To glede šihta sem sam tko napisal, ker se delo tovornjakarjev vedno v javnosti povezuje z njihovim preživetjem in so posledično skoraj "nedotakljivi". Hotel sem pa povedat, da so tud drugi ljudje odvisni od prevoza do službe, pa se vseeno morajo držati prometnih predpisov. Policaji imajo glede tega dvojna merila.

V zvezi s hitrostjo kamionov in avtobusov je pa škoda debate, razen tega da se noben ne drži tistih omejitev, ki jih imajo nalepljene na zadkih (70, 80,...). Bi jih blo treba posnet z GPS-om, pa bi pol morda verjel. Znanec, ki vozi avtobus, gre po AC 110kmh (v praktično vseh vremenskih pogojih), omejitev ima pa 80, ampak njega to ne briga. Vsake tolk plača kazen, ko mu pregledajo tisti števec, ki zapisuje podatke (ne vem kako se mu že reče) in to je to.

@tilen2ki: jaz se ne cjazim 30 na prehitevalnem, včeraj so bli najslabši možni pogoji pa sem se peljal 70-80, toliko je bla tud omejitev mimo Brezovice na tistih obvestilnih tablah nad AC. Pa še nekaj, te iste tovornjake sem potem prehitel na Vrhničnem klancu, ko so komaj lezli gor, ker so jim kolesa vrtela v prazno. :roll:

p.s: je pa bil pred Uncem na AC en z BMW 5 in nemško probno tablico, ki je peljal 40kmh, pa delal zastoje.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO So jan 09, 2010 10:12 pm

Tovornjakarji so me zadnje case v tem snegu res ogromno prehitevali ... dobro no. Naj grejo naprej, dokler mene pustijo na miru ... :roll:

Danes spet Velenjsko krozisce. Jaz na zunanjem pasu, tokrat pa avtobus na notranjem ... enako, ven cisto v zadnjem trenutku, na desni pas ........ totalno blokiral ...
Pocasi postaja ze rutina trobljenje ljudem ki se ne znajo razvrscati v kroziscih ...

Pa dobro. Tudi jaz se ne znam ker se vozim po zunanjem ...

Da bi imel nekaj tisoc evrov prevec bi kupil kaksen malo vecji avto, zlomljen do konca in taksne debile s taksnim veseljem porinil dol iz ceste ... tako ali tako bi bil on kriv ...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov