Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a Avtocona Pe maj 30, 2014 5:27 am

evilfury je napisal/-a:Dejte mi povedat če je pod posodo za plin kakšna plastika ali je samo prišraufan na pleh? Potem pa ni čudno da mi ropota če je tako. Vse drugo sem že izločil, podvozje je ok, amortizerji pravtako tako da ostane samo še posoda...

To bi mogl saj nek filc ali kaj podobnega podložit...

Živ,

Še ena možna varianta. Se mogoče sliši ko plovec od polnilnega ventila udarja po avtoplinskem rezervoarju? No ampak v kolikor je rezervoar poln potem se to nebi smelo slišati. V primeru da je pa prazen je pa to možno, v kolikor na plovcu ni gor gumiastega o-ringa.

lp

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Pe maj 30, 2014 7:56 am

Možno je tudi to samo pri polnem rezeroarju se pomojem tudi sliši. Se pravi bi morali dati ta oring gor ali kako?

Mene to izredno moti k mi nonstop zadaj ropota sploh takrat kadar grem v ovink pa da je ravno tam luknja ali kadar se pač peljem čez luknje...

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Napisal/-a Avtocona Pe maj 30, 2014 8:20 am

evilfury je napisal/-a:Možno je tudi to samo pri polnem rezeroarju se pomojem tudi sliši. Se pravi bi morali dati ta oring gor ali kako?

Mene to izredno moti k mi nonstop zadaj ropota sploh takrat kadar grem v ovink pa da je ravno tam luknja ali kadar se pač peljem čez luknje...

Pozdravljen,

Ja zdej v kolikor je rezervoar poln lahko ta plovec tolče v zgornji del avtoplinskega rezervoarja, v kolikor je bolj prazen pa v spodnji del. Običajno imajo plovci zato gumi O-ring da zadevo malo oblaži. To torej pomeni, da je potrebno multiventil odstraniti iz avtoplinskega rezervoarja in pogledati če je o ring sploh gor.

lp

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Pe maj 30, 2014 8:31 am

Pa bi tako tolklo da bi se slišalo?

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Napisal/-a Avtocona Pe maj 30, 2014 8:35 am

evilfury je napisal/-a:Pa bi tako tolklo da bi se slišalo?

se sliši če tolče, zato v kolikor je smiselno tudi to preveriti

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Pe maj 30, 2014 10:01 am

Bom preveril, hvala.

Pa še to zakaj imam samo z dvema šraufoma tank pritrjen? Mogli bi biti vsaj 4je da ga lepo drži...

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Pe maj 30, 2014 4:44 pm

evilfury : Meni tudi ropota plinski rezervar. Ni podložen z ničemer. Megane ima pa celo cel prljažni prostor (školjko spodaj) z plastike in v to so mi enostavno posadili rezervar, katerega lahko z roko malo premikam. Res bi lahko z nečim podložili. Svetovali so mi, daj enostavno malo z purpeno napolnim spodaj in bo vredu. Tega še nisem storil. Bi pa po moje bilo kar veliko dela odstranit rezervar in spodaj namestit gumo, zato je ta zadeva z purpeno dosti lažja.

1. Zanima me pa koliko približno stanejo servisi LPG naprave v SLO? In ali je potrebno vsako leto it na servis pri prevoženih nekje 10.000km letno? Res da le takrat velja "garancija", ampak vseeno.

2. Sem pa še to izvedel, da Zavolijev sistem (vsaj moj S4) uporablja bencin zaradi zaščite ventilov! Res pa je, da tega sploh nisem opazil, torej more porabljat res minimalno. Baje samo toliko kot če bi vozilo bilo pod štandgasom.
Torej ali tudi drugi sistemi tako delujejo? Res pa je, da se to da nastavljat. Torej ali naj uporablja še bencin ali ne. Ima kar zanimiv program tale Zavoli.

3. Kakšen pritisk je dobro imeti na plinski napravi? Meni so sedaj nastavili iz 1,1 na 1,3 oz. 1,4barov.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Pe maj 30, 2014 5:08 pm

MasTTer je napisal/-a:evilfury : Meni tudi ropota plinski rezervar. Ni podložen z ničemer. Megane ima pa celo cel prljažni prostor (školjko spodaj) z plastike in v to so mi enostavno posadili rezervar, katerega lahko z roko malo premikam. Res bi lahko z nečim podložili. Svetovali so mi, daj enostavno malo z purpeno napolnim spodaj in bo vredu. Tega še nisem storil. Bi pa po moje bilo kar veliko dela odstranit rezervar in spodaj namestit gumo, zato je ta zadeva z purpeno dosti lažja.

Hm ta purpen je mal tko no, zaj**** ga je potem odstranit... ni pa tako hudo kot pri tebi da bi ga lahko z roko premaknil. A te nič ne moti to ropotanje?

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Pe maj 30, 2014 6:42 pm

Meni v bistvu ne ropota med vožnjo. Zaruži mi edino ko se hitreje peljem čez ležeče policaje in ko na hitro menjam prestave (250konjev). No pa ker živim na bregu se mi malo očitno šasije zvije ko parkiram in zaškripa. Ampak to dela čisto vsak renault....

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury So maj 31, 2014 7:16 am

Nevem pa kako bi sploh purpen vbrizgal pod tank ko je pa tako malo prostora...

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 So maj 31, 2014 9:05 pm

Če je kdo v bližnji prihodnosti namenjen vgraditi LPG sistem v svoje vozilo, lahko še mene kontaktira za ponudbo (da ne bo pomote - izvajalec bo v vsakem primeru Sigas d.o.o.). :)

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Po jun 02, 2014 6:41 am

@avtocona: Samo men ropota vedno ali je prazen ali pa poln tako da težko verjamem da je plovec. Poleg tega je s tem kar dost dela da bi odpiral pa na plovec o-ring dajal. Mislm da bom kr purpen probal nekak vbrizgat spodaj...

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To jun 03, 2014 6:03 am

Fantje, eno vprašanje.

Kdo bi mi vgradil plin v 406 Coupeja letnik 2000 z 2.0 motorjem za manj kot jurja? Plineks in tujina odpade.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To jun 03, 2014 8:56 am

evilfury je napisal/-a:Nevem pa kako bi sploh purpen vbrizgal pod tank ko je pa tako malo prostora...

dej frenda poklič na pir pa gedoro s podaljškom mu daj v roke naj ti drži zgornji vijak na kontra ti pa se s ključem ulezi pod avto pa zategni v smrt tista dva j***na šraufa ...že enkrat ...

DePalmo je napisal/-a:Fantje, eno vprašanje.

Kdo bi mi vgradil plin v 406 Coupeja letnik 2000 z 2.0 motorjem za manj kot jurja? Plineks in tujina odpade.

jaz ti prodam mojega balenota s prinsom in valve care-om za tak denar v kompletu...dostavim na dom ... premontiraj si pa sam.
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To jun 03, 2014 8:58 am

evilfury je napisal/-a:Nevem pa kako bi sploh purpen vbrizgal pod tank ko je pa tako malo prostora...

dej frenda poklič na pir pa gedoro s podaljškom mu daj v roke naj ti drži zgornji vijak na kontra ti pa se s ključem ulezi pod avto pa zategni v smrt tista dva j***na šraufa ...že enkrat ...

DePalmo je napisal/-a:Fantje, eno vprašanje.

jaz ti prodam mojega balenota s prinsom in valve care-om za 999€ v kompletu...dostavim na dom da se prepričaš da naprava res dela ... pa če nisi več kot 150km od mene boš mel še pol tanka plina noter... premontiraj si pa sam.
plin je cnej k bencin

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To jun 03, 2014 1:30 pm

Sej sm ga zategnu ampak se zgleda odtegne... t

murkoslavko
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a murkoslavko To jun 03, 2014 1:57 pm

evilfury je napisal/-a:Sej sm ga zategnu ampak se zgleda odtegne... t

založi kos stiropora ali kos gume...

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To jun 03, 2014 4:14 pm

To sem tud že probal pa "ven" pada zarad vibracij. Če pa hočem fajn zategnit pa eno stran zategnem se pa druga odtegne :huh:

Kva pa če bi ga odšraufal pa za ene 10mm dvignu pa neki podložu spodej druge variante tle js ne vidm...

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl To jun 03, 2014 4:30 pm

Zato pa rabiš še enega, da ti drži kontra.
Drugače pa tisto matico montiraj, ki preprečuje odvitje.
Še več pametovanj na Mtl blog.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To jun 03, 2014 4:32 pm

Sej sm js kontra držov brez problema sem zategnil do konca. Še to matico bom probal ja pol bom pa vidu. Čudno mi je to da noben zaradi tega ne jamra kot jaz. :D

Pač sm alergičen na ropotanje kaj čem.

Sam dejansko, če tank stoji na tankem plehu pa je samo z dvema šraufoma pritrjen pol zihr to ropota... to bi moglo bit podloženo...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov