Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a mtl To jun 03, 2014 5:01 pm

Če matice držijo, ne more nič ropotat. Meni ne ropota, ker sem tudi alergičen na take zadeve in bi sigurno slišal.
Še več pametovanj na Mtl blog.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To jun 03, 2014 5:06 pm

Če ga z roko potolčem zavibrira pa sliš se tak plehnat zvok kot da ima "luft" tank. Čist možn pa je da plovec ropota in da to sploh ni to.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To jun 03, 2014 9:15 pm

evilfury je napisal/-a:Sej sm js kontra držov brez problema sem zategnil do konca. Še to matico bom probal ja pol bom pa vidu. Čudno mi je to da noben zaradi tega ne jamra kot jaz. :D

Pač sm alergičen na ropotanje kaj čem.

Sam dejansko, če tank stoji na tankem plehu pa je samo z dvema šraufoma pritrjen pol zihr to ropota... to bi moglo bit podloženo...

evilfury je napisal/-a:Če ga z roko potolčem zavibrira pa sliš se tak plehnat zvok kot da ima "luft" tank. Čist možn pa je da plovec ropota in da to sploh ni to.

a imaš 1.6m dolge roke da si sam zgoraj držal na kontra pa spodaj zategoval??? dej mi en kontakt se bova zmenila pa če ne bo šlo drgač ti ga bom na šasijo zašvasal ... :lol:
plin je cnej k bencin

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To jun 03, 2014 9:28 pm

Ne resno lahko brez problema z eno roko drzim pa z drugo zategujem :) S kod pa si da se ne bom čez celo slovenijo vozil...?

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Pe jun 06, 2014 3:44 pm

Evo sem ga dvignil malo pa podložil z gumo na straneh pa podložki vzmetni sm dal pa zdej stoji na miru. Nič ne ropota.

Vendar še vedno se sliši nekaj, ampak kot kaže je to plovec v tanku noter drugega ne more bit več.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Pe jun 06, 2014 4:50 pm

Verjameš ali ne, ampak že prav držim pesti, da ti končno vse steče tako kot mora, ker prijetna vožnja kot da ti ni usojena. :cry:

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Pe jun 06, 2014 4:56 pm

Hvala. Nevem kot kaže je ta avto pa plinska naprava zakleta heh...

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 Pe jun 06, 2014 8:36 pm

Moja stara mat bi vaju garant skupaj na Brezje poslala, da ti blagoslovijo voz in bi potem deloval, hehe.

matejhoc
Nov uporabnik

Napisal/-a matejhoc Ne jun 08, 2014 8:39 pm

Zdravo,

imam xsaro picasso 1.6 16V letnik 2008, od leta 2009 predelana na prins avtoplin. Na plin narejenih ca 120k km. Avto vedno redno servisiran (plin in stalo). Do sedaj ni bilo nobenih težav, razen da so mi pred kratkim (kakšna dva meseca nazaj) čistili injektorje, ker so bili zapacani zaradi slabega plina.
Kakorkoli, pred kakimi štirimi meseci sem začel opažat, da mi avto pri konstantni hitrosti začne cukat. Stanje je enako pri katerikoli hitrosti in ne glede na to, na kaj vozim (plin/bencin). Se pa situacij poslabšuje, saj cuka vedno bolj. Računalnik ne pokaže nič.
Zanima me kaj je lahko razlog in ali je lahko krivec vgradnja plinskega sistema (sistem je še nekaj mesecev v garanciji).

Hvala, M

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Ne jun 08, 2014 9:33 pm

matejhoc je napisal/-a:Zdravo,

imam xsaro picasso 1.6 16V letnik 2008, od leta 2009 predelana na prins avtoplin. Na plin narejenih ca 120k km. Avto vedno redno servisiran (plin in stalo). Do sedaj ni bilo nobenih težav, razen da so mi pred kratkim (kakšna dva meseca nazaj) čistili injektorje, ker so bili zapacani zaradi slabega plina.
Kakorkoli, pred kakimi štirimi meseci sem začel opažat, da mi avto pri konstantni hitrosti začne cukat. Stanje je enako pri katerikoli hitrosti in ne glede na to, na kaj vozim (plin/bencin). Se pa situacij poslabšuje, saj cuka vedno bolj. Računalnik ne pokaže nič.
Zanima me kaj je lahko razlog in ali je lahko krivec vgradnja plinskega sistema (sistem je še nekaj mesecev v garanciji).

Hvala, M

Najverjetneje nekaj na električni strani: svečke, tuljave....
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Ne jun 08, 2014 11:35 pm

Tako je. Na sum bi dodal še kable.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Po jun 09, 2014 6:52 am

A ti to tud na bencinu tako dela ali samo na plinu?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jun 09, 2014 9:37 am

matejhoc je napisal/-a:Kakorkoli, pred kakimi štirimi meseci sem začel opažat, da mi avto pri konstantni hitrosti začne cukat. Stanje je enako pri katerikoli hitrosti in ne glede na to, na kaj vozim (plin/bencin). Se pa situacij poslabšuje, saj cuka vedno bolj. Računalnik ne pokaže nič.

Očitno je težava bolj verjetno v nadzoru dovoda goriva in ne v sami elektriki (kolikor ta ne nadzira dovoda). Vztrajnik je OK? (Ne bo dolgo)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To jun 10, 2014 2:36 pm

sorry za dretje ...AMPAK KERI DEBILI !!!! BANDA IZKORIŠČEVALSKA !!! DA BI SE JIM ŽOLČ RAZLIL !!! oops :twisted:
http://www.energetika-portal.si/podrocj ... jive-vire/
plin je cnej k bencin

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To jun 10, 2014 2:43 pm

kaj se bo lpg podražil?

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane To jun 10, 2014 2:49 pm

Če je to res prispevek na kg in ne na liter se bo LPG podražil za 1 cent.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 To jun 10, 2014 3:04 pm

plinaš je napisal/-a:sorry za dretje ...AMPAK KERI DEBILI !!!! BANDA IZKORIŠČEVALSKA !!! DA BI SE JIM ŽOLČ RAZLIL !!! oops :twisted:
http://www.energetika-portal.si/podrocj ... jive-vire/

Mah, voluharji nas šponajo na vseh koncih. :(

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To jun 10, 2014 6:09 pm

J.McLane je napisal/-a:Če je to res prispevek na kg in ne na liter se bo LPG podražil za 1 cent.

1 cent? ja itak ... a iz 0,699 na 0,737 je podražitev 1 cent ? da jim j***m vse po vrsti :-:o
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane To jun 10, 2014 9:10 pm

Tisto kar si ti linkal je prispevek za OVE 0,02548 €/kg, ampak sploh še ne velja in ga sploh še ni v ceni, zakaj je podražitev taka kot je pa povprašaj ponudnika, morda pa je poletni plin (več butana) bolj kaloričen =P
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a Avtocona Sr jun 11, 2014 5:57 am

matejhoc je napisal/-a:Zdravo,

Hvala, M

Pozdravljen,

Abslotutno najprej preveri vžigalne svečne, tuljave oz. vžigalne kable.

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov