Debate, ki niso vezane na ostala področja...

plavko61
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a plavko61 To sep 29, 2009 9:59 am

Nekak se mi zdi najbolj zanimiv Prins VSI in Landi Renzo za vgradnjo v Renault, vendar so izvajaci tam nekje v LJ koncih. Kdo je najbolj soliden tukaj v MB. Kak je kaj ta ZAVOLI???

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ To sep 29, 2009 6:56 pm

joj res je problem it iz MB v LJ :roll:

sej na avtonaplin ti dajo nadomestni avto ;)
Slika

mlavta1
Nov uporabnik

Napisal/-a mlavta1 Sr sep 30, 2009 8:00 am

Vabljeni da si preberete tudi malo mojega mišljenja glede avtoplina...

edit adis: brez samopromocij :!:

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr sep 30, 2009 8:57 am

plavko61 je napisal/-a:Nekak se mi zdi najbolj zanimiv Prins VSI in Landi Renzo za vgradnjo v Renault, vendar so izvajaci tam nekje v LJ koncih. Kdo je najbolj soliden tukaj v MB. Kak je kaj ta ZAVOLI???

edini problem do ljubljane je bencin.... za nazaj je že plin...
plin je cnej k bencin

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Sr sep 30, 2009 10:03 am

plinaš je napisal/-a:
plavko61 je napisal/-a:Nekak se mi zdi najbolj zanimiv Prins VSI in Landi Renzo za vgradnjo v Renault, vendar so izvajaci tam nekje v LJ koncih. Kdo je najbolj soliden tukaj v MB. Kak je kaj ta ZAVOLI???

haha-imaš prav :P :P :P

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr sep 30, 2009 10:07 am

gogocak je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

haha-imaš prav :P :P :P

:D ja ,je treba racionalno razmišljat,ha,ha.. :P
plin je cnej k bencin

plavko61
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a plavko61 Sr sep 30, 2009 1:51 pm

Glede vgradnje je res nadomestni avto, kaj pa če treba kaj nastavljat itd.

Ko prodajajo vse špila in je najboljše, ko je garancija in ne dela kot mora pa si v k***.

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Sr sep 30, 2009 3:24 pm

Doc_ je napisal/-a:Pravkar predelav Audi S4 na plin pri avtonaplin.si ....
lahko povem da sploh ne čutim razlike, poraba je enaka (mogoče še nižja)
motor je tišji, montirajo injektorje in ne elektromagnetne ventile got G1 (jih slišiš 30m daleč)

:rofl
No zdej mi pa povej kako ti je prodajalec razložil kaj je injektor in kaj elektromagnetni ventil in kje je razlika ?
Clean look

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr sep 30, 2009 5:52 pm

plavko61 je napisal/-a:Glede vgradnje je res nadomestni avto, kaj pa če treba kaj nastavljat itd.

Ko prodajajo vse špila in je najboljše, ko je garancija in ne dela kot mora pa si v k***.

ja,imaš kar prav... kar se tiče garancije je pri prins-u le ta tovarniška in ne od monterja, tako da z zamenjavo delov ni problema. je pa res , da če slučajno kaj crkne, se moraš pa pripeljati na servis v delavnico. samo to moraš narediti tudi , če ti kaj crkne pri avtu , ni tako?
zelo malo avtomobilskih firm je takih , ki nudijo totalno mobilno garancijo (pridejo po avto in ti pustijo nadomestnega), vendar se potem pogovarjamo o ceni novega (minimalno) od 30.000e navzgor, ne pa pri ceni plinske napeljave,ki stane 20 X manj.

sicer pa pri meni ni bilo treba naknadno nič nastavljati. če so to naredili, so verjetno minimalno ponastavili ob servisu, kjer so mi tudi naložili nadgradnjo softwear-a , a po moje avto dela enako kot prvi dan - kot na bencin. :D lp
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Sr sep 30, 2009 10:16 pm

Denii je napisal/-a:
Doc_ je napisal/-a:Pravkar predelav Audi S4 na plin pri avtonaplin.si ....
lahko povem da sploh ne čutim razlike, poraba je enaka (mogoče še nižja)
motor je tišji, montirajo injektorje in ne elektromagnetne ventile got G1 (jih slišiš 30m daleč)

:rofl
No zdej mi pa povej kako ti je prodajalec razložil kaj je injektor in kaj elektromagnetni ventil in kje je razlika ?

Razlika je v življenski dobi (pri injektorjih je cca 3x daljša), popolnoma linearni vbrizg plina v vsem območju delovanja in skozi vso življensko dobo injektorja, možnost veliko bolj točne nastavitve vbrizga pri injektorjih napram elektromagnim ventilom... sicer pa to tisti ki vozijo plinske sisteme, ki uporabljajo prave injektorje (samo eden na tržišču) tako ali tako dobro vedo...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr sep 30, 2009 10:36 pm

Da ne bomo tega preveč nategovali

Bosch je napisal/-a:The NGI2 natural-gas injector

The first Bosch natural-gas in­jec­tion valve came onto the mar­ket years ago. The new NGI2 in­jec­tor was spe­cifi­cally de­vel­op­ed for the de­mands of auto­mo­tive CNG in­jec­tion. It fea­tures a se­ries of techni­cal in­nova­tions and serves as a bench­mark for gas me­ter­ing. The compo­nents through which gas flows are de­signed to cope with the high gas vol­umes and the high through­flow veloc­ity. Pres­sure los­ses be­fore the throt­tling point and op­era­ting noise are kept to a minimum by a spec­ial flow guide.

The solenoid can be trig­gered by a standard driver stage

Wiki je napisal/-a:A solenoid valve is an electromechanical valve for use with liquid or gas.
....
A solenoid (1827, fr. solénoïde, gr. solen "pipe, channel" + comb. form of gr. eidos "form, shape"[1]) is a three-dimensional coil. In physics, the term solenoid refers to a loop of wire, often wrapped around a metallic core, which produces a magnetic field when an electric current is passed through it. Solenoids are important because they can create controlled magnetic fields and can be used as electromagnets.

Torej - injektor je še vedno en od elektromehanskih ( s pomočjo el.magnetnega polja) ventilov
Denii opozarja samo na to (in posredno na vprašljivo strokovnost mehanika).
Zadnjič spremenil esem, dne Če okt 01, 2009 2:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če okt 01, 2009 4:54 am

dobro jutro ! ker ne morem več spati, sem poiskal nekaj za laično presojo o injektorjih ( mnenje iz it.foruma, linke dodal naknadno zaradi primerjave) :

http://www.metanoauto.com/modules.php?n ... sc&start=0
Prins
Pro:
it has the very best of the best, most durable and reliable injector, silent operation. Made by Keihin, a Honda subsidiary manufacture part for Honda, as Denso is to Toyota.

http://www.keihin-corp.co.jp/english/pr ... ndex.shtml
http://www.prinsautogas.com/en/products ... ctors.html

Landi Renzo
Con:
Injector response time 3.1ms (1.6ms open, 1.5ms close) is a bit slow, maybe you'll notice some lag when pedal is pressed, released. Injector has noisy clicking sound in operation.

http://www.landi.it/layout.jsp?idz=1006 ... prodotto=6
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Sr okt 14, 2009 6:52 pm

Zdravo !

Mene pa zanima h komu vozite avto na servis za plin ... Avto sem kupil v začetku poletja in sem po računih zasledil, da je prejšni lastnik vozil avto na avtocenter plin na spodnjem rudniku. Sicer sem avto že peljal tja na servis ker je začelo smrdeti po plinu med vožnjo in so ga "zrihtali" samo mi zdaj cuka pri nekaterih obratih in od časa do časa tudi smrdi po plinu. Sem mu peljal nazaj pa mi je rekel naj mu u petek ponovno pripeljem avto, samo imam občutek, da bo spet isto.
Poznate kakšnega serviserja plina, ki se res spozna na sistem pa da dobro naredi in nastavi zadevo ?
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr okt 14, 2009 8:35 pm

T1cK0 je napisal/-a:... na sistem pa da dobro naredi in nastavi zadevo ?

Na kateri sistem? Ni vsak majstor za vse plinske sisteme...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če okt 15, 2009 6:09 am

men je na servisu zgolj dva filtra zamenu in je blo to to
cukat ti ga pa morda začel zarad svečk če so ži ''kj nažgane'', meu isti problem smo svečke zamenal blo velik bolš, pol ga še naštelal pa blo tk k more bit

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Če okt 15, 2009 8:05 pm

Ja čakte svečke pa kable sm menu dva mesca nazaj lih zarad tega cukanja k sm mislu, da je to narobe pa čeprov mi je prejšn lastnik vse račune od uradnega servisa pokazu, da so vse menal pred dobrimi 500 km ... Pa na bencin mi nč ne cuka sam tale plin ga zajebava .. pa še to pri okol 1000-2000 obratov ... najbl pr 1500 k dejansko crkuje kot, da ne bi dobival plina. Jest pa ne vem ker sistem mam notr .. vem samo, da k uklop začne tist ropotat pod havbo :D pa kukr sm bral tole temo nj bi bli to neki elektromagnetni injektorčki ker se jih sliši. Na računalniku piše pa, če se prov spomnm Tartarini ?
Slika

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy To okt 20, 2009 5:55 am

T1cK0 je napisal/-a:Ja čakte svečke pa kable sm menu dva mesca nazaj lih zarad tega cukanja k sm mislu, da je to narobe pa čeprov mi je prejšn lastnik vse račune od uradnega servisa pokazu, da so vse menal pred dobrimi 500 km ... Pa na bencin mi nč ne cuka sam tale plin ga zajebava .. pa še to pri okol 1000-2000 obratov ... najbl pr 1500 k dejansko crkuje kot, da ne bi dobival plina. Jest pa ne vem ker sistem mam notr .. vem samo, da k uklop začne tist ropotat pod havbo :D pa kukr sm bral tole temo nj bi bli to neki elektromagnetni injektorčki ker se jih sliši. Na računalniku piše pa, če se prov spomnm Tartarini ?

Tartarinija obvladajo pri podjetju Si.gas, če se ne motim...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To okt 20, 2009 6:18 am

upam da maš svečke z večjo toplotno vrednostjo, ker pri plinu jih je dobro imeti, ker je večja temperatura
če imaš kak novejši avto so take svečke morda že tak notri kot original

melhiat
Nov uporabnik

Napisal/-a melhiat To okt 20, 2009 6:49 am

T1cK0 je napisal/-a:Ja čakte svečke pa kable sm menu dva mesca nazaj lih zarad tega cukanja k sm mislu, da je to narobe pa čeprov mi je prejšn lastnik vse račune od uradnega servisa pokazu, da so vse menal pred dobrimi 500 km ... Pa na bencin mi nč ne cuka sam tale plin ga zajebava .. pa še to pri okol 1000-2000 obratov ... najbl pr 1500 k dejansko crkuje kot, da ne bi dobival plina. Jest pa ne vem ker sistem mam notr .. vem samo, da k uklop začne tist ropotat pod havbo :D pa kukr sm bral tole temo nj bi bli to neki elektromagnetni injektorčki ker se jih sliši. Na računalniku piše pa, če se prov spomnm Tartarini ?

Mogoče je treba zamnenjati plinske šobe ki so na kolektorju.
Lahko da niso časi usklajeni in dobi preveč ali pa premalo plina.
Mogoče je tudi treba dvigniti podtlak.
No, to je moja iskušnja.

lp

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Če okt 22, 2009 2:00 pm

Evo sm dubu avto iz servisa, ga je mel čez vikend pa še cel pondelk pri sebi. Zdej dela vredu edin včasih še mal cukne, je pa razdru konektorje, jih prepucal ker naj bi se notri nabrale smeti in na novo nastavil računalnik. Injektorjev se sploh ne sliši več ko preklopi, po plinu ne smrdi več oziroma zelo zelo malo, tako da sem u glavnem zdej zadovoljen. Pa zgleda, da mi bo še poraba padla saj sem že kar nekaj kilometrov naredil pa še ni šlo na rezervo. Upam samo da bo pri tem ostalo.

Aja pa še čist tako uprašam .. a plin se lahko natanka samo na petrolu ? Ali se da tudi kje drugje ?
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov