Debate, ki niso vezane na ostala področja...

steva cenejac
Nov uporabnik

Napisal/-a steva cenejac Po avg 27, 2007 9:37 am

drugmirko je napisal/-a:vidu včerej masaker pod Golovcem :( .

tisto kar bi rad povedal je, da je njihova neumnost posledica ene veliko bolj žalostne neumnosti, neumnosti oplemenitene zIGNORANCO DARSA!!! čeprav so dela na cesti čist spodobno označena, z ničemer ni označeno, da se potem, ko enkrat zapelješ na pas speljan po drugi strani avtoceste, po koncu obnovitvenih del, ko se za tunelom v Malencah promet sprosti ne moreš več zapeljat desno proti Barju in Postojni ampak se lahko pelješ samo proti Grosuplju! posledično to velja tudi za vozni pas, ki se mimo gradbišča nadaljuje po svoji strani avtoceste. če si namenjen v Zagreb in pred tablo za začetek gradbišča nisi bil na prehitevalnem pasu si se zajebal!
!

Označeno je pred razcepljanjem - levi pas za NM, druga dva pa v obe smeri

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po avg 27, 2007 9:41 am

drugmirko je napisal/-a:
Bor je napisal/-a:
Uribobo je napisal/-a:Žalostno. To je mogl kar orng počit. Sami hudi avti. BMW pa Audi. Se vidi da tud če maš dober avto nisi povsem varen.

Moje sožalje.

Kje pa piše kak audi pa kak bmw je bil? 20 let stara kišta pa ni kaj dost varna.

no... sicer jih je bil en kup... ampak na ograjo je bil nahaklan Hyundai Getz s popolnoma zmaličenim sprednjim koncem, tisti drugi ful uničen avto si nisem zapomnil. ostali niso meli kakih bistvenih poškodb... vsekakor pa kljub dvema orenk uničenima avtomobiloma ni bilo videt kot morišče za sedem žrtev...

Čakaj malo, to ni bila ista ampak druga nesreča, kjer na srečo ni bilo žrtev.

Kar se pa tiče "dobrih" avtov, je to le še ena v vrsti lahkomiselnosti današnjega folka, ki je zaverovan v svoje "vsemogočne" avte z 10 zvezdicami in temu primerno potem tudi vozijo, kot da se jim ne more nič zgoditi. :roll: :roll:
Zadnjič spremenil Polo78, dne Po avg 27, 2007 9:45 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Antiznačkar po prepričanju

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po avg 27, 2007 9:42 am

24ur. en izmed komentarjev:

kaja.claude | 27.08.2007 | 09:45
Ma ljudje, pa saj ni obračal. Pripeljal je s preveliko hitrostjo skozi tunel in tik pred nama zapeljal v ta stebriček, stebriček je odbilo v najina vrata, on pa se je verjetno ustrašil in začel zavirati al kako koli že, njegov avto je dvignilo in obrnilo počez in tako je priletel v avto takoj za nama. Mi smo vozili nekje 90 - 100 na uro, on je pripeljal še več in ni obračal, ampak je njegov avto obrnilo počez. Tudi ni imel kje obračati, ker je bila na našem pasu kolona avtomobilov.
Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Po avg 27, 2007 9:48 am

Polo78 je napisal/-a:Sicer se povsem strinjam, da so ponekod označbe zelo slabe in da je še sto drugih dejavnikov, ki bi lahko bili boljši pa niso... Ampak ljudje božji, dokler bomo kazali s prstom le na druge pri tem pa pozabili na našo lastno odgovornost, se bodo take stvari žal dogajale še naprej. In to ravno zato, ker dosti ljudi ravno tega NE DOJAME in sebe nikoli ne vidijo kot grešne kozle! Vedno bi morali najprej poskrbeti za našo lastno varnost in na varnost drugih udeležencev v prometu, šele na to se lahko zanašamo na druge dejavnike v dobri veri, da je vse tako kot bi moralo biti (čeprav kot vidimo ni). In za obračanje na avtocesti ni kriva ne država, ne DARS,... ne stric iz Amerike, ampak izključno in predvsem skrajna malomarnost voznika, ki to počne. Za to ni opravičila in pika! :evil:

Zanašanje in kazanje prsta na druge žal ne bo zmanjšalo število žrtev v prometu! :roll:

da... 99% vseh nesreč povzroči izključno človeška neumnost! ne hitrost, okvare, alkohol.... izključno DIREKTNA, ČLOVEŠKA NEUMNOST! že alkohol in prevelika hitrost so posledica neumnosti!
včasih je pa vendar treba opalit tudi tiste odgovorne, ki so zaradi svoje neodgovornega in površnega ravnanja ustvarili splet okoliščin, ki vspodbujajo neumno ravnanje udeleženicev.

po kmečko.... misliš, da bi prišlo do nesreče, če bi tile nesrečniki zadost zgodaj videli tablo na kateri bi pisalo kam gre ker pas in bi se že na začetku odločili pravilno!? nebi, ne? sej nebi šli obračat!
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Po avg 27, 2007 9:53 am

AndrejD je napisal/-a:24ur. en izmed komentarjev:

kaja.claude | 27.08.2007 | 09:45
Ma ljudje, pa saj ni obračal. Pripeljal je s preveliko hitrostjo skozi tunel in tik pred nama zapeljal v ta stebriček, stebriček je odbilo v najina vrata, on pa se je verjetno ustrašil in začel zavirati al kako koli že, njegov avto je dvignilo in obrnilo počez in tako je priletel v avto takoj za nama. Mi smo vozili nekje 90 - 100 na uro, on je pripeljal še več in ni obračal, ampak je njegov avto obrnilo počez. Tudi ni imel kje obračati, ker je bila na našem pasu kolona avtomobilov.

evo, očevidec! ampak tudi na teletekstu piše, da je obračal! jaz samega kreša nisem videl... sam posledice par minut kasneje...
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po avg 27, 2007 10:20 am

drugmirko je napisal/-a:da... 99% vseh nesreč povzroči izključno človeška neumnost! ne hitrost, okvare, alkohol.... izključno DIREKTNA, ČLOVEŠKA NEUMNOST! že alkohol in prevelika hitrost so posledica neumnosti!
včasih je pa vendar treba opalit tudi tiste odgovorne, ki so zaradi svoje neodgovornega in površnega ravnanja ustvarili splet okoliščin, ki vspodbujajo neumno ravnanje udeleženicev.

po kmečko.... misliš, da bi prišlo do nesreče, če bi tile nesrečniki zadost zgodaj videli tablo na kateri bi pisalo kam gre ker pas in bi se že na začetku odločili pravilno!? nebi, ne? sej nebi šli obračat!

Vidim, da se strinjava. :) Ampak vseeno, ali sta v konkretnem primeru kriva država in DARS, glede na to da je menda tam v času del omejitev 60, folk pa vozi 100 in več km/h na uro?! :roll: Že po pisanju očivdca, je že ta vozil prek 90, medtem ko je Romun pripeljal še mnogo hitreje, tisti za njim z Audijem pa verjetno tudi, glede na to da so bili tudi tam mrtvi pa čeprav je priletel s prednjim delom v bok drugega avta. Ponavadi se take nesreče končajo z lažjimi poškodbami tistega, ki prileti čelno. Tu je pa več kot očitno morala biti enormna hitrost.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po avg 27, 2007 11:00 am

Polo78 je napisal/-a:... Ampak vseeno, ali sta v konkretnem primeru kriva država in DARS, glede na to da je menda tam v času del omejitev 60, folk pa vozi 100 in več km/h na uro?! ....

Za take hitrosti, tudi in še posebno pri tujcih, je krivo slabo/prepozno označevanje za nelogično in neumno razvrščanje. Krivo je tudi to, da je za vsak pasji drek običajno prevelika omejitev, nato pa omejitev ne upoštevamo niti, ko so res na mestu.
Še vedno - krivo je slabo označevanje!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Po avg 27, 2007 11:11 am

steva cenejac je napisal/-a:

tisto kar bi rad povedal je, da je njihova neumnost posledica ene veliko bolj žalostne neumnosti, neumnosti oplemenitene zIGNORANCO DARSA!!! čeprav so dela na cesti čist spodobno označena, z ničemer ni označeno, da se potem, ko enkrat zapelješ na pas speljan po drugi strani avtoceste, po koncu obnovitvenih del, ko se za tunelom v Malencah promet sprosti ne moreš več zapeljat desno proti Barju in Postojni ampak se lahko pelješ samo proti Grosuplju! posledično to velja tudi za vozni pas, ki se mimo gradbišča nadaljuje po svoji strani avtoceste. če si namenjen v Zagreb in pred tablo za začetek gradbišča nisi bil na prehitevalnem pasu si se zajebal!
!

mogoče je.... jaz sem se v to smer peljal dvakrat. prvič v soboto 18.8. in nisem videl oznak in sem čist slučajno nabasal na pas ki me je peljal v željeno smer in še enkrat dva dni kasneje, ko sem se naravnost trudil videt oznake, pa jih nisem našel! če sem jih spregledal sem ali tepec ali pa so postavljene nepregledno (in takorekoč v obeh primerih še vedno stoji to kar sem napisal)!
če pa so jih postavili kasneje in so dobro vidne, se pa globoko opravičujem vsem tistim, za katere že dve strani trdim, da bi jih morali za jajaca obesit na visok drog na tromostovju!
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po avg 27, 2007 11:17 am

Malo pred izhodom za fužine je tabla, ki kaže razporeditev in takoj na razcepu še ena.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
RS-sport
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a RS-sport Po avg 27, 2007 11:25 am

nebivedu je napisal/-a:Malo pred izhodom za fužine je tabla, ki kaže razporeditev in takoj na razcepu še ena.

če bi se romuni peljali po omejitvi bi lahko opazili table :roll: tko pa gas do podna pa....
RS-sport

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Kraj: SLP

Napisal/-a Jackal81 Po avg 27, 2007 11:33 am

Jackal81 je napisal/-a:Ko sem se v soboto peljal mimo, ni bilo še nič označeno, da se je treba tam odločit, na katero stran želiš potem na razcepu, samo znake za omejitev so nabili.

Lažeš...

Tabla, kako se je treba razvrstiti je vseskozi tam :evil:

Je pa najlažje vedno na druge s zgovarjat, da pa bi kdo pomislil, da je sam krvi, ker je spregledal signalizacijo (tako kot ti!), tega pa ne :roll:

Ja, potem more bit pa res super tabla in jo celo vsak deseti mogoče celo vidi...
Priznam pa, da mi je tista cesta bolj kot ne rutina in nisem preveč zijal naokrog.
Zadnjič spremenil Jackal81, dne Po avg 27, 2007 11:37 am, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po avg 27, 2007 11:36 am

drugmirko je napisal/-a:

!

mogoče je.... jaz sem se v to smer peljal dvakrat. prvič v soboto 18.8. in nisem videl oznak in sem čist slučajno nabasal na pas ki me je peljal v željeno smer in še enkrat dva dni kasneje, ko sem se naravnost trudil videt oznake, pa jih nisem našel! če sem jih spregledal sem ali tepec ali pa so postavljene nepregledno (in takorekoč v obeh primerih še vedno stoji to kar sem napisal)!
če pa so jih postavili kasneje in so dobro vidne, se pa globoko opravičujem vsem tistim, za katere že dve strani trdim, da bi jih morali za jajaca obesit na visok drog na tromostovju!

table so postavljene že od začetka del, in sicer par 100 metrov pred razcepom in direkt pred samim razcepom, kjer je lepo označeno da je levi pas samo za proti dolenjski
poleg tega opozarjajo na cestna dela po radiju sigurn že 14 dni
podpis

Uporabniški avatar
francib
Nov uporabnik

Napisal/-a francib Po avg 27, 2007 11:37 am

drugmirko je napisal/-a:... vodjo gradbišča bi pa treba spravit na sodišče zaradi ogrožanja varnosti s slabo in nezadostno prometno signalizacijo!

Od kdaj je pa vodja gradbišča odgovoren za prometno signalizacijo :?: Verjetno si mislil DARS :!:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po avg 27, 2007 11:38 am

Jaz sem se tam peljal dvakrat in vedno sem imel težave z razvrščanjem in razumevanjem znakov ( v gužvi pri normalni hitrosti pač ne moreš dobro brat), čeprav poznam cesto in križišča. Ne upam niti pomislit, kako je nekemu tujcu. In to naredi Dars sredi turistične sezone.... Jaz temu rečem naklepno spodbujanje nesreč, če se oni tega ne zavedajo, naj zginejo. Prva pa Božič in Mate, ki bi morala vedeti, kaj se dogaja - če pa info ni prišel do njiju, je to samo zato, ker sta si izbrala take pomočnike/podšefe in jim dala neustrezna navodila - torej sta še vedno povsem odgovorna.
Zadnjič spremenil esem, dne Po avg 27, 2007 11:44 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po avg 27, 2007 11:42 am

francib je napisal/-a:
drugmirko je napisal/-a:... vodjo gradbišča bi pa treba spravit na sodišče zaradi ogrožanja varnosti s slabo in nezadostno prometno signalizacijo!

Od kdaj je pa vodja gradbišča odgovoren za prometno signalizacijo :?: Verjetno si mislil DARS :!:

Za signalizacijo je verjetno kriv kdo drug, a tudi vodja gradbišča je popolnoma odgovoren za varnost gradbišča in sem se verjetno šteje tudi "nadomestni pas/obvoznica", ne samo razkopana cesta. In če je videl, da so težave, kar bi moral, je tudi odgovoren.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po avg 27, 2007 11:49 am

francib je napisal/-a:

verjetno nosi odgovornost tisti, ki je izdelal elaborat prometne ureditve gradbišča (tam ko sem jaz bil v službi je to delala blondinak 190cm visoka, ki ni imela pojma jo je pa vsak rad videl)

Uporabniški avatar
francib
Nov uporabnik

Napisal/-a francib Po avg 27, 2007 12:03 pm

kolesar je napisal/-a:verjetno nosi odgovornost tisti, ki je izdelal elaborat prometne ureditve gradbišča...

Odgovornost nosi tisti, ki je elaborat 'požegnal' in pa tisti, ki je dolžan signalizacijo postaviti in vzdrževati. Na gradbiščih AC je to običajno DARS.

Sicer pa za zgoraj navedeno nesrečo ne moremo kriviti niti vzdrževalce niti kogarkoli. Dejstvo je, da je model s kar konkretno hitrostjo zapeljal med klemfix-e, od tu pa do trka pa ni več daleč.

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Po avg 27, 2007 12:17 pm

Sem f**u žensko na modrocu pa je zanosila, ali je zdej meblo jogi kriv pa je noseča......
Pač folk treba je prevzet tudi odgovornost za svoja dejanja in njih posledice.
Tut kelnerca je kriva da sem pijan vozu. BJAČ, kaj mi pa je natakala, jst sem bil pa mrtvo pijan!!!

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Napisal/-a 5cho Po avg 27, 2007 12:21 pm

francib je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:verjetno nosi odgovornost tisti, ki je izdelal elaborat prometne ureditve gradbišča...

Odgovornost nosi tisti, ki je elaborat 'požegnal' in pa tisti, ki je dolžan signalizacijo postaviti in vzdrževati. Na gradbiščih AC je to običajno DARS.

Sicer pa za zgoraj navedeno nesrečo ne moremo kriviti niti vzdrževalce niti kogarkoli. Dejstvo je, da je model s kar konkretno hitrostjo zapeljal med klemfix-e, od tu pa do trka pa ni več daleč.

Poznam ta odsek, saj živim blizu. Tudi redno uporabljam ta odsek in sem vedno opazil tablo za razvrščanje. Mogoče je res smotano označen vse skupi, ampak to ne opravičuje dejanja nekoga, ki divja (oz. v mojem primeru, ko sem včeraj popoldne stal v koloni pred omenjenim tunelom enga CARJA, ki je po odstavnem pasu s 4 žmigavci prehiteval celo kolono po nadvozu k tunelu - tele zarukan!) in neupošteva signalizacije!!! Krivda je izključno samo na vozniku, ki ni upošteval prometne signalizacije.
Drugače pa moje sožalje vsem prizadetim. R.I.P.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Po avg 27, 2007 1:35 pm

lejte.... jaz tabel dve soboti nazaj tam nisem videl!!! ni jih videl niti moj sopotnik s kterim sva gruntala na kter pas naj greva! in sigurno je ni blo na samem razcepu! če je pa bla je bla pa tak majhna, da se je zgubila v vsem ostalem šmornu tabel, da je nisva opazla!!!! in že to je zadost velik feler pri označevanju, da bi nekdo moral odgovarjat!!!

tolko.... še zmeraj trdim, da odgovornost seže dlje kot pa samo do neumnosti voznikov, ki vozijo prehitro in obračajo tam kjer je to najmanj treba! predvsem pri teh drugih, ker jim je zarad verjetne šlamparije omogočeno da se zajebejo pri izbiri!
živeo drugmirkooooo!!!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov