Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Po mar 31, 2008 10:48 pm

Ah eni ste res smešni.
Ne vem kaj nekateru tu komplicirajo za 55€. Najbolje, da se vozite z bicikli, hodite peš, ali pa na štop.
Kaj ste tako škrti ali kaj?

Eni ste že patološko škrti in zabiti, da vam je žal dati vsak € v naprej.
Raje plačujete sproti, pa četudi vas bi stalo več. Če pa vas bi stalo manj, bi se vam podrl svet.
Za 55€ toliko komplikacij. Ej ene res ne razumem . Vidi pa se koliko škrtocov živi v naši državi.
Zadnjič spremenil avtomobil, dne Po mar 31, 2008 11:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po mar 31, 2008 11:00 pm

Vuso, lahko poveš, kje bi bil haklc?
Slika

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Po mar 31, 2008 11:02 pm

Najbolje je zakleniti temo. Ugotovili smo, da škrtocov tu na avtomobilizmu res ne manjka. Za letno vinjeto odšteti 55€ je za nekatere res izdatek, da človeka zaboli glava.
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To apr 01, 2008 6:27 am

Nekako sem se na hitro prebil skozi temo. Mislim ej... praktično zastonj se bomo vse leto vozili po avto cestah, folk pa joka :roll:

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 To apr 01, 2008 8:27 am

meni samo ne paše to da bo šele z julijem vinjeta, jaz bi že danes še ponjo če bi bilo mogoče.

dobro sej se lahka js tut vozm po stari cesti od ce do mb, sam kaj ko so ceste čist zbite pa še namesto pol ure se vozm eno uro. tko da avtocesta je zakon. al pa da grem na obalo po stari :D :D :D namesto 2 ur bi se vozu 5ur? lol za 6€ pa 3 urce izgube :)
Zadnjič spremenil dnovak24, dne To apr 01, 2008 8:40 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Landy
Nov uporabnik

Napisal/-a Landy To apr 01, 2008 8:29 am

Jokajo sam tisti, ki so se zdej skoz izogibali cestninam :evil: Zdej pa bomo dali 55€ pa se bomo lahk skoz vozli in brez ustavljan. Če je vah škoda dat za vinjeto si pa bicikle kupte pa bo mir.

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- To apr 01, 2008 9:00 am

...ne razumem zakaj tak razpon pri kazni za vožnjo brez vinjete ...a je to kje obrazloženo? ...naj bo fiksno 1000€ pa mir.

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 To apr 01, 2008 9:38 am

po novicah sodeč, bojo lahko tisti ki jim je 55€ preveč, lahko kupili ponaredke že za 20€.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To apr 01, 2008 10:22 am

-tomi- je napisal/-a:...ne razumem zakaj tak razpon pri kazni za vožnjo brez vinjete ...a je to kje obrazloženo? ...naj bo fiksno 1000€ pa mir.

verjetno bo prvič kazn najnižja, čete pa še enkrat dobijo bo pa višja, edino pravilno...
pa verjetno bo za podjetja višja kot za fizične osebe ne?

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak To apr 01, 2008 10:54 am

kazni so kar nekaj :?
isto bi naj bilo kot v avstriji, plačaš kazen in obvezno kupiš pri policiji vinjeto-če pa nimaš denarja, pa položnica z 3 kratno vsoto. Na ta način bi dobili not število kupljenih vinjet-ki jih predvideva vlada in dodaten denar za krpanje teh avtocest.

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- To apr 01, 2008 1:29 pm

...jp, se strinjam, pa fer bi blo da bi cena imela faktor teže, npr. 1,5T težko vozilo plača vinjeto po 55€, en terenc ali minivan s 2T pa: "55€ x 2T/1,5T = 73,33€" en clio pa: "55€ x 1T/1,5T = 36,67€" ...za pravne osebe dodaten faktor ter za komercialni promet dodaten faktor, pa bi bla zadeva rešena z nalepkami brez kakih gps sistemov ki jih je treba fajn plačat in drago vzdrževat.

lp

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To apr 01, 2008 4:38 pm

To Tomi, to bi bila tudi zelo dobra rešitev pa še nadzora ne bi rabili za domače voznike.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To apr 01, 2008 6:46 pm

Kupiš vinjeto za 55€ in pri prvi vožnji po avtocesti mimo kontrolorjev ugotoviš da si zaslužil med 500 in 1200€ :lol: :idea:

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Sr apr 02, 2008 12:48 pm

-tomi- je napisal/-a:...jp, se strinjam, pa fer bi blo da bi cena imela faktor teže, npr. 1,5T težko vozilo plača vinjeto po 55€, en terenc ali minivan s 2T pa: "55€ x 2T/1,5T = 73,33€" en clio pa: "55€ x 1T/1,5T = 36,67€" ...za pravne osebe dodaten faktor ter za komercialni promet dodaten faktor, pa bi bla zadeva rešena z nalepkami brez kakih gps sistemov ki jih je treba fajn plačat in drago vzdrževat.

lp

S tem bi se strošek izdelave vinjet preveč povečal pa še ful bolj komplicirana kontrola bi bla - verjetno cestarjem nisi dolžan kazat prometnega dovoljenja, torej bi to morali preverjat policisti...

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- Sr apr 02, 2008 1:04 pm

bzzero je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:
avtomobil je napisal/-a:Najbolje je zakleniti temo. Ugotovili smo, da škrtocov tu na avtomobilizmu res ne manjka. Za letno vinjeto odšteti 55€ je za nekatere res izdatek, da človeka zaboli glava.

:) Zato bi pa bilo boljše, če bi dali vsaj za nas v Sloveniji kar to poleg pri registraciji. Bi se gotovo manj bunili. Tujci pa naj plačajo!
-tomi- je napisal/-a:...jp, se strinjam, pa fer bi blo da bi cena imela faktor teže, npr. 1,5T težko vozilo plača vinjeto po 55€, en terenc ali minivan s 2T pa: "55€ x 2T/1,5T = 73,33€" en clio pa: "55€ x 1T/1,5T = 36,67€" ...za pravne osebe dodaten faktor ter za komercialni promet dodaten faktor, pa bi bla zadeva rešena z nalepkami brez kakih gps sistemov ki jih je treba fajn plačat in drago vzdrževat.

lp

S tem bi se strošek izdelave vinjet preveč povečal pa še ful bolj komplicirana kontrola bi bla - verjetno cestarjem nisi dolžan kazat prometnega dovoljenja, torej bi to morali preverjat policisti...

...če bi bila cestnina za avtoceste obvezna oz bi se združila z žeobstoječo cestnino, izdelava nalepk za vozila registrirana v rs sploh nebi bila potrebna, ker pač nebi bilo možno avta registrirat brez.

lp

PS: razni traktorji in mopedi ter vozila ki sploh ne smejo na avtoceste bi imeli pri plačilu cestnine za ac seveda faktor 0 (nič)

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Sr apr 02, 2008 5:13 pm

in zdaj bojo hotl se za po mestu 100€.tko prav jankovic..pa sej niso normalni..
se pravi bom moral dati 155€ da se normalno pelem kot zdaj...
to je samo v slo mozno..pa se kazni so tok povecal da ti preostane sam se da oponasas babice..
jst bom avto prodal pa se s taxijem okol pelu..

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Sr apr 02, 2008 5:37 pm

Napisal sem že morda 2x, da mi je vseeno kaj bo in kako bo cestninjenje, da večioma plača firma moje vožnje po AC, tistih 37 - 55 eur bom nekako zbral ali pa mi jo bo eden od predhonih piscev kupil. Moj komentar je bil in seveda oporekanje tistim, ki govorijo, da bi morali plačati ob reg. avtomobila in dal sem primer mojega očeta. Denar pa nikar naj
posameznike ne skrbi, še enkrat povem, da zase znam poskrbeti, tako upam da bo v bodoče.

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Sr apr 02, 2008 10:12 pm

@406 tudi sedaj si moral plačati cestnino
da bodo računali za vožnjo po mestu, je pa druga zgodba in ne sodi v to temo

meni je teh 55€ super, saj bom letno privarčeval več kot 10krat nakupne cene vinjete

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Če apr 03, 2008 9:00 am

-tomi- je napisal/-a:
bzzero je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:
avtomobil je napisal/-a:Najbolje je zakleniti temo. Ugotovili smo, da škrtocov tu na avtomobilizmu res ne manjka. Za letno vinjeto odšteti 55€ je za nekatere res izdatek, da človeka zaboli glava.

:) Zato bi pa bilo boljše, če bi dali vsaj za nas v Sloveniji kar to poleg pri registraciji. Bi se gotovo manj bunili. Tujci pa naj plačajo!

lp

...če bi bila cestnina za avtoceste obvezna oz bi se združila z žeobstoječo cestnino, izdelava nalepk za vozila registrirana v rs sploh nebi bila potrebna, ker pač nebi bilo možno avta registrirat brez.

lp

PS: razni traktorji in mopedi ter vozila ki sploh ne smejo na avtoceste bi imeli pri plačilu cestnine za ac seveda faktor 0 (nič)

že že.. kaj pa tujci? Za njih rabiš nalepke! Sistem ki prihaja je čist ok - te ustavijo, maš nalepko, ok; nimaš nalepke, kazen, čao.

Ko sem se zjutraj peljal v službo je bilo na radiju rečeno, da bodo uporabo nalepk kontrolirali Darsovi kontrolorji. Baje bojo lahko tistim ki ne bodo imeli nalepke enostavno prepovedali vožnjo - vozilo bo voznik moral odstranit (najbrž z avtovleko). A je to res? A ni bolj enostavno, da dajo kazen in za ta denar še eno polletno vinjeto?

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- Če apr 03, 2008 9:05 am

glede na to da smo za veliko večino tujcev na naših cestah predvsem tranzitna država nimam kakega predsodka zaračunat izdelavo nalepke tujcem v ceni vinjete
in ja se strinjam, za kazen 1000€ ali kolikor bo že voznik pokasiral mu lahko tisto letno vinjeto dajo :)

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov