Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če maj 14, 2009 7:16 pm

podgurc je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:Po renaultovem konfiguratorju je 8.990€ - pač tolk kot ostala konkurenca (Yaris, Grande Punto, Corsa, ...).

Mi smo pa domov dobili letak kjer ga oglašujejo že od 7990€ dalje

z podnapisi: cena velja če ga kupiš z renaultovim financiranjem :hi

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če maj 14, 2009 7:20 pm

Mogoče kdo spremlja Trenja?
Na vpršanje o socialnih problemih v Sloveniji, je zmagovalka
Miss Universe odgovorila: ''Pa sej niso neki socialni problemi, nevem no.'' :roll: :lol: :jao:

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Če maj 14, 2009 7:21 pm

chevy je napisal/-a:Mogoče kdo spremlja Trenja?
Na vpršanje o socialnih problemih v Sloveniji, je zmagovalka
Miss Universe odgovorila: ''Pa sej niso neki socialni problemi, nevem no.'' :roll: :lol: :jao:

OFF jaz crkujem od smeha kere kure so to.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če maj 14, 2009 7:41 pm

Ti je všeč Gazibara a?

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Če maj 14, 2009 7:50 pm

simply je napisal/-a:Ti je všeč Gazibara a?

una k ma velke oke je zakon :shock:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če maj 14, 2009 8:48 pm

Prosim, da se tema nadaljuje v slogu naslova in v kolikor je izjava neke misice taksna
niti ne sodi v to temo, ker je dobila ona "injekcijo" nesocialnih problemov - avto, kup
popotovanj, izobrazevanja itd... njena izjava je le njena in ne slovenska.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe maj 15, 2009 3:30 pm

Zanimivo, v TV reklami je pa cena Clia III 7.990€, tko kot ste nekateri že omenil.
Slika

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe jun 19, 2009 8:59 am

Tale tema je čisto zamrla, jaz pa ravnokar dobil obvestilo, da mi ne bodo podaljšali pogodbe :cry: Naj gre vse tri krasne!

Mi lahko kdo pove, kakšne možnosti sploh imam sedaj? Zdaj sem mel 14 mesecev delovne dobe in zdaj sem dobil odpoved. Sem vprašal na firmi pa nič kaj ne vejo. Pravi, da se more pozanimat.
Nimam pojma kak je s tem. Šiht zdaj kje dobit je pa itak utopija, nimam pojma kje naj iščem, če kamor koli pogledam jim vse stoji :(
Če je kdo v taki situaciji, da je zgubil službo, kak ste kaj ukrepali, kaj se da od zavoda potegnat?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jun 19, 2009 10:50 am

mišek je napisal/-a:Tale tema je čisto zamrla, jaz pa ravnokar dobil obvestilo, da mi ne bodo podaljšali pogodbe :cry: ...

kakšno obupavanje..... :roll: dela je dost in prav sedaj je čas, da si ga poiščeš, ker na jesen/zimo bo težje...- res pa, da to niso "bajno plačana" dela, ampak za preživetje je....

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Pe jun 19, 2009 10:53 am

vem da je jeba, samo iskat je treba delo ne službo!
Slika

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Pe jun 19, 2009 10:53 am

mišek je napisal/-a:Tale tema je čisto zamrla, jaz pa ravnokar dobil obvestilo, da mi ne bodo podaljšali pogodbe :cry: Naj gre vse tri krasne!

Mi lahko kdo pove, kakšne možnosti sploh imam sedaj? Zdaj sem mel 14 mesecev delovne dobe in zdaj sem dobil odpoved. Sem vprašal na firmi pa nič kaj ne vejo. Pravi, da se more pozanimat.
Nimam pojma kak je s tem. Šiht zdaj kje dobit je pa itak utopija, nimam pojma kje naj iščem, če kamor koli pogledam jim vse stoji :(
Če je kdo v taki situaciji, da je zgubil službo, kak ste kaj ukrepali, kaj se da od zavoda potegnat?

Iz kje pa si ter tvoja stroka?

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe jun 19, 2009 11:14 am

Sem tu bolj Celjski konec, doma blizu Podčetrtka.
Imam pa strojni fax.
Zdajle sem ravno nekaj iskal in našel, da se je treba prijavit na zavod in potem ti tudi oni iščejo delo in pa glede na to, da sem imel 14 mesecev pogodbo bi moral bit upravičen do treh mesecev denarnega nadomestila v višini 70% plače.
No vsaj nekaj je, še sreča, da imam vsaj 14 mesecev, če bi bilo manj kot 12 še tega ne dobiš.

Ima kdo kake predloge kje na Celjskem in bližnji okolici iskat?
Firme za katere vem tu okrog so vse bolj kot ne na tleh, ljudi po silem tiščijo v penzije ( no v bistvu grejo še prej na čakanje), tisti za določen čas pa itak nimajo kaj iskat.
Res je jeba to, zdaj mi je vse nekak dol padlo :?
Lani ko sem pa prišel je bila pa taka gužva, da še dihat nisi folgal, januarja je še kar bila gužva, potem pa je začelo it dol, zdajle zadnja dva meseca pa kot bi odsekal.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Pe jun 19, 2009 11:15 am

rok46 je napisal/-a:vem da je jeba, samo iskat je treba delo ne službo!

Ja, cajti ko si dobil službo z malo dela so mimo :)

Ups.... z malo dela so mimo :(

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Pe jun 19, 2009 11:26 am

mišek: To kar si iskal je verjetno oz. ne verjetno kar 100% ta stran
http://www.ess.gov.si/slo/Dejavnost/ZaB ... DNinDP.htm

Spustil si pomembna dejstva brez katerih ne gre in sicer ne samo to, da se prijavis
tudi vsa dokazila rabis ob tem uveljevanju pravice do denarnega nadomestila.
Delodajalec bi moral vedeti tudi vsa tvoja zgornja vprasanja in na njih pisno odgovoriti
ustno je tu bolj neformalnega pomena. Vse kar se mora on pozanimati (kar dvomim, da
se ni ampak se le izmika) je ta zakonodaja spodaj... koliko casa ze vodi firmo?
http://www.mddsz.gov.si/si/zakonodaja_i ... razmerjih/

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe jun 19, 2009 11:37 am

Ja to je to, sej to mi je tajnica rekla, da mi bo dala izpisek zadnjih 12- tih plač, tako kot tudi na tej strani piše. Tam še piše, da moreš dat zraven pogodbo - e.
To ne vem, tista beseda pogodbe. To zdaj pomeni, da morem dat zraven vse pogodbe, ki sem jih imel do zdaj? Hudiča to zdaj ne vem, če nisem tiste ta prve že kje zgubil :? No pa sej drugače bom pa tajnici rekel, saj imajo še oni en izvod pa mi naredi kopijo.
Pač, če kdo ve, ali moreš met vse pogodbe ali kako je s tem?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Pe jun 19, 2009 11:42 am

misek: Tisti -e ni brez pomena tam napisan, ker se navezuje na določen čas
in v delavnem razmerju za dolocen cas dobis vsak kvartal pogodbo - podaljsanje
kar npr pri nedolocenem casu pomeni samo 1 pogodbo (zadnjo).

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe jun 19, 2009 11:48 am

Aha, dobro je, torej morem met vse, morem to poiskat, če ne bom pa nafehtal, naj mi da še en izvod.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe jun 19, 2009 11:52 am

Za zavod potrebuješ samo zadnjo pogodbo, ki se ti je iztekla sedaj. Drugače pa NOBENE PANIKE, vzami si malce časa, da se pomiriš, potem pa v akcijo!
Na Zavodu za zaposlovanje, kot si omenil, ti zaradi 14 mesečne delovne dobe pripada 3 mesece denarnega nadomestila, računovodstvo dosedanje firme pa ti da izpisek zadnjih 12 mesecev. V tem času ti Zavod plačuje obvezno zavarovanje, dodatnega si moraš sam (če ti ga do sedaj ni firma). Drugih obveznosti podjetje do tebe nima več (ker si bil pač za določen čas), razne odpravnine seveda tukaj odpadejo - pa še te so ponavadi zelo nizke.
Ko boš vse skupaj uredil na Zavodu, začni počasi z akcijo iskanja nove službe. Konec koncev največ pomeni poznavanje čim širšega kroga ljudi, nekdo pač pozna koga na pravem mestu. Glede na izobrazbo, mislim da v tej branži ni problema najti v 3 mesecih primerne zaposlitve, sprijazniti pa se bo treba najbrž tudi s kakšno drugačno službo - potrebno je biti maksimalno fleksibilen. Glede na končanje faksa in poznavanje avtomobilizma- poskušaj v kakšni avtohiši, kjer je sicer fluktuacija delavcev velika in se vedno najde kakšno prazno delovno mesto - ne obupuj z glede izobrazbe manjšim delovnim mestom, zaradi fakultete imaš kasneje večjo možnost napredovanj.
Zavod zate, verjemi, ne bo iskal primernih delovnih mest. Potruditi se boš moral sam. Preglejuj oglase vsak torek v Delu, prijavi se na spletne strani (zaposlitev.com, mojedelo.com,...) in vsakodnevno išči primerne službe. Pomaga ti lahko tudi kakšna agencija (Adecco,...). Ne brani se razgovorov, urejenost in komunikativnost je najvažnejša.
Najprej pa si ta vikend vzami malce časa, da se zbistrijo misli ter poskušaj pripraviti dovolj zanimiv življenjepis (malce poguglaj po netu, da vidiš osnutke), da boš že z CV-jem dovolj zanimiv, da te povabijo na razgovor. Ne pozabi omeniti na koncu tudi svojih hobijev in kaj si dosegel v privat življenju (športnik, ukvarjanje z glasbo,...).
Predvsem pa si zapomni, da za vsakim dežjem posije sonce! Veliko uspeha pri iskanju!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Pe jun 19, 2009 12:11 pm

CHAN je napisal/-a:Za zavod potrebuješ samo zadnjo pogodbo, ki se ti je iztekla sedaj.

To ne bo drzalo, ker ti na zadnji pogodbi pise od kdaj se ti je podaljsala sepravi od
tistega meseca kateri je bil pred to pogodbo ...zavod pa zeli vedeti od kdaj si ti
dobival vse te pogodbe zato je potrebno imeti prvo in zadnjo se bolje pa je vse
s tem potrdis vsa tista leta zaposlitve. Sem ze pojasnil tisti -e ni brez pomena.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe jun 19, 2009 12:20 pm

@CHAN, Hvala ti za te nasvete, si bom tvoj post posebej hranil.
Ja nič, sej nimaš kaj, iskat bo treba pa kaj bo, bo. Prvo si bom pa na zavodu zrihtal ja.
Zdajle je že malo boljše, samo od začetka par urc od tega, ko so mi povedali mi je blo pa prav težko. Šef mi je sicer obljubil, da si me bo zapovnil in prvo, ko se stanje izboljša pa da bo potreba po delu me pokliče, če še ne bom kje drugje našel, ali pa, če bi se potem prestavil, če bi se izkazalo, da je tam slabše.
Samo na to ne računam kaj preveč, ker zdajle je res čisti pogreb. Je pa tudi po drugi strani res, da če malo nazaj zalaufa se takoj pozna, če kateri manjka.

Za pogodbo pa praviš, da rabim samo zadnjo? Ok, sej po svoje je logično, saj se vidi tudi v kjnižici kdaj sem začel. Pa itak imajo oni vpogled v bazo.

Zdaj se je traba ohladit, (drugi teden smo itak skoz doma - kolektivni), potem pa še dva dni delam pa konc.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov