Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So jan 09, 2010 10:22 pm

Dejte nehat zagovarjat kamionarjev sploh tistih, ki so včeraj še vsem ostalim morali dokazovat, da so idioti. Zarad osmih k*** kamionarjev smo včeraj zvečer rabli eno uro, da smo prevozili vrhniški klanec.

Človek bi od profesionalcev pričakoval malo več zdrave pameti ali pa vsaj izkušenj ne pa to, da imaš občutek, da kamionar postane tisti, ki je prtegnjen v glavo. In ne niso bli sam tujci, ki ne poznajo tega klanca in ne vejo, da ga je ob sneženju težko prevoziti, večina je bila domačih, katerim je bu**** od Vlačiča popustil, da se jim ni treba izločat.

Odgovornost za izločanje pa prevalil na Darsovce in policijo, ki verjetno ob sneženju in kaotičnih razmerah pač nimata drugega dela kot se ukvarjat z izločanjem kamionarjev, ki so žal res tolk debilni, da tega že iz lastne varnosti in varnosti drugih ne storijo sami. No ja, sej z nizkim IQ-jem pač verjetno res rabiš nekoga, da ti to naroči, ker je pač glavca premajhna, da bi si zapomnila vse podatke in sprocesirala 1+1.

Se oproščam vsem šoferjem, ki se obnašajo vremenu primerno in počakajo na počivališču ter ne delajo zastojev. Vam pa vsaka čast samo tudi vaša naloga je da svoje kolege v poklicu opozorite kje ga serjejo ne pa da jim takoj skočite v podporo. Zaradi kar veliko debilov v vaših vrstah ste kamionarji na splošno precej na slabem glasu pa ne bi bilo treba, da je tako.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO So jan 09, 2010 10:32 pm

Treba jih je pa tudi razumet da si oni z tem sluzijo kruh. In ce roba ni na destinaciji takrat kot bi morala biti ga potem najebe kdo drug kot sofer kamiona ...

Samo razum je eno, debilnost pa drugo. :roll:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne jan 10, 2010 12:11 am

a da pa obtiči pa glih tko ne pride na cilj pa zarad njega še 500 drugih ne, je pa pametna odločitev? :roll:

Kazen za take bi morala biti v višini škode, ki jo naredijo pol bi pa videli kdo bibil še vedno mudonja, ko bi blo treba desettisoče € odkartat za vse izgubljene ure.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne jan 10, 2010 8:05 am

Kdo pa je kriv? Kuzmič al kaj je in podobni ki svetujejo da naj se peljemo maksimalno 5 na uro drugače se bomo vsi zaleteli :lol:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 10, 2010 12:15 pm

lenivec je napisal/-a:@pero RS
v takem pa takemu tovornjaku res ni problem 90 peljat.... jaz bi ti tut mimo pado z 100-ko v takem.

Preberi še enkrat kaj je napisal @BBoss. Po ravnem ni nobena umetnost it 90, tudi več. Problem je, ko hočejo zamenjat vozni pas, pa mu zanese prikolico po nekaj metrov, okoli pa drugi vozniki. Pa potem pride do majhnega klančka pa mu kolesa vrtijo v prazno, se ustavi in zablokira cel promet.
In potem se vprašaj kdo je ovira na cesti. Sej poznate rek: "po hribu dol se še drek kotali"

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jan 10, 2010 8:12 pm

a če pa dobi penale in kazen, ker je povzročil nesrečo (pač zdrs) je pa kul?
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 10, 2010 8:18 pm

hladni je napisal/-a:Tvega ja, ti bi delal enako če bi mel doma 5 lačnih ust! In ti mu še kazen dal...bravo!

Vedno ista zgodba...dajmo jim še imuniteto pa par tisoč € višje plače :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Ne jan 10, 2010 9:07 pm

peroRS je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:Tvega ja, ti bi delal enako če bi mel doma 5 lačnih ust! In ti mu še kazen dal...bravo!

Vedno ista zgodba...dajmo jim še imuniteto pa par tisoč € višje plače :roll: :roll: :roll:

Imunitete jim ni potrebno dajat, višje plače pa si vsekakor zaslužijo.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne jan 10, 2010 10:05 pm

hladni je napisal/-a:Veš tebi ni jasno, da ima on hude penale če ne pride na cilj. zato ne spi, ne je, ne počiva. Raje vzame v zakup kazen ker ni počival kot penale, ki so x krat višji. Tvega ja, ti bi delal enako če bi mel doma 5 lačnih ust! In ti mu še kazen dal...bravo!

O my god... :roll:

Mater ste patetični z vsemi temi izgovori - tolk izgovor kot jih imate kamionarji in zavezniki jih mislim, da nima noben. Glej noben ne sili nikogar, da rata kamionar - očitno vas je bistveno preveč in zato vas naročniki prevozov stiskajo za vrat saj vam tako oni diktirajo pogoje prevoza, ki so očitno daleč od realnih. Marsikdo torej sprejme prevoz in že takoj ve, da bo kršil zakone in spravljal vse živo v nevarnost samo, da bo nekaj cvenka padlo.

Namesto, da se ves čas bockate z vlado in prometnim ministrstvom se raje organizirajete in pritisnite na naročnike. Aja kle pa ne, ker se za posel stepete kot piranje in bohnedej, da bi posel spustili pa četudi veste, da se ne bo izšel namesto, da bi ga prepustili kolegu, ki ima takrat frej kamion in bi zadevo speljal po vseh predpisih. In ne mi govort, da to ni res, ker preveč dobro poznam te razmere znotraj kamionarskega ceha.

Še enkrat, če očitno komu ni jasno - CESTE NISO LAST KAMIONARJEV in dejte si to že 1x zabit v te trde buče. Nihče nima pravice namensko delat kaos na cesti pa če ma milijon penalov pa tri žene in dvajset pamžov.

Vsi se zgražate nad nekom, ki nima zimskih gum a istočasno jih nima noben šleper pa jih je bilo v najgostejšem sneženju vse polno na cestah kjer so povzročali nered in škodo vsem ostalim, ki so obvezni imeti zimsko opremo in stroške z njo.

rhino je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Imunitete jim ni potrebno dajat, višje plače pa si vsekakor zaslužijo.

tko kot 80% vseh delavcev, da ne bomo pristranski ;)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Ne jan 10, 2010 10:19 pm

sem šel v soboto na roglo laufat na skijih...

in gor se vozimo za dvema avtobusoma 20-30 na uro, ker se pri nas noben k****n ne zna umaknt...

dol, ista zgodba, 5x hrvatov najbrž z letnimi gumami ko po jajcih..

1-2x že lahk prehitiš ne...

:roll:

kak se ne more nobedn umaknt če vidi da se za njim nabere kolona 20 vozil???

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Ne jan 10, 2010 10:22 pm

kolesar je napisal/-a:sem šel v soboto na roglo laufat na skijih...

in gor se vozimo za dvema avtobusoma 20-30 na uro, ker se pri nas noben k****n ne zna umaknt...

dol, ista zgodba, 5x hrvatov najbrž z letnimi gumami ko po jajcih..

1-2x že lahk prehitiš ne...

:roll:

kak se ne more nobedn umaknt če vidi da se za njim nabere kolona 20 vozil???

Zakaj pljuvas po hrvatih? Ker d**** bi sel na planirani zimski dopust s slabimi gumami?

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Po jan 11, 2010 1:48 am

Lexus, če bi bil prejšni teden že samo na Krvavcu (pa ni nekaj zahtevna cesta do parkirišča), bi si jih lahko kar ene par takšnih osebno ogledal in ja žalostna resnica je, da je večina takšnih bila z registrsko ZG ali RI ;) (še posebaj je zmagal tisti zagrebški biser z "tastaro" BMW petico in letnimi gumami, ko je hotel v napačno smer, v hrib, na parkirišče) :roll:

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po jan 11, 2010 2:50 am

@BBoss, in kako misliš, da bo nekdo drugi speljal furo brez prekrškov, če je ti sam nemoreš? Nič hitreje ne bo peljal in nič drugače nima pavz kot nekdo drug.

Glede zimskih gum, veliko jih nima, nekateri pa jih imajo. Jaz pa sem jih mel na diferencialu, ker je šlepar letel tudi po Rusiji in Ukrajini. Kako pa misliš, da se tam vozi pozimi. Pa še vsaka fura se je speljala.
Običajno nimajo zimskih gum tisti, ki se ganjajo samo po AC gor in dol in mislijo da so boga za jajce primli.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jan 11, 2010 4:21 pm

Lumpy_ je napisal/-a:@BBoss, in kako misliš, da bo nekdo drugi speljal furo brez prekrškov, če je ti sam nemoreš? Nič hitreje ne bo peljal in nič drugače nima pavz kot nekdo drug.

Glede zimskih gum, veliko jih nima, nekateri pa jih imajo. Jaz pa sem jih mel na diferencialu, ker je šlepar letel tudi po Rusiji in Ukrajini. Kako pa misliš, da se tam vozi pozimi. Pa še vsaka fura se je speljala.
Običajno nimajo zimskih gum tisti, ki se ganjajo samo po AC gor in dol in mislijo da so boga za jajce primli.

Lahko jo sfuraš z dvema voznikoma recimo, ampak to ni bla poanta tistega kar sem napisal. Fora je v tem, da v borbi za čim večjim zaslužkom jemljejo recimo povratno furo, ki se jo da načeloma lepo v roku odpeljat ampak, ker še ni prve robe razložil že zamuja na prevzem druge pol pa krši vse možno (počitek, hitrost, prepovedi vožnje...itd), da bi nadoknadil izgubljen čas in pripeljal v roku. saj to poznaš, če voziš, a ne? lahko bi pa furo oddal kolegu, ki je recimo frej že dve uri prej in bi to lepo po predpisih odpeljal ampak to se pri slovenski nevoščljivosti ne bo zgodilo ali pa zelo redko - pa sej poznaš to kaj ti sploh razlagam. ;)

Kar se pa tiče gum pa vsaka čast tebi, ker očitno veš zakaj ih rabiš in da ti ni vseeno a boš naredil zastoj ali ne, čeprav je še vedno velika nevarnost, da ker nimaš zimskih na vseh oseh, da boš ravno tako končal v kakšnem grabnu.

Je pa zanimivo, da za osebne avtomobile je taka fama in vsako leto tak pritisk za uporabo zimskih gum predvsem v zimskih razmerah za kamione pa sploh tega predpisa ni in je spet prepuščeno odločitvi in IQ-ju vsakega posameznika. Kolk je pa ta velik je pa žal razvidno pri takih, ki rinejo po snegu v klanec z neprimernimi gumami in seveda obtičijo za njimi pa stotine drugih nič krivih voznikov, ki so naredili vse v zvezi s svojo zimsko opremo a jih zjebe egoizem nekaterih.

Mislim, da ne bi bilo nič narobe, če bi bil zimski predpis tudi za kamionarje in uporaba zimskih gum v takih primerih - verige tukaj odpadejo, ker kamioni že tako preveč uničijo asfalt s ketnami bi bil pa to čisti masaker.

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Po jan 11, 2010 8:11 pm

No če ti tako praviš ok. Samo težko vrjamem da ni bilo niti ENEGA Slovenskega bisera z letnimi gumami, pa ga ni noben izpostavil, ali pač?

Tle je bil cilj (oprostite zrazu) podjebavati Hrvate. Tud vrabcki na vejah vedo da Slovenija in Hrvaska nista kot brat in sestra, ampak na vsakem podrucju se najde način, da se lahko zacne kreganje. ;)

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 To jan 12, 2010 2:46 pm

tu zdaj mate hitrega tovornjakarja. pa pol nekateri da se to nemore zgodit kao da je tovornjak težji.. pa ostale bla bla bla

http://www.zurnal24.si/crna-kronika/slo ... elo-156053

:twisted:

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To jan 12, 2010 9:16 pm

@BBoss, se strinjam - glede predaje fure kolegu ali komurkoli drugemu. Nekateri bodo dali furo, drugi so požrešni in ne bodo. Sicer pa to je tak poznano vsakemu, kako je na stvari v Sloveniji.

Glede tega linka od @a4.... ko sem videl, čigav kamion oz. od katere firme je, me niti ni presenetilo. Marsikaj sem slišal od teh šoferjev, pa tudi od drugih o tem prevozniku.
O podrobnostih pa nebom.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To jan 12, 2010 10:46 pm

Hej ljudje, od kdaj je v modi imet v snegu in meglji ugasnjene luči? Vsak dan jih več vidim.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To jan 12, 2010 11:08 pm

Danes sem prišel s kamionom z Italije, pa sem tud samo opažal to. Megla, sneg je rahlo metalo, mimo mene pa vsaj 20% vseh avtov brez luči. Še kak kamion sem srečal brez luči. :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov