domen_ je napisal/-a:W|zz je napisal/-a:Pa sej on ni vozil po omejitvi (90kmh), ampak več kot 40% manj (50kmh). Mislm.. včasih se vprašam če sploh o isti stvari govorimo..
Mah, citiral sem tisti tvoj stavek, ko si spraševal za avtocesto. Tu, v primeru x-haira in mercedesa, pa se gre za izredne prometne razmere. Noben pri zdravi pameti se tam ne bo peljal 90km/h. Bi se vsi, ne glede na hitrost, morali umikat, če te kdo dohiti ali kaj? Čista neumnost (najbolje da se še plug umakne ane

). Sploh pa so predpisi tudi to, da če voziš s 50% ali manj najvišje dovoljene hitrosti, moraš prižgati vse 4 smernike. Torej so vsi na avtocesti kadar sneži in vozijo manj kot 65km/h v prekršku, ker nimajo 4 žmigavcev vklopljenih? Prosim lepo, malo zdrave pameti, v teh razmerah tak lunapark pač ni za na cesto (sicer pa lepo pojasnit te anomalije).
Pravzaprav je veliko cest izven naselja takih, da pri zdravi pameti ne moreš peljat 90km/h (ker pač cesta tega ne omogoča, preveč vijugasta in nepregledna). Haha, kakšen krasen izgovor bi to bil za "dinamične voznike", da bi lahko pritiskal kolkr se da.

Ampak pač ni tako. Tisti člen o umikanju js razumem samo tam, kjer vozne razmere dopuščajo bistveno višjo hitrost. Bistveno = 40%, da ne bo dileme.
Ja zate so to izredne razmere, zame niso. Pač sneg je. Če je dež, znižaš hitrost za 10%, če je še ful mraz (okol ničle), znižaš za 20%, če je še sneg, znižaš za 30%. (Govorim sam tko za primer, nimajo veze cifre). Pač okvirno prilagajaš hitrost in je, simple. Ne vem, zame so izredne razmere bolj, če ne vidiš do konca havbe ali kaj podobnega.
Ne, ni treba da se vsi umikajo, če jih kdo dohiti. lahko pa se, če ta zadaj jasno da znak, da bi rad šel mimo. Meni se to zelo redko dogaja, v bistvu se ta trenutek ne spomnim sploh takega primera, tako da to res ni nekaj, kar bi blazno oteževalo vožnjo, ker ni nekaj pogostega. Da za mano pride nekdo in da imam občutek da ga zadržujem.. mislm.. js bi se ful nelagodno počutil..
Ja, če je tak zakon, potem so v prekršku vsi, ki nimajo vseh 4 žmigavcev prižganih. Sam ob to se v tej temi ne obeša, ane, ob umikanje pa se. In to ravno zaradi zdrave pameti. Enkrat je nekaj smiselno, drugič ni.
Za mene osebno oz. "za mojo rit" je pač vseeno a se je un x-hairu umaknil ali ne, vem sam da če sm js na tistem mestu, bi imel slab občutek, da mi nekdo nakazuje da bi šel mimo (me prosi (ker drugače itak ne more nakazat)) in da ga jaz ignoriram in se mu še naprej nastavljam in vsiljujem svoj tempo.
Pol je pa čist od vsakega posameznika odvisno a si bo rekel "ja valda, pejt naprej, ni panike", na prvi primerni ravninci nogo z gasa, desni smernik
al bo pa rekel "ne, ti me pa ne boš!" in vozil na tak način, da nihče ne more mimo njega in da se vsi prilagajajo njegovemu načinu vožnje.
Ne vem zakaj bi to bil sploh kamen spotike, men to res ni nič takega, da pustim nekomu, da me prehiti. Ne vem zakaj bi bilo to nekaj tako težkega in groznega..