Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Re: Cepci na cesti

Napisal/-a domen_ So dec 25, 2010 6:29 pm

W|zz je napisal/-a:2. Sem že parkrat napisal, beri temo.
Iskanje neobstoječih argumentov bom prepustil tebi. :lol: Daj link, napiši argument, ali pa stvar ne obstaja.
2.1. Ne, če voziš po omejitvah, se hitrejšim ni treba umikat (razen če si na prehitevalnem na AC ali pa da je za tabo vozilo s prednostjo (lučke, sirena))
Seveda, to razumem. Ampak "dinamični vozniki" pač niso vozila s prednostjo :cry :cry :cry

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So dec 25, 2010 6:44 pm

domen_ je napisal/-a:
Iskanje neobstoječih argumentov bom prepustil tebi. :lol: Daj link, napiši argument, ali pa stvar ne obstaja.
2.1. Ne, če voziš po omejitvah, se hitrejšim ni treba umikat (razen če si na prehitevalnem na AC ali pa da je za tabo vozilo s prednostjo (lučke, sirena))
Seveda, to razumem. Ampak "dinamični vozniki" pač niso vozila s prednostjo :cry :cry :cry

lepo ... toda tisti , ki se nočejo umakniti in obenem ovirajo druge , ki vozijo hitreje a vseeno v okviru določenih omejitev , pri prehitevanju čeprav razmere omogočajo prehitevanje ( če omogočajo srečevanje z nasprotivozečimi ) pa po tvoje sodijo med vozila s prednostjo ????? po moje so ovire na cesti...kar je tudi proti zakonskim določilom ... in oviranje nekoga pri prehitevanju je kar lepo kaznjivo - kot tudi pospeševanje in ostale neumnosti ....
plin je cnej k bencin

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel So dec 25, 2010 6:44 pm

lancia hf je napisal/-a: Ženska pač res ni dojela, da ni sama na cesti, in se je ustavila sredi avtoceste, ker se je pred njo postavil berlinski zid, in ti to očitno podpiraš, krivdo vališ pa na tiste, ki so se normalno vozili po avtocesti. Ko ti jih zmanjka povej, ti jih pripeljem. ;)

Kaj bi pa rekel, če bi recimo tam bila počena guma tovornjaka? Kdo bo pa potem kriv? Pa da ne govorim o tem, da lahko tudi pričakuješ na voznem pasu ustavljen avto zaradi nesreče. Ali se morda na voznem pasu ne more zgodit nesreča?

Tisti tvoj prispevek, ki sem ga pa prej citiral, pa sploh pove marsikaj o tebi. Jasno si napisal, da ti je popolnokma odveč mislit na ovire za ovinkom (otrok, plaz, kamijon, avto...). In ti raje naprej goniš po svoje.

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj So dec 25, 2010 6:47 pm

Ne mešaj jabolk in hrušk, Đerk, ker srečanje nasproti vozečih vozil in prehitevanje ni eno in isto. V prvem primeru oba voznika gledata naprej na sebi nasprotni vozili in zelo dobro lahko ocenita razdalje in razmake. Pri tem oba upočasnita in kljub temu njun mimohod v vsakem primeru traja le trenutek.
Prehitevanje pa je povsem nekaj drugega. Traja kar nekaj dolgih, predolgih sekund in na bistveno daljšem odseku cestišča kjer se razmere spreminajo z metri.

Najbolj bedasto pa je tvoje pametovanje o šerifovstvu. Ma ne ga srati, le kaj je potem X-Hairovo dejanje? Primerjalno je to cestno razbojništvo. Voznik pred njim ga ni v ničemer ogrožal, ne zadrževal, pa se je cestni razbojnik vseeno odločil, da ga bo življensko ogrožal. In njegova rekacija je zgolj samoobramba, ne pa šerifovstvo. Šerifovstvo je tvoje modrovanje o "organih represije", katerih igranje prisojaš drugim, sam pa pametuješ, da se ti morajo "po zakonu" vsi umakniti. In ni ga zakona, ki bi me prisili, da se takšnemu bedaku umaknem v večjo svojo nevarnost, kot če se ne. Poleg tega pa nasilnežem že principielno nikoli ne popuščam.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So dec 25, 2010 6:51 pm

zajbel je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a: Ženska pač res ni dojela, da ni sama na cesti, in se je ustavila sredi avtoceste, ker se je pred njo postavil berlinski zid, in ti to očitno podpiraš, krivdo vališ pa na tiste, ki so se normalno vozili po avtocesti. Ko ti jih zmanjka povej, ti jih pripeljem. ;)

Kaj bi pa rekel, če bi recimo tam bila počena guma tovornjaka? Kdo bo pa potem kriv? Pa da ne govorim o tem, da lahko tudi pričakuješ na voznem pasu ustavljen avto zaradi nesreče. Ali se morda na voznem pasu ne more zgodit nesreča?

Tisti tvoj prispevek, ki sem ga pa prej citiral, pa sploh pove marsikaj o tebi. Jasno si napisal, da ti je popolnokma odveč mislit na ovire za ovinkom (otrok, plaz, kamijon, avto...). In ti raje naprej goniš po svoje.

dragi moj.. sem videl že gajbe in nevem kaj še vse na AC, pa nisem ustavil in se smilil samemu sebi. poleg tega mi je medved lezel čez avtocesto pred nosom in sem prepričan, da ga tudi ti z nevem kako prilagojeno hitrostjo nebi opazil in dovolj zgodaj zabremzal. tako kot nebi opazil pof**anga cepca, ki je ob 2eh zjutraj vozil pijan v nasprotno smer po AC.
gospe, ki javno prizna, da (predpostavljam) zaradi osebne nesposobnosti je ustavila na sredi avtoceste in s tem povzroči verižno trčenje pa res ne moreš zagovarjat, ne glede na to, da se je lancia hf malo grdo, morda agresivno izrazil.. sicer pa glede nato, kako na forumu vsi napihujete zadeve, morda sploh ni pretiraval!

gustelj je napisal/-a:Ne mešaj jabolk in hrušk, Đerk, ker srečanje nasproti vozečih vozil in prehitevanje ni eno in isto. V prvem primeru oba voznika gledata naprej na sebi nasprotni vozili in zelo dobro lahko ocenita razdalje in razmake. Pri tem oba upočasnita in kljub temu njun mimohod v vsakem primeru traja le trenutek.
Prehitevanje pa je povsem nekaj drugega. Traja kar nekaj dolgih, predolgih sekund in na bistveno daljšem odseku cestišča kjer se razmere spreminajo z metri.

Najbolj bedasto pa je tvoje pametovanje o šerifovstvu. Ma ne ga srati, le kaj je potem X-Hairovo dejanje? Primerjalno je to cestno razbojništvo. Voznik pred njim ga ni v ničemer ogrožal, ne zadrževal, pa se je cestni razbojnik vseeno odločil, da ga bo življensko ogrožal. In njegova rekacija je zgolj samoobramba, ne pa šerifovstvo. Šerifovstvo je tvoje modrovanje o "organih represije", katerih igranje prisojaš drugim, sam pa pametuješ, da se ti morajo "po zakonu" vsi umakniti. In ni ga zakona, ki bi me prisili, da se takšnemu bedaku umaknem v večjo svojo nevarnost, kot če se ne. Poleg tega pa nasilnežem že principielno nikoli ne popuščam.

sem jasno izrazil, da ne odobravam tega, da se je x-hair odločil za prehitevanje na tistem delu ceste, kot to, da ga je voznik mercedesa na kakršenkoli način živciral (ker ga nebi smel, čeprav je vozil protizakonito)

prvi del odogovra pa nakazuje na to, da očitno po tvojem voznikov pogled seže le naprej in si pozabil koliko in kolikokrat mora pogeldati nazaj ter zakaj.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So dec 25, 2010 6:58 pm

domen_ je napisal/-a:

Kako ne obstaja, če sem ŽE NAPISAL. In to ne samo enkrat. In tudi samo dvakrat ne. Če se tebi ne ljubi brat al pa če bereš vsak 5. post, ti pa nisem jaz kriv.
domen_ je napisal/-a:

Pa sej on ni vozil po omejitvi (90kmh), ampak več kot 40% manj (50kmh). Mislm.. včasih se vprašam če sploh o isti stvari govorimo..

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So dec 25, 2010 7:00 pm

gustelj je napisal/-a:Ne mešaj jabolk in hrušk, Đerk, ker srečanje nasproti vozečih vozil in prehitevanje ni eno in isto. V prvem primeru oba voznika gledata naprej na sebi nasprotni vozili in zelo dobro lahko ocenita razdalje in razmake. Pri tem oba upočasnita in kljub temu njun mimohod v vsakem primeru traja le trenutek.

če prehitevani samo stopi s stopalke za gas je samo prehitevanje lahko celo krajše od srečevanja z nasproti vozečim vozilom kjer oba upočasnita..teoretično je to dokazljivo..
no saj zaradi takih kot si ti , ki nikoli ne popustijo pa prihaja do nesreč ... tudi če bi se ti nasproti pripeljal nekdo ki bi imel na svoji strani bankino , ti pa na svoji izogibališče se mu verjetno ne bi umaknil na izogibališče ... ker to je pa pod tvojim ponosom ... kaj si pa misli tisti kaj da je da bi se mu ti odmaknil...
taki ki tako razmišljajo ko vozijo za drugim ali pa pred drugim enako razmišljajo tudi ko se s kom srečujejo .... cestni carji ..eni in edini .... :evil:
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ So dec 25, 2010 7:22 pm

W|zz je napisal/-a:Pa sej on ni vozil po omejitvi (90kmh), ampak več kot 40% manj (50kmh). Mislm.. včasih se vprašam če sploh o isti stvari govorimo..
Mah, citiral sem tisti tvoj stavek, ko si spraševal za avtocesto. Tu, v primeru x-haira in mercedesa, pa se gre za izredne prometne razmere. Noben pri zdravi pameti se tam ne bo peljal 90km/h. Bi se vsi, ne glede na hitrost, morali umikat, če te kdo dohiti ali kaj? Čista neumnost (najbolje da se še plug umakne ane :lol: ). Sploh pa so predpisi tudi to, da če voziš s 50% ali manj najvišje dovoljene hitrosti, moraš prižgati vse 4 smernike. Torej so vsi na avtocesti kadar sneži in vozijo manj kot 65km/h v prekršku, ker nimajo 4 žmigavcev vklopljenih? Prosim lepo, malo zdrave pameti, v teh razmerah tak lunapark pač ni za na cesto (sicer pa lepo pojasnit te anomalije).

Pravzaprav je veliko cest izven naselja takih, da pri zdravi pameti ne moreš peljat 90km/h (ker pač cesta tega ne omogoča, preveč vijugasta in nepregledna). Haha, kakšen krasen izgovor bi to bil za "dinamične voznike", da bi lahko pritiskal kolkr se da. :lol: Ampak pač ni tako. Tisti člen o umikanju js razumem samo tam, kjer vozne razmere dopuščajo bistveno višjo hitrost. Bistveno = 40%, da ne bo dileme.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So dec 25, 2010 7:38 pm

domen_ je napisal/-a: Sploh pa so predpisi tudi to, da če voziš s 50% ali manj najvišje dovoljene hitrosti, moraš prižgati vse 4 smernike. Torej so vsi na avtocesti kadar sneži in vozijo manj kot 65km/h v prekršku, ker nimajo 4 žmigavcev vklopljenih? Prosim lepo, malo zdrave pameti, v teh razmerah tak lunapark pač ni za na cesto (sicer pa lepo pojasnit te anomalije).

no pa si le sam prišel ...do tiste zdrave pameti , ki ni v skladu z zakonom...in jo očitaš marsikateremu... in res je ..prav imaš ko si napisal , da morajo imeti vsi , ki se vizijo po avtocesti manj kot 65km/uro prižgane vse 4 smerokaze ... in to celo če toliko vozijo po prehitevalnem pasu ...
ni nič za pojasnjevati..kot si večkrat napisal : "tak je zakon" !!!! ...ampak sedaj so pa to po tvoje neke anomalije... ja težko se je držati svojega prav ...enkrat ti popusti.... ga ni genija , ki se mu to ne bi zgodilo tako da ne se sekirat...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So dec 25, 2010 7:43 pm

Domen, čedalje bolj se mi dozdeva, da imaš v avtarju sebe v avtomobilu slikanega.
Brez zamire, ampak ........ :roll:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero So dec 25, 2010 7:49 pm

V pravi špas se je tole razvilo se govori o neki kulturi, bontonu, morali še zakonodajo zraven daje. Vse lepo in prav amapk iz vseh teh vaših postov je sedaj xhair kot neki mučenik izpadel zaradi po posnetka, kateri ne priakzuje celotnega dogajanja.

1. Nekateri nenehno dobesedno prav nabijate tisto da je oni spredaj vozil krepko pod omejitvijo katera je 90 . Edina težava da je cestišče delno zasneženo in delno spluženo, robovi in bankeine so prav posebna zgodba in tu nekako pride v postev zdrava logika ( če za hip zanemarimo pravila) da na takšnem cestišču bo treba malce bolj previdno, na pa kot da je cesta suha.

2. Ker nismo videli celotnega posnetak je težko soditi kaj se je dogajalo in kako dolgo je to vse skupaj trajalo, edini vir informacij je xhairjev komentar kaj naj bi se dogajalo. Če ga je oni spredaj res zapiral oviral se skratka se šel serifa je res pravi i**** kateri si ne zasluži nič druga kot dve krepki vzgojni. Žal pa konec posnetka kaže nato da bi si v tem primeru xhar zaslužil dve vzgojni.

3. V prejšnji točki sem omenil dve vzgojni za xhaira. Zakaj ? Zato ker se je spustil še nižje od onega spredaj kateri naj bi se spredaj šel šerifa. Bonton in manire, jah lepo je govoriti o njih in jih zahtevat od drugih, a jih je prvo treba imeti sam.

4, Če se vrnem nazaj na xhaira, nekdo je dal njegov drugi posnetek na katerem po neki zasneženi cesti blago rečeno divja. Na koncu posnetka se celo na cestišče vsujejo strjene kepe snega. Kaj bi bilo če bi mu kdo v času posnetka pripeljal nasproti ? Raje ne pomislim....

5. Ker že kar vidim da nekateri že razmišljate v stilu aha lej ga še en ki se bi rad šerifa šel vas moram razočarat. Sem daleč od tega, bi se pa prej označil za umirjenega kot pa dinamičnega voznika. Zakaj sem se tako označil? Ker sem tudi jst bil pred sedaj že kar nekaj časa precej dinamični voznik, potem sem pa nekega imel to "srečo" da sem izgled svojega vozila malce spremenil. Na srečo je bil samo pleh zvit meni pa nič. Od tedaj se je dinamika definitvno zmanjšala, ne pomeni pa to sedaj da sem ratal neki mečkač/ počasnelo itd. Ne v glavi se je spremnil , kaj mi je blo treba tega, bi tisti denar lahko za kaj druga porabil, ne pa za popravilo škode katero sem si sam zakuhal z nepremišljenostjo. Še zdaj naredim kdaj kako nemunost, sem pa ziher da jih manj.

6. Za konec pa bom ponovil kar sem enkrat že napisal: ko se nekam odpravljat pojdite 5 min prej kot ste prvotno namenili, zna biti dosti lažje na cesti in to za VSE.
Zadnjič spremenil rosonero, dne So dec 25, 2010 7:52 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So dec 25, 2010 7:52 pm

rosonero je napisal/-a:
Se spomnim primera iz švedske par let nazaj : se peljejo 3-4 avti( zelo dobri avti ) po eni zelo zelo ravni regionalki, par km okol nobenga naselja, še civilizacije praktično ne. Pa vsi po omejitvi en za drugim lepo, noben ne prehiteva pa dejansko pratično ni bolj idealnih pogojev za prehitevat ( ravnina, vidljivost ). Komentar domačina: "ni potrebe, tle bi sam balkanci( ja tudi slovenci ) in turki prehiteval."

To ti pove marskija o načimu razmišljanja. Mi smo od take miselnosti še par 10 let zadaj.....

Evo, da te malo popravim. Pojdi na kakšen izlet na hrvaško avtocesto dol skozi Slavonijo proti Lipovcu, pa potem govori o "balkancih". Ravnina 300km, ne vidiš konca ceste, praktično brez kakšnih ovinkov. Lahko bi vozil konstantno 230+ (včasih je treba mal :mrgreen: ), pa vseeno večina vozi 130kmh po voznem pasu, ker enostavno ni potrebe, da bi šel hitreje. Še tovornjakarji zelo redko prehitevajo (pa še ti imajo romunske ali slovenske tablice :roll: ). Skratka veliko več kulture imajo, pa jim lahko tisočkrat rečeš, da so balkanci.

Ko se pa vračaš nazaj in približuješ slovenski meji, je vedno več nestrpnežev, ki blednajo, delajo gužvo na prehitevalnem, izsiljujejo itd.

Dalmacija poleti je pa druga stvar, ker je večina tujcev, ki so tam privoščijo vse tisto, kar doma ne morejo :roll:

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero So dec 25, 2010 7:57 pm

peroRS je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:
Se spomnim primera iz švedske par let nazaj : se peljejo 3-4 avti( zelo dobri avti ) po eni zelo zelo ravni regionalki, par km okol nobenga naselja, še civilizacije praktično ne. Pa vsi po omejitvi en za drugim lepo, noben ne prehiteva pa dejansko pratično ni bolj idealnih pogojev za prehitevat ( ravnina, vidljivost ). Komentar domačina: "ni potrebe, tle bi sam balkanci( ja tudi slovenci ) in turki prehiteval."

To ti pove marskija o načimu razmišljanja. Mi smo od take miselnosti še par 10 let zadaj.....

Evo, da te malo popravim. Pojdi na kakšen izlet na hrvaško avtocesto dol skozi Slavonijo proti Lipovcu, pa potem govori o "balkancih". Ravnina 300km, ne vidiš konca ceste, praktično brez kakšnih ovinkov. Lahko bi vozil konstantno 230+ (včasih je treba mal :mrgreen: ), pa vseeno večina vozi 130kmh po voznem pasu, ker enostavno ni potrebe, da bi šel hitreje. Še tovornjakarji zelo redko prehitevajo (pa še ti imajo romunske ali slovenske tablice :roll: ). Skratka veliko več kulture imajo, pa jim lahko tisočkrat rečeš, da so balkanci.

Ko se pa vračaš nazaj proti slovenski meji, je vedno več nestrpnežev, ki blednajo, delajo gužvo na prehitevalnem, izsiljujejo itd.

Dalmacija poleti je pa druga stvar, ker je večina tujcev, ki so tam privoščijo vse tisto, kar doma ne morejo :roll:

Sem bil kar dosti na tej raleciji tako da so mi poznane razmere. Ja se vozjo "normalno", še posebno D, A, CH tablice. Samo je "ena" razlika da so v teh avtomobilih "domačini "

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So dec 25, 2010 8:00 pm

rosonero je napisal/-a:
6. Za konec pa bom ponovil kar sem enkrat že napisal: ko se nekam odpravljat pojdite 5 min prej kot ste prvotno namenili, zna biti dosti lažje na cesti in to za VSE.

Ja sej potem ni čudno da so kolone, če folk hodi toliko prej od doma, in se vleče kot megla po cesti, češ da, saj sem šel pol ure prej od doma.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ So dec 25, 2010 8:01 pm

5. Ker že kar vidim da nekateri že razmišljate v stilu aha lej ga še en ki se bi rad šerifa šel vas moram razočarat. Sem daleč od tega, bi se pa prej označil za umirjenega kot pa dinamičnega voznika. Zakaj sem se tako označil? Ker sem tudi jst bil pred sedaj že kar nekaj časa precej dinamični voznik, potem sem pa nekega imel to "srečo" da sem izgled svojega vozila malce spremenil. Na srečo je bil samo pleh zvit meni pa nič. Od tedaj se je dinamika definitvno zmanjšala, ne pomeni pa to sedaj da sem ratal neki mečkač/ počasnelo itd. Ne v glavi se je spremnil , kaj mi je blo treba tega, bi tisti denar lahko za kaj druga porabil, ne pa za popravilo škode katero sem si sam zakuhal z nepremišljenostjo. Še zdaj naredim kdaj kako nemunost, sem pa ziher da jih manj.
Evo to je tudi moja zgodba. Z glavo skozi steno, ampak šele potem se zaveš, da to ni prava pot.

plinaš je napisal/-a:no pa si le sam prišel ...do tiste zdrave pameti , ki ni v skladu z zakonom...in jo očitaš marsikateremu...
Okulist bo vesel tvojega obiska, potem si pa še enkrat preberi kaj so moji očitki. :lol:

lancia hf je napisal/-a:Ja sej potem ni čudno da so kolone, če folk hodi toliko prej od doma, in se vleče kot megla po cesti, češ da, saj sem šel pol ure prej od doma.
Haha, to bo razlog za kolone ja. :lol:

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero So dec 25, 2010 8:04 pm

lancia hf je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:

Ja sej potem ni čudno da so kolone, če folk hodi toliko prej od doma, in se vleče kot megla po cesti, češ da, saj sem šel pol ure prej od doma.

Ne, je bolje da prepozno greš pol pa "pedal to the metal" ne ?

Kolone na vstopu v lj vsako jutro tudi počasnele povzročijo .....

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So dec 25, 2010 8:04 pm

domen_ je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:Pa sej on ni vozil po omejitvi (90kmh), ampak več kot 40% manj (50kmh). Mislm.. včasih se vprašam če sploh o isti stvari govorimo..
Mah, citiral sem tisti tvoj stavek, ko si spraševal za avtocesto. Tu, v primeru x-haira in mercedesa, pa se gre za izredne prometne razmere. Noben pri zdravi pameti se tam ne bo peljal 90km/h. Bi se vsi, ne glede na hitrost, morali umikat, če te kdo dohiti ali kaj? Čista neumnost (najbolje da se še plug umakne ane :lol: ). Sploh pa so predpisi tudi to, da če voziš s 50% ali manj najvišje dovoljene hitrosti, moraš prižgati vse 4 smernike. Torej so vsi na avtocesti kadar sneži in vozijo manj kot 65km/h v prekršku, ker nimajo 4 žmigavcev vklopljenih? Prosim lepo, malo zdrave pameti, v teh razmerah tak lunapark pač ni za na cesto (sicer pa lepo pojasnit te anomalije).

Pravzaprav je veliko cest izven naselja takih, da pri zdravi pameti ne moreš peljat 90km/h (ker pač cesta tega ne omogoča, preveč vijugasta in nepregledna). Haha, kakšen krasen izgovor bi to bil za "dinamične voznike", da bi lahko pritiskal kolkr se da. :lol: Ampak pač ni tako. Tisti člen o umikanju js razumem samo tam, kjer vozne razmere dopuščajo bistveno višjo hitrost. Bistveno = 40%, da ne bo dileme.

Ja zate so to izredne razmere, zame niso. Pač sneg je. Če je dež, znižaš hitrost za 10%, če je še ful mraz (okol ničle), znižaš za 20%, če je še sneg, znižaš za 30%. (Govorim sam tko za primer, nimajo veze cifre). Pač okvirno prilagajaš hitrost in je, simple. Ne vem, zame so izredne razmere bolj, če ne vidiš do konca havbe ali kaj podobnega.
Ne, ni treba da se vsi umikajo, če jih kdo dohiti. lahko pa se, če ta zadaj jasno da znak, da bi rad šel mimo. Meni se to zelo redko dogaja, v bistvu se ta trenutek ne spomnim sploh takega primera, tako da to res ni nekaj, kar bi blazno oteževalo vožnjo, ker ni nekaj pogostega. Da za mano pride nekdo in da imam občutek da ga zadržujem.. mislm.. js bi se ful nelagodno počutil..
Ja, če je tak zakon, potem so v prekršku vsi, ki nimajo vseh 4 žmigavcev prižganih. Sam ob to se v tej temi ne obeša, ane, ob umikanje pa se. In to ravno zaradi zdrave pameti. Enkrat je nekaj smiselno, drugič ni.
Za mene osebno oz. "za mojo rit" je pač vseeno a se je un x-hairu umaknil ali ne, vem sam da če sm js na tistem mestu, bi imel slab občutek, da mi nekdo nakazuje da bi šel mimo (me prosi (ker drugače itak ne more nakazat)) in da ga jaz ignoriram in se mu še naprej nastavljam in vsiljujem svoj tempo.
Pol je pa čist od vsakega posameznika odvisno a si bo rekel "ja valda, pejt naprej, ni panike", na prvi primerni ravninci nogo z gasa, desni smernik
al bo pa rekel "ne, ti me pa ne boš!" in vozil na tak način, da nihče ne more mimo njega in da se vsi prilagajajo njegovemu načinu vožnje.

Ne vem zakaj bi to bil sploh kamen spotike, men to res ni nič takega, da pustim nekomu, da me prehiti. Ne vem zakaj bi bilo to nekaj tako težkega in groznega..

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So dec 25, 2010 8:10 pm

rosonero je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:

Ne, je bolje da prepozno greš pol pa "pedal to the metal" ne ?

Kolone na vstopu v lj vsako jutro tudi počasnele povzročijo .....

Kaj ti točnost ne poznaš, saj ni čudno da je že toliko strani napisanih zaradi tebe in tebi podobnih, ko vam negdo dopoveduje nekaj, razni domni in vam podobni pa neznate drugega kot iz ene skrajnosti v drugo skrajnost pisat. Kaj je res teško nekaj vmes dojet.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ So dec 25, 2010 8:12 pm

Ja zate so to izredne razmere, zame niso.
Tudi za cestno prometno službo očitno so, če so plug poslali. :lol:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So dec 25, 2010 8:15 pm

domen_ je napisal/-a:
Ja zate so to izredne razmere, zame niso.
Tudi za cestno prometno službo očitno so, če so plug poslali. :lol:

Za njih niso, samo morajo pa iti zaradi tebe in tebi podobnih jit vsak cm splužit, čene se že voziš 30km/h
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov