Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Radarji v Mariboru!

Napisal/-a maniaxxx To dec 04, 2012 5:08 pm

peroRS je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:PETICIJA ZA VPELJAVO INŠTRUMENTA LJUDSKE NEZAUPNICE

http://cuvar.si/peticija/

Referendum, da lahko toliko in toliko podpisov volilcev vrže vsakega "carja" iz prestola, če nam to ni všeč.

Edini referendum, ki ga jaz podpiram je tisti, da se ukine referendume!!!

Ne pa zdaj, ko se vsak falus (<=kle sem napisal nekaj drugega) lahko spomni in predlaga referendum za katerega gre več milijonov €, udeleži se ga pa tistih 10% ljudi :roll:

Pa udeležba na volitvah bi morala biti OBVEZNA.
Ne pa zdaj ko noben ne gre volit, vsi pa pljuvajo po državi.
Izvolilo se je vse vlade do sedaj in če so se izkazale za nesposobne....jebiga taka je demokracija.
Naslednjič voliš pač nekoga drugega.

p.s: pa glede na ves ta višek pameti nekaterih.
Ustanovite lastno stranko, prepričajte ljudi s svojim programom naj vas izvolijo na volitvah.
Pa da vidimo potem koliko ste res sposobni.

Seveda ukinit referenduma, pa da lahko delajo kar hočejo a ne :mrgreen: .

Zakaj obvezne volitve? Sam še nisem bil na volitvah in tudi ne bom dokler ne bo kandidiral nekdo, kateremu bom verjel ( torej nikoli :mrgreen: ). Prav tako nisem bil na referendumu, na ničemer.,....ampak še vedno imam pravico da se pritožujem čez lopovsko oblast.

Sam sem precej realist in vem, da je Slovenija tako zavožena, da lahko takoj odstopijo Janša in vsi župani in vsi ostali ampak vseeno ne bo boljše..ker se enostavno ne znamo it, ker sploh nimam ideje kaj naredit.

Pa raje ne komentiram več, ker mi dvigne pritisk.

Pa še tole, sam sploh ne podpiram nasilništva ampak tule bi bilo treba zažgati Kanglerjevo bajto v Dupleku al kjerkol že živi, potem bi pa mejbi dojel kaj se dogaja. Aja, pa palament tud , samo v času ko so politiki notri..z njimi vred :evil:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To dec 04, 2012 5:23 pm

maniaxxx je napisal/-a:Seveda ukinit referenduma, pa da lahko delajo kar hočejo a ne :mrgreen: .

Referendumi ne vplivajo na njihovo početje, verjemi. Še noben referendum ni spremenil nič,
razen to da je spraznil blagajno za nekaj milijonov.

p.s: pa nisem privrženec nobene politične stranke, da ne bo pomote.

Poglej malo po drugih državah. Tudi tam je stanje slabo, pa zavožene države pa zanič oblast in so imeli v več 10 letih referendume, ki jih lahko preštejem na prste ene roke.

Pri nas bo kmalu referendum še o tem ali se gre lahko srat.

Zakaj obvezne volitve? Sam še nisem bil na volitvah in tudi ne bom dokler ne bo kandidiral nekdo, kateremu bom verjel ( torej nikoli :mrgreen: ). Prav tako nisem bil na referendumu, na ničemer.,....ampak še vedno imam pravico da se pritožujem čez lopovsko oblast.

Če ti odkrito povem...nimaš pravice. ;)
Pojdi volit in potem lahko rečeš, da tvoja volja ni bila izpolnjena po domače povedano.
In lahko kurcaš po mili volji.

Sam še nisem bil na volitvah in tudi ne bom dokler ne bo kandidiral nekdo, kateremu bom verjel

Rešitev:
Ustanovite lastno stranko, prepričajte ljudi s svojim programom naj vas izvolijo na volitvah.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To dec 04, 2012 5:48 pm

peroRS je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Seveda ukinit referenduma, pa da lahko delajo kar hočejo a ne :mrgreen: .

Referendumi ne vplivajo na njihovo početje, verjemi. Še noben referendum ni spremenil nič,
razen to da je spraznil blagajno za nekaj milijonov.

p.s: pa nisem privrženec nobene politične stranke, da ne bo pomote.

Poglej malo po drugih državah. Tudi tam je stanje slabo, pa zavožene države pa zanič oblast in so imeli v več 10 letih referendume, ki jih lahko preštejem na prste ene roke.

Pri nas bo kmalu referendum še o tem ali se gre lahko srat.

Če ti odkrito povem...nimaš pravice. ;)
Pojdi volit in potem lahko rečeš, da tvoja volja ni bila izpolnjena po domače povedano.
In lahko kurcaš po mili volji.

Sam še nisem bil na volitvah in tudi ne bom dokler ne bo kandidiral nekdo, kateremu bom verjel

Rešitev:

še vedno sem mnenja, da bi navadni državljani morali imeti neko "ročno zavoro" ko gre politika predaleč, neke vrste referendum, katerega bi bilo treba malo optimizirat, preveč svobode politikom pustit ni dobro. Vsaj pri nas ne, kjer so taki kreteni v politiki, da me je sram da so "moji".

Zakaj bi pa šel volit, če ni nikogar, kateri bi me prepričal, samo zato, da volim proti nekomu, kot dela večina slovenskih volilcev? Ne hvala :twisted: .

Pero...gotof si :DDD .

Hecam se, sam sem izrazito apolitičen in nasplošno človek neobremenjen s kakršnimkoli prepričanjem oziroma vero, raso in čemerkoli( ampak zadnje čase je politika šla čez vse meje sprejemljiveg.

Stranka... a veš da sem že razmišljal o njej, ena izmed točk programa bo prepoved prodaje VW :mrgreen: , naslednja da naj bo benecin vsaj 30% cenješi od nafte ( čeprav ga mam, sam v osnovi sovražim dizle ), da se revidira kompletna cestna zakonodaja vključno z omejitvami in postavitvijo znakov.....ipd ipd....ampak bomo raje o tem na kakih kruhkih...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV To dec 04, 2012 6:06 pm

svojo stranko? hmmm... za to svar sem že nekaj časa razmišljal, a kaj ko je težko izvedljivo. 1. rabiš dovolj ljudi da ti podpiše za nastanek nove stranke. to ti vzame kar precej časa in denarja. 2. če želiš pridet v parlament morajo ljudje volit zate. za to moraš imeti dobro propagando in ljudje ala kučan in podobni ki pravijo "te podpiramo". za imet dobro reklamo in ljudi kateri stojijo zadaj, moraš imet veliko denarja (zares veliko), zato ponavadi stranke financirajo razno razne mafije al pa če si kje zatajkuniziral ala jankovič. Če imaš sam denar, se verjetno ne boš ubadal z politkiko kr veš da je eno s*** vse skupaj. če te pa financira mafija, pa moraš uslugo vrnit nazaj in potem delaš isto kot zdaj delajo naši "politki". Torej se vse vrti okoli denarja tako ali drugače. Problem so tudi volilci. vse je tako sestavljeno, da težko dobiš celo večino da voli tebe. če enim obljubiš visoke penzije, boš kradel delavcem in mladim. če obljubiš dobro šolanje, boš kradel penzjonistom in delavcem. če pa obljubiš da bo veliko dela in dobre plače, se pa preprosto zlažeš ker to je težko dosečt v kratkem času.

Kar bi bilo za ta sistem gledano kot rešitev, je ta da bi navadni ljudje denarno podprli enega navadnega človeka z odličnimi idejami (recimo jaz). A težava nastane v tem, who da fak sm jaz. Lahko povem da samo par % ljudi je sposobno z trezno glavo razmišljati ko dobijo par mil v roke. denar te poneumi popolnoma! to je tudi problem naših politikov in ljudi na sploh. POHLEP! taki ljudje ne bodo nikoli zadovoljni sami z sabo in z tem kar imajo.

a, demokracija izhaja od Kratija. to je oseba ki si je izmilila sr** od denarja. Demon + Kratij = demokracija.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To dec 04, 2012 6:18 pm

MRV je napisal/-a:vse je tako sestavljeno, da težko dobiš celo večino da voli tebe. če enim obljubiš visoke penzije, boš kradel delavcem in mladim. če obljubiš dobro šolanje, boš kradel penzjonistom in delavcem. če pa obljubiš da bo veliko dela in dobre plače, se pa preprosto zlažeš ker to je težko dosečt v kratkem času.

Evo smo prišli do osnovnega problema. Nikoli ne bodo vsi zadovoljni in težko je sklepati kompromise.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV To dec 04, 2012 6:38 pm

lahko pa zvišaš dobiček celotni državi in pol bi lahko bili vsi zadovoljni. možno je, a kaj ko so kre*** na oblasti. tipi znajo samo dnar krast, ne pa ga ustvarjat. oni iz 100k€ naredijo 0€ kr ga pokradejo. nekateri pa bi znali naredit miljardo iz tega.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To dec 04, 2012 6:42 pm

maniaxxx je napisal/-a:

KAAAJJJJJ???? Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To dec 04, 2012 6:54 pm

Pero je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Pero...gotof si :DDD .

KAAAJJJJJ???? Slika

Napačen Pero :lol:

@speedy: jaz nisem Štajerc, tako da sem Fertik :mrgreen:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To dec 04, 2012 7:05 pm

peroRS je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Pero...gotof si :DDD .

KAAAJJJJJ???? Slika

Napačen Pero :lol:

@speedy: jaz nisem Štajerc, tako da sem Fertik :mrgreen:

No pa fertik :mrgreen: , važn je namen :DDD

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To dec 04, 2012 7:06 pm

Pero je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

KAAAJJJJJ???? Slika

Ne ti , un drug Pero :DDD

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To dec 04, 2012 7:41 pm

peroRS je napisal/-a:Pa udeležba na volitvah bi morala biti OBVEZNA.
Izvolilo se je vse vlade do sedaj in če so se izkazale za nesposobne....jebiga taka je demokracija.

Sam hodim na volitve in na zadnjih volitvah sem obkrožil številko 3 - GOTOVI STE (dopisal sem na volilni list). Pa bilo nas je približno 15.000 takih na teh volitvah, ki smo oddali neveljavno glasovnico. Kar pomeni glas se šteje, ne dobi ga pa noben k****n.
Prejšnje volitve sem vsakemu dopisal kar mu gre, obkrožil pa nobenega - spet neveljavna glasovnica, ki pa vseeno šteje.
In tako delam od prvih volitev naprej (ko me je voljeni rojak zaje*al in ni izpolnil nobene obljube), vedno oddam neveljavno glasovnico, da moj glas šteje, dobi ga pa nobeden.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To dec 04, 2012 7:49 pm

peroRS je napisal/-a:
Edini referendum, ki ga jaz podpiram je tisti, da se ukine referendume!!!

Ne pa zdaj, ko se vsak falus (<=kle sem napisal nekaj drugega) lahko spomni in predlaga referendum za katerega gre več milijonov €, udeleži se ga pa tistih 10% ljudi :roll:

Pa udeležba na volitvah bi morala biti OBVEZNA.

p.s: pa glede na ves ta višek pameti nekaterih.
Pa da vidimo potem koliko ste res sposobni.

peroRS je napisal/-a:

Sistem neposredne demokracije (vodene s strani državljanov), v obliki referendumov, več kot uspešno prakticira že nekaj časa Švica. V Švici zatorej ni nobena redkost cca 10 referendumov letno le za sprejem 1 (!!!) samcatega zakona. Zatorej ne čudi, da so imeli do leta 1993 kar 414 referendumov.
A vendarle je Slovenija po številu referendumov v povprečju pred ostalimi evropskimi državami, v večini primerov pa je institucija referenduma zlorabljena v povsem politične namene. Ter smo postavljeni pred sržem problema, saj je referendumski sistem pri nas narejen neučinkovito ter milo rečeno nespretno.

Nevarnost predstavlja tudi splošna volilna apatija, ki se kaže v bojkotu volitev. Na ta način se pokaže na nepravilnosti v delovanju sistema oziroma v popolno nezaupanje volilnega telesa. Obvezne volitve? Poznajo jih v Belgiji, Liechensteinu, nekaterih švicarskih kantonih, Cipru, Turčiji, ... Volitve so v demokraciji načeloma pravica in ne dolžnost. Vsaka dolžnost pa postavlja svobodo izbire pod manjši vprašaj ( v končni fazi bi morda glavnina tistih, ki se ne bi udeležila volitev, oddala neveljavno glasovnico - in bili bi v začaranem krogu).

Ustanovitev lastne stranke? To pa je nek splošni unikum slovenskega področja, na katerem bi že 2 nadobudneža želela pred vsakimi lokalnimi volitvami ustanoviti "neodvisno" listo, "neodvisno" politično stranko, ipd ... nevedoč, da bi organizacija politične stranke pač morala zahtevati bistveno večjo osebno odgovornost ter imeti konstantno v zavesti, da si le in samo v službi državljanov! Zahodne demokracije se od naše še vedno ločijo po bistveno množičnejši komunikaciji med običajnimi občani / državljani, ki se vsakotedensko srečujejo po javnih forumih, kjer ZELO AKTIVNO sodelujejo v političnem življenju, želeč izboljšati vsakdanje stanje. Tudi s pogovori o zunanji, notranji politiki, gospodarstvu, ipd. Pa NIHČE ne ustanavlja svoje stranke, da ne bo pomote!!! Še enkrat omenjam islandski primer ter aktivnost prebivalstva ob pisanju nove islandske ustave. Pri nas smo "aktivni" le in samo po pljuvanjih na spletnih forumih (Siol, 24ur, ipd), neposredne komunikacije pa nis(m)o sposobni. Protesti (BREZ NASILJA!) bi morali biti začetek tovrstne aktivnosti, drugače bodo zvodeneli takisto, kot januarja stojnice v Stari Ljubljani. Spremenilo pa se ne bo prav nič!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To dec 04, 2012 8:07 pm

pesmica......baje obstaja še ena
http://www.youtube.com/watch?v=1oiiDiawPAo

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To dec 04, 2012 8:13 pm

Priporočam ogled oddaje Odkrito na SLO1, traja do 21.00. Zaenkrat veliko pametnih in "treznih" besed...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To dec 04, 2012 8:31 pm

maniaxxx je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

KAAAJJJJJ???? Slika

Kljub teški situaciji je važno da ohranimo nekaj zdravega humorja, bo lažje za preživet. Sorry, moral sem dati ta komentar :mrgreen: (mislim na komentar kaaajjj)
Zadnjič spremenil Pero, dne To dec 04, 2012 8:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 To dec 04, 2012 8:32 pm

Prebral sem samo zadnjo stran, pa bi vseeno napisal kakšen komentar, pa čeprav vem, da me boste napadali.
Vse ni tako črno, kot se prikazuje sedaj na televiziji.
90 % odstotkov ljudi v resnici ne ve, zakaj je na ulicah. Vsak zna povedati, da je proti Janši, Kanglerju, Jankoviču ...
Kaj pa bi radi ljudje v resnici? Denarja ni in ga verjetno še nekaj časa ne bo. Recimo da Janša in Kangler odideta, pa so bodo vsi naenkrat srečni in bo vse OK?
Nekdo sigurno stoji za temi vstajami in bo sigurno imel kakšno korist iz tega (politika)? Velikih sprememb pa ne bo, sigurno.
Ljudje pa raje gredo na cesto delat izgrede, kot pa na volitve, pa čeprav je izbira slaba.

Za konec pa še vprašanje za moderatorja. Kaj si dokazal s tem, ko si šel na volitve in si obkrožil, dopisal neko bedarijo in uničil glasovnico ter jo naredil neveljavno.

In ne, nisem volil Janše.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To dec 04, 2012 8:38 pm

Pero je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

KAAAJJJJJ???? Slika

Kljub teški situaciji je važno da ohranimo nekaj zdravega humorja, bo lažje za preživet. Sorry, moral sem dati ta komentar :mrgreen:

Je bilo tako tudi sprejeto :DDD

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt To dec 04, 2012 8:54 pm

No, ko smo že pri gledanju zanimivih stvari, je vsekakor vredno pogledati tudi Perotov predlog:
Pero je napisal/-a:Če pa še nisem omenil: poglejte si dokumentarec Catastroika:
http://www.youtube.com/watch?v=-ojOAHy0Gi0
Morda vam bodo nekatere stvari bolj jasne.

Sem si ga sedajle ogledal in je stvar res zelo aktualna - super je, ker skoraj cel film govori o zgodbah, ki jih najdemo praktično na domačem pragu, pa še naša mednarodna superzvezda nastopa v njem :D V njem se pa najde mnogo stvari, ki so aktualne - od natega glede državnega holdinga (nemški Treuhand), privatizacije, demokracija vs. diktatura (asociacija na večinski volilni sistem) in podobno.

Skratka film, ki bi ga moral videti vsak Slovenec (namesto tiste Kuhinje in podobnih neumnosti) - zakaj bi bili mi tisti iz katerih bi delali tovrstne filme, če so pa (na žalost) že nekateri šli skozi vse te zadeve in bi se od njih lahko kaj naučili.

kiki13 je napisal/-a:90 % odstotkov ljudi v resnici ne ve, zakaj je na ulicah.

Po mojih izkušnjah pa je 100% ljudi, ki to govorijo takih, ki jih ni bilo na protestih. Upam si trditi, da nas je vsaj 80% vedelo zakaj smo na protestu, ostalih 20% pa jih je bilo tam, ker so pričakovali reallity show spektakel.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 To dec 04, 2012 9:09 pm

Potem pa mi pojasni, kaj se bo spremenilo, ko bosta Kangler in Janša odšla?
Prosim, naštej mi natančne odgovore, ne nekih klišejev!

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ To dec 04, 2012 9:17 pm

Ja vsaj odprl se bo prostor za ljudi, ki bodo izpolnjevali voljo ljudstva, ker Kangler in Janša je očitno ne.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov