crxdelsol je napisal/-a:@lizard
v eni temi sem spraševal o olju za Corollo 1.4VVTI 2003 bencinarju pa si mi predlagal Motul X-Cess 8100. Olje sem kupil ampak se mi zdi motor bolj glasen, tud kolega čuje da je bolj glasen kot prej, tak da mam občutek da se mi ne zdi ampak tako je.
Zdaj sem naredil že okoli 5000km z tem oljem, ampak ga mislim menjat še ta teden. Je kaka možnost da to olje ni ok za ta motor ? Katerega drugega priporočate ?
Ker sem len in se mi ne da iskat vsega o oljih na internetu....tu pa ste doktorji....Naj nekdo napiše kaj pomenijo standardi
ACEA A1/B1 ali pa A5/B5.....ŽNJ ali pač kar še obstaja....
crxdelsol: Mam pa jaz podoben primer....ampak motorju je ostal enak zvok. Predpisano ima 15/40 olje....Jaz sem mu nalil 5/40 sintetiko. Tlak olja že pri 2500 obrazih pride na malo preko 4 bare in tudi pod ful ogretim na prostem teku ne pade pod 2 bara. Prej z 15/40 oljem je bil tlak komaj pri 3200 obratih na 4 bare in pa pod prostim tekom je padel krepko pod 2 bara...
Pri mrzlem se prav čuti koliko rajše se zasuče in nasplošno se mi zdi motor bolj živahen. Je pa res da olja prej ni pil....sedaj pa spije na 1000km 2 deci.