Glede ostalega napisanega pa se strinjam s tabo.

Maki3 je napisal/-a:Opazu sm sam par vozil, ki me niso zablescala, torej pol ma 80% folka serijsko al pa narobe nastavljene. Za to bi js predpisu kazen. Kr prav zaboli te, ko se mim pele.
Polooo je napisal/-a:Maki3 je napisal/-a:Opazu sm sam par vozil, ki me niso zablescala, torej pol ma 80% folka serijsko al pa narobe nastavljene. Za to bi js predpisu kazen. Kr prav zaboli te, ko se mim pele.
Ti pa si...kazen bi pisu folku ker so te mal očke zabolel, ko pa folk fura, pjan, z neizpravnimi avti, izsiljuje, se fura po obvoznci 60, to je pa manjši prekršek![]()
treba par stvari prej razščiščt predn govoriš take....
AndrejD je napisal/-a:thor27 je napisal/-a:shelton je napisal/-a:thor27 je napisal/-a:shelton je napisal/-a:Nadomestne žarnice za vozila z originalno vgrajenim xenonom so nekje od 30 EUR naprej![]()
....
Mal si narobe razumel, pravim, da ni bistvene razlike, če imaš vgrajen original xenon (luč z lečo) ali pa vgradiš xenon kit na navadno luč, ki ima prav tako lečo
Ja to se pa čuje povsem drugače... Kako je pa z napravo za pranje? Je potrebna ali ne?
po zakonu je potrebna.. tako kot avtomatska nastavitev višine snopa luči...
ampak marsikdo je nad zakonom pa tega ne upošteva....
Master7 je napisal/-a:AndrejD je napisal/-a:thor27 je napisal/-a:shelton je napisal/-a:thor27 je napisal/-a:shelton je napisal/-a:Nadomestne žarnice za vozila z originalno vgrajenim xenonom so nekje od 30 EUR naprej![]()
....
Mal si narobe razumel, pravim, da ni bistvene razlike, če imaš vgrajen original xenon (luč z lečo) ali pa vgradiš xenon kit na navadno luč, ki ima prav tako lečo
Ja to se pa čuje povsem drugače... Kako je pa z napravo za pranje? Je potrebna ali ne?
Še en poznavalec zakonov. Že prej mi ni nihče odgovoril. Zgleda boš ti. V spodnjih linkih imaš vse, ko najdeš se oglasi kje se omenjajo pranje žarometov ter uravnavanje!?![]()
Sh3bO je napisal:
Polooo je napisal:
A lahko en paste-a ta zakon, kjer je to opredeljen??
Iskati se mi ne da, drugače je pa to evropska direktiva ECE 45 in ECE 48.
Izvoli pa najdi, vsi nabijate v prazno, da bi pa kdo kaj konkretnega nalimal pa nič. V spodnjih linkih imaš čisto vse kar je EU sprejal o žaromaeti s tehnologijo elktričnega praznjenja. Prav nikjer ni izrecno napisano, da potrebuješ pranje žarometov ter avtomatsko uravnavanje snopa. Vsaj jaz nisem našel.
http://eur-lex.europa.eu/smartapi/cgi/s ... c=17&lg=sl
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/sit ... 090158.pdf
Mogoče pa celo kaj najdeš pa sem jaz spregledal!
AndrejD je napisal/-a:
....
pol pa me ti razsvetli pa idi naret homologacijo z naknadno vgrajenim kitom...
do takrat pa samo tišina :P
AndrejD je napisal/-a:Master7 je napisal/-a:AndrejD je napisal/-a:thor27 je napisal/-a:shelton je napisal/-a:thor27 je napisal/-a:shelton je napisal/-a:Nadomestne žarnice za vozila z originalno vgrajenim xenonom so nekje od 30 EUR naprej![]()
....
Še en poznavalec zakonov. Že prej mi ni nihče odgovoril. Zgleda boš ti. V spodnjih linkih imaš vse, ko najdeš se oglasi kje se omenjajo pranje žarometov ter uravnavanje!?![]()
Sh3bO je napisal:
Polooo je napisal:
A lahko en paste-a ta zakon, kjer je to opredeljen??
Iskati se mi ne da, drugače je pa to evropska direktiva ECE 45 in ECE 48.
Izvoli pa najdi, vsi nabijate v prazno, da bi pa kdo kaj konkretnega nalimal pa nič. V spodnjih linkih imaš čisto vse kar je EU sprejal o žaromaeti s tehnologijo elktričnega praznjenja. Prav nikjer ni izrecno napisano, da potrebuješ pranje žarometov ter avtomatsko uravnavanje snopa. Vsaj jaz nisem našel.
http://eur-lex.europa.eu/smartapi/cgi/s ... c=17&lg=sl
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/sit ... 090158.pdf
Mogoče pa celo kaj najdeš pa sem jaz spregledal!
shelton je napisal/-a:@Master7: Dej, če že citiraš poste, jih daj vsaj pravilno - zdj namreč zgleda, ko da sm jst to napisu
thor27 je napisal/-a:AndrejD je napisal/-a:
....
AndrejD se strinjam s tabo... Čeprav pri vozilih, kateri imajo leče že serijsko vgrajene bi mogoče še šlo, razen naprava za pranje še manjka, če je le ta res tako potrebna.
Ali je kdo že poskušal homologirati naknadno vgrajen xenon kit?
Master7 je napisal/-a:shelton je napisal/-a:@Master7: Dej, če že citiraš poste, jih daj vsaj pravilno - zdj namreč zgleda, ko da sm jst to napisu
Sej ti si pravilno citiran, ostali iz par strani nazaj so napačno citirani.thor27 je napisal/-a:AndrejD je napisal/-a:
....
AndrejD se strinjam s tabo... Čeprav pri vozilih, kateri imajo leče že serijsko vgrajene bi mogoče še šlo, razen naprava za pranje še manjka, če je le ta res tako potrebna.
Ravno to je bila moja poanta, nikjer ni opredeljeno, da ptrebuješ pranje žarometov niti uravnavanje snopa. Pač še ena dodatna stvar, katero je potrebno plačati.
Lumpy_ je napisal/-a:Smešno je samo to, da če nekaj ne piše v zakonu in ni treba met, zakaj pol to rabiš na homologaciji? To je lahko samo v sloveniji in nikjer drugje. Ker dobesedno budale pišejo zakone.muteci
AndrejD je napisal/-a:Master7 je napisal/-a:shelton je napisal/-a:@Master7: Dej, če že citiraš poste, jih daj vsaj pravilno - zdj namreč zgleda, ko da sm jst to napisu
Sej ti si pravilno citiran, ostali iz par strani nazaj so napačno citirani.thor27 je napisal/-a:AndrejD je napisal/-a:
....
Ravno to je bila moja poanta, nikjer ni opredeljeno, da ptrebuješ pranje žarometov niti uravnavanje snopa. Pač še ena dodatna stvar, katero je potrebno plačati.
Torej si že homologiral ?
Lahko skenaš papirje ?:)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov