Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če mar 22, 2007 10:18 am

@Cash, res je glede novih Lagun, imajo xenon brez leč. Sam niso hudo moteče.
Glede ostalega napisanega pa se strinjam s tabo. 8)
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton Če mar 22, 2007 10:42 am

Tisto glede Lagune je res ja.

Je pa deloma tud res, da samodejno nastavljanje višine ni veliko boljše kot če imaš ročno pravilno nastavljeno višino.

Mene ponavadi motijo ravno avtomobili s halogenskimi žarometi - sploh sovoznikova luč ponavadi sveti tja nekam v nebo. Ko sem se nazadnje ponoči peljal v Maribor po avtocesti, sm srečal vsaj četrt avtomobilov, ki so bleščali - noben pa ni imel xenona ;)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Če mar 22, 2007 10:45 am

:/:o:/ Sma že dva :evil:

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če mar 22, 2007 4:47 pm

Vesolje je treba osvetljevat je pretemno...
Slika

Uporabniški avatar
Maki3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Maki3 Če mar 22, 2007 5:05 pm

Opazu sm sam par vozil, ki me niso zablescala, torej pol ma 80% folka serijsko al pa narobe nastavljene. Za to bi js predpisu kazen. Kr prav zaboli te, ko se mim pele. :?

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Če mar 22, 2007 5:11 pm

Maki3 je napisal/-a:Opazu sm sam par vozil, ki me niso zablescala, torej pol ma 80% folka serijsko al pa narobe nastavljene. Za to bi js predpisu kazen. Kr prav zaboli te, ko se mim pele. :?

Ti pa si...kazen bi pisu folku ker so te mal očke zabolel, ko pa folk fura, pjan, z neizpravnimi avti, izsiljuje, se fura po obvoznci 60, to je pa manjši prekršek :roll:
treba par stvari prej razščiščt predn govoriš take....

Uporabniški avatar
Maki3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Maki3 Če mar 22, 2007 5:14 pm

Polooo je napisal/-a:
Maki3 je napisal/-a:Opazu sm sam par vozil, ki me niso zablescala, torej pol ma 80% folka serijsko al pa narobe nastavljene. Za to bi js predpisu kazen. Kr prav zaboli te, ko se mim pele. :?

Ti pa si...kazen bi pisu folku ker so te mal očke zabolel, ko pa folk fura, pjan, z neizpravnimi avti, izsiljuje, se fura po obvoznci 60, to je pa manjši prekršek :roll:
treba par stvari prej razščiščt predn govoriš take....

Ja ka sploh to omenjas, itak one bi se 3x bolj. Vceraj cakamo v vrsti lepo in frajer z novo bmw 5ko cez 2 pasa vsili prednost na cisto levi pas. Sm mislu kr vn it iz avta. Samo tole je res pri nekaterih motece bi si lahk nastelal, ce ze majo.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Če mar 22, 2007 5:14 pm

No, še vedno je ni čez narobe obrnjeno H4 žarnico ki ubija vse mimoidoče.
Xenon pa, seveda če je pravilno vgrajen in pravilno deluje, zelo točno odreže snop in te, razen če ni kaj pokvarjeno, ali pa po domače dano noter, ne more baš kaj dost slepit.

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 Če mar 22, 2007 10:11 pm

AndrejD je napisal/-a:
thor27 je napisal/-a:
shelton je napisal/-a:
thor27 je napisal/-a:
shelton je napisal/-a:Nadomestne žarnice za vozila z originalno vgrajenim xenonom so nekje od 30 EUR naprej ;)

....

Mal si narobe razumel, pravim, da ni bistvene razlike, če imaš vgrajen original xenon (luč z lečo) ali pa vgradiš xenon kit na navadno luč, ki ima prav tako lečo ;)

Ja to se pa čuje povsem drugače :) ... Kako je pa z napravo za pranje? Je potrebna ali ne?

po zakonu je potrebna.. tako kot avtomatska nastavitev višine snopa luči...

ampak marsikdo je nad zakonom pa tega ne upošteva....

Še en poznavalec zakonov. Že prej mi ni nihče odgovoril. Zgleda boš ti. V spodnjih linkih imaš vse, ko najdeš se oglasi kje se omenjajo pranje žarometov ter uravnavanje!? :lol:

Sh3bO je napisal:
Polooo je napisal:
A lahko en paste-a ta zakon, kjer je to opredeljen??

Iskati se mi ne da, drugače je pa to evropska direktiva ECE 45 in ECE 48.

Izvoli pa najdi, vsi nabijate v prazno, da bi pa kdo kaj konkretnega nalimal pa nič. V spodnjih linkih imaš čisto vse kar je EU sprejal o žaromaeti s tehnologijo elktričnega praznjenja. Prav nikjer ni izrecno napisano, da potrebuješ pranje žarometov ter avtomatsko uravnavanje snopa. Vsaj jaz nisem našel.

http://eur-lex.europa.eu/smartapi/cgi/s ... c=17&lg=sl

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/sit ... 090158.pdf

Mogoče pa celo kaj najdeš pa sem jaz spregledal! :lol:

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Napisal/-a Master7 Če mar 22, 2007 10:14 pm

Lumpy_ je napisal/-a:@Cash, res je glede novih Lagun, imajo xenon brez leč. Sam niso hudo moteče.
Glede ostalega napisanega pa se strinjam s tabo. 8)

To so pri tazadnjih lagunah odpravili. Če imajo sedaj xenon, imajo tudi leče.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe mar 23, 2007 9:18 am

Master7 je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:
thor27 je napisal/-a:
shelton je napisal/-a:
thor27 je napisal/-a:
shelton je napisal/-a:Nadomestne žarnice za vozila z originalno vgrajenim xenonom so nekje od 30 EUR naprej ;)

....

Mal si narobe razumel, pravim, da ni bistvene razlike, če imaš vgrajen original xenon (luč z lečo) ali pa vgradiš xenon kit na navadno luč, ki ima prav tako lečo ;)

Ja to se pa čuje povsem drugače :) ... Kako je pa z napravo za pranje? Je potrebna ali ne?

Še en poznavalec zakonov. Že prej mi ni nihče odgovoril. Zgleda boš ti. V spodnjih linkih imaš vse, ko najdeš se oglasi kje se omenjajo pranje žarometov ter uravnavanje!? :lol:

Sh3bO je napisal:
Polooo je napisal:

Izvoli pa najdi, vsi nabijate v prazno, da bi pa kdo kaj konkretnega nalimal pa nič. V spodnjih linkih imaš čisto vse kar je EU sprejal o žaromaeti s tehnologijo elktričnega praznjenja. Prav nikjer ni izrecno napisano, da potrebuješ pranje žarometov ter avtomatsko uravnavanje snopa. Vsaj jaz nisem našel.

pol pa me ti razsvetli pa idi naret homologacijo z naknadno vgrajenim kitom...

do takrat pa samo tišina :P
Slika

Uporabniški avatar
thor27
Nov uporabnik

Napisal/-a thor27 Pe mar 23, 2007 9:35 am

AndrejD je napisal/-a:
....

AndrejD se strinjam s tabo... Čeprav pri vozilih, kateri imajo leče že serijsko vgrajene bi mogoče še šlo, razen naprava za pranje še manjka, če je le ta res tako potrebna.

Ali je kdo že poskušal homologirati naknadno vgrajen xenon kit?

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Napisal/-a shelton Pe mar 23, 2007 4:53 pm

@Master7: Dej, če že citiraš poste, jih daj vsaj pravilno - zdj namreč zgleda, ko da sm jst to napisu :roll:

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Napisal/-a Master7 Pe mar 23, 2007 6:05 pm

AndrejD je napisal/-a:
Master7 je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:
thor27 je napisal/-a:
shelton je napisal/-a:
thor27 je napisal/-a:

....

Sh3bO je napisal:
Polooo je napisal:

Zakaj homologacijo? Mu boš povedal, da je naknadno vgrajen? :roll:

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Napisal/-a Master7 Pe mar 23, 2007 6:06 pm

shelton je napisal/-a:@Master7: Dej, če že citiraš poste, jih daj vsaj pravilno - zdj namreč zgleda, ko da sm jst to napisu :roll:

Sej ti si pravilno citiran, ostali iz par strani nazaj so napačno citirani. :D

thor27 je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:
....

AndrejD se strinjam s tabo... Čeprav pri vozilih, kateri imajo leče že serijsko vgrajene bi mogoče še šlo, razen naprava za pranje še manjka, če je le ta res tako potrebna.

Ravno to je bila moja poanta, nikjer ni opredeljeno, da ptrebuješ pranje žarometov niti uravnavanje snopa. Pač še ena dodatna stvar, katero je potrebno plačati.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe mar 23, 2007 10:53 pm

Master7 je napisal/-a:
shelton je napisal/-a:@Master7: Dej, če že citiraš poste, jih daj vsaj pravilno - zdj namreč zgleda, ko da sm jst to napisu :roll:

thor27 je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:
....

Ravno to je bila moja poanta, nikjer ni opredeljeno, da ptrebuješ pranje žarometov niti uravnavanje snopa. Pač še ena dodatna stvar, katero je potrebno plačati.

Torej si že homologiral ?

Lahko skenaš papirje ?:)
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ So mar 24, 2007 1:16 am

Smešno je samo to, da če nekaj ne piše v zakonu in ni treba met, zakaj pol to rabiš na homologaciji? To je lahko samo v sloveniji in nikjer drugje. Ker dobesedno budale pišejo zakone. :evil: muteci

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD So mar 24, 2007 11:20 am

Lumpy_ je napisal/-a:Smešno je samo to, da če nekaj ne piše v zakonu in ni treba met, zakaj pol to rabiš na homologaciji? To je lahko samo v sloveniji in nikjer drugje. Ker dobesedno budale pišejo zakone. :evil: muteci

V Nemčiji je bolše :P
Tam dobiš tako kazen za te xenon kite da se ti samo sanja, če seveda ne greš na TÜV.
in TÜV zahteva pranje in samodejno nastavitev ;)
Slika

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Napisal/-a shelton So mar 24, 2007 12:03 pm

Poleg tega, da ne morš met vgrajenega "kr enga kita", saj mora met ta ustrezne evropske oznake E. Kjer pa vsi kitajski kiti takoj pogrnejo ;) Za to ziher vem, da mora bit tko, glede pranja in samodejnega nastavljanja pa ne vem.

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Napisal/-a Master7 So mar 24, 2007 12:51 pm

AndrejD je napisal/-a:
Master7 je napisal/-a:

thor27 je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:
....

Torej si že homologiral ?

Lahko skenaš papirje ?:)

Jaz imam original, tako da so tudi meni poturili pranje žarometov ter uravnavanje snopa. :roll: :wiihuu :wiihuu
Sem pa imel kolega, ki je imel na Passatu naknadno Xenon brez pranja ter brez uravnavnja snopa. Je pa razlika, da je imel original VW inštalacijo ter žaromet s parabulo. Nikoli problema, niti na tehničnem, registirial 5 let brez problema potem pa naprej prodal.
Kot sem že prej omenil nikjer ni izrecno nič opredeljeno. Težil ti bo samo v primeru, da mu poveš, da imaš naknadno xenon kit notri. Je pa pri nas zakonodaja nedoločena, tako da se da marsikaj narediti. Če bi mi rekel, da tale xenon pa ne bo šel mimo, bi ga lepo vprašal naj mi pokaže kje je to natančno opredeljeno.Je pa malo sumljivo, če ti prideš z neko Hondo iz leta 1993 na tehnični pa maš xenon notri. :roll:
Sploh zato, ker takrat žarometi še niso bili s čistim steklom kot danes ter sveti vse nekaj po svoje, takim bi pa to takoj prepovedal!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov