T1cK0 je napisal/-a:Evo sm dubu avto iz servisa, ga je mel čez vikend pa še cel pondelk pri sebi. Zdej dela vredu edin včasih še mal cukne, je pa razdru konektorje, jih prepucal ker naj bi se notri nabrale smeti in na novo nastavil računalnik. Injektorjev se sploh ne sliši več ko preklopi, po plinu ne smrdi več oziroma zelo zelo malo, tako da sem u glavnem zdej zadovoljen. Pa zgleda, da mi bo še poraba padla saj sem že kar nekaj kilometrov naredil pa še ni šlo na rezervo. Upam samo da bo pri tem ostalo.
Aja pa še čist tako uprašam .. a plin se lahko natanka samo na petrolu ? Ali se da tudi kje drugje ?
fantomas je napisal/-a:Sem razmišljal, da bi nabavil kako starejšo limuzino in jo dal predelati na plin, ne vem pa, če je to smiselno...
Dal bi kakih 4000€ + predelava, to bi bil potem kak A6 ali pa Volvo S60 in podobni okoli letnika '98.
Delam kakih 2500km na mesec in rabim nekaj udobnega ter zanesljivega.
Kaj pravite? In če ja... so kaki avti iz tega ranga še posebej primerni za tako predelavo?
fantomas je napisal/-a:http://www.petrol.si/index.php?sv_path=98%2C9972%2C10006&viewgraph=1&month_span=18&month=11&year=2009&forceeur=yes&x=43&y=9
Gibanje cen avtoplina za zadnjih 18 mesecev. Vsake tolko gre malo gor pa malo dol.
Če pogledamo iz pozitivne plati, se bo verjetno spet kaj pocenilo.
Mare77 je napisal/-a:Očitno je Petrol danes dvignil ceno LPG plina:![]()
trenutna cena:
0,605 EUR / L
144,98 SIT / L
od 06.11.2009
Kdo ve, zakaj? Na kakšni osnovi se spreminja cena LPG plina?![]()
LP
Mare
Mare77 je napisal/-a:Mare77 je napisal/-a:Očitno je Petrol danes dvignil ceno LPG plina:![]()
trenutna cena:
0,605 EUR / L
144,98 SIT / L
od 06.11.2009
LP
Mare
Danes sem tankal na Veroškovi. Tudi oni so podražili plin in je sedaj 0,53 €/l, kar pa je še vedno občutno ceneje kot na Petrolu...
T1cK0 je napisal/-a:Men pa zadne čase vsakič, ko ugasnem avto tista napravica, ki mi prikazuje koliko plina še imam v rezervarju in na kateri preklapljam med plinom in bencinom zapiska ? Je to kak znak, da kaj ni vredu ? Al je to samo zarad mrazu ? Pa ful je zmeden zadne čase in mi kaže, da j že na rezervi pol pa kar naenkrat ni več in še dve zeleni lučki svetita. Zjutraj opažam, da mi v nizkih obratih cuka... ponavad 1 mogoče tud 2 prestava, na mestu mi pa obrati padejo tud na 500 obratov al pa še mnj ...
A so vsi ti znaki samo zarad mrazu in zime al je spet kej narobe ? Avto sem namreč lih dobr iz servisa dubu... še ne dobr mesc
T1cK0 je napisal/-a:Men pa zadne čase vsakič, ko ugasnem avto tista napravica, ki mi prikazuje koliko plina še imam v rezervarju in na kateri preklapljam med plinom in bencinom zapiska ? Je to kak znak, da kaj ni vredu ? Al je to samo zarad mrazu ? Pa ful je zmeden zadne čase in mi kaže, da j že na rezervi pol pa kar naenkrat ni več in še dve zeleni lučki svetita. Zjutraj opažam, da mi v nizkih obratih cuka... ponavad 1 mogoče tud 2 prestava, na mestu mi pa obrati padejo tud na 500 obratov al pa še mnj ...
A so vsi ti znaki samo zarad mrazu in zime al je spet kej narobe ? Avto sem namreč lih dobr iz servisa dubu... še ne dobr mesc
iziboy je napisal/-a:libero1 je napisal/-a:iziboy je napisal/-a:libero1 je napisal/-a:ali so najboljši ne vem, vem pa da so vsi sleparji.Torej: imam Regov sistem od Plineksa. Naredil sem 25.000 km, poraba je cca 20% višja kot bencin. Sicer delije O.K. vendar imam pomisleke glede porabe. Po desetinah pogovorov z različnimi ponudniki mi nihče ni garantiral da bo poraba 5-10% višja kot pri bencinu. Sicer to oglašujejo, ko pa jim ponudiš da ga boš testiral in če obljuba ne bo držala ga tudi vrnil nastane problem. NIHČE nima te garancije, Tako da tisto o skoraj enako porabi je larifari. In vsi imajo tisoš nasvetov zakaj je sistem konkurentov slabši.
kakšen avto pa voziš? Če ni skrivnost?
Kia Sportage 2.0
Ja... eden bolj zahtevnih avtov kar se tiče plinskih instalacijUpam da imaš sistem vgrajen z vsemi potrebnimi dodatki ki jih Kia in podobni avti potrebujejo... da ne bo čez nekaj 10.000 km zaropotalo v glavi motorja
Imam izkušnje z Opirusom 3.5, Sephio 1.5 in Clarusom 1.8
iziboy je napisal/-a:T1cK0 je napisal/-a:Men pa zadne čase vsakič, ko ugasnem avto tista napravica, ki mi prikazuje koliko plina še imam v rezervarju in na kateri preklapljam med plinom in bencinom zapiska ? Je to kak znak, da kaj ni vredu ? Al je to samo zarad mrazu ? Pa ful je zmeden zadne čase in mi kaže, da j že na rezervi pol pa kar naenkrat ni več in še dve zeleni lučki svetita. Zjutraj opažam, da mi v nizkih obratih cuka... ponavad 1 mogoče tud 2 prestava, na mestu mi pa obrati padejo tud na 500 obratov al pa še mnj ...
Plin pokaže veliko napak prej kot pri vožnji na bencin... Prvo vsekakor preveri oz. naj ti monter, ki je vgradil plin, preveri plinski del, potem pa bi jaz začel pri menjavi svečk ali čiščenju lopute za zrak... Kateri avto voziš?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov