Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če okt 22, 2009 4:05 pm

kjer ga majo tm ga pa tankaš, petrol, omv, istrabenz plini .... :)

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Po okt 26, 2009 10:35 pm

T1cK0 je napisal/-a:Evo sm dubu avto iz servisa, ga je mel čez vikend pa še cel pondelk pri sebi. Zdej dela vredu edin včasih še mal cukne, je pa razdru konektorje, jih prepucal ker naj bi se notri nabrale smeti in na novo nastavil računalnik. Injektorjev se sploh ne sliši več ko preklopi, po plinu ne smrdi več oziroma zelo zelo malo, tako da sem u glavnem zdej zadovoljen. Pa zgleda, da mi bo še poraba padla saj sem že kar nekaj kilometrov naredil pa še ni šlo na rezervo. Upam samo da bo pri tem ostalo.

Aja pa še čist tako uprašam .. a plin se lahko natanka samo na petrolu ? Ali se da tudi kje drugje ?

Po plinu ne sme nič smrdet, ampak NIČ vonja ne sme biti, ker v nasprotnem še vedno nekje pušča...

Poleg Petrola imaš še:

V LJ plinarna na Verovškovi
V Kozini Interina
V Celju Istrabenz plini
V MB mestna plinarna
V KP OMV bencinski servis na obvoznici
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

fantomas
Nov uporabnik

Napisal/-a fantomas Sr nov 04, 2009 9:31 am

Sem razmišljal, da bi nabavil kako starejšo limuzino in jo dal predelati na plin, ne vem pa, če je to smiselno...

Dal bi kakih 4000€ + predelava, to bi bil potem kak A6 ali pa Volvo S60 in podobni okoli letnika '98.
Delam kakih 2500km na mesec in rabim nekaj udobnega ter zanesljivega.

Kaj pravite? In če ja... so kaki avti iz tega ranga še posebej primerni za tako predelavo?

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Sr nov 04, 2009 10:06 am

fantomas je napisal/-a:Sem razmišljal, da bi nabavil kako starejšo limuzino in jo dal predelati na plin, ne vem pa, če je to smiselno...

Dal bi kakih 4000€ + predelava, to bi bil potem kak A6 ali pa Volvo S60 in podobni okoli letnika '98.
Delam kakih 2500km na mesec in rabim nekaj udobnega ter zanesljivega.

Kaj pravite? In če ja... so kaki avti iz tega ranga še posebej primerni za tako predelavo?

Plin vozim 4 leta in je zadeva naslednja: poraba je pri meni in znancih, kateri vozijo na plin, približno 15-20% višja, kot je poraba bencina. Računica še vedno je, a je manj ugodna.
Drugi faktor je število kilometrov, katere prevoziš - pri povprečni porabi 10litrov bencina, se investicija vgradnje glede na današnje cene energentov (razmerje cen 1:2, kar je zelo ugodno) povrne po cca. 30.000km.

Na splošno pa je zadeva taka - boljl požrešen je avto na bencin, prej se bo povrnila investicija. :)

Razmisli tudi o nakupu že predelanega vozila - privarčeval boš nekaj na času predelave in nastavitev, denarju (načeloma so predelani avti po istih cenah, kot nepredelani) in živcih.

LP,

Milan

EDIT adis: BREZ OGLAŠEVANJA! ZADNJE OPOZORILO VSEM!!!

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 Pe nov 06, 2009 9:20 am

Očitno je Petrol danes dvignil ceno LPG plina: :evil:

trenutna cena:
0,605 EUR / L
144,98 SIT / L
od 06.11.2009

Kdo ve, zakaj? Na kakšni osnovi se spreminja cena LPG plina? :?:

LP
Mare

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe nov 06, 2009 10:08 am

sem pa imel srečo včeraj ko šel tankat ker bil kesl z plinom že pri koncu, pa mi ''natakar'' prav kar natankat kolk gre ker jutr se podraži :D
sm reku da več k 43 litrov ni šlo noter, ker 9 ga je pa še notri blo :D
tokrat bil na Tepanjah, naslednjič tankam na Istrabenz plinih v Celju, kwer tam so manj agilni in ceno spreminjajo precej kasnej :D
drgač pa ceno plina se men zdi da spreminjajo kakor se jim zapaše :D

zna gko povedat o kvaliteti plina med našimi ponudniki, Instrabenz plini, Petrol, OMW, je kaj razlike med njimi tako kot nekteri pravijo za benz?
vsaj za petrol vem da imajo poleti slabšo mešanco plina kot v zimskem času, banda jedna, sm služli bi nikol jim ni dovolj :D

fantomas
Nov uporabnik

Napisal/-a fantomas Pe nov 06, 2009 9:47 pm

http://www.petrol.si/index.php?sv_path=98%2C9972%2C10006&viewgraph=1&month_span=18&month=11&year=2009&forceeur=yes&x=43&y=9

Gibanje cen avtoplina za zadnjih 18 mesecev. Vsake tolko gre malo gor pa malo dol.
Če pogledamo iz pozitivne plati, se bo verjetno spet kaj pocenilo.

Mare77
Novinec

Napisal/-a Mare77 So nov 07, 2009 8:52 pm

fantomas je napisal/-a:http://www.petrol.si/index.php?sv_path=98%2C9972%2C10006&viewgraph=1&month_span=18&month=11&year=2009&forceeur=yes&x=43&y=9

Gibanje cen avtoplina za zadnjih 18 mesecev. Vsake tolko gre malo gor pa malo dol.
Če pogledamo iz pozitivne plati, se bo verjetno spet kaj pocenilo.

hm, mja... Poznam to gibanje... sem pač firbčen, zakaj se to zgodi ? Pri bencinih je to dokaj jasno, pri plinu pa še ne vem...

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne nov 08, 2009 7:07 am

Mare77 je napisal/-a:Očitno je Petrol danes dvignil ceno LPG plina: :evil:

trenutna cena:
0,605 EUR / L
144,98 SIT / L
od 06.11.2009

Kdo ve, zakaj? Na kakšni osnovi se spreminja cena LPG plina? :?:

LP
Mare

Ker so sestavine za avtoplin derivati, ki nastanejo ob rafiniranju nafte, je njegova cena odvisna v veliki mari tudi od gibanja cen nafte na svetovnem trgu.

Mare77
Novinec

Napisal/-a Mare77 To nov 10, 2009 11:25 pm

trenutna cena:
0,605 EUR / L
144,98 SIT / L
od 06.11.2009

LP
Mare

Danes sem tankal na Veroškovi. Tudi oni so podražili plin in je sedaj 0,53 €/l, kar pa je še vedno občutno ceneje kot na Petrolu...

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Sr nov 11, 2009 7:18 am

Mare77 je napisal/-a:

trenutna cena:
0,605 EUR / L
144,98 SIT / L
od 06.11.2009

LP
Mare

Danes sem tankal na Veroškovi. Tudi oni so podražili plin in je sedaj 0,53 €/l, kar pa je še vedno občutno ceneje kot na Petrolu...

Jp ko v roku 2 mesecev, dvignejo ceno za 8 centov je pa že za popizdit, posebej ko obljubljajo, da tega ne bodo naredili.

Kaj se tiče Petrola, oni sestavljajo ceno po lastni presoji. Grejo v akcijo, da bi šlo čim več vozil na plin, pol pa v kratkem času dvignejo ceno avtoplina za 10 centov. Pa to nima veze z gibanjem cen nafte na svetovnem trgu. Mal sem preveril, sod nafte se je podražil v roku mesca za 4 dolarje. Plin pa za 4 cente. Pa kje je tu logika????

To je samo ekonomska računica. škoda, da je tako a kaj tu moremo.

lp

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Ne nov 15, 2009 7:15 pm

Men pa zadne čase vsakič, ko ugasnem avto tista napravica, ki mi prikazuje koliko plina še imam v rezervarju in na kateri preklapljam med plinom in bencinom zapiska ? Je to kak znak, da kaj ni vredu ? Al je to samo zarad mrazu ? Pa ful je zmeden zadne čase in mi kaže, da j že na rezervi pol pa kar naenkrat ni več in še dve zeleni lučki svetita. Zjutraj opažam, da mi v nizkih obratih cuka... ponavad 1 mogoče tud 2 prestava, na mestu mi pa obrati padejo tud na 500 obratov al pa še mnj ...
A so vsi ti znaki samo zarad mrazu in zime al je spet kej narobe ? Avto sem namreč lih dobr iz servisa dubu... še ne dobr mesc
Slika

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mucek Ne nov 15, 2009 8:38 pm

Pri meni začne po izklopu avta zadeva piskati takrat, ko je treba peljat na redni servis (menjava plinskega filtra). Štejejo se ure delovanja.

Lp, Grega

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak To nov 17, 2009 12:11 am

T1cK0 je napisal/-a:Men pa zadne čase vsakič, ko ugasnem avto tista napravica, ki mi prikazuje koliko plina še imam v rezervarju in na kateri preklapljam med plinom in bencinom zapiska ? Je to kak znak, da kaj ni vredu ? Al je to samo zarad mrazu ? Pa ful je zmeden zadne čase in mi kaže, da j že na rezervi pol pa kar naenkrat ni več in še dve zeleni lučki svetita. Zjutraj opažam, da mi v nizkih obratih cuka... ponavad 1 mogoče tud 2 prestava, na mestu mi pa obrati padejo tud na 500 obratov al pa še mnj ...
A so vsi ti znaki samo zarad mrazu in zime al je spet kej narobe ? Avto sem namreč lih dobr iz servisa dubu... še ne dobr mesc

Ma problemov naj nebi bilo, pa tudi če je sibirski mraz.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr nov 18, 2009 7:11 am

T1cK0 je napisal/-a:Men pa zadne čase vsakič, ko ugasnem avto tista napravica, ki mi prikazuje koliko plina še imam v rezervarju in na kateri preklapljam med plinom in bencinom zapiska ? Je to kak znak, da kaj ni vredu ? Al je to samo zarad mrazu ? Pa ful je zmeden zadne čase in mi kaže, da j že na rezervi pol pa kar naenkrat ni več in še dve zeleni lučki svetita. Zjutraj opažam, da mi v nizkih obratih cuka... ponavad 1 mogoče tud 2 prestava, na mestu mi pa obrati padejo tud na 500 obratov al pa še mnj ...

Plin pokaže veliko napak prej kot pri vožnji na bencin... Prvo vsekakor preveri oz. naj ti monter, ki je vgradil plin, preveri plinski del, potem pa bi jaz začel pri menjavi svečk ali čiščenju lopute za zrak... Kateri avto voziš?

libero1
Nov uporabnik

Napisal/-a libero1 Če nov 19, 2009 12:17 pm

iziboy je napisal/-a:
libero1 je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:
libero1 je napisal/-a:ali so najboljši ne vem, vem pa da so vsi sleparji.Torej: imam Regov sistem od Plineksa. Naredil sem 25.000 km, poraba je cca 20% višja kot bencin. Sicer delije O.K. vendar imam pomisleke glede porabe. Po desetinah pogovorov z različnimi ponudniki mi nihče ni garantiral da bo poraba 5-10% višja kot pri bencinu. Sicer to oglašujejo, ko pa jim ponudiš da ga boš testiral in če obljuba ne bo držala ga tudi vrnil nastane problem. NIHČE nima te garancije, Tako da tisto o skoraj enako porabi je larifari. In vsi imajo tisoš nasvetov zakaj je sistem konkurentov slabši.

kakšen avto pa voziš? Če ni skrivnost?

Kia Sportage 2.0

Ja... eden bolj zahtevnih avtov kar se tiče plinskih instalacij :? Upam da imaš sistem vgrajen z vsemi potrebnimi dodatki ki jih Kia in podobni avti potrebujejo... da ne bo čez nekaj 10.000 km zaropotalo v glavi motorja ;) Imam izkušnje z Opirusom 3.5, Sephio 1.5 in Clarusom 1.8 :D

60.000 prevoženih, še vedno dela, brez dodatkov in seveda brez ropotanja v glavi. se oglasim na 100.000!

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 So nov 21, 2009 12:37 pm

iziboy je napisal/-a:

Plin pokaže veliko napak prej kot pri vožnji na bencin... Prvo vsekakor preveri oz. naj ti monter, ki je vgradil plin, preveri plinski del, potem pa bi jaz začel pri menjavi svečk ali čiščenju lopute za zrak... Kateri avto voziš?

Imam hondo civic 1.5. Sm že kupu tako tko, da ne vem kdo je ugradil. Po računih ki so bli v servisni knjigi sm vidu, da je vozil prejšni lastnik avto serviserat na spodnji Rudnik v Ljubljano. Tja sm že 2X pelu pa so prvič nikakor zrihtal drugič je pa delu brez problemov sam kak dober tedn, mogoče dva, pol je pa spet cukal.
Slika

Gegi
Nov uporabnik

injektorji za plin 3ohm in 1ohm

Napisal/-a Gegi Ne nov 22, 2009 10:02 pm

Zanima me če ve mogoče gdo kaka je razlika med temi injektorji rdeči kjer piše 3ohm in rumeni ko piše 1ohm, sem nekje zasledil da lahko kupiš front kit edino kar moraš izbrat je katere injektorje boš mel.

Hvala za odgovore
Lp Gregor

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To dec 01, 2009 1:18 pm

Mene pa nekaj zanima.
Danes sem bil na 4. Slo. forumu inovacij na gospodarskem razstavišču in je imela ena firma, ki predeluje avtomobile na plin, razstavljeno to mazdo, Rx-8.

Pa me zanima (ker nisem mogel najti tistega, ki je predstavljal ta avto), zakaj so izbrali ta avtomobil.
Če mogoče kdo tukaj ve. A ima tale wanklov motor kakšne prednosti pri predelavi, ker kakor sem slišal, že prej, ni preveč dober ta motor (poraba,...).

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster To dec 01, 2009 3:45 pm

OMG, a tako skropucalo so dal na raztavo :pray:
Sam poglej z izolir trakom skp zliman jao jao!!!!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov