Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po avg 27, 2007 2:23 pm

5cho je napisal/-a:Mogoče je res smotano označen vse skupi, ampak to ne opravičuje dejanja nekoga, ki divja (oz. v mojem primeru, ko sem včeraj popoldne stal v koloni pred omenjenim tunelom enga CARJA, ki je po odstavnem pasu s 4 žmigavci prehiteval celo kolono po nadvozu k tunelu - tele zarukan!)

Take in podobne kamikaze opažam vsakodnevno na LJ obvoznici ob konjicah, očitno je to postal eden izmed slovenskih "nacionalnih športov". :roll: In največkrat je to kak frajer v dobrem avtu ala BMW, Audi ipd. ki misli, da je boga za j***a prijel in da dela kar hoče. Kje so takrat policaji se sprašujem, da bi ustavljali in kaznovali te mentalno zaostale retarde?!? :evil: In taka je pač slovenska vozniška kultura. Če k temu dodamo še to, da se nihče kot posameznik ne počuti odgovornega in s prstom kaže vedno le na druge (kar opažam tudi na tem forumu), a se je sploh še za čuditi, da je toliko nesreč? :roll: :roll: :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Catch_me
Novinec

Napisal/-a Catch_me Po avg 27, 2007 2:31 pm

NI bil noben ala frajer v Bmw ampak turisti ki so sli cez Slovenijo, ki so sigurno plačali cestnino za uporabo avtoceste! DARS absolutno kriv za vse prometne nesreče včeraj!!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Po avg 27, 2007 2:34 pm

Catch_me je napisal/-a:NI bil noben ala frajer v Bmw ampak turisti ki so sli cez Slovenijo, ki so sigurno plačali cestnino za uporabo avtoceste! DARS absolutno kriv za vse prometne nesreče včeraj!!

Če se slučajno ta komentar nanaša na mojega, si le tega še enkrat dobro preberi in boš opazil, da sem govoril o nečem drugem in ne o včerajšnji nesreči...
Sicer pa ja tipično, DARS je bil kriv, da je tisti Romun peljal krepko čez 100, morda celo več kot 130, kljub jasni omejitvi 60 km/h. :roll: :roll: Jao, jao, ravno ko govorim kako se nihče ne zaveda lastne odgovornosti, dobim s tem komentarjem le potrdilo na mojo trditev...

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Po avg 27, 2007 2:41 pm

evo... sem zaključil s šihtom in šel pogledat še po drugih portalih na netu in na 24.ur.com iz slikic vidu, da jaz govorim o nesreči, ki se je NA PRIBLIŽNO ISTEM MESTU zgodila NEKAJ UR kasneje!!!

lastna izkušnja, pripovedovanja lokalnih ljudi, ki so se zeznli na tem istem "gradbišču" in fakt da je počlo dvakrat v par urah je vsakemu človeku z malo zdrave pameti zadosti, da ugotovi, da je signalizacija bolj slaba!!! in naj si DARS zdej pere roke z izjavami, da je blo vse lepo označeno, kolikor hoče!

ena čist navadna arogantna lopovska banda so!
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 27, 2007 2:45 pm

Da še jaz povem svoje. Pelal sem se par dni nazaj točno po tej AC in sicer od Jurmana proti NM. To če se ne motim je bilo še pred razcepom levo, desno. Po pravici povedano (bla je skor prazna cesta) sem šel čisto instinktivno na levo stran, ker je smer kamor zavijaš za nm od tunela naprej na levo. Torej čisti blef....tablo sem iskal in nej reče ker k***c kar če...tabla ni bla vidna. Še to...ko sem prišel čez zadnji tunel si v bistvu lahko pogruntal, da tudi če bi se odločil za desni razcep ne bi za j. Kar se tega tiče ne mislim več nič diskuterat. Lahko pa tudi jaz vam nabijem na nm AC tablo s fontom 4 pa da vidmo kdo bo pri 130 to prebral.

Kar pa mene zanima...glede na to da sm se danes spet tam peljal. Kdo je še v kero smer in kdo je prišel na čigav pas?....ker je jasno videt dva mesta razbitin.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Po avg 27, 2007 2:51 pm

O.K., v redu, se strinjam da so naše ceste in vse kar spada poleg (signalizacija itd.) daleč od takih kot bi morale biti, da marsikaj smrdi itd. Ampak še enkrat za vse polpismene, kaj hočem povedat:
Udeleženci v prometu smo tisti, ki moramo v prvi vrsti z odgovornim ravnanjem poskrbeti za lastno varnost ter varnost drugih, šele na to se lahko (do določene mere) zanašamo na druge dejavnike.
Če bi vsi to doumeli, bi bilo veliko manj takih tragedij. Ampak žal tako ni in nikoli ne bo, zato se bodo take stvari dogajale naprej...

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Po avg 27, 2007 3:23 pm

Catch_me je napisal/-a:NI bil noben ala frajer v Bmw ampak turisti ki so sli cez Slovenijo, ki so sigurno plačali cestnino za uporabo avtoceste! DARS absolutno kriv za vse prometne nesreče včeraj!!

Se pravi v ksni romuniji od koder je bil ta, kjer imajo ceste 10x bolj v kur** kot mi, je za vsako nesrečo odgovorna izključno država oz. upravljalci cest, posamezniki pa ne... lol no

Uporabniški avatar
Catch_me
Novinec

Napisal/-a Catch_me Po avg 27, 2007 3:24 pm

Polo78 je napisal/-a:
5cho je napisal/-a:Mogoče je res smotano označen vse skupi, ampak to ne opravičuje dejanja nekoga, ki divja (oz. v mojem primeru, ko sem včeraj popoldne stal v koloni pred omenjenim tunelom enga CARJA, ki je po odstavnem pasu s 4 žmigavci prehiteval celo kolono po nadvozu k tunelu - tele zarukan!)

Take in podobne kamikaze opažam vsakodnevno na LJ obvoznici ob konjicah, očitno je to postal eden izmed slovenskih "nacionalnih športov". :roll: In največkrat je to kak frajer v dobrem avtu ala BMW, Audi ipd. ki misli, da je boga za j***a prijel in da dela kar hoče. Kje so takrat policaji se sprašujem, da bi ustavljali in kaznovali te mentalno zaostale retarde?!? :evil: In taka je pač slovenska vozniška kultura. Če k temu dodamo še to, da se nihče kot posameznik ne počuti odgovornega in s prstom kaže vedno le na druge (kar opažam tudi na tem forumu), a se je sploh še za čuditi, da je toliko nesreč? :roll: :roll: :roll:

bilo je tko rečeno sicer bi citiral, drgač je pa romun tisti ki se je obračal, krepko čez 100 pa nebi mogel peljati v razcep avtoceste!?

Uporabniški avatar
Catch_me
Novinec

Napisal/-a Catch_me Po avg 27, 2007 3:26 pm

Pavel_P je napisal/-a:

Se pravi v ksni romuniji od koder je bil ta, kjer imajo ceste 10x bolj v kur** kot mi, je za vsako nesrečo odgovorna izključno država oz. upravljalci cest, posamezniki pa ne... lol no

4 nesreče so ble okol golovca včer! dej mal se zamisl zakaj?

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P Po avg 27, 2007 3:33 pm

Catch_me je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:

4 nesreče so ble okol golovca včer! dej mal se zamisl zakaj?

Ja sej je v romuniji, ki sem jo pač izbral za primer tut veliko nesreč, pa so posamezniki krivi.. no sj vseen..
Jst sm sliši za 2 nesreče tam, ne 4. Za eno, kjer jih je največ umrl je kriv romun, ki je vozil cca 120, kjer je omejitev 60,80 (po besedah očividca) oz. je začel sredi avtoceste obračat, kjub nasprotnemu prometu (po besedah policije). In zdej če grem js na AC in začnem mal obračat tam bo kr dars kriv.. Lepo..
Zaenkrat se lahko Darsu očita to, da niso postavli tabel, čeprav nekateri govorijo da so jih vidli in da so. Ne morš pa krivdo valit na nekoga drugega, če se je enmu romunu skisal v glavi...

Uporabniški avatar
Catch_me
Novinec

Napisal/-a Catch_me Po avg 27, 2007 3:42 pm

Jest pa poznam dost folka, in dost folka se je tudi pritožilo na policijo za neustrezno signalizacijo in postavitev znakov!

Ja eni govorijo da je prletel s hitrostjo da sploh ni bilo nobenega obračanja eni pa da je bilo polkrožno obračanje.. vglavnm postavi se na izvoz Grosuplje pa bodi pozoren kolk folka se je obračalo... pa sej že dva tedna poročajo o nepravilnosti signalizacije in kolk folka mora do grosupla pa da se obrneee... in pa tudi obratno!!

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P Po avg 27, 2007 3:58 pm

No sej to sem napisal. Očita se lahko signalizacijo, ne opravičuje pa to obračanja na avtocesti pri nasprotnem prometu. Tud če bi mogu še 50km naprej od grosupla, če je promet enostavno ne moreš kr zapelat na nasprotn vozni pas.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Po avg 27, 2007 4:03 pm

medtem ko potekajo debate o krivdi, na naših cestah umirajo novi udeleženci
http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,1735,235004

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po avg 27, 2007 4:21 pm

Seveda ni DARS spet nič kriv.Prav tako ne Mate in Božič, verjetno še malo manj Zajc in podobni "intelekti".Za nesrečo je vedno potreben splet okoliščin.In če so se ne vem kolikokrat že počli tam je očitno nekaj narobe s signalizacijo.Ali je kriv golovški trikotnik mogoče?
Folk govori, da je pred dnevi policija dejansko tam kasirala, ker je folk obračal....Sicer pa , če ne vem koliko očividcev pravi, da sploh ni obračal jim sigurno bolj verjamem kot policiji.En komentar (se mi zdi, da Dnevnik) celo govori o tem, da v času nesreče sploh niso več potekala nikakršna dela...
Eh ja

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 27, 2007 4:21 pm

Žal ampak če se ima kdo res za zamislit so pa motoristi, sploh tisti z hitrejšimi konjički.Mi se kregamo kaj delajo avtomobilisti namesto, da bi še resno prediskutirali problematiko motoristov. Po pravici si lahko prizna večina, da se dobesedno preserava in izživlja, ker pač res fajn potegne. Sram vas blo. Nimam nič proti vam, ampak, da je voznik hitrejšega cestnega motorja prej izjema kot pravilo, da se pelje normalno je pa res višek. Ni treh od desetih, da ko se gre pelat nekje na omejitvi 50 al pa 90 se ne bi pelal vsaj krepko čez 150!

Če bi normalno vozili, ne bi bilo glede na število vozil v kategoriji, mrtvih motoristov 20x več kot avtomobilistom!!!!!!!! In še nekaj. Ne, niti približno ni kriv avtomobilist vedno, če izsili motorista, ko pa ta pelje 100++km/h po cesti z omejitvijo 50. V tistem trenutku, ko je voznik gledal, ga lahko sploh še ni blo v vidnem polju! To povem zato, ker mi vedno leži na duši, ko slišim: "Sekal je pot motoristu in ga ubil na kraju nesreče!", da nikjer ni podatka kolk je pa motorist prigonil?!

To je z eno besedo KRIVIČNOST in golo sledenje zgodbi in denarju!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po avg 27, 2007 5:14 pm

Dokler bomo Slovenci imeli balkanoidno mentaliteto in vsako krivdo znašali na druge, bo žrtev samo še več.

Ko bo pozimi zaradi poledice kakšno verižno trčenje, bo šel A kanal (oddaja Svet) najprej na Dars težit zakaj niso strgali ledu z avtoceste 5 minut po tem ko je nastala... Debili.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 27, 2007 5:46 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Dokler bomo Slovenci imeli balkanoidno mentaliteto in vsako krivdo znašali na druge, bo žrtev samo še več.

Ko bo pozimi zaradi poledice kakšno verižno trčenje, bo šel A kanal (oddaja Svet) najprej na Dars težit zakaj niso strgali ledu z avtoceste 5 minut po tem ko je nastala... Debili.

No, no. Ne bi o pluženju cest! Sploh tistem, ki je teden v naprej napovedan!

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Po avg 27, 2007 6:14 pm

Kratko in jasno z eno besedo kar se dogaja na naših cestah :!: katastrofa :!: in to resno :!:

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 27, 2007 6:20 pm

100 ljudi, 100 čudi

Uporabniški avatar
francib
Nov uporabnik

Napisal/-a francib Po avg 27, 2007 6:21 pm

Vuso je napisal/-a:Seveda ni DARS spet nič kriv.Prav tako ne Mate in Božič, verjetno še malo manj Zajc in podobni "intelekti".Za nesrečo je vedno potreben splet okoliščin.In če so se ne vem kolikokrat že počli tam je očitno nekaj narobe s signalizacijo.Ali je kriv golovški trikotnik mogoče?
Folk govori, da je pred dnevi policija dejansko tam kasirala, ker je folk obračal....Sicer pa , če ne vem koliko očividcev pravi, da sploh ni obračal jim sigurno bolj verjamem kot policiji.En komentar (se mi zdi, da Dnevnik) celo govori o tem, da v času nesreče sploh niso več potekala nikakršna dela...
Eh ja

Mislm, ker bluz! PA KAJ TEB NI JASN. TAM VELJAJO OMEJITVE!

Če pa niso več tam opravljali gradbenih del, se pa zamisli, zakaj? VSAK DEL TRASE MORA NEKDO PREVZET! ALI JE BILO NAREJENO TAKO KOT MORA BIT ALI NE, OZ NEKDO MORA PODPISAT ALI PA POPRAVIT! Kwa kle ni jasno? Mah, sej, škoda cajta...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov