Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po feb 11, 2008 8:52 pm

Tam je drugače, ker ima lahko vsak pištolo. Pri nas pa večina ministrov ne bi naredila psihotesta (če sploh je?) :P Sicer pa pri nas letijo samo tisti, ki so se zamerili JJ-ju oz so politični kanonfutr.

Ne bodi tako naiven. Značilnost sedanje vlade je, da ne sme priznati nobene napake, kajti oni se imajo za nezmotljive popolneže, ki napak ne delajo, tudi če jim cela Slovenija trobi drugače (odličen primer je predlagani novi kazenski zakonik, ki ga vsi kritizirajo - edini rezultat tega je, da ga bodo še prej vsilili). Tisti, ki pa so na nižjih položajih in vsaj približno vedo, za kaj gre (nekateri gotovo občasno berejo tudi ta forum), so pa skrili rep med noge, saj vedo, da bi edina možna sprememba bila v zvezi z njihovim delovnim mestom. Tak odnos je za razvoj Slovenije zelo škodljiv, nekateri so "biciklisti" brez j**c in morale, večina pa verjetno nanj pristaja zaradi eksistencialnih razlogov.

Negativna selekcija, zanikanje vsake strokovne kritike in nagrajevanje nestrokovnih hlapcev (kot v najslabših časih prejšnjega sistema) - to je realnost Slovenije pod trenutno vlado. Če pa kdo le kaj pokritizira, ga Janševi fanatični hlapci promptno tožijo, češ da blati državo. Se še kdo spomne člena 133?

Zato se tudi na področju razmer na cestah še nekaj časa ne bo spremenilo na bolje nič - se bo pa na slabše. Za državljane npr z novimi kaznimi.

Sklepic
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sklepic Po feb 11, 2008 9:03 pm

a kdo kej ve kdaj ta zakon sploh pride

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po feb 11, 2008 9:05 pm

Predvidoma na začetek pomladi (prometni)

Uporabniški avatar
piagolo
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a piagolo Po feb 11, 2008 10:39 pm

Uvesti smrtne kazni za prekrškarje. Potem ne bo več smrtnih žrtev. Woah.
903cc

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po feb 11, 2008 10:53 pm

piagolo je napisal/-a:Uvesti smrtne kazni za prekrškarje. Potem ne bo več smrtnih žrtev. Woah.

Tako je! In če bo narod še vedno tarnal, bo zamenjan (oz se bo izselil v Philadelphio). Taka je logika predlagateljev. Howgh.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po feb 11, 2008 11:01 pm

danes sem zasledil podatek da je letos 9 manj mrtvih kot v enakem obdobju lani...
upam da se bo tak trend nadaljeval...

mislim pa da veliko več vidim policaje tud v soboto ob 0.00 uri kango pa dva policijska avtomobila v razmaku 5 km..

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po feb 11, 2008 11:59 pm

Taka novica je več kot razveseljiva, ampak kazni so pa nenormalne. Tista ideja o trobljenju pred parlamentom se mi sploh ne zdi slaba :lol: :lol: :lol:

Sicer pa sm svoje pismo danes zjutraj že poslal na Svet za preventivo in varnost v cestnem prometu... 8)

Preberete ga lahko tu...

KLIK

p.s. dejansko nisem "racer" in zavestni kršitelj omejitev no z mogoče rahlo izjemo po AC, ampak tudi jaz se včasih zalotim ko se peljem 64 namesto 50, kar pa freaks me out, da bi plačeval take absurdne kazni ob kaki 2 uri zjutraj ko piha burja in se še psu ne ljubi it scat :evil:

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To feb 12, 2008 12:11 am

kolesar je napisal/-a:danes sem zasledil podatek da je letos 9 manj mrtvih kot v enakem obdobju lani...

To je super da je manj mrtvih, ampak - zasluge za to bodo kr lepo pripisali novemu zakonu, in se nato še hvalaili kako dobrega so sestavili :roll: :x

myster je napisal/-a:je pa nekdo na forumu povedu takole za politika (ker se slovenija hoče primerjat z ameriko in je takole zapisu):če slovenskemu ministeru ne uspe izveršitev nečesa je veliko na TV-ju, nato odstopi po enmu tednu ga vsi pozabijo.
če pa ameriškekmu ministru ne uspe se mora pa ustrelit ali pa skuzi okno vržt, če ne bi drugi njega.

jaz pa dodam samo tole:
prav rad bi da se ta ameriška navada tut uveljavi v sloveniji

Japonci so boljši - tam se raje ubijejo zaradi lastne časti
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Rottie To feb 12, 2008 1:09 am

sebaveh je napisal/-a:
Japonci so boljši - tam se raje ubijejo zaradi lastne časti

Pri nas bi pa lahko pobili naše politike zaradi naše časti, ker nas že dovolj dolgo ponižujejo s svojimi bedarijami. :twisted:
Slika
SpeedHeads ... The Lifestyle of Fast Cars

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM To feb 12, 2008 9:27 am

kolesar je napisal/-a:danes sem zasledil podatek da je letos 9 manj mrtvih kot v enakem obdobju lani...

mislim pa da veliko več vidim policaje tud v soboto ob 0.00 uri kango pa dva policijska avtomobila v razmaku 5 km..

Samo lani jih je bilo v vsem letu četrtino več kot leto poprej... In malo pred začetkom lanskega leta, smo dobili prav tako konkretno zvišane kazni.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM To feb 12, 2008 9:30 am

Psepi je napisal/-a:Taka novica je več kot razveseljiva, ampak kazni so pa nenormalne. Tista ideja o trobljenju pred parlamentom se mi sploh ne zdi slaba :lol: :lol: :lol:

Sicer pa sm svoje pismo danes zjutraj že poslal na Svet za preventivo in varnost v cestnem prometu... 8)

Preberete ga lahko tu...

KLIK

p.s. dejansko nisem "racer" in zavestni kršitelj omejitev no z mogoče rahlo izjemo po AC, ampak tudi jaz se včasih zalotim ko se peljem 64 namesto 50, kar pa freaks me out, da bi plačeval take absurdne kazni ob kaki 2 uri zjutraj ko piha burja in se še psu ne ljubi it scat :evil:

Misliš, da bo tako pismo kaj pomagalo.
Živim blizu šole... Tam policajev, ko so otroci DEJANSKO v šoli še nisem videl (če odštejem tiste par dni v septembru, ko se šola začne), veselo pa merijo med 22h in 2h uro zjutraj. :) Zaradi takih in podobnih bedarij lahko kazni dvignejo še 10x, pa ne bo nič boljše.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM To feb 12, 2008 9:39 am

Nekaj pa je zanimivo... V tem predlogu NI višjih kazni za obračanje in vožnjo v nepravilni smeri na AC.. Torej za početje, ki je dejansko povzročilo najhujše nesreče.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To feb 12, 2008 10:06 am

NaceM je napisal/-a:Nekaj pa je zanimivo... V tem predlogu NI višjih kazni za obračanje in vožnjo v nepravilni smeri na AC.. Torej za početje, ki je dejansko povzročilo najhujše nesreče.

Dejansko eden redkih prekrškov vreden takojšnega odvzema vozniške, to pa ne :roll: :roll:

Nevem kako bo Radovan Žerjav spal, ko bo konec mandata pa bo videl da ni naredil nič za cestno varnost in ljudje še kr umirajo kot gobe po dežju :evil:

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo To feb 12, 2008 10:37 am

Kaj pa če bi naredili peticijo proti temu? Glede na to da imamo 20463 članov in smo razkropljeni po celi sloveniji? Sigurno je med nami kak pravnik, pa kak cestar, pa kak dirkač (pa tapravi mislim ne cestni :P), lahko bi nekaj spisali neke vrste peticijo, kaj si želimo da bi se spremenilo na področju varnosti + da se ne strinjamo z novim zakonom,... Potem pa lahko to tudi sprintamo in ponudimo someščanom v podpis? Mislite da nebi zbrali dosti glasov? Potem pa oddamo to naprej pristojnim in pa seveda v vednost tudi novinarjem?

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To feb 12, 2008 10:57 am

Najbolje bi bilo, da bi se projektno lotila skupina ljudi in dejansko naredila neke konkretno izvedljive predloge... Samo kot je rekel bass je to scanje proti vetru.. Dokler se odgovorni dejasnko požvižgajo na vsa mnenja dobra in slaba ne more biti boljše, dejansko pa bi iz takih in drugačnih avto forumov marsikdaj lahko pobrali kakšen dober predlog...

Nekako pozabljajo od kje jim prihajajo plače in kdo jih izglasoval na volitvah saj se sami niso mogli :roll:

mah... kaj bi se sekirali mogoče bo pa kdaj boljše... Mogoče jih pa letos umre kej manj, mogoče pa letos ne bomo priča 4im 5im izletom v narobno stran po AC, mogoče... mogoče... :evil: Zgleda da tako tudi gor razmišljajo :evil:

Pa da ne bo kdo narobe tolmačil, da je to zdj proti vladi post al pa kej.. JJ se mi zdi zelo dober premier, žal pa ga bodo pokopali njegovi ministri iz večih panog :?

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To feb 12, 2008 12:20 pm

ste si prebrali cel predlog zakona?? Ko prebereš celega ugotoviš, da nobeden ni povedal pozitivne lastnosti javnosti, medtem ko so izpostavljene čisto vse negativne lastnosti zakona :idea:
enkrat je že bil objavljen link na forumu, pa ga bom še js enkrat objavo
http://www.dz-rs.si/index.php?id=101&sm ... &showdoc=1
preberte si ga pa pol komentirajte.

Sam predlog zakona sploh ni tak napačen kot je predstavljen javnosti. Je pa to moje mnenje, vašega pa si ustvarte šele po tem, ko preberete al pa vsaj preletite to besedilo na linku.

@sportivo: lahko bi mi na faxu neko projektno skupino naredli glede tega, sploh zdej, ko se ustanavlja društvo ;)
LP Rok

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM To feb 12, 2008 1:13 pm

Od kod pa misliš, da mi podatek, da obračanje na AC ni pokrito? Ok.. Dopuščam možnost, da sem spregledal. Ampak, komentiram vedno tisto, kar preberem.

rini
Novinec

Napisal/-a rini To feb 12, 2008 2:45 pm

http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20080212_3117285.php

Odbor za promet je podprl predlagano novelo zakona o varnosti cestnega prometa. Nekatere kazni bodo višje za 200 odstotkov. :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem To feb 12, 2008 2:48 pm

Psepi je napisal/-a:Pa da ne bo kdo narobe tolmačil, da je to zdj proti vladi post al pa kej.. JJ se mi zdi zelo dober premier, žal pa ga bodo pokopali njegovi ministri iz večih panog :?

Tolmačenje vlade:
Ministri (+prvi minister) = vlada
Slabi ministri = slaba vlada
Premier izbira (oz sprejme predloge za) ministre
Slaba izbira = slab premier

Si malo v protislovju?

rini
Novinec

Napisal/-a rini To feb 12, 2008 2:54 pm

esem je napisal/-a:
Psepi je napisal/-a:Pa da ne bo kdo narobe tolmačil, da je to zdj proti vladi post al pa kej.. JJ se mi zdi zelo dober premier, žal pa ga bodo pokopali njegovi ministri iz večih panog :?

Tolmačenje vlade:
Ministri (+prvi minister) = vlada
Slabi ministri = slaba vlada
Premier izbira (oz sprejme predloge za) ministre
Slaba izbira = slab premier

Si malo v protislovju?

Nova vlada = nov ZVCP.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov