Gosic je napisal/-a:Hej ljudje, od kdaj je v modi imet v snegu in meglji ugasnjene luči? Vsak dan jih več vidim.
Drocky je napisal/-a:No, danes sem ugovotvil zakaj tolk renojev vozi s prižganimi meglenkami. Za mano je bil clio2 in ko je dal žmigavec je zraven vklopil še meglenke. Tak da tisti, ki mate renoje ali pa kak drug avto, ki se mu meglenke vklopijo na ročki za žmigavce, dejte vsake tolk časa pogledat, da niste kje po pomoti vklopli meglenk.
dejcc je napisal/-a:Nevem zakaj se obremenjujete zaradi meglenk drugih, ker meglenka pa je zadnja stvar ki me moti na nasprotno vozečem vozilu.
Najbolj me motijo tisti brez luči ali šebolj tisti z eno lučjo, teh je stalno več. Žalostno da si folk kupi avto za 20, 30k pol pa nima za žarnico.
Če se tebi ne blešči, še ne pomeni da se tudi drugim ne.dejcc je napisal/-a:Nevem kak ste lahko tak občutljivi meni se še noben HID kit ni bleščal pa nobena meglenka da bi reko da me je motlo, mogoče pa jaz tak slabo vidim da ne vidim takih stvari.
Ka pa one table na avtocesti ko se bleščijo, pa tisti krogci ki tripajo, pa LED luči v tunelih ob robih, tiste pa so res res nočne da te zmoti.
Energetik81 je napisal/-a: ...Jaz praktično vsakemu poblendam, če gre nasproti z meglenkami, še posebno ob dežju, ko se neznosno bleščijo. Velikokrat vidim potem notr eno kuro, ki govori po telefonu. Itak še to ne ve, da sm ji poblendu, kaj šele da bi ugotovila, da ima prižgane meglenke. ....
se strinjam s tem, sploh če crkne žarnica v levi luči. Ampak enostavno je preveč "enookih" avtov, da bi se to slučajno nardilo vsem zjutraj ali pa pozno zvečer. Naprimer, js sem zadnjič skoraj doktoriral ob enajstih zvečer, ko sem menjal žarnico(nemci in njihovo poenostavljanje pritrjevanja žarnicerecept je napisal/-a:@drocky, dejcc: Pri nekih avtomobilih je menjava žarnice poseg, ki zahteva dvig na servisno dvigalko in je praktično nemogoče, da bi voznik izkoristil svoje rezervne žarnice, ne da bi pri tem obiskal servis. Čeprav je prepovedano voziti z meglenkami, če je vidljivost večja od 50m, pa v tem primeru menim, da je varneje izkoristiti redundanco svetil (sploh na neosvetljeni cesti znaj naselja). Predstavljajta si, kaj bi bilo, če v tem času crkne še druga žarnica (kar se rado zgodi, saj napetost zaradi manjšega padca nekoliko višja).
AXioN je napisal/-a:Ce kdaj prehitevam neko strnjeno kolono tovornjakov (ce vozim po levem pasu vedno pospesujem), in se mi kdo nalima na rit, divje blenda in ima temu primerno razdaljo, se mu umaknem, vedno! Lepo pocasi zbremzam na hitrost tovornjakov, prizgem smernik in se vkljucim na desni pas med tovornjake.
Zanimive so potem reakcije.. Pa saj si hotel naj se ti umaknem?
Po forumu brska: luxxx7 in 11 gostov