Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

rosonero
Novinec

Re: Cepci na cesti

Napisal/-a rosonero So dec 25, 2010 8:32 pm

lancia hf je napisal/-a:Kaj ti točnost ne poznaš, saj ni čudno da je že toliko strani napisanih zaradi tebe in tebi podobnih, ko vam negdo dopoveduje nekaj, razni domni in vam podobni pa neznate drugega kot iz ene skrajnosti v drugo skrajnost pisat. Kaj je res teško nekaj vmes dojet.

Nop o točnosti pa se res nič vem , mi prosim lahko pojasniš o čem se gre ?

btw Lep podpis ( prvi ) imaš upam da se zavedaš njegovega pomena.....
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So dec 25, 2010 8:33 pm

lancia hf je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a:
Ja zate so to izredne razmere, zame niso.
Tudi za cestno prometno službo očitno so, če so plug poslali. :lol:

Za njih niso, samo morajo pa iti zaradi tebe in tebi podobnih jit vsak cm splužit, čene se že voziš 30km/h

Po mojem mnenju se ni treba spuščati na osebni nivo, ker so določeni že dokazali v tej temi, da so cepci.. čeprav se izmikajo temu, slej ko prej priznajo kakšni so.

gustelj je napisal/-a:Najbolj bedasto pa je tvoje pametovanje o šerifovstvu. Ma ne ga srati, le kaj je potem X-Hairovo dejanje? Primerjalno je to cestno razbojništvo. Voznik pred njim ga ni v ničemer ogrožal, ne zadrževal, pa se je cestni razbojnik vseeno odločil, da ga bo življensko ogrožal. In njegova rekacija je zgolj samoobramba, ne pa šerifovstvo. Šerifovstvo je tvoje modrovanje o "organih represije", katerih igranje prisojaš drugim, sam pa pametuješ, da se ti morajo "po zakonu" vsi umakniti. In ni ga zakona, ki bi me prisili, da se takšnemu bedaku umaknem v večjo svojo nevarnost, kot če se ne. Poleg tega pa nasilnežem že principielno nikoli ne popuščam.

Zato se lahko napiše še 1000 strani in še 1000x obtoži vse ki kršijo zakone in vse ki se lepijo za rit in vozijo prehitro arogantno pa še vedno nekateri neboste počistili pred svojim pragom in priznali, da se to enostavno ne sme delati. tako kot se ne sme voziti agresivno, dinamično nad omejitvami it še bi lahko našteval do ju3..

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero So dec 25, 2010 8:35 pm

lancia hf je napisal/-a:Kaj ti točnost ne poznaš, saj ni čudno da je že toliko strani napisanih zaradi tebe in tebi podobnih, ko vam negdo dopoveduje nekaj, razni domni in vam podobni pa neznate drugega kot iz ene skrajnosti v drugo skrajnost pisat. Kaj je res teško nekaj vmes dojet.

Pa še nekaj "TEBI IN TEBI PODOBNIH".....čemu pa sem jst podoben ? Pojasni tole...

EDIT : namenoma dva posta

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So dec 25, 2010 8:42 pm

domen_ je napisal/-a:
Ja zate so to izredne razmere, zame niso.
Tudi za cestno prometno službo očitno so, če so plug poslali. :lol:

izredne razmere pozimi na cesti so takrat , ko se zaradi višine zapadlega snega avto - pa čeprav z verigami - vsede s trebuhom na sneg in posledično sama vožnja tehnično ni več mogoča... vse ostalo so samo normalne zimske razmere ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

Napisal/-a lil indian So dec 25, 2010 8:49 pm

Men je mal smešno, da si nekdo jemlje pravico, da pridiga o zakonih, sam jih pa isto krši - sicer neke druge člene tega zakona, ampak bistvo je jasno. Recimo primer - se nekdo pelje po prehitevalnem pasu 130 in se ne umakne ko konča s prehitevanjem - je v prekršku, se strinjam, ker je jasno, da se lahk po prehitevalnem pasu vozi sam v času prehitevanja. Ampak nekdo odzadi, ki pribrzi s 180, je tud v prekršku, in kje je logika v prepričanju, da tisti zadi lahk krši zakon, tist spredi pa ne? Totalna dvojna merila. Nekdo lahk pridiga o zakonih zgolj če se jih sam drži, v nasprotnem primeru pa ne vem, kakšn bog si misli da je. In tle je kr neki takih, ki tak radi citirajo razne zakone, dvomim pa, da se ti dotični ljudje vseh zakonov držijo. Al ene zakone se sme kršit, druge pa ne? Je mogoče problem v prepričanju nekterih, da je vozit npr. 50% več, kot je najvišja dovoljena hitrost, neki povsem normalnega, vozit 50% manj pa katastrofa? Dobr ne rečem, ne mormo recimo enačit prekoračitve hitrosti za 10km/h in prehitevanja čez polno črto na nepreglednem odseku, ampak vseen se mi dvojna merila v primerjanju nekih dost podobnih si prekrškov ne zdijo ravno na mestu.
ho paura di cadere, ma voglia di volare ...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So dec 25, 2010 8:53 pm

rosonero je napisal/-a:

Pa še nekaj "TEBI IN TEBI PODOBNIH".....čemu pa sem jst podoben ? Pojasni tole...

O tem da si takoj skočil v eno skrajnost, konkretno to, da je treba iti prepozno, in potem gas do podna. Še kaj nejasnega :?:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero So dec 25, 2010 9:01 pm

lancia hf je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:

O tem da si takoj skočil v eno skrajnost, konkretno to, da je treba iti prepozno, in potem gas do podna. Še kaj nejasnega :?:

Kje sem napisal DA JE treba it prepozno ? Mi pokažeš prosim ?

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ So dec 25, 2010 9:03 pm

...
Zadnjič spremenil Jerch_, dne So dec 25, 2010 9:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ So dec 25, 2010 9:07 pm

rosonero je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:

Kje sem napisal DA JE treba it prepozno ? Mi pokažeš prosim ?

kazati ti nimam kej, ampak nekaj jih tukkaj ne želi pomesti pred svojim pragom in potem zato, da bi prikril svoja očitna nagnjenja napihuje stvari in prehaja iz ene v drugo skrajnost..
Zadnjič spremenil Jerch_, dne So dec 25, 2010 9:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So dec 25, 2010 9:07 pm

rosonero je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:
Ja sej potem ni čudno da so kolone, če folk hodi toliko prej od doma, in se vleče kot megla po cesti, češ da, saj sem šel pol ure prej od doma.

Ne, je bolje da prepozno greš pol pa "pedal to the metal" ne ?

.

Tukajle je to napisano.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero So dec 25, 2010 9:11 pm

Jerch_ je napisal/-a:logika je jasna. ne ti ne jst na tem svetu nisva pristojna za kakršnokoli oviranje in drugo verbalno ali neverbalno opozarjanje norcev in cepcev, da se s tem ne strinjava..

Po moje bo logika nekaterih sodelujočih tukaj na tem forumu prej sledeča : počasnele je treba kar v graben porinat da ne bojo oviral prometa pa kolon delal :twisted:, dirkačem pa se potrebno takoj umakniti, če gre ne drugam pa kar v graben samo da ne bodo dragocenih sekund izgubljal .... :twisted:

O pristojnosti pa itak nima smisla

EDIT: POST NAKDNADNO UREJEN odebeljeno dodano
Zadnjič spremenil rosonero, dne So dec 25, 2010 10:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero So dec 25, 2010 9:12 pm

Jerch_ je napisal/-a:kazati ti nimam kej, ampak nekaj jih tukkaj ne želi pomesti pred svojim pragom in potem zato, da bi prikril svoja očitna nagnjenja napihuje stvari in prehaja iz ene v drugo skrajnost..

:?: :?: :?: :?: :?: :?:

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero So dec 25, 2010 9:13 pm

lancia hf je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:
Ja sej potem ni čudno da so kolone, če folk hodi toliko prej od doma, in se vleče kot megla po cesti, češ da, saj sem šel pol ure prej od doma.

Ne, je bolje da prepozno greš pol pa "pedal to the metal" ne ?

.

Tukajle je to napisano.

Tu notri ti vidiš da sem napisal da je treba it prepozno ?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So dec 25, 2010 9:17 pm

rosonero je napisal/-a:Ne, je bolje da prepozno greš pol pa "pedal to the metal" ne ?

Ma sem še 5x prebral pa vedno isto preberem.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So dec 25, 2010 9:21 pm

lil indian je napisal/-a:Men je mal smešno, da si nekdo jemlje pravico, da pridiga o zakonih, sam jih pa isto krši - sicer neke druge člene tega zakona, ampak bistvo je jasno. Recimo primer - se nekdo pelje po prehitevalnem pasu 130 in se ne umakne ko konča s prehitevanjem - je v prekršku, se strinjam, ker je jasno, da se lahk po prehitevalnem pasu vozi sam v času prehitevanja. Ampak nekdo odzadi, ki pribrzi s 180, je tud v prekršku, in kje je logika v prepričanju, da tisti zadi lahk krši zakon, tist spredi pa ne? Totalna dvojna merila. Nekdo lahk pridiga o zakonih zgolj če se jih sam drži, v nasprotnem primeru pa ne vem, kakšn bog si misli da je. In tle je kr neki takih, ki tak radi citirajo razne zakone, dvomim pa, da se ti dotični ljudje vseh zakonov držijo. Al ene zakone se sme kršit, druge pa ne? Je mogoče problem v prepričanju nekterih, da je vozit npr. 50% več, kot je najvišja dovoljena hitrost, neki povsem normalnega, vozit 50% manj pa katastrofa? Dobr ne rečem, ne mormo recimo enačit prekoračitve hitrosti za 10km/h in prehitevanja čez polno črto na nepreglednem odseku, ampak vseen se mi dvojna merila v primerjanju nekih dost podobnih si prekrškov ne zdijo ravno na mestu.

saj ni problem če nekdo vozi 130 po prehitevalnem... ko pa vozi tam 95 se mi zdi pa veliko bolj sporen način vožnje kot pa če ostane doma...

je pa nekaj : zakoni so napisani taki kot so in so veljavni.... še vedno menim , da nekdo , ki dohiti počasnejšega in vozi v okviru določenih omejitev ter želi dohitenega prehiteti ne krši nobenih zakonov .... dokler zaradi slavne "neprilagojene hitrosti " pač ne povzroči prometne nesreče ... nekdo ki pa hitrejšega dejansko ovira pri želji da bi ga ta zadaj prehitel pa hudooo krši te iste zakone - sploh če vozi preko sredinske črte - tukaj pa vsi , ki ste delali izpit in ga pravnomočnega še vedno posedujete , veste , da če nekdo ne more voziti po svoji polovici ceste enostavno ne obvladuje svojega vozila ... če pa to isto dela zanalašč pa še toliko huje ...in sam zakon določa, da mora vsak udeleženec v prometu nesrečo preprečiti , ne pa da stopnjuje pogoje za povzročitev... toliko o zakonih , ki pač veljajo...nikoli in nikdar ne veljajo samo enostransko ampak za oba v debati omenjena udeleženca ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ So dec 25, 2010 9:32 pm

plinaš je napisal/-a:dokler zaradi slavne "neprilagojene hitrosti " pač ne povzroči prometne nesreče ...
Neumnost, preventiva je veliko boljša kot kurativa. Takrat je velikokrat, žal, že prepozno.

Se pa lepo vidi pristranskost v tvojem opisu: nič hudega če gre en mejčkn čez omejitev, ampak če pa koga ovira k hoče hitrejš peljat, to je pa res grozno!! :lol:

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero So dec 25, 2010 9:35 pm

lancia hf je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:Ne, je bolje da prepozno greš pol pa "pedal to the metal" ne ?

Ma sem še 5x prebral pa vedno isto preberem.

bon treba še prebrat...pa dojet tudi ..tisto pa pol zna bit problem ...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So dec 25, 2010 9:36 pm

domen_ je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:dokler zaradi slavne "neprilagojene hitrosti " pač ne povzroči prometne nesreče ...
Neumnost, preventiva je veliko boljša kot kurativa. Takrat je velikokrat, žal, že prepozno.

Se pa lepo vidi pristranskost v tvojem opisu: nič hudega če gre en mejčkn čez omejitev, ampak če pa koga ovira k hoče hitrejš peljat, to je pa res grozno!! :lol:

Ti si pa kao nepristranski? Vse podrediš tako, da imaš "prav". Saj nima veze, če se noben ne strinja s tabo, ti imaš prav in tako bo v tvoji glavi tudi ostalo. Sem že lepo povedal, upam samo da ne bom imel nikjer na cesti opravka s tabo in tebi podobnimi.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ So dec 25, 2010 9:42 pm

Ti si pa kao nepristranski? Vse podrediš tako, da imaš "prav".
Ja, jaz sem pristranski: obsojam objestno vožnjo. Me pa zanima v čem si ti videl pristranskost?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So dec 25, 2010 9:44 pm

domen_ je napisal/-a:

daj preberi si post še enkrat...in še enkrat ...in še enkrat ... ma saj ni treba zastonj brat...
ne izsekuj segmentov iz konteksta , ker boš izpadel čudno...vsaj čudno...

še vedno menim , da nekdo , ki dohiti počasnejšega in vozi v okviru določenih omejitev ter želi dohitenega prehiteti ne krši nobenih zakonov .... dokler zaradi slavne "neprilagojene hitrosti " pač ne povzroči prometne nesreče ...

in kje tukaj ti vidiš : " Se pa lepo vidi pristranskost v tvojem opisu: nič hudega če gre en mejčkn čez omejitev, " .....

kar sem napisal je res ...dokler vozi v okviru omejitev ne krši nobenega zakona... nihče pa ni omenil da je hitrost prekoračil ... noben zakon in noben domen pa ne moreta predvidevati , da bo taisti , ki upošteva zakone nesrečo res povzročil ... ti si res rad marsikaj prikrojiš samo da je tebi pogodu , kajne? tudi če se pred vsemi zlažeš da je nekdo nekaj napisal kar ni napisal...
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov