Debate, ki niso vezane na ostala področja...

thunderbolt
Uporabnik

Re: Radarji v Mariboru!

Napisal/-a thunderbolt To dec 04, 2012 9:36 pm

@Kiki: Če rečem pravna država, je to zate kliše? O teh stvareh sem pa že pisal (kakšne dve ali tri strani nazaj), pa se ne bom ponavljal, da ne bo kdo rekel, da zbiram člane za svojo novo politično stranko.
Aja, kar se pa tiče ljudi, ki bi izpolnjevali voljo ljudstva - včeraj je Pirnat opozoril, da se je potrebno zavedat, da je priljubljen rek politikov volivci imajo vedno prav navadna puhlica in da si je potrebno nalit čistega vina in reči, da se volivci pogosto motijo (tu imam v mislih predvsem zgodbo zategovanja pasu).
Zadnjič spremenil thunderbolt, dne To dec 04, 2012 9:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To dec 04, 2012 9:37 pm

kiki13 je napisal/-a:Potem pa mi pojasni, kaj se bo spremenilo, ko bosta Kangler in Janša odšla?
Prosim, naštej mi natančne odgovore, ne nekih klišejev!

Politiki bodo ugotovili da niso nezamenljivi. Ne zastopim moralnih vrednot Kanglerja in Janše, ampak jaz bi odstopil na njihovem mestu. Verjetno zato nisem politik ki je 20-30 let pri koritu.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To dec 04, 2012 9:54 pm

sašo5 je napisal/-a:
Ronin je napisal/-a:Lepo prosim, Jansa ter podobni pa ni lopov in "kriminalc" ? Kaksen bullshit nekateri govorite. Kateri politik pa ni "kradljivec"?

.

kr takoj povem; ne zagovarjam ga, niti sem bil niti bom v kaki stranki, antipatije imam tako do črnih, kakor do rdečih, pa vendar nalijmo si čistega vina:

Proti Janši rovarijo rdečkarji že 20 let, s kakimi spletkami so premazani si niti milit nisem mogel, kdor ne vidi podtikanj ala Cvikl (za nagrado seveda Bruselj) i.pd. je dejansko slepec - in prvi sem zato, da se mu 1x za vselej dokaže to orožje in zapre gobec ter po možnosti spravi arest, ali pa naj bodo "kučanovci" oz forum 21 tiho za vselej, kajti tukaj notri je zbrana "elita" zaradi katere je v Slo stanje tako kot je.......

Sašo, včasih se strinjam s tabo, tokrat ne.

Če midva oropava banko, ne bo nihče od naju nikogar najavil policiji, ker bi najavil samega sebe. Kako deluje slovensko sodstvo vidiš sam, v ''akciji'' balkanski bojevnik niso bili obsojeni glavni akterji, kao zaradi dokazov ki niso bili po zakonu, čeprav bi v mnogih drugih državah šli skozi. Se še spomniš ene 10 let nazaj, ko so ujeli mulce iz tržiča da so mučili mačke? Čeprav jim je policaj našel mačka v prtljažniku, niso bili obsojeni ker je bil to nelegalni dokaz. Isto je s trgovino z orožjem.

Orožje se je švercalo še pred osamosvojitvijo Slovenije. Ali cilj opravičuje sredstva ali velja pravna država?

Orožje je izginevalo iz skladišč JNA in je končalo na bojiščih bivše juge.

Slovenija je bila tranzitno polje za večino transportov orožja na kraje bivše juge. Ali cilj opravičuje sredstva? Kakšen bi bil slovenski cilj? Mi smo se tedaj že odcepili.

Janši res ne moremo nič očitati ker je nedolžen dokler se mu ne dokaže, oziroma obsodi, ampak če se ne motim je zadeva že zastarala. Bil pa je na položaju kjer bi moral imeti pregled nad dogajanjem. Torej, ali je bil vpleten, ali pa ni opravljal svoje dolžnosti.

Vglavnem, škoda časa, zadeva je zastarale, kljub temu pa še lahko imamo svoja mnenja (ki ne zastarajo).

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ To dec 04, 2012 10:00 pm

thunderbolt je napisal/-a:Aja, kar se pa tiče ljudi, ki bi izpolnjevali voljo ljudstva - včeraj je Pirnat opozoril, da se je potrebno zavedat, da je priljubljen rek politikov volivci imajo vedno prav navadna puhlica in da si je potrebno nalit čistega vina in reči, da se volivci pogosto motijo (tu imam v mislih predvsem zgodbo zategovanja pasu).
Ne razumem čisto dobro kaj si mislil: ali to, da politiki pred volitvami govorijo eno potem pa delajo drugo? Ne vem če sploh obstaja popolno zdravilo zoper to (odstop je vsaj delno).

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To dec 04, 2012 10:19 pm

thunderbolt je napisal/-a:No, ko smo že pri gledanju zanimivih stvari, je vsekakor vredno pogledati tudi Perotov predlog:
Pero je napisal/-a:Če pa še nisem omenil: poglejte si dokumentarec Catastroika:
http://www.youtube.com/watch?v=-ojOAHy0Gi0
Morda vam bodo nekatere stvari bolj jasne.

Sem si ga sedajle ogledal in je stvar res zelo aktualna - super je, ker skoraj cel film govori o zgodbah, ki jih najdemo praktično na domačem pragu, pa še naša mednarodna superzvezda nastopa v njem :D V njem se pa najde mnogo stvari, ki so aktualne - od natega glede državnega holdinga (nemški Treuhand), privatizacije, demokracija vs. diktatura (asociacija na večinski volilni sistem) in podobno.

Skratka film, ki bi ga moral videti vsak Slovenec (namesto tiste Kuhinje in podobnih neumnosti) - zakaj bi bili mi tisti iz katerih bi delali tovrstne filme, če so pa (na žalost) že nekateri šli skozi vse te zadeve in bi se od njih lahko kaj naučili.

kiki13 je napisal/-a:90 % odstotkov ljudi v resnici ne ve, zakaj je na ulicah.

Po mojih izkušnjah pa je 100% ljudi, ki to govorijo takih, ki jih ni bilo na protestih. Upam si trditi, da nas je vsaj 80% vedelo zakaj smo na protestu, ostalih 20% pa jih je bilo tam, ker so pričakovali reallity show spektakel.

Thunderbolt... popravil si mi dan, veseli me da sem nekomu še podal malo znanja in vpogleda na stvari. Upam da bo na osnovi tvojega gledanja in pisanja še kdo pogledal ta dokumentarec.

Žal povprečni volilec in gledalec res nima IQ da bi vse zastopil, za njih so butasti reality show-i vrhunec. Kaj čemo, tudi taki imajo volilno pravico.

Glede demonstracij: mislim da je 99,99% vedelo zakaj demonstrirajo. Ker imajo dovolj! Kaj bi lahko spremenili je pa druga zadeva. Večina je verjetno z leve in desne strani, vendar to je ena tistih strani ki nas ločuje. Treba bi bilo stopiti skupaj in odpraviti razlike na leve in desne. Čas je za spremembe. Čas je da dobimo neko novo vodstvo ki bo vodilo Slovenijo naprej.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV To dec 04, 2012 11:27 pm

domen_ je napisal/-a:Ja vsaj odprl se bo prostor za ljudi, ki bodo izpolnjevali voljo ljudstva, ker Kangler in Janša je očitno ne.

in na kakšen način? samo svinja se bo menjala in vi boste veseli še naprej. do zdaj je bilo tako

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt To dec 04, 2012 11:32 pm

domen_ je napisal/-a:Ne razumem čisto dobro kaj si mislil: ali to, da politiki pred volitvami govorijo eno potem pa delajo drugo? Ne vem če sploh obstaja popolno zdravilo zoper to (odstop je vsaj delno).

Na nek način tudi to. Za Pirnata ne vem, kaj je mislil s tem, ampak se mi zdi, da je dober primer tega izvolitev Pahorja. Povprečni volivec je naiven in ga v bistvu ne briga kaj preveč za stvari - pri Pahorju ni bilo pomembno kdo in kaj je, ampak takoj ko je omenil strice iz ozadja (zmagovalna poteza), je dobil glasove pola tradicionalno rahlo paranoične desnice (ta pa ni majhen).
Recimo danes ni več pomembna vsebina, ampak predvsem kdo reče in potem ali je ta naš ali je njihov. Tu se možganska aktivnost našega povprečnega volivca ustavi, zato potem ne moreš reči, da ima Prav (čeprav na svoj način ima prav).

Pero - ja, tudi sam upam, da bo še kdo pogledal to stvar z "odprto glavo". Te stvari poznam - osebno mi je bilo najbolj všeč, da film za razliko od Doktrine šoka, ki zna biti evropskemu gledalcu zaradi geografske oddaljenosti bolj tuja, opisuje stvari, ki jih trenutno živimo tu v Evropi. Zaradi tega se je lažje identificirati z zgodbo in film res potegne.

MRV - ja pa ti povej, kako in kaj? Ali je glavna taktika, da sedimo ob robu peskovnika in gledamo kako se oni igrajo. Obenem se pa jezimo, kako se nesposobni, ampak riti pa vseeno ne bomo dvignili.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr dec 05, 2012 12:00 am

Pero je napisal/-a:Thunderbolt... popravil si mi dan, veseli me da sem nekomu še podal malo znanja in vpogleda na stvari. Upam da bo na osnovi tvojega gledanja in pisanja še kdo pogledal ta dokumentarec.

gledal sem do Žižka :roll: ko pa tega vidim, me pa vse mine in mi gre na bruh.....mislim, - bolje, da sem tiho...

sicer pa dokumentarec ne pove nič novega, več ali manj vse jasno_za vse kriva Amerika....

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr dec 05, 2012 12:06 am

sašo5 je napisal/-a:za vse kriva Amerika....

To je že itak jasno :D , ampak potem ti je ušlo praktično celo bistvo.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 05, 2012 12:41 am

Še enkrat toplo priporočam:

http://tvslo.si/predvajaj/#ava2.152222285;;
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr dec 05, 2012 7:39 am

kiki13 je napisal/-a:Prebral sem samo zadnjo stran, pa bi vseeno napisal kakšen komentar, pa čeprav vem, da me boste napadali.
Vse ni tako črno, kot se prikazuje sedaj na televiziji.
90 % odstotkov ljudi v resnici ne ve, zakaj je na ulicah. Vsak zna povedati, da je proti Janši, Kanglerju, Jankoviču ...
Kaj pa bi radi ljudje v resnici? Denarja ni in ga verjetno še nekaj časa ne bo. Recimo da Janša in Kangler odideta, pa so bodo vsi naenkrat srečni in bo vse OK?
Nekdo sigurno stoji za temi vstajami in bo sigurno imel kakšno korist iz tega (politika)? Velikih sprememb pa ne bo, sigurno.
Ljudje pa raje gredo na cesto delat izgrede, kot pa na volitve, pa čeprav je izbira slaba.

Za konec pa še vprašanje za moderatorja. Kaj si dokazal s tem, ko si šel na volitve in si obkrožil, dopisal neko bedarijo in uničil glasovnico ter jo naredil neveljavno.

In ne, nisem volil Janše.

Vsak glas šteje. Moj tudi z neveljavno glasovnico šteje, dobi pa ga nobeden. Poanta je v tem, da ni izbire in dokler ne bo pametne izbire, bom hodil na volitve, dal glasu pa ne bom za nobenega od teh posrancev.

Je tako bolj jasno.
Če je 717.894 ljudi od 1.7 miljona vseh volilnih upravičencev prišlo na volitve in nas je 15.000 oddalo neveljavne glasovnice je to skoraj 1%. Torej 1% ljudi noče ne enega ne drugega. Pa vedno več nas bo takih.
Old subarus never die, they just get faster!

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Sr dec 05, 2012 8:22 am

sašo5 je napisal/-a:gledal sem do Žižka :roll: ko pa tega vidim, me pa vse mine in mi gre na bruh.....mislim, - bolje, da sem tiho...

Hej!

Nočem se kregat ali karkoli, zanima pa me na kratko kaj te moti na njemu?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr dec 05, 2012 8:33 am

Pero je napisal/-a:Vglavnem, škoda časa, zadeva je zastarale, kljub temu pa še lahko imamo svoja mnenja (ki ne zastarajo).

Ampak na žalost tudi spomin zlate ribice (2 sekundi), da takemu še vedno dajejo glasove.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr dec 05, 2012 8:48 am

nebivedu je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:Vglavnem, škoda časa, zadeva je zastarale, kljub temu pa še lahko imamo svoja mnenja (ki ne zastarajo).

Ampak na žalost tudi spomin zlate ribice (2 sekundi), da takemu še vedno dajejo glasove.

A po drugi strani zelo pripomorejo tudi (zelo načrtno premišljene) predvolilne floskule, ki želijo vzbuditi v srcih cankarjanskega podalpskega prebivalca kanček pomilujoče empatije: "Po krivem obdolžen!", "Žrtev političnih hijen in stricev iz ozadja!", ipd ... Slovenci pač zelo radi sočustvujejo z "žrtvami" .Tovrstni "revčki" pa so, vsaj v slovenskem primeru, svetovni prvaki v umivanju rok ter prenašanju odgovornosti na nekoga drugega, velikokrat tudi na nekega fiktivnega sovražnika.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr dec 05, 2012 9:07 am

chan je napisal/-a:A po drugi strani zelo pripomorejo tudi (zelo načrtno premišljene) predvolilne floskule, ki želijo vzbuditi v srcih cankarjanskega podalpskega prebivalca kanček pomilujoče empatije: "Po krivem obdolžen!", "Žrtev političnih hijen in stricev iz ozadja!", ipd ... Slovenci pač zelo radi sočustvujejo z "žrtvami" .Tovrstni "revčki" pa so, vsaj v slovenskem primeru, svetovni prvaki v umivanju rok ter prenašanju odgovornosti na nekoga drugega, velikokrat tudi na nekega fiktivnega sovražnika.

[sarkazem] hmm...le zakaj? pa ja nima to kake zgodovinske podlage, ker smo kao sami bili vedno revcki, od vseh drugih izkoriscani? [/sarkazem]

a bomo to sploh kdaj prerasli?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr dec 05, 2012 9:57 am

dobek je napisal/-a:
chan je napisal/-a:A po drugi strani zelo pripomorejo tudi (zelo načrtno premišljene) predvolilne floskule, ki želijo vzbuditi v srcih cankarjanskega podalpskega prebivalca kanček pomilujoče empatije: "Po krivem obdolžen!", "Žrtev političnih hijen in stricev iz ozadja!", ipd ... Slovenci pač zelo radi sočustvujejo z "žrtvami" .Tovrstni "revčki" pa so, vsaj v slovenskem primeru, svetovni prvaki v umivanju rok ter prenašanju odgovornosti na nekoga drugega, velikokrat tudi na nekega fiktivnega sovražnika.

[sarkazem] hmm...le zakaj? pa ja nima to kake zgodovinske podlage, ker smo kao sami bili vedno revcki, od vseh drugih izkoriscani? [/sarkazem]

Čas bi že bil.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr dec 05, 2012 10:31 am

ne, cas za to je bil dobre 21 let nazaj
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr dec 05, 2012 11:33 am

dobek je napisal/-a:

Slovenci smo kot 2 ritnici... za vsak dre-k gremo narazen.

Smo narod ki leži na stičišču romanski - germanskih - slovanskih kultur in interesov. Tromeja.... dodaj še interese kapitala, pa smo kjer smo.

Tisti ki znajo so nas vedno uspeli skregati, ne samo zadnja leta, tudi po vojni, med WW2, po WW1, pred WW1...

Žal se naši politiki niso dobro naučili angleščine, obvladajo pa predmete: specialna vojna, propaganda itd...

Skoraj pozabil: korupcija, kraja, klientelizem, VIP itd so se pa sami naučili iz prakse

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr dec 05, 2012 2:56 pm

Resničnostni šov PROTESTI

Po uspešnem resničnostnem šovu Gostilna, ki išče novega šefa, ste vabljeni k ogledu novega šova – PROTESTI. Šov, ki išče stare slovenske še(ri)fe!

Udeleženci novega šova, na različnih lokacijah po Sloveniji, izbirajo kdo bo prvi zapustil hišo (parlament, občinsko stavbo). Vsak izmed udeležencev šova ima na izbiro več različnih kandidatov. Tako si lahko pred samim resničnostnim šovom zagotovi na bližnji stojnici brezplačno sliko najljubšega kandidata, za katerega želi, da najprej zapusti hišo. Slika mora imeti obvezen pripis (Gotof si!, Gotov si!, Fjerik si!, ipd), saj bi v nasprotnem primeru lahko bil marsikateri kandidat zaveden, da ga množica po božje časti. V zadnjem času se je to zgodilo ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, ko ga je komisija resničnostnega šova PROTESTI, le s težavo prepričala, da ostane med kandidati v hiši.

Udeležencem je dovoljeno glasno skandiranje, žvižganje ter prepevanje domoljubnih pesmi. Strogo pa je prepovedana uporaba pirotehničnih sredstev, palic, granitnih kock ter deklamiranje Kettejevih in Murnovih pesmi. Zaradi slednjih bi se lahko namreč drastično povečala splošna apatija med udeleženci šova.

Šov se bo končal, ko bo hišo zapustil zadnji še(ri)f.

Vsi ostali voajerji, ki pa ne želijo aktivno sodelovati v šovu, pa imajo vsakodnevno možnost brezplačnega ogleda tako na nacionalni, kakor tudi na vseh komercialnih televizijah. Tokrat povsem brezplačno! Hkrati pa jih opozarjamo, da bo seksualno eksplicitnih prizorov med kandidati, v tokratnem šovu, bistveno manj!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr dec 05, 2012 4:04 pm

gasolinedream je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:gledal sem do Žižka :roll: ko pa tega vidim, me pa vse mine in mi gre na bruh.....mislim, - bolje, da sem tiho...

Hej!

Nočem se kregat ali karkoli, zanima pa me na kratko kaj te moti na njemu?

tudi jaz ne, najmanj pa okol politike, aaaaaaaaaaaaaampak - že sama pojava je antipatična u tri pm......sicer pa sploh nisem vedel zanj, dokler budalo tam pred volitvami 2004 ni začelo tupit, da če janševci zmagajo, se bo on izselil iz Slo.........on, ki je navaden "đabalebaroš" celo življenje na državnih jaslih, predavatelj, ki se 1x na leto pojavi za katedrom, vleče 4.000 eur mesečno.....................halo :roll: :roll: :roll: osebno zame ni rjavga šusa vreden_tri ure gobezdat, pa nič povedat......ne vem no - človek brez vsake morale in človeških vrednot....
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov