kiki13 je napisal/-a:Potem pa mi pojasni, kaj se bo spremenilo, ko bosta Kangler in Janša odšla?
Prosim, naštej mi natančne odgovore, ne nekih klišejev!
sašo5 je napisal/-a:Ronin je napisal/-a:Lepo prosim, Jansa ter podobni pa ni lopov in "kriminalc" ? Kaksen bullshit nekateri govorite. Kateri politik pa ni "kradljivec"?
.
kr takoj povem; ne zagovarjam ga, niti sem bil niti bom v kaki stranki, antipatije imam tako do črnih, kakor do rdečih, pa vendar nalijmo si čistega vina:
Proti Janši rovarijo rdečkarji že 20 let, s kakimi spletkami so premazani si niti milit nisem mogel, kdor ne vidi podtikanj ala Cvikl (za nagrado seveda Bruselj) i.pd. je dejansko slepec - in prvi sem zato, da se mu 1x za vselej dokaže to orožje in zapre gobec ter po možnosti spravi arest, ali pa naj bodo "kučanovci" oz forum 21 tiho za vselej, kajti tukaj notri je zbrana "elita" zaradi katere je v Slo stanje tako kot je.......
Ne razumem čisto dobro kaj si mislil: ali to, da politiki pred volitvami govorijo eno potem pa delajo drugo? Ne vem če sploh obstaja popolno zdravilo zoper to (odstop je vsaj delno).thunderbolt je napisal/-a:Aja, kar se pa tiče ljudi, ki bi izpolnjevali voljo ljudstva - včeraj je Pirnat opozoril, da se je potrebno zavedat, da je priljubljen rek politikov volivci imajo vedno prav navadna puhlica in da si je potrebno nalit čistega vina in reči, da se volivci pogosto motijo (tu imam v mislih predvsem zgodbo zategovanja pasu).
thunderbolt je napisal/-a:No, ko smo že pri gledanju zanimivih stvari, je vsekakor vredno pogledati tudi Perotov predlog:Pero je napisal/-a:Če pa še nisem omenil: poglejte si dokumentarec Catastroika:
http://www.youtube.com/watch?v=-ojOAHy0Gi0
Morda vam bodo nekatere stvari bolj jasne.
Sem si ga sedajle ogledal in je stvar res zelo aktualna - super je, ker skoraj cel film govori o zgodbah, ki jih najdemo praktično na domačem pragu, pa še naša mednarodna superzvezda nastopa v njemV njem se pa najde mnogo stvari, ki so aktualne - od natega glede državnega holdinga (nemški Treuhand), privatizacije, demokracija vs. diktatura (asociacija na večinski volilni sistem) in podobno.
Skratka film, ki bi ga moral videti vsak Slovenec (namesto tiste Kuhinje in podobnih neumnosti) - zakaj bi bili mi tisti iz katerih bi delali tovrstne filme, če so pa (na žalost) že nekateri šli skozi vse te zadeve in bi se od njih lahko kaj naučili.kiki13 je napisal/-a:90 % odstotkov ljudi v resnici ne ve, zakaj je na ulicah.
Po mojih izkušnjah pa je 100% ljudi, ki to govorijo takih, ki jih ni bilo na protestih. Upam si trditi, da nas je vsaj 80% vedelo zakaj smo na protestu, ostalih 20% pa jih je bilo tam, ker so pričakovali reallity show spektakel.
domen_ je napisal/-a:Ja vsaj odprl se bo prostor za ljudi, ki bodo izpolnjevali voljo ljudstva, ker Kangler in Janša je očitno ne.
domen_ je napisal/-a:Ne razumem čisto dobro kaj si mislil: ali to, da politiki pred volitvami govorijo eno potem pa delajo drugo? Ne vem če sploh obstaja popolno zdravilo zoper to (odstop je vsaj delno).
Pero je napisal/-a:Thunderbolt... popravil si mi dan, veseli me da sem nekomu še podal malo znanja in vpogleda na stvari. Upam da bo na osnovi tvojega gledanja in pisanja še kdo pogledal ta dokumentarec.
sašo5 je napisal/-a:za vse kriva Amerika....
kiki13 je napisal/-a:Prebral sem samo zadnjo stran, pa bi vseeno napisal kakšen komentar, pa čeprav vem, da me boste napadali.
Vse ni tako črno, kot se prikazuje sedaj na televiziji.
90 % odstotkov ljudi v resnici ne ve, zakaj je na ulicah. Vsak zna povedati, da je proti Janši, Kanglerju, Jankoviču ...
Kaj pa bi radi ljudje v resnici? Denarja ni in ga verjetno še nekaj časa ne bo. Recimo da Janša in Kangler odideta, pa so bodo vsi naenkrat srečni in bo vse OK?
Nekdo sigurno stoji za temi vstajami in bo sigurno imel kakšno korist iz tega (politika)? Velikih sprememb pa ne bo, sigurno.
Ljudje pa raje gredo na cesto delat izgrede, kot pa na volitve, pa čeprav je izbira slaba.
Za konec pa še vprašanje za moderatorja. Kaj si dokazal s tem, ko si šel na volitve in si obkrožil, dopisal neko bedarijo in uničil glasovnico ter jo naredil neveljavno.
In ne, nisem volil Janše.
sašo5 je napisal/-a:gledal sem do Žižkako pa tega vidim, me pa vse mine in mi gre na bruh.....mislim, - bolje, da sem tiho...
Pero je napisal/-a:Vglavnem, škoda časa, zadeva je zastarale, kljub temu pa še lahko imamo svoja mnenja (ki ne zastarajo).
nebivedu je napisal/-a:Pero je napisal/-a:Vglavnem, škoda časa, zadeva je zastarale, kljub temu pa še lahko imamo svoja mnenja (ki ne zastarajo).
Ampak na žalost tudi spomin zlate ribice (2 sekundi), da takemu še vedno dajejo glasove.
chan je napisal/-a:A po drugi strani zelo pripomorejo tudi (zelo načrtno premišljene) predvolilne floskule, ki želijo vzbuditi v srcih cankarjanskega podalpskega prebivalca kanček pomilujoče empatije: "Po krivem obdolžen!", "Žrtev političnih hijen in stricev iz ozadja!", ipd ... Slovenci pač zelo radi sočustvujejo z "žrtvami" .Tovrstni "revčki" pa so, vsaj v slovenskem primeru, svetovni prvaki v umivanju rok ter prenašanju odgovornosti na nekoga drugega, velikokrat tudi na nekega fiktivnega sovražnika.
dobek je napisal/-a:chan je napisal/-a:A po drugi strani zelo pripomorejo tudi (zelo načrtno premišljene) predvolilne floskule, ki želijo vzbuditi v srcih cankarjanskega podalpskega prebivalca kanček pomilujoče empatije: "Po krivem obdolžen!", "Žrtev političnih hijen in stricev iz ozadja!", ipd ... Slovenci pač zelo radi sočustvujejo z "žrtvami" .Tovrstni "revčki" pa so, vsaj v slovenskem primeru, svetovni prvaki v umivanju rok ter prenašanju odgovornosti na nekoga drugega, velikokrat tudi na nekega fiktivnega sovražnika.
[sarkazem] hmm...le zakaj? pa ja nima to kake zgodovinske podlage, ker smo kao sami bili vedno revcki, od vseh drugih izkoriscani? [/sarkazem]
a bomo to sploh kdaj prerasli?
dobek je napisal/-a:chan je napisal/-a:A po drugi strani zelo pripomorejo tudi (zelo načrtno premišljene) predvolilne floskule, ki želijo vzbuditi v srcih cankarjanskega podalpskega prebivalca kanček pomilujoče empatije: "Po krivem obdolžen!", "Žrtev političnih hijen in stricev iz ozadja!", ipd ... Slovenci pač zelo radi sočustvujejo z "žrtvami" .Tovrstni "revčki" pa so, vsaj v slovenskem primeru, svetovni prvaki v umivanju rok ter prenašanju odgovornosti na nekoga drugega, velikokrat tudi na nekega fiktivnega sovražnika.
[sarkazem] hmm...le zakaj? pa ja nima to kake zgodovinske podlage, ker smo kao sami bili vedno revcki, od vseh drugih izkoriscani? [/sarkazem]
a bomo to sploh kdaj prerasli?
gasolinedream je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:gledal sem do Žižkako pa tega vidim, me pa vse mine in mi gre na bruh.....mislim, - bolje, da sem tiho...
Hej!
Nočem se kregat ali karkoli, zanima pa me na kratko kaj te moti na njemu?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov