ah82 je napisal/-a:Jaz pa nisem opazil neke dramatične razlike. Sem pa že zasledil, da je odvisno od ponudnika kakšno mešanico naredi in, da se dela tudi kompromis med tem koliko je plin "škodljiv" motorju in koliko kilometrov narediš. V tej luči je pač kratkoročno res boljš naredit več kilometrov, vendar dolgoročno to pomeni večje stroške. Je pa tudi pri vseh teh zadevah vprašanje objektivnega merjenja, saj je tebi isto če voziš 105 ali pa 110, in ali od 100 na 120 pospešiš v enem kilometru, ali pa v dveh...se pa to na porabi pozna. Skratka težko govorit o teh zadevah brez objektivnih testov.
po tvojem sem jaz sredi avgusta v črnonlju tankal zimsko mešanico ?
in kako tebi uspe to narediti ?
avto je pač nastavljen kakor je ,,, če se io je prižgala rezerva par km pred pumpo kjer sem natankal več kot 11 l plina in spet po prevoženih cca30 km in sem nato nalil 53l plina v ljubljani mi je od črnomlja do ljubljane porabil najmanj 11 litrov !!!
ko sem pa natankal v biogradu na moru 36l za 390km - btw polnilni tlak so imeli samo 3,5bar - sem pa do rezerve naredil 440 km z enako vožnjo tudi po ac med 120 in 145 ,,
dej boš ti spesnil en objektiven test ane..
@petrol ... tebi pa polagam na srce da izšolaš svoje pogodbene monterje za lovato tako kot je treba .. že zaradi same naprave bodo dobivali sive lase ni treba da jih še zaradi neznanja .. komot je predelat eno mašinco 1.2 od fiat punto...
turbo ali pa v6 je pa že preveč za njih ..
@pinny se strinjam s tabo ... določenim se pač ne da dopovedat da imamo nekateri vseskozi enak način vožnje in da se velike spremembe opazijo že na oko...