bomber111 je napisal/-a:Moja opažanja glede porabe in nastavitev so takšna. Najbolše obnašanje sistema in najmanjša poraba je odvisna od tega na kateri plin so bile narejene fine nastavitve. Če so mi delali fine nastavitve na petrolov plin je bila tam najmanjša poraba. Ko so mi nardili nastavitve s plinarninim plinom je bila tam poraba najmanjša in na petrol večja. Če imam narejene nastavitve s petrolovim plinom imam samo na petrolu "normalno porabo" in je povsod drugod večja. Če mi nardijo nastavitve na plinarnin plin imam povsod približno enako porabo razen pri petrolu.
Povzetek. Naslednjič bom šel na nastavitve s plinarninim plinom saj je petrol najdražji.
Petrol je napisal/-a:Spoštovani,
vozila na plin se ne nastavljajo za posameznega dobavitelja plina. Poraba je odvisna zgolj od kalorične vrednosti plina, ki ga imate v svojem vozilu in ostalih dejavnikov, ki vplivajo na porabo (slog vožnje, razmere na cesti itd.), med katerimi finih nastavitev na posameznega dobavitelja, vsekakor ni. V primeru dodatnih vprašanj, se lahko na nas obrnete tudi preko sistema Povej Petrolu (http://www.petrol.si/povej).
S spoštovanjem,
Borut Sočič
Petrol d.d., Ljubljana
bomber111 je napisal/-a:Strinjaš se s kom? Napisal si da se strinjaš s petrolovcem, opisal pa ravno nasprotno
bomber111 je napisal/-a:A ni posledica finih nastavitev določenega dobavitlja plina tudi nižja poraba? Pri meni je tako.
plinaš je napisal/-a:in mogoče bi bil res že čas , da se uporabniki združimo in pozabimo to naše nabijanje tukaj ter se organizirano upremo vsem tem zaslužkarjem !!
xyz6 je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:in mogoče bi bil res že čas , da se uporabniki združimo in pozabimo to naše nabijanje tukaj ter se organizirano upremo vsem tem zaslužkarjem !!
Me lahko kr napišeš zraven...
cc09 je napisal/-a:Hrvati imajo par "klubov", naredijo si neke izkaznice, in si izborijo popust na neki črpalki, pa še težijo lahko za kvaliteto, oz. grejo drugam če jim ne paše. Ampak pri nas se greš to težko, ker ni prave konkurence, teh par ne-Petrolov v Sloveniji ne pomeni dost.
evilfury je napisal/-a:Uglavnem kočno sem zrihtal svoj avto. Po tem, ko sem vrgel napravo ven je avto tud na bencin slabo delal, treslo ga je v leru in takrat ko sem pospeševal. No potem smo pa resertiral računalnik in od takrat naprej mam končno spet tak avto, kot je bil pred posegom.
Zdej avto bolj potegne, miren je in manj pokuri.
mtl je napisal/-a:Zanimiv detalj. Včeraj sem bil v Italiji in sem videl, da imajo plin na nekaterih črpalkah po 0,72 EUR-a.
Ceneje kot pri nas, pa je bil vedno dražji tam. Očitno bo res nekaj na tem, sedaj ko se je LPG prijel, bo treba pa zaslužit. Še država udari s kakšnim dodatnim ''davkom'' pa smo tam.
mtl je napisal/-a:PS: A se kdo spomni nekaj let nazaj je bila razlika v ceni plina in bencina zelo majhna in ob večji porabi plina se ti je že tudi stroškovno skoraj splačalo voziti na bencin.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov