Debate, ki niso vezane na ostala področja...

zzitop
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a zzitop Po sep 29, 2014 12:06 pm

mtl je napisal/-a:Bom probal poiskati. Ja, cene so pri njih različne in so lahko tudi čez 80 centov. Vendar sem na eni bencinski pri Trstu videl 0,72, bom pa probal še kje poiskat, če so cenejše.
0,6 bi bilo pa že perverzno... :D

Recimo cene po "imenu" črpalk:
http://www.newstreet.it/prezzi_benzina_gasolio/

Seveda pa se tuti na Esso črpalkah cene razlikujejo. Se še malo potrudim. ;)

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Po sep 29, 2014 12:09 pm

In kako naj bi se uprli? A tako, da bomo tankali samo bencin?

V Sloveniji nima dost smisla sploh karkoli naredit. Če bi bli normalna država, bi "vsak" lahko kupil plinsko črpalko na ključ, kolk sem gledal se bi kaka poljska ali pa češka varianta dobila že za 15 jurjev, to imajo tam v vsaki vasi, pri nas pa vprašanje če bi šlo čez, tudi če bi to črpalko postavili samo za "člane" nekega "društva". Pa tudi če bi šlo, bi nazadnje stalo 150 jurjev, ne pa 15 plus kakšni temelji. Če se komu da, se pa naj vrže v to kolk bi bilo to komplikacij postavit pri nas.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Po sep 29, 2014 12:27 pm

No, roko na srce, sam osebno ne bi hotel, da ima sosed pod mano plinsko črpalko. Neki osnovni parametri morajo biti, da se zagotovi, da zadeva nekega dne ne zleti v luft, zraven pa še pol soseske. Se pa strinjam, da je pri nas te birokracije, ki je sama sebi namen, preveč.
Še več pametovanj na Mtl blog.

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Po sep 29, 2014 12:31 pm

Nekaj podobnega sem našel, če klikaš random, boš našel cene:
http://www.ecomotori.net/distributori/gpl/italy

Evo primer za 0.637 €/l:
Slika

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Po sep 29, 2014 12:56 pm

mtl je napisal/-a:No, roko na srce, sam osebno ne bi hotel, da ima sosed pod mano plinsko črpalko. Neki osnovni parametri morajo biti, da se zagotovi, da zadeva nekega dne ne zleti v luft, zraven pa še pol soseske. Se pa strinjam, da je pri nas te birokracije, ki je sama sebi namen, preveč.

Zaradi birokracije ni stvar nič bolj varna. Poljaki imajo tisoče teh postaj pa ne letijo v luft. Tudi pri nas ima že vsak b**** cisterno s plinom pred bajto, pa tudi ne letijo v luft. Razen če kakšna babica ne pusti odprtega plina, ampak to je že drug problem.

Kaj takega recimo: http://www.vpsr.cz/editor/image/stranky ... ek_235.jpg

Taka stvar je lahko po vseh predpisih in v vseh državah EU se kaj takega postavi brez strašnih problemov. Razen pri nas.

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Po sep 29, 2014 12:58 pm

Kakšna bi bila potem cena? :?: :D

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Po sep 29, 2014 1:01 pm

Delam na tem :) Eno je cena te pumpe, drugo nabavna cena plina, tretje pa koliko ga lahko prodaš v katerem mestu.

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Po sep 29, 2014 1:07 pm

Torej, predvideti bi moral prodajo in življenjsko dobo take pumpe. Morda kak info, koliko je na tak način plin pri Poljakih?

Vem, da bi lahko sam poiskal, a včasih je lažje vprašati. :D

murkoslavko
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a murkoslavko Po sep 29, 2014 1:28 pm

murkoslavko je napisal/-a:Zdaj sem naredil 50.000km, kar je nekje 4000 litrov plina. Nisem še menjal filtra tekoče faze, na koliko jih menjavate?
Filter plinaste faze zdaj menjujem na 15.000km.

Na koliko je potrebno menjati filter tekoče faze???

Slika
Slika

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Po sep 29, 2014 1:30 pm

A nimaš servisne knjižice, kjer bi to enostavno pogledal?

LP

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Po sep 29, 2014 1:49 pm

zzitop je napisal/-a:Torej, predvideti bi moral prodajo in življenjsko dobo take pumpe. Morda kak info, koliko je na tak način plin pri Poljakih?

Vem, da bi lahko sam poiskal, a včasih je lažje vprašati. :D

Na Poljskem je plin okoli 65 centov, DDV imajo 23%, trošarino pa menda podobno. In verjetno ne delajo zgube, čeprav je večina lpg pump zelo majhnih in privat. So pa nekatere pumpe zelo stare, ruske, tako da niti življenska doba ni problem.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Po sep 29, 2014 1:56 pm

murkoslavko je napisal/-a:
murkoslavko je napisal/-a:Zdaj sem naredil 50.000km, kar je nekje 4000 litrov plina. Nisem še menjal filtra tekoče faze, na koliko jih menjavate?
Filter plinaste faze zdaj menjujem na 15.000km.

Na koliko je potrebno menjati filter tekoče faze???

Verjetno je to odvisno od plinskega sistema. Pri mojem je na 60.000 km.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Po sep 29, 2014 2:20 pm

Tale Ecomotori sem našel, vendar je zraven Slovenije dokaj prazen...
Super pa, da imajo tudi aplikacijo za Android.

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Po sep 29, 2014 2:52 pm

cc09 je napisal/-a:
mtl je napisal/-a:No, roko na srce, sam osebno ne bi hotel, da ima sosed pod mano plinsko črpalko. Neki osnovni parametri morajo biti, da se zagotovi, da zadeva nekega dne ne zleti v luft, zraven pa še pol soseske. Se pa strinjam, da je pri nas te birokracije, ki je sama sebi namen, preveč.

Zaradi birokracije ni stvar nič bolj varna. Poljaki imajo tisoče teh postaj pa ne letijo v luft. Tudi pri nas ima že vsak b**** cisterno s plinom pred bajto, pa tudi ne letijo v luft. Razen če kakšna babica ne pusti odprtega plina, ampak to je že drug problem.

Kaj takega recimo: http://www.vpsr.cz/editor/image/stranky ... ek_235.jpg

Taka stvar je lahko po vseh predpisih in v vseh državah EU se kaj takega postavi brez strašnih problemov. Razen pri nas.

Najbolj kavbojsko polnilno mesto do sedaj, če izvzamem balkan sem videl na počivališču avtoceste A2 na relaciji Graz - Dunaj in sicer Landzeit Loipersdorf (na kratko cisterna za enim zidom, zarjavele cevi do polnilnega mesta), moram povedati, da nisem imel ravno dobrega občutka ko sem tankal.

:vrum
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po sep 29, 2014 9:17 pm

malce pogrešam ruskega dobavitelja plina - če obstaja za lpg ...
če prav pogledam je med nami v tej temi večina različnih avtov ... pa se zarad tega ne pljuvamo..no si pa skor j++++o m+++o zaradi različnih naprav ...
a ne bi bilo bolje da bi se dobili pa mal dregal med sabo - par klas po razmerju kg/ps pa to ? pa en kufe pa čevape v rit ..pol pa sikat po lpg pumpah ? =P
no vsaj tak očutek sem dobil da se nam ne da več kregat tukaj -pa tko mal za popestritev... :D
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy To sep 30, 2014 5:29 am

plinaš je napisal/-a:malce pogrešam ruskega dobavitelja plina - če obstaja za lpg ...
če prav pogledam je med nami v tej temi večina različnih avtov ... pa se zarad tega ne pljuvamo..no si pa skor j++++o m+++o zaradi različnih naprav ...
a ne bi bilo bolje da bi se dobili pa mal dregal med sabo - par klas po razmerju kg/ps pa to ? pa en kufe pa čevape v rit ..pol pa sikat po lpg pumpah ? =P
no vsaj tak očutek sem dobil da se nam ne da več kregat tukaj -pa tko mal za popestritev... :D

No to bi blo pa že zlo blizu pravljice:
da se dobijo različni slovenčki, z različnimi avti, na pikniku, kjer se zmenjo da bojo j**** oblast v glavo... še to da vidim v življenju, pol pa lahko v miru po rušo zlezem =P
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl To sep 30, 2014 5:35 am

Hehe, samo to res ni daleč od resnice.

Kar se tiče draganja pa ne bo nič z moje strani. Škoda avta. Kak Raceland bi pa šel skozi, tam samo gume malček trpijo.

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac To sep 30, 2014 8:05 am

Tudi meni je škoda Škode, da ne bom imel dodatne škode ter posledično iskal novo Škodo.

Sicer pa s svojimi dobrimi 100 konjiči potrebujem zmrzal in letne gume brez profila . . . :rofl
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl To sep 30, 2014 8:12 am

japanac je napisal/-a:Tudi meni je škoda Škode, da ne bom imel dodatne škode ter posledično iskal novo Škodo.

Sicer pa s svojimi dobrimi 100 konjiči potrebujem zmrzal in letne gume brez profila . . . :rofl

Boljše so 10 let stare zimske, pa 35 stopinj zunaj. :twisted:
Sicer pa na Racelandu konji niso toliko pomembni, ker je proga zelo zaprta in so hitrosti majhne. Bolj je tehnika važna, počez gre pa tudi s 105 konji in 1.5 tone težkim avtom. :lol:

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac To sep 30, 2014 8:19 am

mtl je napisal/-a:Boljše so 10 let stare zimske, pa 35 stopinj zunaj. :twisted:

Sem letos poleti prakticiral zgornjo zadevo Kleber DOT 2005, po koncu zime okoli 7,5 mm profila, sedaj pred novo zimo pa spredaj cc 5,5 mm in zadaj dobrih 6 mm profila.

Verjetno je bilo poletje "premrzlo", tako da jih še ne bom menjaval . . . pa mehke so še vedno :har
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov