Debate, ki niso vezane na ostala področja...

bernikm
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a bernikm Če nov 20, 2014 10:34 am

Ja moj Aveo bo drugi teden star 2 leti, dobro leto se že vozim na plin. Poraba prej cca 6.9l, sedaj na plin cca 8.5l. So mi pa na Chevrolet predelavo takrat odsvetovali, češ da bodo problemi z mašino itd. Garancijo na mašino sem tako zgubil, pa upejmo da bo delalo bp, ker mislim avto imeti cca 10 let (če bo zdržal :-))
Meni so vgradili pri Sigasu (Primož Jazbar) in sem zadovoljen. Vmes sem imel 2x težave ker je nekaj cukalo in je poraba narasla, pa mi je Primož upgrejdal SW pa nekaj nastavljal računalnik, potem je bilo OK, pred časom so mi pa menjali oba filtra, ker sta bila zapacana in je poraba narasla, sedaj je pa spet v mejah 8.5l.
Mazanje imam mehansko (na 4000km vlijem 4dc JLM tekočine). Sem takrat spraševal glede elektronskega mazanja, pa mi je Primož rekel da se ne splača, da ni toliko boljše kolikor je dražje.
Za enkrat dela, na plin sem prevozil cca 21.000km (od oktobra lani ko sem predelal na LPG). Edino kar me moti da mi ves čas gori lučka za 'check engine'. Na začetku ko sem imel 'stari sw' se je občasno prižgala in ugasnila, sedaj pa kar skozi gori, pa so mi že gledali samo niso še našli rešitve. Sicer dela vse, samo je pa malo moteče. Čakam sedaj Aljaža iz Dol-a pri katerem sem imel servis (Sigas), da uredi zadevo.
Če rabiš še kakšen info pa pošlji zs.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če nov 20, 2014 10:58 am

2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

murkoslavko
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a murkoslavko Če nov 20, 2014 11:35 am

Malo vsem škripa vgrajevanje.

Motorji z direktnim vbrizgom so problem za standardni sistem z vbrizgom plina preko kolektorja.
Prej ali slej se skurijo bencinski injektroji, ker jih ne hladi bencin. Ekola 200€x4cilindre. Problemi z sedeži ventilov...

Pravi DI sistem npr. Prins DLM, vialle lpdi, HP JTG pa se cenovno ne splača, pa še malo motorjev imajo podprtih.
Cena okrog 2700€ je res smešna, tega nikoli ne spraviš not.

Dvomim da bo hitro cena padla na max. 1500€, vse drugo je brez veze.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Če nov 20, 2014 3:04 pm

Edino kar me moti da mi ves čas gori lučka za 'check engine'.

Pa veš katero napako točno javlja?

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Če nov 20, 2014 4:37 pm

Potrebujem eno pomoč.

Sestra ima vozilo Renault Megane III 1,6, letnik 2011.

Nekje pred 2-3 let je pooblaščen vgrajevalec od Renaulta, Vovk, Trebnje, vgradil Lani Renzo sistem.

Sedaj so se ji pokvarile šobe (ali kar koli že) in odgovor je bil ta, da je mast iz nekakovostnega avtoplina "prebila" filter in poškodovala tisti del sistema in to NE krije garancija!

Torej potemtakem če to drži, lahko sestra toži Petrol in vse ostale, kjer je točila LPG, ali pa pošlje inšpekcijo k Vovku in na podlagi sodnega izvedenca zahteva popravilo pod garancijo, ter povračilo vseh stroškov. Ali pa celo lahko toži državno inštitucijo, če izdaja certifikat za nekakovosten avtoplin. Mislim, to je absurd....

Čisto sem šokiran, da nekdo izjavi, da zaradi nekakovostnega avtoplina se pokvari naprava. To je direkt za na TV prijavit....

Kaj predlagate?

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Če nov 20, 2014 5:32 pm

MasTTer je napisal/-a:Potrebujem eno pomoč.

Nekje pred 2-3 let je pooblaščen vgrajevalec od Renaulta, Vovk, Trebnje, vgradil Lani Renzo sistem.

Sedaj so se ji pokvarile šobe (ali kar koli že) in odgovor je bil ta, da je mast iz nekakovostnega avtoplina "prebila" filter in poškodovala tisti del sistema in to NE krije garancija!

Torej potemtakem če to drži, lahko sestra toži Petrol in vse ostale, kjer je točila LPG, ali pa pošlje inšpekcijo k Vovku in na podlagi sodnega izvedenca zahteva popravilo pod garancijo, ter povračilo vseh stroškov. Ali pa celo lahko toži državno inštitucijo, če izdaja certifikat za nekakovosten avtoplin. Mislim, to je absurd....

Čisto sem šokiran, da nekdo izjavi, da zaradi nekakovostnega avtoplina se pokvari naprava. To je direkt za na TV prijavit....

Kaj predlagate?

Žal je to naša prelepa Slovenija, kjer je vse mogoče . . .

- glede kvalitete goriva tudi avtoplina ne bom izgubljal besed . . . seveda smo tudi mi imeli na enem vozilu podobne težave (filter plinaste faze je bil prebit, injektorje bi bilo potrebno sčistit, vendar smo se odločili, da se zamenjajo z manj kakovostnimi beri precej cenejšimi in v kolikor se zadeva ponovi bomo pač spet zamenjali)
- v Sloveniji koga ali kaj tožit pri teh sodiščih . . . ne vem če dočakaš epilog
- marsikaj je absurd od nekvalitetnih monterjev, pa do zavajanja in obljub kako je vse pod garancijo itd.
- poskusite se dogovorit pri Vovku, glede na forume nisem zasledil nič slabega o njem
- je pa treba priznati da predelave, tudi tovarniške niso ravno "perpetuum mobile" pa če govorimo o Prinsu ali pa o sistemu za par sto € - žal
- če te zadeva malo veseli je še ok, če pa si perfekcionist pa boljše kupit dizla in če gre za rabljenega upat, da ti ne bodo šli turbo, pumpa in dize (nekako v tem vrstem redu),

Mislim, da nam je Primož potem namesto Hana injektorjev vgradil Valtek injektorje, cenovno je več kot polovico ceneje, je pa res da so Landi Renzo injektorji precej zasoljeni mislim, da okoli 200 € ali pa še več.

Upam, da boste zadevo čimprej porihtali.

:vrum
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Če nov 20, 2014 6:35 pm

cc09 je napisal/-a:

Javlja napako tlaka bencinske črpalke, ker vozilo dela na plin in ga to očitno zmoti. Naj bi bilo potrebno namestiti nek modul, vendar od Opla, ki mi ga je Primož pred časom instaliral ni deloval.
Upam da ga uspe Aljažu najti.

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Če nov 20, 2014 6:40 pm

Kaj predlagate?

Na kolk km je bil menjan filter. Ker danes najdeš v filtru razne tekočine nevem al je bla voda al olje... Uglavnim groza kaj tankamo. Tudi sam sem imel probleme. Od zdaj bom preventivno menjal filter na 15.000.
Upoštevaj moj nasvet: pojdite v trebnje do Vovka, naj opravi menjavo filtra ter šob. In v naprej toplo priporočam redno menjavo filtra za plin.
Aja pa ne ni 200€ nov injektor kot je napisal japanac, temveč pod 100€. Sam sem dal pod 200€ za menjavo 2 injektorjev, ponovne nastavitve sistema, menjava nevem katerega XY konca.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Če nov 20, 2014 6:50 pm

Jaz sem tudi zato poslal sestro k njim, ker res ni bilo slišat o Vovku nič slabega.

Drugače je bil filter prebit z oljem..baje. Samo če vgrajevalec zamenja, na zamenjavo oz. servis ponavadi dajo 1 leto garancije in če greš spet zamenjat točno kot je navedeno v zdrževalni knjižici, garancija more bit. Saj pa nismo hodili tankat v Bosno, ampak na Petrol in druge črpalke. Torej če se to lahko zgodi, naj dajo na 10.000 prevoženih km menjavo filtrov in je mir.

Samo po moje se to ne dogaja tako pogosto, zato tudi sumim, da pri menjavi filtra nekaj ni bilo dobro narejeno, kar so tudi oni menjali.

Vsekakor bom poročal, kako se bomo domenili z njim. Ali bo dobra reklama ali slaba :)

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Če nov 20, 2014 7:24 pm

Jerry007 je napisal/-a:Aja pa ne ni 200€ nov injektor kot je napisal japanac, temveč pod 100€. Sam sem dal pod 200€ za menjavo 2 injektorjev, ponovne nastavitve sistema, menjava nevem katerega XY konca.

Popravek nisem govoril o enem injektorju ampak o 4 kosih . . . link

http://www.lpg.auto.pl/en/index.php?stat=info&id=1870

oz.

http://www.lpg.auto.pl/en/index.php?stat=info&id=1869

odvisno od kw.
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Če nov 20, 2014 7:47 pm

Kaj predlagate?

Nikar bit šokiran...žal... pri nas je možno, da slab plin pokvari/oslabi delovanje/zapaca plinsko napravo. Tudi pri svojem sem to že doživel v filtru plinaste in tekoče faze.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Če nov 20, 2014 7:48 pm

MasTTer je napisal/-a:Saj pa nismo hodili tankat v Bosno, ampak na Petrol in druge črpalke. Torej če se to lahko zgodi, naj dajo na 10.000 prevoženih km menjavo filtrov in je mir.

Samo po moje se to ne dogaja tako pogosto, zato tudi sumim, da pri menjavi filtra nekaj ni bilo dobro narejeno, kar so tudi oni menjali.

Če se ne motim, gre za "olfein" od katerega je odvisna kakovost avtoplina. Ker vsi, ki kupujejo na veliko iščejo vedno ugodnejše ponudnike se na kvaliteto požvižgajo, važno, da je znotraj normativa (ali pa tudi ne - gotovo ne preverjajo vsake cisterne ampak zaupajo spremni dokumentaciji)

Saj v tem je fora, pri nas se je tudi tankalo samo in edino na Petrolu, leto dni brez težav potem pa . . . ne vem, kako je definirano v garancijah in v protokolih servisiranja, čiščenje injektorjev - kolikor pa mi je znano se Landi Renzo in BRC injektorji ne dajo razdreti - mogoče se motim in so zato težave s čiščenjem.

Pri menjavi filtra ni kaj zgrešiti, glede čiščenja injektorjev pa kot sem zgoraj napisal . . .
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Če nov 20, 2014 7:49 pm

bernikm je napisal/-a:
cc09 je napisal/-a:

Javlja napako tlaka bencinske črpalke, ker vozilo dela na plin in ga to očitno zmoti. Naj bi bilo potrebno namestiti nek modul, vendar od Opla, ki mi ga je Primož pred časom instaliral ni deloval.

Treba bo vgradit dodaten povratni vod za bencin. Edina trajna rešitev.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Če nov 20, 2014 8:00 pm

iziboy je napisal/-a:
bernikm je napisal/-a:
cc09 je napisal/-a:

Treba bo vgradit dodaten povratni vod za bencin. Edina trajna rešitev.

Glede na to, da ne javlja napake za prerevno oziroma prebogato mešanico bi sam . . . odstranil žarnico za lučko. =P
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Če nov 20, 2014 8:41 pm

Beli in modri injektorji imajo do centa isto ceno. Žal tudi to vem iz prve roke.
Modre sem imel na stock mapi-130hp, po tuningu (157hp) po posvetu z vovkom šaltal na bele. Pustimo šalabajzarje na renoju ki so bili pooblaščeni in niso vedl kaj delajo zato sem šel v Trebnje in mi je Boštjan zrihtal zadeve kot se spodobi. Res profi odnos.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Če nov 20, 2014 9:51 pm

MasTTer je napisal/-a:Torej potemtakem če to drži, lahko sestra toži Petrol in vse ostale, kjer je točila LPG, ali pa pošlje inšpekcijo k Vovku in na podlagi sodnega izvedenca zahteva popravilo pod garancijo, ter povračilo vseh stroškov. Ali pa celo lahko toži državno inštitucijo, če izdaja certifikat za nekakovosten avtoplin. Mislim, to je absurd....

Težko verjamem, da boš kaj dosegel, boj z mlini na veter - Imajo že prakso z Dci-ji in kvalitetno nafto :mrgreen:

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Pe nov 21, 2014 3:16 am

Glede na to, da ne javlja napake za prerevno oziroma prebogato mešanico bi sam . . . odstranil žarnico za lučko. =P[/quote]

:-) ja samo zna biti problem, če bo kaj drugega narobe :-)

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Pe nov 21, 2014 7:27 am

Ne ne, kar pusti žarnico. Samo zdej moreš gledat, če začne lučka žmigat za par sekund in potem sveti dalje, pomeni, da je prišlo do še neke druge napake.
Pa pred tehničnim jo bi bilo dobro zbrisat, da ne bo kakih komplikacij. Če jo zbrišeš se verjetno vsaj tistih 20 minut ne bo nazaj prižgala.

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Pe nov 21, 2014 8:04 am

bernikm je napisal/-a:

:-) ja samo zna biti problem, če bo kaj drugega narobe :-)

V dosedanji vozniški karieri se mi je le enkrat prižgala ta lučka in sicer v povezavi s katalizatorjem.

Je pa tudi res da zadnjih 15 let vozim večinoma VAG skupino in si vsaj enkrat mesečno zaženem VCDS kar preko android aplikacije, tako da s tem nimam težav.

Moram se popraviti pri enem od prejšnjih postov sem zamešal firmo injektorjev in sicer smo imeli v enem Santa Fe-ju Valtekove injektorje, v drugem pa se je ob težavi zamenjalo Hanine za Magic-ove.

:vrum
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Pe nov 21, 2014 8:28 am

cc09 je napisal/-a:Ne ne, kar pusti žarnico. Samo zdej moreš gledat, če začne lučka žmigat za par sekund in potem sveti dalje, pomeni, da je prišlo do še neke druge napake.
Pa pred tehničnim jo bi bilo dobro zbrisat, da ne bo kakih komplikacij. Če jo zbrišeš se verjetno vsaj tistih 20 minut ne bo nazaj prižgala.

Ja saj zenkrat sveti, bom pozoren če bo utripala :-) Tehnični še ni problem, ker je avto star šele 2 leti, imam še 2 leti mir :-)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov