Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Petrol
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a Petrol Pe nov 21, 2014 2:00 pm

MasTTer je napisal/-a:Potrebujem eno pomoč.

Sestra ima vozilo Renault Megane III 1,6, letnik 2011.

Nekje pred 2-3 let je pooblaščen vgrajevalec od Renaulta, Vovk, Trebnje, vgradil Lani Renzo sistem.

Sedaj so se ji pokvarile šobe (ali kar koli že) in odgovor je bil ta, da je mast iz nekakovostnega avtoplina "prebila" filter in poškodovala tisti del sistema in to NE krije garancija!

Torej potemtakem če to drži, lahko sestra toži Petrol in vse ostale, kjer je točila LPG, ali pa pošlje inšpekcijo k Vovku in na podlagi sodnega izvedenca zahteva popravilo pod garancijo, ter povračilo vseh stroškov. Ali pa celo lahko toži državno inštitucijo, če izdaja certifikat za nekakovosten avtoplin. Mislim, to je absurd....

Čisto sem šokiran, da nekdo izjavi, da zaradi nekakovostnega avtoplina se pokvari naprava. To je direkt za na TV prijavit....

Kaj predlagate?

Spoštovani,

avtoplin, ki ga prodajamo na Petrolovih bencinskih servisih, odgovarja predpisanim evropskim in slovenskim standardom, kakovost pa tudi redno preverjamo. V primeru, da avtoplin ne bi bil ustrezne kakovosti, bi težave zaznali tudi pri drugih vozilih, vendar tega ni bilo. Če kljub temu v prihodnje naletite na težave z našim avtoplinom, nam to prosim sporočite, kar preko sistema Povej Petrolu (http://www.petrol.si/povej).

S spoštovanjem,

Borut Sočič
Petrol d.d., Ljubljana

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Pe nov 21, 2014 2:40 pm

Petrol je napisal/-a:

Nekje pred 2-3 let je pooblaščen vgrajevalec od Renaulta, Vovk, Trebnje, vgradil Lani Renzo sistem.

Sedaj so se ji pokvarile šobe (ali kar koli že) in odgovor je bil ta, da je mast iz nekakovostnega avtoplina "prebila" filter in poškodovala tisti del sistema in to NE krije garancija!

Torej potemtakem če to drži, lahko sestra toži Petrol in vse ostale, kjer je točila LPG, ali pa pošlje inšpekcijo k Vovku in na podlagi sodnega izvedenca zahteva popravilo pod garancijo, ter povračilo vseh stroškov. Ali pa celo lahko toži državno inštitucijo, če izdaja certifikat za nekakovosten avtoplin. Mislim, to je absurd....

Čisto sem šokiran, da nekdo izjavi, da zaradi nekakovostnega avtoplina se pokvari naprava. To je direkt za na TV prijavit....

Kaj predlagate?

Spoštovani,

avtoplin, ki ga prodajamo na Petrolovih bencinskih servisih, odgovarja predpisanim evropskim in slovenskim standardom, kakovost pa tudi redno preverjamo. V primeru, da avtoplin ne bi bil ustrezne kakovosti, bi težave zaznali tudi pri drugih vozilih, vendar tega ni bilo. Če kljub temu v prihodnje naletite na težave z našim avtoplinom, nam to prosim sporočite, kar preko sistema Povej Petrolu (http://www.petrol.si/povej).

S spoštovanjem,

Borut Sočič
Petrol d.d., Ljubljana

Ma dej ne flancite. Zakaj pa drugje ni problemov? itak na žalost nimam nikjer drugje tankat kot na tem vašem petrolu :roll:
Od kje pa potem olje v filtru? Verjetno je brezmadežno spočeto od svetega Petrola...

murkoslavko
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a murkoslavko Pe nov 21, 2014 3:09 pm

lahko poskušate filter za katran.

viewtopic.php?f=2&t=43038&p=1660593#p1660593

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Pe nov 21, 2014 3:25 pm

Petrol je napisal/-a:
Spoštovani,

V primeru, da avtoplin ne bi bil ustrezne kakovosti, bi težave zaznali tudi pri drugih vozilih, vendar tega ni bilo.

S spoštovanjem,

ker preverjeno poznam, kakšna je možnost uspeha pri naših sodiščih ter seveda časovni okvir, se z "mlini na veter" ne bodem :g: - bi se pa če bi vozil novo vozilo za 50k € + v to ste seveda lahko prepričani.

Seveda niste zaznali težav saj se ne pojavijo naenkrat in hkrati pri večih uporabnikih (skupinsko).

Drugače je bilo pri težavah z Vašo nafto pozimi, ko ste celo priznali "nekvaliteto" in delno povrnili stroške popravil. Razlika je bila v temu, da so se težave pri dizlaših pojavile takorekoč TAKOJ.

Seveda je večina potem nekaj časa tankala na MOL-u in čez mejo.

Upam pa, da kmalu, nekdo neodvisno potrdi, da se z nafto, ki jo tankamo čez mejo naredi ob istih pogojih precej več kilometrov.

Pa brez zamere, realnost je realnost, Vas pa popolnoma razumem, da ste "plačani" za to, da branite znamko Petrol.

Seveda sam ne tamkam na Petrolu, ker je drugje ceneje in pa . . . . :ne

Teramo dalje . . .

:vrum
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Pe nov 21, 2014 9:16 pm

Kaj pa plin pri Butanplin na Verovškovi ? Nekateri pravijo da je boljši kot Petrol ? Na Butanu so mi rekli da s to malo pumpo poberejo kar večino strank, ki so prej tankale na Petrolu, samo to je zopet tako da vsak govori v prid sebi. Pa rekel mi je še da ima OMV njihov plin in da je bolj kvaliteten, ko sem omenil Petrol se je pa zasmejal in rekel da grdo o njih ne sme govoriti, da pa kažejo številke koliko ljudi tanka pri njih in so prej na Petrolu.
Meni osebno se zdi plin enak, nisem opazil kakšnih razlik v km ali porabi, razen pri ceni ki je nižja. Je pa žal tako, da je Petrol na vsakem vogalu in si potem primoran tankati pri njih, kot da iščeš LPG pumpe ostalih dobaviteljev.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So nov 22, 2014 2:06 am

Jaz vedno, kadar le lahko tankam na butanplinu. Z njihovim gorivom mam recimo ene 60k prevoženih, nikoli nisem imel težav.

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm So nov 22, 2014 11:54 am

ghandaed je napisal/-a:Jaz vedno, kadar le lahko tankam na butanplinu. Z njihovim gorivom mam recimo ene 60k prevoženih, nikoli nisem imel težav.

Ja pa je dobro da samo dotankaš ali je boljše da imaš prazen tank in potem pri njih nafilaš polno ? To je sicer malo nerodno, ker večinoma tankam na Petrolu, pa potem ravno če grem mimo njih bi dotankal. Da bi pa samo zaradi tega hodil na njihovo pumpo je pa izguba časa.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl So nov 22, 2014 7:22 pm

bernikm je napisal/-a:Edino kar me moti da mi ves čas gori lučka za 'check engine'.

Predlagam, da si nabaviš nekaj takega: http://www.ebay.com/itm/Mini-ELM327-V1- ... 2ed88b865b
Toruqe aplikacija na Android telefonu (tudi za druge op. sisteme se dobijo) in potem vsake toliko preveriš, da je res zgolj ta napaka. Pa še za kakšno drugo ''igranje'' lahko to uporabiš.

Sam sem skoraj 50.000 km naredil na Butanplin in ni bilo nekih težav. Mi je pa serviser priporočal skrajšanje servisnega intervala za filter plinaste faze iz 20.000 km na 15.000 km ravno zaradi slabe kvalitete plina v Sloveniji. In tega sem se potem držal.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
rizi007
Novinec

Napisal/-a rizi007 Če nov 27, 2014 10:45 am

Ve kdo karkoli o Romano plinskih napravah? Je to za kaj al ne?

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Če nov 27, 2014 1:38 pm

Kaj predlagate?

Da javim, kako se je zadeva dosedaj rešila. Morem opomnit da se je šlo za Vovk Boštjana (Vulkanizerstvo) in ne za Avtocenter Vovk, da ne bo pomote....

2 šobi je zamenjal za rabljeni, in sedaj deluje plinska naprava. Je pa še omenil, da vozilo ne dela pravilno in mogoče so krive svečke. Bomo šli še to zamenjat za plinske in bomo videli. Upamo, da ni kaka tuljava tudi šla, kajti vozilo ima 75.000 in tuljava bi mogla zdržat krepko prek 100.000km (do 200.000) v teh novih vozilih, vsaj tako so nam zatrdili.

Je pa tudi še omenil, da pogostejša menjava filtra avtoplina ne pomaga pri prebitju le tega. Sicer mi to ni jasno zakaj ne, ampak ok.

notic
Nov uporabnik

Napisal/-a notic Če nov 27, 2014 9:17 pm

Če bo komu pomagalo pri lažji odločitvi za predelavo na plin, objavljam svoje letne stroške.
Avto: Hyundai elantra 2003, 1.6, 79kW
Plinska instalacija: Prins VSI2

Opomba: Stroški vsebujejo vse servisne postavke + zavarovanje + registracijo + gume + bencin itd.

Slika
Slika

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 Če nov 27, 2014 9:30 pm

ghandaed je napisal/-a:Jaz vedno, kadar le lahko tankam na butanplinu. Z njihovim gorivom mam recimo ene 60k prevoženih, nikoli nisem imel težav.

Tudi jaz nisem imel nikoli nekih težav s plinom na Verovškovi. Sem pa na rednem servisu imel isto tako zapacan filter kot takrat ko sem večinoma tankal na Petrolu, tako da neke hude kvalitete nimajo (več).

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če nov 27, 2014 10:05 pm

Jaz imam eno vprašanje - kako pogosto menjate plinske filtre? Ali vedno ko zamenjate filter plinaste faze zamenjate tudi filter tekoče faze (pri uparjalniku)?

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Pe nov 28, 2014 6:38 am

rizi007 je napisal/-a:Ve kdo karkoli o Romano plinskih napravah? Je to za kaj al ne?

Po izgledu komponent, logotipa in traparijah ki jih pišejo na svoji strani, izgleda kot nek hibrid sistema Lovato. Lovato vgrajuje (tudi) naš največji prodajalec goriv. Ampak kljub temu da vgrajujejo sami, so kupili službene avte že predelane z drugo plinsko napravo...vse jasno?
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Pe nov 28, 2014 6:42 am

ghandaed je napisal/-a:Jaz imam eno vprašanje - kako pogosto menjate plinske filtre? Ali vedno ko zamenjate filter plinaste faze zamenjate tudi filter tekoče faze (pri uparjalniku)?

Na Prinsu menjam na 30.000 km, (mislim da imajo vsi ostali manj), menjam vedno oba filtra in mislim, da je (zaenkrat) to največ kar se da naredit s filtri. Ko jih pogledaš, se iz njih kar cedi olje :evil:
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Pe nov 28, 2014 12:35 pm

Aha, jaz menjam oba na 15kkm ob vsakem rednem servisu (itak je strošek manj kot 10€), čeprav bi jih lahko puščal še malo dlje.

Sprašujem ker sem slišal, da eni filter tekoče faze menjujejo dosti bolj poredko - le na vsak drug ali tretji servis - kot pa filter plinaste faze..

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Pe nov 28, 2014 12:52 pm

iziboy je napisal/-a:
ghandaed je napisal/-a:Jaz imam eno vprašanje - kako pogosto menjate plinske filtre? Ali vedno ko zamenjate filter plinaste faze zamenjate tudi filter tekoče faze (pri uparjalniku)?

Na Prinsu menjam na 30.000 km, (mislim da imajo vsi ostali manj), menjam vedno oba filtra in mislim, da je (zaenkrat) to največ kar se da naredit s filtri. Ko jih pogledaš, se iz njih kar cedi olje :evil:

To pa ja ni mogoče saj vendar na Petrolu poskrbijo za kvaliteto plina :lol:

murkoslavko
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a murkoslavko Pe nov 28, 2014 1:11 pm

filter tekoče faze 60.000 km
filter plinaste faze 15.000 km

Tankam izklučno Petrol.
Tudi pri filtru plinaste faze na 20.000 km nisem imel težav.

Morda ima vpliv način vgradnje filtera?
Ker imam uparjevalnik spodaj pri koloteku, je cev speljana
navpično priti injektorjem in na njej je montiran filter.
Kaj pa vem, morda se katran steka nazaj v uparjevalnik. :?:

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Pe nov 28, 2014 1:16 pm

murkoslavko je napisal/-a:filter tekoče faze 60.000 km

Kaj pa vem, morda se katran steka nazaj v uparjevalnik. :?:

Glede na moje slike iz julija, čisto možno. Videl si jih tudi sam. Naj rečem, da sem kak mesec pred tem na vijaku in pri polno razgretem uparjalniku ven spustil vse, kar se je dalo. Prišlo je precej "sranja". Pa vseeno je bil uparjalnik toliko umazan, da je bilo čiščenje zelo problematično.

LP

celinko
Nov uporabnik

Napisal/-a celinko Pe nov 28, 2014 2:18 pm

Če kdo rabi plinske filtrčke, ki pašejo na naprave ki so montirane od podjetja G-1mu jih šenkam (PODARIM). Sem jih enkrat kupil na Poljskem pa jih ne rabim več ker sem avto prodal. V novo avanturo avtoplin pa se ne bom spustil. Oznaka fitrov pa je FLPG 22 filgaz.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov