Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
rizi007
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a rizi007 Pe nov 28, 2014 9:55 pm

iziboy je napisal/-a:
rizi007 je napisal/-a:Ve kdo karkoli o Romano plinskih napravah? Je to za kaj al ne?

Po izgledu komponent, logotipa in traparijah ki jih pišejo na svoji strani, izgleda kot nek hibrid sistema Lovato. Lovato vgrajuje (tudi) naš največji prodajalec goriv. Ampak kljub temu da vgrajujejo sami, so kupili službene avte že predelane z drugo plinsko napravo...vse jasno?

Ma gre se za to da lahko dobim rabljeno napravo direkt za moj tip avta in motorja. Za 400€ vse komplet od toroidnega rezervoarja, napeljave, računalnika do že navrtanega sesalnega kolektorja ter z novimi injektorji. Potem bi rabil samo še nekoga, ki ve kaj dela, da bi mi to vgradil, magari v moji delavnici. Mnenja?

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm So nov 29, 2014 12:25 pm

rizi007 je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:
rizi007 je napisal/-a:Ve kdo karkoli o Romano plinskih napravah? Je to za kaj al ne?

Po izgledu komponent, logotipa in traparijah ki jih pišejo na svoji strani, izgleda kot nek hibrid sistema Lovato. Lovato vgrajuje (tudi) naš največji prodajalec goriv. Ampak kljub temu da vgrajujejo sami, so kupili službene avte že predelane z drugo plinsko napravo...vse jasno?

Ma gre se za to da lahko dobim rabljeno napravo direkt za moj tip avta in motorja. Za 400€ vse komplet od toroidnega rezervoarja, napeljave, računalnika do že navrtanega sesalnega kolektorja ter z novimi injektorji. Potem bi rabil samo še nekoga, ki ve kaj dela, da bi mi to vgradil, magari v moji delavnici. Mnenja?

Obrni se na Sigas (Primož ali pa Aljaž) fantje obvladajo ti bodo sigurno znali pomagati.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So nov 29, 2014 3:59 pm

rizi007 je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:

a bi nam mogoče zaupal kateri avto ? če imaš hemija se mi zdi ,al švoh naprava ... =P
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
rizi007
Novinec

Napisal/-a rizi007 Po dec 01, 2014 9:27 pm

Audi S4, hemijev je škoda

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To dec 02, 2014 5:26 pm

rizi007 je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:

rizi007 je napisal/-a:Audi S4, hemijev je škoda

če nista vsaj 2 uparjalnika pozabi ... uporabno je edino tank - če ima izhod 8mm - , izparilca morata imeti 8mm priklop ..
vzemi še sesalni kolektor da boš imel svojega celega na rezervi... no saj je že kolektor vreden 400€ kajne?
in pojdi zmontirat nekam novo napravo z garancijo ...
lahko verjetno vprašaš uporabnika "doc" - je tudi v tej temi - , ki je imel tak avto na plin ..
plin je cnej k bencin

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Ne dec 07, 2014 8:27 pm

japanac je napisal/-a:
MasTTer je napisal/-a:Saj v tem je fora, pri nas se je tudi tankalo samo in edino na Petrolu, leto dni brez težav potem pa . . . ne vem, kako je definirano v garancijah in v protokolih servisiranja, čiščenje injektorjev - kolikor pa mi je znano se Landi Renzo in BRC injektorji ne dajo razdreti - mogoče se motim in so zato težave s čiščenjem.

Meni so se BRC injektorji enkrat zapacali z neko gosto, belo in lepljivo zadevo (po tankanju na Petrolu), tako da se preprosto niso več odpirali, ampak so se dali brez problema očistit:

IMG_20141207_201549.jpg

iziboy je napisal/-a:Na Prinsu menjam na 30.000 km, (mislim da imajo vsi ostali manj), menjam vedno oba filtra in mislim, da je (zaenkrat) to največ kar se da naredit s filtri. Ko jih pogledaš, se iz njih kar cedi olje :evil:

Čudno, še nikoli nisem opazil kakšnega olja v filtrih...

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Po dec 08, 2014 9:24 am

danci1973 je napisal/-a: Meni so se BRC injektorji enkrat zapacali z neko gosto, belo in lepljivo zadevo (po tankanju na Petrolu), tako da se preprosto niso več odpirali, ampak so se dali brez problema očistit:

Očitno potem spodaj napisano ne drži, sem sicer na več mestih zasledil podobno trditev.

"I ono što ti mogu reći da je BRC injektor daleko kvalitetniji od Valteca- ali je mene osobno odbilo to kaj se ne daju reparirati""
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

danci1973
Uporabnik

Napisal/-a danci1973 Po dec 08, 2014 8:49 pm

japanac je napisal/-a:
danci1973 je napisal/-a: Meni so se BRC injektorji enkrat zapacali z neko gosto, belo in lepljivo zadevo (po tankanju na Petrolu), tako da se preprosto niso več odpirali, ampak so se dali brez problema očistit:

Očitno potem spodaj napisano ne drži, sem sicer na več mestih zasledil podobno trditev.

"I ono što ti mogu reći da je BRC injektor daleko kvalitetniji od Valteca- ali je mene osobno odbilo to kaj se ne daju reparirati""

Ravno razstavljivi BRC-jevi injektori res niso, tako da navitja se najbrž res ne da na novo previt:

IMG_20141208_194659.jpg

IMG_20141208_194407.jpg

Meni se je to zgodilo na poti na Nordkapp, kakšnih 130-160km po tankanju na Petrolu - motor je med vožnjo preprosto mrknil. K sreči se je to zgodilo kakšnih 500m pred doolgim tunelom, tako da sem lahko še ustavil na odstavnem pasu in zadevo analiziral - ko sem ugotovil, da avto dobro dela na bencin in takoj crkne, ko preklopi na plin, sem upal it naprej (na bencin, seveda).

Potem sem malo skrenil s predvidene poti in šel v Frankfurt kupit nove injektorje (64€/kos), ki sem jih na parkirišču kar zamenjal. Ko sem stare injektore odstranil, so bili zapacani z gosto in zelo lepljivo snovjo, ki sem jo potem še kakšne tričetrt ure čistil iz 'railov'.

Z novimi injektorji je potem avto delal OK, le občasno se je prižgala 'Check engine' lučka, ker so novi injektorji očitno prepuščali nekaj več plina kot stari in 'Long Term Fuel Trim' skoz bil okrog -25% (je pa bilo luštno, ker je poraba po računalniku bila 4 - 5 l/100km) :) ). Žal vmesnika za BRC računalnik nisem imel s seboj, da bi lahko kar tam uredil zadevo, tako da sem pač vsakih 1000-1500km moral z OBD-jem pobrisat napake.

Ni mi pa jasno, od kod in kako je tista svinjarija prišla do injektorjev, ker ko sem kakšnih 8000km kasneje odprl filter, je bil čist in ni bilo niti sledu o čem takem - pa tudi o kakšni poškodbi filtra ne.

Stare injektorje pa se je čisto OK očistilo kar s čistilnim bencinom, tako da zdaj spet lepo odpirajo in klikajo:

https://www.youtube.com/watch?v=-IMs_JL ... e=youtu.be

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Če dec 11, 2014 10:01 pm

Nekaj smo že govorili o svečkah za LPG in navadnih svečkah, prirejenih za LPG. Vendar do sedaj mi je "ušla" še ena potencialno zanivia svečka in to je Denso Twin Tip (TT).
Namreč Poljaki, kot plinski narod, najbolj priporočajo/uporabljajo točno tako svečko. Da ustreza zahtevam LPG in ima zelo sprejemljivo ceno. Razmak je že tako ali tako malce manjši kot pri standardnih svečkah.
VENDAR ima tudi ožjo elektrodo na obeh koncih, kar posledično pomeni, da je potrebna manjša napetost za preskok iskre. Ker so pri LPG tuljave ravno zaradi previsoke napetosti preobremenjene, jih ta svečka razbremeni brez da zmanjšujemo razmak (kot je na primer priporočeno pri običajnih svečkah).

Torej, najbolj smiselna, priporočena svečka, če vključimo tudi ceno, je Denso TT (mnenje večine poljakov, ki so vključeni tako ali drugače v LPG).

Pri nas jih prodaja Dovžan, IST, tudi Euroton, kjer pa so nekoliko dražje. Primer K20TT:
http://www.avtodeli-dovzan.com/product_ ... ts_id=9901

Ali K16TT:
http://www.avtodeli-dovzan.com/product_ ... ts_id=9900

Če bo kdo preizkusil, naj sporoči. Jaz jih gotovo naslednjič preizkusim in mi je že žal, da sem pred kratkim montiral NGK. :D

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe dec 12, 2014 7:01 am

Zna kdo kaj o tem sistemu povedati? http://1nadan.si/ponudba/Celje/14232?is ... lSlotId=27

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Pe dec 12, 2014 8:16 am

pinny je napisal/-a:Zna kdo kaj o tem sistemu povedati? http://1nadan.si/ponudba/Celje/14232?is ... lSlotId=27

Atiker je proizvajalec naprav iz Turčije. Kvaliteta temu primerna. Dobro si preberi pogoje kupona: ta cena je samo za materijal! Strošek montaže je posebej, če hočeš polnilni ventil drugje kot na odbijaču, je spet doplačilo, zahtevnejša vgradnja(kaj to pomeni???) spet doplačilo... ne vem no...ustvari si mnenje sam...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Pe dec 12, 2014 9:40 am

iziboy je napisal/-a:Atiker je proizvajalec naprav iz Turčije. Kvaliteta temu primerna. Dobro si preberi pogoje kupona: ta cena je samo za materijal! Strošek montaže je posebej, če hočeš polnilni ventil drugje kot na odbijaču, je spet doplačilo, zahtevnejša vgradnja(kaj to pomeni???) spet doplačilo... ne vem no...ustvari si mnenje sam...

Torej na kratko (4 valjni motor):

355 € (naprava) + 447 € (montaža) + 39,99 € (večji rezervoar) + 29,99 € (vgradnja točilnega mesta pri lijaku za gorivo) = 871,98 € + zahtevnejša montaža po dogovoru + sistem za mazanje ?

Ne vem, niso me ravno prepričali. Dokler so imeli plin iz Slovaške je bila kvaliteta plina ok, potem pa je prišla pošiljka iz Srbije in NE TANKAM VEČ PRI NJIH.
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe dec 12, 2014 9:44 am

iziboy ..... nč bat, sem pogledu kaj vse piše, itak se pa že 5 let in pol vozm na plin :D

danci1973
Uporabnik

Napisal/-a danci1973 Pe dec 12, 2014 11:45 am

japanac je napisal/-a:Ne vem, niso me ravno prepričali. Dokler so imeli plin iz Slovaške je bila kvaliteta plina ok, potem pa je prišla pošiljka iz Srbije in NE TANKAM VEČ PRI NJIH.

Kaj pa bi naj bilo narobe z njihovim plinom?

Jaz tankam večinoma pri njih (v MB), pa nisem opazil nič nenavadnega...

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Pe dec 12, 2014 12:38 pm

Cca 10 % višja poraba, ne vem sicer od kje dobijo plin sedaj, ampak tista pošiljka se mi je "zasrala", tankal sem trikrat v kratkem časovnem obdobju, zatem sem poskusil MB24 v bivšem Tamu in pri enakih relacijah spet normalna poraba.
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh Ne dec 14, 2014 1:44 pm

Vprašanje... koliko ima preklopna temperatura, ob kateri preklopi ECU na plin veze z zapacanostjo injektorjev?

Sem imel težave pri preklopu, samo zjutraj, prvič. Se je izkazalo, da je to, kar se je tu velikokrat že omenjano - ful kvaliteten plin (tankam mešano petrol in butan plin). Skratka, preklaplja mi pri 25°, se bo kaj manj pacalo, če povišam za recimo 10°?

Mogoče kdo ve, s čim to spucajo (to je bilo 123 opravljeno, odklopil je vodilo z injektorji in notr brizgal neko tekočino, dišalo po bencinu, samo verjetno to ni to). Se nisem takrat spomnil, da bi fanta vprašal, sem bil preveč presenečen nad pogledom v to vodilo.

kaka13
Nov uporabnik

Napisal/-a kaka13 Po dec 15, 2014 1:58 pm

Imama avto Kangoo II letnik 2008 ..montiran imam EMMEGAS plinski sistem , pred kratkim sem dal vdelat še dodatno mazanje , ki pa nevem ali je bilo sploh potrebno. Sprašujem pa ker se mi pod avtom pojavi pri hladnem vžigu nek čuden žvižgajoč zvok..ali je možno , da ti plin uniči katalizator in se zato sliši žvižgajoč zvok , ko pa se avto zagreje je pa vse normalno žvižgajoč zvok izgine..

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

kaka13
Nov uporabnik

Napisal/-a kaka13 Po dec 15, 2014 7:00 pm

Nekje sem prebral da pretirano dodajanje aditivov in olja za dodatno mazanje slabo vpliva na emisije izpustov in lahko poškoduje\uniči katalizator!!!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po dec 15, 2014 10:54 pm

kaka13 je napisal/-a:Nekje sem prebral da pretirano dodajanje aditivov in olja za dodatno mazanje slabo vpliva na emisije izpustov in lahko poškoduje\uniči katalizator!!!

meni zdrži plastenka 0,5 litra malce več kot 14000 km.. ker je doziranje avtomastko in pogojeno s časi vbrizga / količino porabljenega goriva ter se dodaja samo ob vožnji na plin me te trditve ne skrbijo..
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 31 gostov