japanac je napisal/-a:danci1973 je napisal/-a: Meni so se BRC injektorji enkrat zapacali z neko gosto, belo in lepljivo zadevo (po tankanju na Petrolu), tako da se preprosto niso več odpirali, ampak so se dali brez problema očistit:
Očitno potem spodaj napisano ne drži, sem sicer na več mestih zasledil podobno trditev.
"I ono što ti mogu reći da je BRC injektor daleko kvalitetniji od Valteca- ali je mene osobno odbilo to kaj se ne daju reparirati""
Ravno razstavljivi BRC-jevi injektori res niso, tako da navitja se najbrž res ne da na novo previt:
Meni se je to zgodilo na poti na Nordkapp, kakšnih 130-160km po tankanju na Petrolu - motor je med vožnjo preprosto mrknil. K sreči se je to zgodilo kakšnih 500m pred doolgim tunelom, tako da sem lahko še ustavil na odstavnem pasu in zadevo analiziral - ko sem ugotovil, da avto dobro dela na bencin in takoj crkne, ko preklopi na plin, sem upal it naprej (na bencin, seveda).
Potem sem malo skrenil s predvidene poti in šel v Frankfurt kupit nove injektorje (64€/kos), ki sem jih na parkirišču kar zamenjal. Ko sem stare injektore odstranil, so bili zapacani z gosto in zelo lepljivo snovjo, ki sem jo potem še kakšne tričetrt ure čistil iz 'railov'.
Z novimi injektorji je potem avto delal OK, le občasno se je prižgala 'Check engine' lučka, ker so novi injektorji očitno prepuščali nekaj več plina kot stari in 'Long Term Fuel Trim' skoz bil okrog -25% (je pa bilo luštno, ker je poraba po računalniku bila 4 - 5 l/100km)

). Žal vmesnika za BRC računalnik nisem imel s seboj, da bi lahko kar tam uredil zadevo, tako da sem pač vsakih 1000-1500km moral z OBD-jem pobrisat napake.
Ni mi pa jasno, od kod in kako je tista svinjarija prišla do injektorjev, ker ko sem kakšnih 8000km kasneje odprl filter, je bil čist in ni bilo niti sledu o čem takem - pa tudi o kakšni poškodbi filtra ne.
Stare injektorje pa se je čisto OK očistilo kar s čistilnim bencinom, tako da zdaj spet lepo odpirajo in klikajo:
https://www.youtube.com/watch?v=-IMs_JL ... e=youtu.be