Debate, ki niso vezane na ostala področja...

murkoslavko
Novinec

Kraj: Maribor

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a murkoslavko To dec 16, 2014 9:27 am

kaka13 je napisal/-a:Imama avto Kangoo II letnik 2008 ..montiran imam EMMEGAS plinski sistem , pred kratkim sem dal vdelat še dodatno mazanje , ki pa nevem ali je bilo sploh potrebno. Sprašujem pa ker se mi pod avtom pojavi pri hladnem vžigu nek čuden žvižgajoč zvok..ali je možno , da ti plin uniči katalizator in se zato sliši žvižgajoč zvok , ko pa se avto zagreje je pa vse normalno žvižgajoč zvok izgine..

Če maš motor 1.6, imaš slab sistem še
bolj nesaposobnim monterjem ;-)

kaka13
Nov uporabnik

Napisal/-a kaka13 To dec 16, 2014 10:49 am

murkoslavko je napisal/-a:
kaka13 je napisal/-a:Imama avto Kangoo II letnik 2008 ..montiran imam EMMEGAS plinski sistem , pred kratkim sem dal vdelat še dodatno mazanje , ki pa nevem ali je bilo sploh potrebno. Sprašujem pa ker se mi pod avtom pojavi pri hladnem vžigu nek čuden žvižgajoč zvok..ali je možno , da ti plin uniči katalizator in se zato sliši žvižgajoč zvok , ko pa se avto zagreje je pa vse normalno žvižgajoč zvok izgine..

Če maš motor 1.6, imaš slab sistem še
bolj nesaposobnim monterjem ;-)

Ne vem kaj misliš stem, da pri tem motorju 1.6 nebi potreboval mazanje...Ko sem avto kupil je ta EMMEGAS plinski sistem že bil montiran brez mazanja ..jaz sem po posvetu z plineksu ,da je priporočano dodati mazanje dal montirat dodatno mazanje, ki ga je montiral plineks..
Potem pa sem zasledil na internetu, da ta motor nebi potreboval dodatnega mazanja kar je bilo že prepozno.
Zato sprašujem vas na tem forumu a je mazanje potrebno ali ne, ker je nekdo zapisal da lahko dodatno mazanje bolj škoduje kot pa koristi, to seveda mislim za katalizator.
Slab sistem , ki si zapisal murkoslavko pa je Emer ,ki pa je montiran že 2 leti pa znjim ni bilo kakšnih težav... :?

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop To dec 16, 2014 10:52 am

Tukaj najdi svoj avto in poglej, če desno poleg njega piše Lubrifiant Moteur. V tem primeru potrebuješ mazanje, sicer NE

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm To dec 16, 2014 12:11 pm

A nima EMMEGAS nekega sistema da 'maže z bencinom' ? To je meni prodajala ena firma, ko sem se odločal za predelavo, pa sem vseeno raje šel na klasični sistem
mazanja.
Jaz imam mehanski sistem mazanja JLM, porabi mi cca 4 deci na 4000km, se pravi 1l na 10.000km. Meni so rekli da je to čisto ok, so mi pa naredili predelavo na SIGASu. Če se prav spomnim pade 5-6 kapljic na minuto ko mašina laufa :-) Trenutno imam cca 23.000km prevoženih na plin in ni bilo težav. Mašina je 1.4 100km.

kaka13
Nov uporabnik

Napisal/-a kaka13 To dec 16, 2014 1:14 pm

zzitop je napisal/-a:Tukaj najdi svoj avto in poglej, če desno poleg njega piše Lubrifiant Moteur. V tem primeru potrebuješ mazanje, sicer NE

Zanimivo..sem pogledal Kangoo II 1.6 16V motor K4M ne rabi dodatnega mazanja (če verjeti tej strani) ki si mi jo dal..
Torej sem za dodatno mazanje bil nasran iz strani plineksa 96€...in kaj naj naredim.. a naj dodatno mazanje zaprem :huh:
Je pa res , da kakšen odnos imajo na plineksu do strank je katastrofalen...Nategnejo nas nevedneže samo da kasirajo.
Če pa imam zadevo že montirano bom pa nastavil mazanje minimalno 2 kapljici na minuto..
Sem pa še nekaj zasledil ko je hladen avto se pojavi nek žvižgajoč zvok , ki pa po določenem času izgine seveda ko je mašina topla..mogoče pri kolektorju vleče kakšen fauš luft ..Pa še to ko preklopi na plin in ko pritisnem na gas mi v ispušnem sistemu poka kot da ni vredo izgorevanje , ko pa preklopim na benzin se pa pokanje ne čuje...

murkoslavko
Novinec

Napisal/-a murkoslavko To dec 16, 2014 11:28 pm

Bom še enkrat preciziral odgovor.
Motor k4m je super, vendar tudi ne 100% odporen na plin.
Materiali za LPG sedeže ventilov so na razpolago komaj od 2012.
Torej če imaš namen pelat 300.000 km, je mazanje priporočljivo.

Tvoje piskanje in pokanje, pa je najbrž slaba nastavitev pri preklopu na plin, ali pa
pri nizkih obratih. To daj porihtat, drugače bo jok.

kaka13
Nov uporabnik

Napisal/-a kaka13 Sr dec 17, 2014 4:20 am

Sem ga imel pri Plineksu, kjer so mi montirali dodatno mazanje , pa mi je pregledal če slučajno vleče fauš luft na sesalnem kolektorju, pa je bilo vse vredu.. Problem ki se pojavi pri mrzlem vžigu mašine (žvižgajoč zvok) , pa mi je rekel da je ziher izpušni kolektor, ker ko se avto zagreje pa žvižganje in pokanje preneha , ker pri pregretem materialo se zadeva razširi in zapre odprtino ali pa razpoko na kolektorju...
murkoslavko hvala za nasvet glede mazanja..bom pustil dodatno mazanje..

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Sr dec 17, 2014 6:42 am

kaka13 je napisal/-a:Sem ga imel pri Plineksu, kjer so mi montirali dodatno mazanje , pa mi je pregledal če slučajno vleče fauš luft na sesalnem kolektorju, pa je bilo vse vredu.. Problem ki se pojavi pri mrzlem vžigu mašine (žvižgajoč zvok) , pa mi je rekel da je ziher izpušni kolektor, ker ko se avto zagreje pa žvižganje in pokanje preneha , ker pri pregretem materialo se zadeva razširi in zapre odprtino ali pa razpoko na kolektorju...

Pokanje in čudni zvoki ki jih slišiš ob hladnem zagonu motorja, je napačen vžig in zato, kot smo včasih rekli ''nazaj seka''. Svetujem ti pregled in po potrebi nastavitev zračnosti ventilov.
P.S.
A si siguren da tisto žvižganje ni slučajno kakšen jermen?
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr dec 17, 2014 7:21 am

iziboy je napisal/-a:
kaka13 je napisal/-a:Sem ga imel pri Plineksu, kjer so mi montirali dodatno mazanje , pa mi je pregledal če slučajno vleče fauš luft na sesalnem kolektorju, pa je bilo vse vredu.. Problem ki se pojavi pri mrzlem vžigu mašine (žvižgajoč zvok) , pa mi je rekel da je ziher izpušni kolektor, ker ko se avto zagreje pa žvižganje in pokanje preneha , ker pri pregretem materialo se zadeva razširi in zapre odprtino ali pa razpoko na kolektorju...

Pokanje in čudni zvoki ki jih slišiš ob hladnem zagonu motorja, je napačen vžig in zato, kot smo včasih rekli ''nazaj seka''. Svetujem ti pregled in po potrebi nastavitev zračnosti ventilov.
P.S.
A si siguren da tisto žvižganje ni slučajno kakšen jermen?

kaka13 ; prvo kot prvo- če je kolektor poče se luknja s segrevanjem le tega ne zapre / po domač zadihta ..

verjetno piska uparjalnik ki je preveč bašponan na pritisku pa mlačen ne dohaja futrat mašine..

- če ti je sesalni kolektor pregledoval z očmi je videl lulo .. če ga je pa s sprejem za štartat pa ok ..
-če kaj poka na izpušnem sistemu se to ponavadi dogaja med ohlajanjem ne pa med segrevanjem..

@iziboy - bi znalo biti da jim je uspelo nastaviti tako revno mešanico da so zjebal ventile na H4M mašini ..in to z dodatnim mazanjem - so zgleda dobro vedeli za kaj se gre in so se hoteli zaščititi preden stranka ugotovi , da so zajebal že v ptartu ..

tolk znanja zgleda premorejo sam na plineksu ..... znanec ima ta motor v meganu pa prek 150000km brez težav ...ja pa tko na servise mal pozablja pa to ... =P
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr dec 17, 2014 2:31 pm

Ali kdo ve, kaj se je zgodilo s firmo Avtoplin Center na Rudniku v Ljubljani?

Imam avto, ki mu je prejšnji lastnik pri omenjeni firmi vgradil plinski sistem (DT Gas Tech) in bi bilo treba zadevo malo prečekirat, pa so vse dostopne telefonske številke ukinjene, pa izgleda da je firma v stečaju?

A kdo ve, kam naj se obrnem za servisiranje DT Gas Tech sistema?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

zzitop
Uporabnik

kaka13
Nov uporabnik

Napisal/-a kaka13 Sr dec 17, 2014 3:00 pm

Prava zmešnjava pri tej zadevi, saj nevem kaj še naj rečem.
Pri plineksu mi je sesalni kolektor pregledal z sprejem, nič se ni videlo. V glavnem ko sem avto pripelja je avto deloval čisto normalno ni pokalo ne žvižgalo tako da nikakor nisem mogel pokazat kako deluje pri hladnem.
Tisto pokanje se pa tako slabo sliši , da moraš res dobro poslušat da kaj zaznaš pa še takrat ko hočeš pokazat takrat se nič ne čuje..pokanje je tako kot bi se po klancu peljal in ti avto bremza mašina ..v glavnem ko je avto segret je vse OK. Karkoli pač hočeš dokazovat je pri plineksu normalno in zadevo spremljajo z nasmehom češ kaj sploh govoriš mi smo iz naše strani nastavili kot mora biti. Res pa je da sem mogoče preveč občutljiv na vsak šum ki pa se pokaže sedaj ko je vse bolj hladno , ker ko sem avto kupil je bilo poletje in te stvari nisem zaznal ..
Problem je bolj to žvižganje pri hladnem vžigu , ki pa nikakor nemoremo zaznati od kje prihaja..Jermen 100% ni ker žvižga takrat ko so obrati nizki ali pa ko prestavim menjalnik (pa ni menjalnik) pa ko močno pritisnem na gas bi jermen zacvilil pa ne..To ni cviljenje ampak bol podobno žvižganju , ki pa pri segretem avtu popolnoma izgine. Saj to žvižganje pri hladnem ni takoj ko avto štartam , to je samo pri določenih obratih oziroma ena točka ko žvižga drugače pa tega zvoka ni , ko pa je segret pa poplnoma izgine...težko opišem če tega ne slišiš v živo. Problem je ko ga pripeljem bilokaterem mehaniku si vsak različno razlaga to žvižganje nihče ne ugotovi od kje takšen zvok, najbolše je ko točno veš kaj je v okvari zamenjaš in je vredu ..pri tem pa lahko menjaš tisoč stvari pa še vedno bo žvižgalo, če dejansko ne ugotoviš kaj je vzrok , saj vemo kakšni so mehaniki , če ne ugotovijo pravi vzrok vse živo zamenjajo preden pride do prave rešitve to pa veliko stane... :huh:

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Sr dec 17, 2014 7:06 pm

sonic je napisal/-a:Ali kdo ve, kaj se je zgodilo s firmo Avtoplin Center na Rudniku v Ljubljani?

Imam avto, ki mu je prejšnji lastnik pri omenjeni firmi vgradil plinski sistem (DT Gas Tech) in bi bilo treba zadevo malo prečekirat, pa so vse dostopne telefonske številke ukinjene, pa izgleda da je firma v stečaju?

Firme ni več. Monter je, žal, pokojni. DT Gas-a pri nas ne montira, niti servisira nihče. Poskusi na Hrvaškem.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr dec 17, 2014 7:41 pm

morda ti pa tole kaj pomaga ..... 10. točka

http://www.plineks.si/zakaj-izbrati-plineks/

Kot prvi v Sloveniji pa nudimo tudi brezplačno diagnostiko za ugotovitev napake v primeru nepravilnega delovanja kateregakoli avtoplinskega sistema, in to na našem matičnem servisu

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Če dec 18, 2014 9:17 am

Ko sem jaz pred dobrim letom izbiral ponudnika, mi je domov prišel tudi Plineks kjer je obljubljal vse živo, od 5 letne garancije na celoten avto in ostalo.
Potem ko je začel seštevati kolikor pride vgradnja, pa elektronsko mazanje, pa potem mi je hotel prodati še druge svečke, pa ne vem kaj še vse zraven je prišlo skoraj 1700€ :-) Pa glede na komentarje na forumu in probleme sem jih potem skenslal, pa je bil užaljen, da to kar ljudje govorijo o njih da ni res, da se oni trudijo biti najboljši v SLO in v ostalih državah itd...Tako da sem na koncu kar vesel da nisem dal predelati pri njih

buggy
Nov uporabnik

Napisal/-a buggy Če dec 18, 2014 9:29 am

Eno vprasanje...uparjalnik mi spusca malo hladilne tekocine, kot je videti na sredinskem spoju, kjer je dano skupaj iz dveh delov (tesnilo). Je uparjalnike sploh smiselno podirati in menjati tesnila ali je to bolj blazev zegen in se zamenja cela enota? Stvar sicer ni tako kriticna je pa motece. Kateri servis bi se tega lotil ali vsaj pregledal. gre pa za instalacijo Agis OBD CAN in nek uparjalnik za turbo motorje (znamke ne poznam).

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če dec 18, 2014 9:33 am

iziboy je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:Ali kdo ve, kaj se je zgodilo s firmo Avtoplin Center na Rudniku v Ljubljani?

Firme ni več. Monter je, žal, pokojni. DT Gas-a pri nas ne montira, niti servisira nihče. Poskusi na Hrvaškem.

O fak.

No upam da bo @pinnyjev nasvet deloval in bodo znali poštimati pri Plineksu.

Namreč če motor teče na plin, voham plin v motornem prostoru (v kabini sicer ne, razen če imam šipo dol in stojim pred semaforjem). Ampak ko končam vožnjo in odprem vrata pa vedno nekaj plina voham.
Tako da tam okoli uparjalnika in ostalih zadev pod havbo nekaj očitno ne dihta dobro, upam da tako stvar bodo znali tudi 'univerzalni plin mojstri' porihtat, ker razen tega plinski sistem odlično deluje.

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

danci1973
Uporabnik

Napisal/-a danci1973 Če dec 18, 2014 12:15 pm

veqlargh je napisal/-a:Vprašanje... koliko ima preklopna temperatura, ob kateri preklopi ECU na plin veze z zapacanostjo injektorjev?

Sem imel težave pri preklopu, samo zjutraj, prvič. Se je izkazalo, da je to, kar se je tu velikokrat že omenjano - ful kvaliteten plin (tankam mešano petrol in butan plin). Skratka, preklaplja mi pri 25°, se bo kaj manj pacalo, če povišam za recimo 10°?

Mogoče kdo ve, s čim to spucajo (to je bilo 123 opravljeno, odklopil je vodilo z injektorji in notr brizgal neko tekočino, dišalo po bencinu, samo verjetno to ni to). Se nisem takrat spomnil, da bi fanta vprašal, sem bil preveč presenečen nad pogledom v to vodilo.

Pri moji ('tovarniško' vgrajeni in nastavljeni) instalaciji je preklop na plin narejen pri 50°C. Če je temperatura prenizka, se plin morda ša ne upari povsem.

Jaz sem svoje injektorje očistil s čistilnim bencinom, ampak sem jih za to odmontiral.

buggy je napisal/-a:Eno vprasanje...uparjalnik mi spusca malo hladilne tekocine, kot je videti na sredinskem spoju, kjer je dano skupaj iz dveh delov (tesnilo). Je uparjalnike sploh smiselno podirati in menjati tesnila ali je to bolj blazev zegen in se zamenja cela enota? Stvar sicer ni tako kriticna je pa motece. Kateri servis bi se tega lotil ali vsaj pregledal. gre pa za instalacijo Agis OBD CAN in nek uparjalnik za turbo motorje (znamke ne poznam).

Jaz sem BRC uparjalnik razstavil, očistil in na novo zatesnil sam. Celoten set za obnovo sem kupil na eBay-u. Je pa takrat imel za sabo 150k+ km v cca. 6. letih.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne dec 21, 2014 10:53 am

sonic je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:Firme ni več. Monter je, žal, pokojni. DT Gas-a pri nas ne montira, niti servisira nihče. Poskusi na Hrvaškem.

Namreč če motor teče na plin, voham plin v motornem prostoru (v kabini sicer ne, razen če imam šipo dol in stojim pred semaforjem). Ampak ko končam vožnjo in odprem vrata pa vedno nekaj plina voham.
Tako da tam okoli uparjalnika in ostalih zadev pod havbo nekaj očitno ne dihta dobro, upam da tako stvar bodo znali tudi 'univerzalni plin mojstri' porihtat, ker razen tega plinski sistem odlično deluje.

men res ni jasno...dve leti nazaj jih je tukaj vsaj polovica navijala za montažo v tujini...
zdaj pa ko ti nekdo reče da se zmeni za revizijo uparjalnika na hrvaškem (odvisno s kje si ampak če je montiran na dolenjski je mogoče opcija zaradi oddaljenosti rijeka ) pa bi vsi rinili k plineksu ... WTF????

drugače pa če greš v mislinjo : Uliiiiiiiik sreče pa nalgesine vzemi za pot nazaj...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Ne dec 21, 2014 12:37 pm

plinaš je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:Firme ni več. Monter je, žal, pokojni. DT Gas-a pri nas ne montira, niti servisira nihče. Poskusi na Hrvaškem.

men res ni jasno...dve leti nazaj jih je tukaj vsaj polovica navijala za montažo v tujini...
zdaj pa ko ti nekdo reče da se zmeni za revizijo uparjalnika na hrvaškem (odvisno s kje si ampak če je montiran na dolenjski je mogoče opcija zaradi oddaljenosti rijeka ) pa bi vsi rinili k plineksu ... WTF????

Ne vem, kaj je bilo dve leti nazaj, takrat se nisem nič ukvarjal s plinom. Jaz sem dotični avto nabavil pred par tedni, LPG sistem je pa pred-pred-prejšnji lastnik dal vgradit v LJ, pa tudi jaz sem iz LJ.
Tako da ne vem zakaj bi se vozil na Hrvaško, dokler najprej ne poskusim zadeve uredit bližne doma.

Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov