Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Zenf
Nov uporabnik

Napisal/-a Zenf Sr feb 04, 2004 12:18 am

ACURA NSX

Slika

Zenf
Nov uporabnik

Napisal/-a Zenf Sr feb 04, 2004 12:26 am

ACURA TSX

Slika

Slika

Uporabniški avatar
cheno
Uporabnik

Kraj: Laibach

Napisal/-a cheno Sr feb 04, 2004 2:25 am

zenf: zakaj popaš slike??

...cagr-ova honda je čudo, bl k jo goni lepše dela :twisted:

kar se pa tiče plastike(armatura), sem bil pa jaz razočaran ko sem vozil bmw-ja 316(l.96), plastika na armaturi ni bila nevemkaj, na vratih porazno. Sicer pa osvisno od folka, večina folka k vidi da ima plastika od armature temnejšo barvo avtomatsko reče da je kvalititna(kolega ima 2 leti starega polota in ima čričke po vsej armaturi - VW quality).
obratno velja če je plastika svetlejše barve...
"glas boxerskega puhala"

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Sr feb 04, 2004 2:32 am

O lej lej japan-mania!!

1.6 VTI z 500.000km. Dejte no. Že za mercedesovga dizla je to lepa cifra.

Po zdravi logiki: višji obrati - večja obremenitev in obraba motorja (razn če niso pri hondi izuml nečesa s s čem kršijo vse zakone fizike)

@G4S: so taki tut med drugimi znamkami, sam zadne čase je full popularna honda, posebi na fužinah!

Evo primer od zadnič: prva poštena minus temperatura v LJ! Se pelem čez fužine. Mim mene (čez ležeče na brodarcu) prleti črn civic sedan-z belimi črtami seveda. Za njim dimna zavesa, ki bi ji zavidal kakšen tank sodobnejšega datuma! Seveda honda pozimi ne rabi antifriza...in nam poči glava motorja (al karkoli že v tistem hrčkalu)! Ampak fužine-racerja to ne moti. Športna poza za volanom (volan v eni roki, nagnjen nekam v desno da gleda čez sredino spredne šipe in pri tem komi vid čez volan) pa gasa prehitevat čez ležeče. Za njem pa ptiči padajo z dreves! Filter je pa meu filter.... Ne maram honde ampak vseen je avto - unga bi tok tepu...
Joj k bi vedl kok se mi je srce trgu so ble v teh koncih LJ popularne VR6ke! Mrzlo do daske pa pejmo...

Nism reku da je honda zanič avto...men osebno ne valja, ni mi všeč, antipatična mi je itd...

Pa prosm vas s takimi temami HONDA IS THE BEST. Valda da je the best k vsak svoje hvali! Nekdo bo pol odpru temo npr. FIAT IS THE BEST, ker ma pač fiata, jst pa lahk odprem 2 temi VW IS THE BEST, ker mam pač 2 VWja!
Mal je neumno da vsak svoje tok hval!
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr feb 04, 2004 4:13 am

Honda je vredu se jo da fajn tisati v obrate!
SAm ko ti enkrat rigne pa je boljse zamenjati avtom kot pa masino porihtat, da nene govorimo kolk kosta posamezen del :D
da glava pece!
aja tolko za info kolega je na hondi z kratkem casu zamenjo dve masini, rignalo in blo aus.pa je ruzilo ko stara dizlacica :D :D
gre se pa za masino 1.6 130km! :wink:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr feb 04, 2004 4:17 am

Oki prvo kot prvo Honde men tud ne sedejo. Ne vem pač oblika bla bla pač niso mi všče pa pika. Nimam kaj prot njim sam pač men ne sedejo.
Drgač tisto z 500kkm je že mal huda ja....Mam pa dva sošolca ki mate honde (letnik 91 sivic ta dolga) pa mata oba prek 200kkm prevoženih pa niti malo olja ne pije pa nč Tko da kar se motorja tiče so res vzdržjive.Poleg tega je sošolc lani butno hondo odspred pa mu je poču kiler pa se je 20 km pelu pa vsaka 2 km mu je vode zmankal.... menjal kiler in honda gre naprej. Je pa res da noben od teh ne tišči u podn.... itak je logičn da bo avtek rikno pa ni važn al je fiček al HONDA, če ga tišiš....... ima da crkne..... če mi kdo ne verjame.... naj mi da hondo za en teden mu stestiram motor in karoserijo:)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Sr feb 04, 2004 4:21 am

Aja jaz se tudi priporocam da mi kdo posodi za hondo za kak teden, tisal bi jo ze, sam nebi pa je servisiral :)
Tak da z liskotom stojima v vrsti...
torej kdo posod? :lol: :lol: :lol:

alexM
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexM Sr feb 04, 2004 7:17 am

cheno je napisal/-a:zenf: zakaj popaš slike??

...cagr-ova honda je čudo, bl k jo goni lepše dela :twisted:

kar se pa tiče plastike(armatura), sem bil pa jaz razočaran ko sem vozil bmw-ja 316(l.96), plastika na armaturi ni bila nevemkaj, na vratih porazno. Sicer pa osvisno od folka, večina folka k vidi da ima plastika od armature temnejšo barvo avtomatsko reče da je kvalititna(kolega ima 2 leti starega polota in ima čričke po vsej armaturi - VW quality).
obratno velja če je plastika svetlejše barve...

Zdaj nam pa povej kakšna je plastika v Hondi l.96
Meni osebno so Honde všeč,motorji grejo tud čez 300k.Še najmajn mi je všeč notranjost.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr feb 04, 2004 7:48 am

Honda = ql .
Slika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr feb 04, 2004 7:58 am

super98 je napisal/-a:Športna poza za volanom (volan v eni roki, nagnjen nekam v desno da gleda čez sredino spredne šipe in pri tem komi vid čez volan) pa gasa prehitevat čez ležeče.

To je druga stvar. Teb se je avto zameru zaradi fužinarjev v njih, ki vozijo v pofafi-šaltkebr pozi. Tut men je Fiesta (tastara) prow hecn avto ker ga ima sošolc, ki velja za "razrednega kmeta". Ne pa potem govorit, da je slaba.

Drugače se mi pa ne da več pisat, ker se ne da nikomur nič dopovedat :P
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Sr feb 04, 2004 8:09 am

No jest poznam pa enga, ki ima doma Hondo Civic 1.8 V-TEC (180 konjev) in ene 2 mesca staro Accord 2.4 V-TEC.
Civic ima prevoženih okoli 250k km, ima čip od novga in zadeva teče kot švicarska ura. Lastnik jo vozi na redne servise in nikamor druga. Drugač pa leti ko sneta skira z njo. Med drugim tut že dirkal s Ford Mondeom (Policaji) pa ga niso mogl prehitet da bi ga ustavl. Šele ko je on rekru da se mu ne ljubi več dirkat z njim so ga lahko prehitel in je pogruntu da so policaji.

Drugač pa z nobeno nima nikakršnih problemov.

Očitno je stroj.

LP Tomaž
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Sr feb 04, 2004 9:43 am

lisko1 je napisal/-a:Je pa res da noben od teh ne tišči u podn.... itak je logičn da bo avtek rikno pa ni važn al je fiček al HONDA, če ga tišiš....... ima da crkne.....

Aa - fiček nena crkne :P
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Sr feb 04, 2004 11:55 am

din je napisal/-a:
lisko1 je napisal/-a:Je pa res da noben od teh ne tišči u podn.... itak je logičn da bo avtek rikno pa ni važn al je fiček al HONDA, če ga tišiš....... ima da crkne.....

hehe to sem mu uceraj(oz danes zjutraj) ze na ircu reko :wink:

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Sr feb 04, 2004 11:55 am

din je napisal/-a:

hehe to sem mu uceraj(oz danes zjutraj) ze na ircu reko :wink:

Uporabniški avatar
perimund
Stalni uporabnik

Kraj: Monaco

Napisal/-a perimund Sr feb 04, 2004 11:56 am

super98 je napisal/-a:O lej lej japan-mania!!

1.6 VTI z 500.000km. Dejte no. Že za mercedesovga dizla je to lepa cifra.

Po zdravi logiki: višji obrati - večja obremenitev in obraba motorja (razn če niso pri hondi izuml nečesa s s čem kršijo vse zakone fizike)

1.6 vti... ja tega sem mislil s 500k, kolega je z njim naredil 200 in zbil stevec na 100, pred tem pa ni vedel al je mel 100 al 200 prevozenih k ga je kupil. Tisti ki je kupil od njega je pa naredil se 100 in nima nobenih problemov z masino (na števcu ima 200K :) - saj ve vsaj za 300)

Po zdravi logiki - geografko gledano -> ima japonska dalec najboljše surovine za izdelavo agregatov, npr. železova ruda izkopana na japonskem ima tako čistost kot nemška po 2. ali 3. čiščenju. + sam postopek izdelave litin, kovanja....
.... niso rabil izumit nekaj za krsenje fizikalnih zakonov ker je pac ob primernem vzdrzevanju obraba trših materialov manjša... pije 0,5 l olja od novega --> ampak kdor maze ta vozi!

l.p. :wink:

P.S: da ne bom samo o hondah, poznam tudi swifta GTi s tako zgodovino, je pa res da je tudi njemu zacela spodrsavati sklopka

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok Sr feb 04, 2004 12:16 pm

TITan je napisal/-a:Ne bom se vmešu. Ne bom se vmešu. Ne bom se vmešu. Ne bom se vmešu. Ne bom se vmešu. Ne bom se vmešu. Ne bom se vmešu. Ne bom se vmešu...

:wink:

yst tood njet... :lol: :lol:

pi es:
Honda je the best

...yea... ...right... :P :lol:

moj foter je mel BMWja 318i '86 (1.8, 105 hp), kupl smo ga leta 90, prodal konc novembra '02, mel je neki cez 265.000 km, ni ckrnal nikol ama NISTA!! senzor temperature (za merilec v armaturi) smo menjal, auspuh, 1x je blo treba spucat konektorje elektronike za vbrizg, to je pa tud vse, vozu ga je pa foter, pa neki malga tud js - foter ga je navadno vozu do 4000 rpm, vcasih ko se mu je sfukal (kar ni blo tak redko) do 6000, js sm ga vozu do 6750 rpm (blokada :P ), pil je 8 litrov, ce si ga gonu 9 (10 nismo nikol mel, pa ga nismo sparal), olja ni pil cist nic. lahk recem, da je (se zdej) res DOBER avto kar se masine tice, pa tud udoben je bil, uporaben, zabaven (zadnji pogon :D ), pa tud fakerski je bil svoj cajt :D . pa ga vseeno ne povelicujem v zvezde. :wink: honda = just another car, so fuc*in' what?? :roll:
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Sr feb 04, 2004 12:49 pm

Symon je napisal/-a:Teb se je avto zameru zaradi fužinarjev v njih, ki vozijo v pofafi-šaltkebr pozi.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Sr feb 04, 2004 12:56 pm

Evo mal sm pobrsku po svojem arhivu...in sm najdu primerjalni test Citroen Xsara VTS coupe, Honda Civic 1.6 VTEC VTI, Peugeot 306 S16, VW Golf V5.

1. Navor: Citroen & Peugeot (isti motor): 193 Nm/5500rpm
Honda: 150Nm/7000rpm
Golf: 205Nm/3200rpm

2. Najmanj točk je dobila Honda na račun prostornosti prtljažnika in prožnosti motorja, največ pa na račun motorja in menjalnika. Na račun motorja so tut vsi drugi razen golfa dobil vse točke - torej honda ni svetlobna leta spredi pred konkurenti.

3. Po zmogljivostih (merjenih s kolesom) sodeč pade honda nekam za francoza, kjer dela družbo VWju. Honda ma po tehničnih podatkih 8.0s-100km/h, s kolesom so ji namerl 9.5!

Na koncu vsega se izkaže da je Peugeot tisto ta pravo! Konkretna, moč in navor, 6 brzinski menjalnik, zelo diskretna oblika, daleč najboljše zmogljivosti.
Golf že v začetku pade mal vn iz konkurence 2.3 VR5 motor (ne nosi oznake GTI), bolj družinski avto z veliko zalogo navora, družinskim podvozjem...skratka običn golf z mal močnejšim motorjem.

Težko to rečem ampak svaka čast Francozom!
TJUNING PA TO...

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Sr feb 04, 2004 1:06 pm

:pivo :vrum :con

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr feb 04, 2004 1:13 pm

Sedaj pa cakamo na kaksen test kjer je honda v ospredju, potem test kjer je bmw, potem mercedes, potem audi, potem ( malo se ze ponavljam ) :mrgreen:

he he 8)

Slika
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov