Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Dursum
Nov uporabnik

Re: Razvrščanje pred križiščem

Napisal/-a Dursum Pe maj 09, 2014 7:08 am

Vidim, da res nima več smisla karkoli komentirat.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Pe maj 09, 2014 8:02 am

virtuoso89 je napisal/-a:
Dursum je napisal/-a:Se tebi ta matematika izide, ker meni se ne? Razvrščamo se ravno z razlogom, da se lahko odpeljemo mimo razvrščenih, zakaj bi se po tvoje sicer razvrščali?

Ti prehitevaš po desni in ne pelješ mimo, ker oni na levi strani nimajo levega žmigovca.

Kake zveze ima smerokaz če so vsi ostali razvrščeni narobe. Kaj če ima zadnji avto razvrščen na levo stran vključen levi smerokaz (pa še po možnosti je to kombi), ni možnosti, da vidiš ali imajo vsi naslednji avti tudi smerokaz ali ne. Drugi primer je, kaj če se ti prvi pripelješ v križišče, potem sta pa dva, ki gresta naravnost na dveh različnih pasovih.

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Pe maj 09, 2014 10:46 am

Verjetno je ostali del cestišča namenje vozilom s prednostjo; policija, gasilci, rečevalci.
Prenekaterim je povečan ego in nestrpnost na višku pa bi jahali vse, kar jim je na poti.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Pe maj 09, 2014 11:03 am

Beri je napisal/-a:Verjetno je ostali del cestišča namenje vozilom s prednostjo; policija, gasilci, rečevalci.
Prenekaterim je povečan ego in nestrpnost na višku pa bi jahali vse, kar jim je na poti.

Noben del cestišča ni namenjen vozilom s prednostjo, ampak se moraš v takšnem križišču pravilno razvrstiti.

Meni to tako ni noben problem, ker se tam res zelo malo kdaj vozim. Pa tudi drugače ni tako velik problem, ker so hitrosti v križišču tako majhne in bi bila v primeru nesreče samo zvita pločevina in malo jeze. Pa tudi če se bi vozil vsak dan in če se jaz postavim pravilno in pride no nesreče ne bom jaz kriv. Tako, da jaz nebi imel nobenih problemov. Je pa res, da bi sigurno morala priti policija, ker povzročitelj nesreče nebi priznal krivde. No pa saj nato ko bi on moral plačati kazen in bi izgubil bonus pri zavarovalnici bi spoznal, da očitno vozi po svojih namišljenih pravilih.

Dursum
Nov uporabnik

Napisal/-a Dursum Pe maj 09, 2014 11:07 am

Beri je napisal/-a:Se strinjam, ker na sliki nista dva pasova,......... lahko si edino avtor umišlja da sta :D

Beri je napisal/-a:Razvrstiti da, ne pa voziti mimo razvrščenih

Beri je napisal/-a:Verjetno je ostali del cestišča namenje vozilom s prednostjo; policija, gasilci, rečevalci.

Kaj če bi se ti odločil kaj sploh želiš povedati? Kakšna vozilo s prednostjo si sedaj našel? Lahko mi pa tudi poveš, kje je kdorkoli v tej temi izpostavljal ego in nestrpnost za svojo vožnjo.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe maj 09, 2014 12:08 pm

Piši na MOL in jim izpostavi svoj gnev - če niso pravi naslov, naj te usmerijo na pravega. Levo zavija zgolj mestni avtobus, vsi ostali gredo naravnost. Ti vsi ostali so bodisi iz nakupovalnih središč ali iz podjetij na Letališki. In le-ti vedo, da se za njimi nabirajo tisti, ki gredo v službo, zato so na levi. Ker ti taisti se na nasprotni strani pravilno razvrščajo.

To veš tudi ti, a ti je odveč čakati na levi, ker gre po desni hitreje. In zdaj, ko veš, da dejansko nisi v prekršku, to naznanjuješ tu - na javnem forumu.

Domnevam zgolj, da skušaš doseči tiste, ki so se "hudovali" nate - po hitrem pogledu na njih in njihove avtomobile verjetno sklepaš, da zahajajo sem gor.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Pe maj 09, 2014 12:29 pm

Dursum je napisal/-a:
Beri je napisal/-a:Se strinjam, ker na sliki nista dva pasova,......... lahko si edino avtor umišlja da sta :D

Beri je napisal/-a:Razvrstiti da, ne pa voziti mimo razvrščenih

Kaj če bi se ti odločil kaj sploh želiš povedati? Kakšna vozilo s prednostjo si sedaj našel? Lahko mi pa tudi poveš, kje je kdorkoli v tej temi izpostavljal ego in nestrpnost za svojo vožnjo.

Vse preberi, najdi smisel in ne bodi preveč nadut, pa boš vse razumel.
Ti pa še nekateri v tej temi s pomočjo egota prihajate do čudne razlage te slike.
Ko se drugi oglasimo z drugačno razlago, pol ti ni jasno kako se sploh upamo oglasiti.

Torej, vse preberi še enkrat pa če ti ni jasno, dobiš obrazložitev

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Pe maj 09, 2014 1:02 pm

Dejstvo je, da je že zakon v osnovi bedast, sicer lepo deluje, če si na prednostni cesti in se približuješ ne semaforiziranem križišču. Torej v tem primeru tisti, ki zavija levo se postavi levo tisti naravnost gredo mimo po desni.

Ko se pa križišču približuješ po neprednostni cesti je pa po vsaki zdravi kmečki logiki pametno pustiti desni vozni pas za tistega, ki zavija desno, saj ima ta veliko hitrejšo možnost, da se vključi desno na prednostno cesto. Tisti ki pa gre naravnost pa nima neke večje šanse, da bo pred tistim ki zavija levo, zaradi same logike tega, da so nasproti vozeča vozila iz druge neprednostne ceste dokaj redka. Tako bosta verjetno oba speljala takrat ko bo prednostna cesta iz leve in desne strani prazna. Kot kaže bi bil tak zakon že preveč kompliciran za tiste, ki se nadrkajo izpitne pole.

To je bila tudi ena izmed mojih napak na izpitni vožnji, jaz sem bil sicer mnenja, da so tam lahko tri vozila vzporedno, ampak po pravici povedano mi takrat (pred 15 leti) sploh ni bilo jasno kaj mi tisti iz komisije (gospod Kelih) pridiga :lol:
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Pe maj 09, 2014 1:47 pm

Vse lepo in prav, če imaš razvrstilne pasove.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Pe maj 09, 2014 2:12 pm

Beri je napisal/-a:Vse lepo in prav, če imaš razvrstilne pasove.

Kaj ti razumeš, da ne rabijo biti narisani razvrstilni pasovi, da se razvrstiš. Ti se moraš v vsakem primeru razvrstit, če so narisani ali ne. Potem pa je samo odvisno kako široka je cesta? Ali lahko pride do dveh razvrščenih kolon ali ne.

Dursum
Nov uporabnik

Napisal/-a Dursum Pe maj 09, 2014 2:51 pm

odprti clio je napisal/-a:Piši na MOL in jim izpostavi svoj gnev - če niso pravi naslov, naj te usmerijo na pravega. Levo zavija zgolj mestni avtobus, vsi ostali gredo naravnost. Ti vsi ostali so bodisi iz nakupovalnih središč ali iz podjetij na Letališki. In le-ti vedo, da se za njimi nabirajo tisti, ki gredo v službo, zato so na levi. Ker ti taisti se na nasprotni strani pravilno razvrščajo.

Res me veseli, da so ljudje tako zelo solidarni do tistih, ki zavijajo desno 24 ur na dan, tudi ob praznikih in tudi, kadar je cesta prazna in so čisto sami na levi strani.

odprti clio je napisal/-a:To veš tudi ti, a ti je odveč čakati na levi, ker gre po desni hitreje.

Verjetno si prebral temo in tudi razbral, da mi čakat ni problem in na drugi strani pridno čakam.

odprti clio je napisal/-a:In zdaj, ko veš, da dejansko nisi v prekršku, to naznanjuješ tu - na javnem forumu.

Verjetno si prebral tudi, da sem vozil po levi, ker sem bil prepričan da je tako prav in šele nato začel voziti po desni in ne obratno. Nisem zdaj, ko sem našel razlog in opravičilo za mojo vožnjo po desni začel to razglašati.

J.McLane je napisal/-a:

V tem primeru gre za semaforizirano križišče in še enosmerno cesto. Sepravi dokler semaforji delujejo ni prodnostne/neprednostne ceste, kot tudi ni nasproti vozečih vozil.

odprti clio je napisal/-a:Domnevam zgolj, da skušaš doseči tiste, ki so se "hudovali" nate - po hitrem pogledu na njih in njihove avtomobile verjetno sklepaš, da zahajajo sem gor.

Ja res je. Njim je namenjeno, saj to sem pa ja jasno napisal že večkrat, tako da ni potrebno domnevati.

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Pe maj 09, 2014 3:10 pm

Tukaj si dobil različne odgovore, tudi potrditev, da tvoja teorija ni napačna in je v skladu z zakonom. Drugo pa je praksa in pragmatična vožnja. In da se praktično vsi razvrščujejo na levo. In da je za kaotično stanje (ki to v bistvu ni, razen očitno tebi) kriva tudi pomanjkljiva signalizacija ali pa bi bila potrebna vsakodnevna prisotnost policije. Ki je pa ni, zato kaznovan ne boš, do nesreče pa tudi ne bo prišlo, če se boš držal leve, kot vsi ostali.

Če te pa zadeva še vedno tako bode, pa resnično pošlji svoje pripombe pristojnim - MOL, policiji, DARSu oz. kdorkoli je pristojen nad tisto cesto. Pa bomo videli, kaj bo njihov odgovor in ali bodo kaj in v kakšni smeri ukrepali. Ali pa vsaj razložili zadeve iz prve roke kot zanesljiv vir.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So maj 10, 2014 1:04 am

Dursum je napisal/-a:Res me veseli, da so ljudje tako zelo solidarni do tistih, ki zavijajo desno 24 ur na dan, tudi ob praznikih in tudi, kadar je cesta prazna in so čisto sami na levi strani.

Ja res je. Njim je namenjeno, saj to sem pa ja jasno napisal že večkrat, tako da ni potrebno domnevati.

Sam veš kako je z navado. Njim je že namenjeno, a pravim, da v drugačnem kontekstu, kot sam praviš.

Obrni se na ustrezen organ - a.com je daleč od tega.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri So maj 10, 2014 5:26 am

matejxx je napisal/-a:
Kaj ti razumeš, da ne rabijo biti narisani razvrstilni pasovi, da se razvrstiš. Ti se moraš v vsakem primeru razvrstit, če so narisani ali ne. Potem pa je samo odvisno kako široka je cesta? Ali lahko pride do dveh razvrščenih kolon ali ne.

To ni kar ena lokalna cesta pa da niso narisali razvrstilne pasove. Verjetno je cesta neprimerna - ne dovolj široka in niso narisali.
Če ni označeno, to še ne pomeni da ti tolmačiš zakon, kot se ti v datem trenutku dvigne,........ pritisk.

Dursum
Nov uporabnik

Napisal/-a Dursum So maj 10, 2014 6:53 am

Zakon za razvščanje ne razlikuje med kategorijami cest. Kadar ni posebnih označb se ravna po zakonu, ki predvideva tudi take primere že v štartu.
Črte so med zadnjimi signalizacijami, ki bi bile tam potrebne. Navsezadnje je večina (predvsem lokalnih) cest brez črt pa se vsi vozimo dvosmerno vzporedno brez problema.
Kako se potem ti ravnaš v križišču brez vseh oznak? Verjetno po zakonu o križišču enakovrednih cest, tudi če ni črt je tako.

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix So maj 10, 2014 8:46 am

Nisem najbolje razumel, torej če stojim na sredini ceste in s tem onemogočam formiranje dveh kolon, dobim kazen? =P

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo So maj 10, 2014 9:33 am

4 strani, pa še kar tupiš svoje :roll:

Če ti bo kaj bolje: imaš prav, kar se tiče zakona. A ščiješ proti vetru in če se boš tam še naprej držal zakona, se ne čudi da te bojo zrival, trobil, spuščal kletvice, itd. Se kar navadi.

Dursum
Nov uporabnik

Napisal/-a Dursum So maj 10, 2014 9:40 am

Hendrix je napisal/-a:Nisem najbolje razumel, torej če stojim na sredini ceste in s tem onemogočam formiranje dveh kolon, dobim kazen? =P

Ne. Po mnenju avtošole se je najbolj varno narediti francoza in se voziti po sredini. Navsezadnje gre za enosmerno cesto in v kolikor voznik oceni, da ni dovolj prostora se lahko vozi po sredini. V kolikor pa se voznik odloci razvrstiti se mora postaviti desno za naravnost. Tako se razvrscajo vse avtošole in učijo kandidate.

DePalmo je napisal/-a:4 strani, pa še kar tupiš svoje :roll:

Če ti bo kaj bolje: imaš prav, kar se tiče zakona. A ščiješ proti vetru in če se boš tam še naprej držal zakona, se ne čudi da te bojo zrival, trobil, spuščal kletvice, itd. Se kar navadi.

Ja v redu je, si že 10 ki je to povedal sem skapiral. Mogoče se je kdo pa le malo zamislil, tudi če se ni pojavil v tej kregariji in samo prebira.

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix So maj 10, 2014 9:50 am

Fino, namreč vedno vozim po sredini, ker če pride do kontakta, kdo je kriv, če pa dva vozita vštric, pa še deljena krivda je. :huh:

markop
Nov uporabnik

Napisal/-a markop So maj 10, 2014 11:52 am

Dursum je napisal/-a:
Hendrix je napisal/-a:Nisem najbolje razumel, torej če stojim na sredini ceste in s tem onemogočam formiranje dveh kolon, dobim kazen? =P

Ne. Po mnenju avtošole se je najbolj varno narediti francoza in se voziti po sredini. Navsezadnje gre za enosmerno cesto in v kolikor voznik oceni, da ni dovolj prostora se lahko vozi po sredini. V kolikor pa se voznik odloci razvrstiti se mora postaviti desno za naravnost. Tako se razvrscajo vse avtošole in učijo kandidate.

DePalmo je napisal/-a:4 strani, pa še kar tupiš svoje :roll:

Ja v redu je, si že 10 ki je to povedal sem skapiral. Mogoče se je kdo pa le malo zamislil, tudi če se ni pojavil v tej kregariji in samo prebira.

Jaz pa pravim, da je pravilno, da si na zadevo opozoril in da je premalo ljudi pri nas, ki spoštujejo pravila. Ne morem verjeti, da nekoga, ki se drži pravil pri nas ozmerjajo s tem, da ščije proti vetru. No sicer pa zato pa smo tam kjer smo !!

LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 20 gostov