sašo5 je napisal/-a:cc09 je napisal/-a:Danes se na isti liniji, eden za drugim, delajo po 3-4 čisto različni modeli, vsak od teh ima lahko 5 različnih notranjosti, 5 različnih oprem, 5 različnih motorjev, koliko je to kombinacij? Potem je pa problem imet 2 različna šraufa za nek avto? Ne ga lomit no. In za čisto vsak avto se točno ve kdo ga je kupil. Nič se ne dela na blef in na zalogo.
ni res...../vsaj za tri premium znamke lahko trdim oz. celo vem) Avto naročen po konfiguratorju, ko pride na trak, ni pomembno ali se dela za Francoza, Nwmca, Balkanca, Iranca......
Je pa možnost, da ko se dela cela linija za neko državo z t.i. deželno opremo (tak primer je bil golf VI "sidartha" ) vedelo se je, da gre 150 avtov z 1.8 bencinskim motorjem v Slo (tega motorja ni bilo mogoče kupit v golfu VI) pa malo "zaštrikajo" recimo pri elektriki negre notri "bosch ali simens" ampak maggneti mareli ali delphi (banalna primerjava) ali pa kot praviš, "cenejše" gume in od drugega kooperanta blago na sedežih /recimo iz bosne/ ali pa armatura iz hrvaške (bivša jugoplastika) In to je tudi vse......
sašo5 je napisal/-a:Glej "fante"![]()
tako je, kot sem ti napisal.......če še ne verjameš, prinesi v ponedeljek zjutraj nekaj € in me počakaj v NM te bo peljal v Revoz in bova šla od začetka (karoserirnica) pa ko konca (tista faza, ko se avto pelje ven) pa boš vsakega posebaj vprašal, če ve al se dela avto za "hansa, mustafo ali pepija" ......zdaj pa ne s*** več o stvareh, katerih pojma nimaš....
peroRS je napisal/-a:@sašo: pri VAG avtih ima avto po naročilu na liniji nalepko kjer gor piše ime in priimek kupca. Včasih tudi na rezervnih delih dobiš gor ime in priimek na embalaži, če je kos namensko naročen.
gaszajla je napisal/-a:Tukaj eni res pametujete.Jaz imam bmw ,komplet vse nemško,od navodil,jezik v računalniku sploh ne moreš ponastavit.edino nemščina je.Meni je to moteče.Kupljen je bil v slo nov.Imam tudi račune.In nisem čisto siguren,da so nemci za balkan ta avto naredili.Ima točno to kar je bilo v de takrat normalno.Pač si dovolijo samovoljo in se jim žvižga.Mi smo tako mičkena balkanska državica,da je nemški industriji lih vseeno,ne pa da imajo posebne trakove za nas.dejte no.nekaj sto avtov na leto,da bi posebej delali in naštimali robote na slabšo kvaliteto,al pa naročili unim na traku.pazite ,da boste za slo delali šlampasto.
Mah
Beri je napisal/-a:zakaj so redno "bosh" pumpe crkavale na balkanu a na zahodu je to nemogoča misija.
Beri je napisal/-a:Zakaj prenekateri Golf ima zbledele tipke za električni pomik stekel, ali tipke na avtoradionu?
Beri je napisal/-a:
Balkan je v igri in ne samo državica Slovenija.
Ni stvar v šlampastem delanju, stvar je v materialu, na katerem se zagotovo prišpara. Prevleke na sedežih niso kot za zahodni trg, pnevmatike, elektronski skriti sklopi,..... zakaj so redno "bosh" pumpe crkavale na balkanu a na zahodu ....
sašo5 je napisal/-a:Beri je napisal/-a:
Balkan je v igri in ne samo državica Slovenija.
Ni stvar v šlampastem delanju, stvar je v materialu, na katerem se zagotovo prišpara. Prevleke na sedežih niso kot za zahodni trg, pnevmatike, elektronski skriti sklopi,..... zakaj so redno "bosh" pumpe crkavale na balkanu a na zahodu ....
Lastnik sem četrtega novega audija (od 1995 jih kupujem) in nikoli nisem opazil nobene razlike, najmanj pa v materialu blaga za sedeže.......sedanji se od l. 2008 vozim brez najmanjše napake_in sedež, ki je za doplačilo(športni) je popolnoma enak kot pri vseh, ki so si avto kupili iz uvoža......
Za to zadnje (odebeljeno) je v 99°% kriva nafta.....(določene znamke so imele celo prepoved prodaje na balkan)
TrijoAdijo je napisal/-a:krivi so proizvajalci vbrizgovalnih sistemov, ki "znajo" zadevo narediti tako, da crkne prej kot žarnica v prednji luči.
JG2 je napisal/-a:Glede proizvodne linije, bi vam svetoval obisk tovarne Bmw v Munchnu, kjer boste lahko na lastne oči videli, da se enak model (katerega v tej tovarni proizvajajo) na isti liniji dobavlja za vse države na svetu. Kakršne koli razlike med "zahodna evropa/balkan", so pa zgolj gostilniške debate oziroma v Sloveniji že fenomen SVIZEC.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov