Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: dizel velik onesnaževalec?????

Napisal/-a abbe Če okt 23, 2014 1:40 pm

cc09 je napisal/-a:
Neka kemična, plastična tovarna v enem dnevu spusti toliko izpustov kot jih 10.000 avtomobilov skupaj ali pa še več.
Ampak parcele okoli kemičnih in plastičnih tovarn niso strašno drage, nobene nimam pred nosom. Te vaše strupe pa moram vohat kamorkoli se obrnem.

a ti peš hodiš okoli,tvoji starši nimajo vozila,ti ga nimaš?verjetno tut tvoji sorodniki ne?
pometi najprej pred svojim pragom...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če okt 23, 2014 2:14 pm

Meni se pa ne zdi normalno, da vedno ko za kakšnim "sumljivim" vozilom pozabim preklopit na notranjo ventialcijo doživljam déjà vu iz Kambodže ko sem moral na tuk-tuku nositi masko... Razvita Evropa my ass.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če okt 23, 2014 2:15 pm

zamenjaj filter kabine pa uzam unga z ogljem :mrgreen: :mrgreen:
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če okt 23, 2014 2:19 pm

cc09 je napisal/-a:Tvoja logika pač pravi, saj je vseeno če grem v trgovino 100 metrov daleč z avtom ali peš, ker če grem peš, bom pa čevlje uničil in bom moral kupit druge, s tem bo nastal strošek in dodatno onesnaženje.

Ej, pa ti sploh veš kako težko je dobiti res dobre čevlje?

Pa še prdnil bom verjetno po poti.

Haha, dobra.

Sej ni nihče rekel, da je električni avto pa čisto čisto čist, je pa stoprocentno veliko čistejši, enostavno zato, ker ima veliko večji izkoristek. Čistejši je celo če delaš elektriko s kurjenjem nafte

A si pozabil na izgube pri prenosih po daljnovodu.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če okt 23, 2014 2:28 pm

borut.z je napisal/-a:Dosti je "učenjakov" tukaj na forumu, neko teoretiziranje, moraliziranje, potem pa preberem da ti ljudje vozijo 12 let staro vozilo in so glavni pri nasvetu nakupa novega vozila ali pa naredijo v 4 letih z vozilom 30.000km pa so glavni pri nasvetih o servisu. Tega ne razumem..

Prvič, če ti kak nasvet ali mnenje ni všeč, te nihče ne sili da se ravnaš po njem.
Sicer pa, nima veze kakšen avto ima kdo trenutno ali koliko km prevozi. Mogoče je pa predtem imel drugačen avto in vozil več. Ter se o zadevah pogovarja s prijatelji, znanci, dobi informacije drugod in jih smiselno povezuje ter si ustvari neko znanje in mnenje.
Če tega ne razumeš, je problem v tvoji sposobnosti razumevanja, ne drugje.

In danes sem dobil zasebno sporočilo, da sem pogumen, ker sem vzel testno vozilo. To mi je pa dvignilo pritisk.

Saj je imel prav, čeprav ne vem kaj se ga to tiče oziroma kaj ima od tega, da ti zaradi tega pošilja ZS.
Ti je pa prav povedal in glede na zelo majhne popuste pri testnih avtih se tudi meni ne zdi pametno kupovat testnikov. Razen če ne bi bil cenejši vsaj 20-25%...
Če ti pa to dviguje pritisk, si si pa sam kriv. Vsak sam odloča, ali se bo zaradi česa jezil ali ne.

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če okt 23, 2014 2:39 pm

~toMmy~ je napisal/-a:

Drugače pa prešaltajte iz bencinarjev na kolesa oz. javni prevoz, pa bo manj dizla na svetovnih trgih in bomo mi prisiljeni vozit bencinarje! :mrgreen:

He he :D tale a.com je še vedno zelo zabaven. Pred leti pa tudi ne tako daleč nazaj so mnogi obsojali bencinske motorje, predvsem tiste z večjo prostornino in starejše. Kako so to nevarni za okolje in celoten naš planet, da jih je potrebno uničit in so prav histerično navijali za višje davke teh avtomobilov, hkrati pa hvalili dizle ter se imeli za ekološko in zeleno osveščene rešitelje sveta s svojim dizelskim avtom in nam "bencinarjem" pametovali, moralizirali in obtoževali kakšne svinje smo, ker uničujemo njihov planet. :lol: Zdaj, ko jim je nekdo stopil na rep in končno povedal, da je mali dizel v bistvu bolj neprijazen okolju, kot velik bencinar pa viki in krik in verjetno celo strah pred kakšnimi taksami za dizelske avtomobile....hinavci :roll:

Saj meni dol visi kaj vozite le kot že 100.000x rečeno, ne vtikajte se v druge kaj vozijo. In ne bit ekološko osveščeni samo takrat, ko PR plačanci o vašem avtomobilu kaj dobrega napišejo.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če okt 23, 2014 2:49 pm

J.McLane je napisal/-a:Meni se pa ne zdi normalno, da vedno ko za kakšnim "sumljivim" vozilom pozabim preklopit na notranjo ventialcijo doživljam déjà vu iz Kambodže ko sem moral na tuk-tuku nositi masko... Razvita Evropa my ass.

abbe je napisal/-a:zamenjaj filter kabine pa uzam unga z ogljem :mrgreen: :mrgreen:

Če ga v avtu spoha tudi to ne pomaga :mrgreen:
Lp

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če okt 23, 2014 3:08 pm

cruiser1 je napisal/-a:He he :D tale a.com je še vedno zelo zabaven. Pred leti pa tudi ne tako daleč nazaj so mnogi obsojali bencinske motorje, predvsem tiste z večjo prostornino in starejše. Kako so to nevarni za okolje in celoten naš planet, da jih je potrebno uničit in so prav histerično navijali za višje davke teh avtomobilov

In želje so se uresničile, registracija za motorje velikih prostornin je naravnost ubijalska, en normalen V8 kakršen v ZDA rabljen stane par jurjev in ga lahko poceni registrira vsak delavec, se pri nas smatra kot luksuz. Namesto da bi navijali za čim nižje davke (saj ne da bi v praksi kaj dosti pomagalo, pa vendar).

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če okt 23, 2014 4:20 pm

Ironija je da se zaradi same cene bencina s takim avtom posledično manj voziš, torej problem potratnih motorjev je rešen s trošarino.

Za ljubitelje, ki bi imeli tak avto za vikend je pa nastavljena mina v obliki 560 € letne dajatve, oz. 50+% DMV, če iščeš nek avto po EU, ker ga pri nas pač ni.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če okt 23, 2014 4:26 pm

uros11 je napisal/-a:Oba sta umazanan, bencin ima druge vrste svinjarijo kot dizel (so raziskave na to temo), noben ni posebno zdrav, če si zagovorniki bencina slučajno to predstavljate. Najdaljšega pa ima tako ali tako elektrika - ko bo, bo kul.

In žlahtne kovine dobiš na vsakem koraku, tako da za električne avtomobile ni niti kanca skrbi.

Glede te teme: zakaj gre nekaterim (predvsem voznikom dizlov) tako v nos? Če vam ni všeč, pač ne brat in sodelovat v njej.

Moja 2 centa: zelo na ku*ac mi gre, da je dizel cenejši, logike tu ni in je nefer. In razlogi za višje trošarine bencina izvirajo iz nekih arhaičnih stereotipov.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če okt 23, 2014 4:48 pm

borut.z je napisal/-a:
In danes sem dobil zasebno sporočilo, da sem pogumen, ker sem vzel testno vozilo. To mi je pa dvignilo pritisk. Lepo vas prosim, a živite nekateri doma pod zvoncem? .

Kaj pa o tistem sporočilu, ki si ga ti poslal meni oziroma se mi zasmehoval, ker kupujem avto za 10 tisoč? :D (Da ne bo kdo narobe razumel, tega sporočila mu nisem napisal jaz.)

Sporočilo sem sicer ignoriral, ampak zdaj, ko jokcaš, bom javno objavil kaj si mi napisal. :)
Kupuješ vozilo s 300.000kilometri, imaš odprto temo C4 od 25. maja 2014 v vrednosti borih 9.000eur in potem mene sprašuješ o številkah, če jih poznam? Jaz bi se na tvojem mestu zamislil kako nizko sem pristal... in se ne bi delal pametnega v temah 4kratnika vsote, ki jo imaš ti v svojih temah ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če okt 23, 2014 5:04 pm

Meni gre v nos to kvazi moraliziranje in ekološka osveščenost pri ljudeh, ki bi (če malo pretiravam) vozili bencinarje tudi če bi bili radioaktivni in sam strup puščali za sabo. Iskanje izgovorov za svoje neracionalne odločitve ni nikakor enako kot ekološka osveščenost.

BTW si pa tudi sam lastim bencinski mlinček predvsem za lokalne potrebe. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če okt 23, 2014 5:15 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Meni gre v nos to kvazi moraliziranje in ekološka osveščenost pri ljudeh, ki bi (če malo pretiravam) vozili bencinarje tudi če bi bili radioaktivni in sam strup puščali za sabo. Iskanje izgovorov za svoje neracionalne odločitve ni nikakor enako kot ekološka osveščenost.

Meni gre pa v nos kvazi molariziranje in "ekološka osveščenest" pri vseh ljudeh!! Vsi so nekaj pametni kaj bi drugi morali voziti ali narediti za čistejši in boljši svet ne vidijo pa sebe kako serjejo vsepovrek in škodujejo okolju na takšen ali drugačen način in to popolnoma nič manj, kot jaz ali kdo drug.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če okt 23, 2014 5:19 pm

Meni gre pa na živce (ker je ravno govora o tem :D), da je nafta na svetovnem trgu zelo poceni, pri nas jo pa plačujemo kot takrat, ko je bila najdražja.

Vozim pa bencinarja, 2.0. Če bi lahko (finance), bi vozil 3.0.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če okt 23, 2014 5:23 pm

DePalmo je napisal/-a:Meni gre pa na živce (ker je ravno govora o tem :D), da je nafta na svetovnem trgu zelo poceni, pri nas jo pa plačujemo kot takrat, ko je bila najdražja.

X2

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če okt 23, 2014 5:41 pm

cruiser1 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Meni gre v nos to kvazi moraliziranje in ekološka osveščenost pri ljudeh, ki bi (če malo pretiravam) vozili bencinarje tudi če bi bili radioaktivni in sam strup puščali za sabo. Iskanje izgovorov za svoje neracionalne odločitve ni nikakor enako kot ekološka osveščenost.

Meni gre pa v nos kvazi molariziranje in "ekološka osveščenest" pri vseh ljudeh!! Vsi so nekaj pametni kaj bi drugi morali voziti ali narediti za čistejši in boljši svet ne vidijo pa sebe kako serjejo vsepovrek in škodujejo okolju na takšen ali drugačen način in to popolnoma nič manj, kot jaz ali kdo drug.

Hja, ok, taki ti grejo v nos, kaj pa tisti, ki dejansko v življenju naredijo 100x več za ekologijo kot vsi mi in nam moralizirajo? Njih se pa ignorira. In mislim, da se bo treba malo drugače obnašat, prej ali slej, ker ta planet ni večen. In s tem seveda ciljam tudi nase, da ne bo pomote.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če okt 23, 2014 5:58 pm

Govoril sem o povrečno "brihtnih" slovencih, evropejcih, amerikancih, japoncih... , ki so prepričani, da so nekaj naredili za okolje, ker so kupili nekaj novega kar porabi nekoliko manj energije in si potem še celo upajo moralizirati drugim. Takih, ki pa naredijo 100x več za ekologijo, kot vsi mi pa ne poznam in še nisem slišal za njih (lahko daš primer) razen, če imaš v mislih kakšna plemena iz J. Ameriškega pragozda ali kje drugje, ki živijo popolnoma v slogi z naravo brez sodobnih dobrin in naravi vzamejo le toliko kolikor potrbujejo za golo preživetje. Le oni imajo pravico nam moralizirati.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če okt 23, 2014 6:12 pm

cruiser1 je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:Hja, ok, taki ti grejo v nos, kaj pa tisti, ki dejansko v življenju naredijo 100x več za ekologijo kot vsi mi in nam moralizirajo?

Takih, ki pa naredijo 100x več za ekologijo, kot vsi mi pa ne poznam in še nisem slišal za njih (lahko daš primer)

Najbrž je mislil velikega 'dobrotnika' Ala Gora, ki nam je (posredno) vsem podražil energijo in zagrenil življenja še z drugimi omejitvami, sam pa na račun yebanja ljudi v glavo služi milijone, se prevaža v privatnih reaktivcih in ima ogromno hišo, ki porabi več energije kot manjše mestece. Za nas navadne ljudi si je seveda zamislil precej bolj skromno življenje od njegovega - kam pa pridemo če bi vsi želeli živeti tako lepo, to sme samo elita.
A si tega mislil, D?

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Če okt 23, 2014 6:25 pm

abbe je napisal/-a:
cc09 je napisal/-a:
Neka kemična, plastična tovarna v enem dnevu spusti toliko izpustov kot jih 10.000 avtomobilov skupaj ali pa še več.
Ampak parcele okoli kemičnih in plastičnih tovarn niso strašno drage, nobene nimam pred nosom. Te vaše strupe pa moram vohat kamorkoli se obrnem.

a ti peš hodiš okoli,tvoji starši nimajo vozila,ti ga nimaš?verjetno tut tvoji sorodniki ne?
pometi najprej pred svojim pragom...

Ne bit tako otročje užaljen. Jaz ne zamerim nobenemu, če se vozi na dizel. Že ta tema je dokaz, da 90% ljudi, ki vozijo dizel, nima pojma o tem koliko je strupen, pa tudi če bi vedeli, bencin je pač predrag, 10% je pa pač ignorantov in jih to tudi niti malo ne briga, niti ne vem zakaj potem čutijo potrebo se oglašat v tej temi.
Tu bi pač morala svoje naredit EU in izenačit trošarine na bencin in dizel, kmeti in prevozniki itak dobijo nekaj tega nazaj, ostali se pa naj vozijo na kar želijo. Če bi še na splošno na goriva znižali trošarine, bi se dizel še manj splačal in bi ga vozili samo še tisti, ki vozijo res velike razdalje, ti se pa itak vozijo po avtocesti, kjer ne delajo veliko škode. Da se po vsaki vasici, da ne govorimo o mestih, vozi 80% dizlov, in to hladnih, ni ničemur podobno.
Potem bi se tudi razmerje porabe med dizlom in bencinom vrnilo v neke normale, ne pa da zdej evropske rafinerije v Ameriko vozijo bencin, ker nimajo kaj z njim, nazaj pa dizel, ker oni nimajo kaj z njim. To je bedarija na kubik.
Če bi bilo to razmerje normalno, ne bi to nikogar brigalo, zdaj bojo pa počasi dizle v velikih mestih enostavno prepovedali, ponekod še bencinarje, da ne bo vojne, potem bomo pa vsi "srečni".

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Če okt 23, 2014 7:40 pm

Ja, moralizirat je tukaj neprimerno, ker najprej je potrebno pred svojim pragom pomesti!
Tako kot sem že v eni temi povedal, da nas skoz po malem nategujejo z vseh strani, mi se pa pustimo.

Sem pa presenečen, ko sem spremljal temo, koliko piz... povzroča dizel.
Skratka, država bi nujno mogla narediti kaj v tej smeri, vendar jim na žalost ni v interesu.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 34 gostov