Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Re: Primerjava BMW 740d in Kia K900

Napisal/-a LeQuack Pe dec 19, 2014 10:24 pm

Za 70k bi vzel Teslo ne pa nekega nemca z bogimi 2 ali 3 leti garancije za katerega moraš po poteku zapravit celo premoženje za servisirat, samo pejte brat BMW forum pa bo vse jasno.

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS Pe dec 19, 2014 10:30 pm

darkside je napisal/-a:uhh pa res. se opravičujem. potem bi pa res se že moralo primerjat z novo. namreč pri nemcih me moti to da če ne pogledaš dobro ne veš kaj je novo in kaj staro ker je kot da bi nekaj zaloge ostalo in so porabli na novem avtu le da kako malenkost spremenili.

Zato pa so dobri, če ne znate ločit med starim in novim. To pomeni, da vsi mislijo, da maš vsako leto nov avto. :mrgreen: Oni, ko pa zdaj vozijo Clio 2, ali pa kako Kijo 2008, pa se pogrezajo od sramote, da tak grd avto vozijo. :lol:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So dec 20, 2014 12:12 am

darkside je napisal/-a:...me zanima če bi me v mercedesu spustili na testno vožnjo če bi prišel tja.
zagotovo ne bi smel biti tako oblečen Slika
ampak tako Slika :rofl

Končno prava primerjava! :mrgreen:
Gornji je Kiaš (tudi Golfaš :mrgreen: ), spodnji pa bolj Audi/v/jak kot MB-ejevec.

adis je napisal/-a:kia bo lahko premium vozilo samo na trgih ala kitajska, koreja, japonska in indija pa morda še kje v aziji medtem, ko v evropi nima šans napram bmw-ju ker vsak, ki si lahko privošči "premium" bo vzel bmw-ja ( primerjava teh dveh vozil v debati) kot pa kio že zaradi "branda" in imidža, ki ga nosi omenjeni brand.

dejstvo, realnost.

kaj bi vi vzeli, če bi imeli cca 70.000 eur na voljo - bmw ali kio? 99% od vas bo vzelo bmw-ja brez premišljevanja ;)

99 % (brez premišljevanja!) je daleč od realnosti. Ljudje imajo precej bolj racionalen pogled na te stvari (posebno taki, ki bi dali 70000 € za avto), ni vsepovsod slovenceljska mentaliteta.

Seveda je treba upoštevat tudi prodajo rabljenega, torej vsaj razmišljat/primerjat, a 99 je številka brez vsakega razmisleka. Verjetno bi jih vsaj 20x več razmišljalo.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So dec 20, 2014 1:02 am

LeQuack je napisal/-a:Za 70k bi vzel Teslo ne pa nekega nemca z bogimi 2 ali 3 leti garancije za katerega moraš po poteku zapravit celo premoženje za servisirat, samo pejte brat BMW forum pa bo vse jasno.

Taki avti znajo kar pridno nabirat kilometre, tako da Tesla sploh ni konkurenca že zaradi dometa.

Ti se kar tolaži, kako hudo je lastnikom, če se tako lažje spopadeš s foušijo ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So dec 20, 2014 9:56 am

esem je napisal/-a:
darkside je napisal/-a:...me zanima če bi me v mercedesu spustili na testno vožnjo če bi prišel tja.
zagotovo ne bi smel biti tako oblečen http://www.e-forwards.com/wp-content/up ... f-wit.jpeg
ampak tako http://imgideas.com/wp-content/uploads/ ... -men_5.jpg :rofl

Gornji je Kiaš (tudi Golfaš :mrgreen: ), spodnji pa bolj Audi/v/jak kot MB-ejevec.

Razlika je ta, da ima pri nas v Sloveniji v praksi "gornji" ponavadi denar, pride v salon in skešira avto za (20, 30, 40 jurjev, pač kar mu paše, tudi če je Golf na 15 radkapah), medtem ko so "spodnji" po večini "težki biznismeni" brez centa v žepu, važno, da so v kravati pa z novim ishitom na 15 obrokov. :lol: :roll:

Kako se že reče, "ima se, može se, nema se, glumi se".

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So dec 20, 2014 10:33 am

abbe je napisal/-a:
freddie je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:jst sicer nimam nič prot hyundaju, sem si ga 8 let pa nisem mel nič težav.
tut sestri sem svetoval da kupi novo elantro,jo ma že 2 leti nič težav.
sam sem prešaltal na nemce pa pa nebom reku da ni težav. se kj pokvar.PA KAJ ZA TO?
nben mi nikol nebo reku da je tehnika pri kiji ali hyundaju na istem nivoju kot pri bmwju.
nikoli ni bila in verjetno še zelo dolgo ne bo.pač enostavno niso na istem nivoju.

sicer je kle ta debata popolnomanepotrebna ampak če gledamo kaj kdo ponuja nima kia pogojev. to je dejstvo.
koliko ma bmw opreme je pač kia ne premore,ker verjetno sploh nimajo razvite take opreme da bi jo lahko ugradili v avto.
in to pač je to.

pa nisem nben zančkar.
tukaj ghre za golo primerjavo in kle cena nima nobene veze, zato je brezveze govort kok ta stane pa kok ta stane...

To je dokaj drzna trditev. Dejstvo je recimo, da skok iz ljubljanskega nebotičnika pomeni gotovo smrt. Dejstvo, ki se lahko empirično dokaže z metanjem ljudi iz ljubljanskega nebotičnika, do vnaprej dogovorjenega števila, nato se preveri njihovo stanje na pločniku in na koncu postavi hipoteza, da tak skok pomeni smrt. Hipoteza na koncu postane empirično dokazano dejstvo. Človekoljubi lahko do dejstva pridejo tudi brez človeških žrtev, z brskanjem Newtonovega dela Principiae Naturalis Principia Mathematica.

Na drugi strani se dokopati do "dejstva" da "nben mnikol nebo reku da je tehnika pri kiji ali hyundaju na istem nivoju kot pri bmwju. nikoli ni bila in verjetno še zelo dolgo ne bo" zahteva neskončno bolj poglobljeno empirično dokazovanje in diplomo iz celega kupa tehničnih in celo ekonomskih znanosti, hkrati pa najbrž večletno službo v tehničnih oddelkih obeh družb, ki bi omogočila primerjavo tehnike - skupaj z vsemi industrijskimi skrivnostmi, ki nam jih navadnim smrtnikom ni dano vedeti - na tako fundamentalnem nivoju, da bi se potem lahko tehnološka premoč enega podjetja štela za "dejstvo".

Sploh bi takšno dejstvo moralo temeljiti na ekstenzivni analizi o nesposobnosti azijskih inženirjev, skupaj z nesposobnostjo njihovih kadrovskih služb - dejstvo je da imajo korejske družbe primerljivo količino denarja, ki ga na leto zapravijo za R&D kot evropski, japonski in ameriški proizvajalci; če torej drži, da ne pridejo (in niti v principu ne morejo priti) na tehnološko raven prestižnih nemških znamk kljub zapravljenem denarju, potem je treba priti do dna zakaj je temu res tako - ne samo, da so domači inženirji nesposobni dohitevat evropske kolege, celo njihovi kadrovniki so nesposobni rekrutirat ustrezne evropske strokovnjake, ki bi popravili tehnološki deficit. Morda je na vsej črti zatajil njihov evropski tehnični center v Russelheimu? Obstaja resnična verjetnost, da je BMW tja poslal svoje dvojne agente kateri bi sabotirali dela na različnih delih podvozja? Kdo ve... A vse podobne aspekte je potrebno do potankosti raziskati, preden bi si kdo drznil postavljati dejstva o tehnološki superiornosti (oz. inferiornosti).

sploh nisem bral kaj si napisal kar se mi ne da brati ker ni povezan s temo.
uceraj sem mal pogledal prispevek o tej kiji.
eto kaj me je zmotilo:
nima aktivnega vzmetenja
nima samozatemnitvenih zunanjih ogledal
nima nastavljivega sedalnega dela sedeža
nima masaže sedežev
nima soft close vrat
nima radar tempomata
nima lane assist
nima sistema za opozarjanje mrtvega kota
...
pač to so stvari ki naj bi jih premium avtomobili imeli oz. jih bmw ima.

in kia tega enostavno nima sploh v ponudbi,kar nakazuje da nimajo to razvito,drugače bi verjetno ugradili to v svoj prvi premium avto.
in mi ni treba nobenih raziskav delat pa nevem česa še vse da lahko rečem da ni na nivoju.

še ena stvar ki me je zmotila je primerjava cen
primerjajao kio z bencinskim motorjem z zadnjim pogonom,proti bmwju z dizem motorjem (ki je že v osnovi dražji od bencinarja) pa še pogon ma na vse 4. (kar zadevo podraži še za par tisoć dolarjev)

ti pa lahko mečeš ljudi iz stolpnice pa delaš analize....

To kar ti omenjaš, ima vse. Če bi si samo pogledal promocijski video:
https://www.youtube.com/watch?v=aCm7qMjZjlY

Sicer pa zakaj vedno primerjava pomanjkljivosti Kie?
Recimo sedmica pa nima full LED žarometov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So dec 20, 2014 11:14 am

peroRS je napisal/-a:
esem je napisal/-a:
zagotovo ne bi smel biti tako oblečen http://www.e-forwards.com/wp-content/up ... f-wit.jpeg
ampak tako http://imgideas.com/wp-content/uploads/ ... -men_5.jpg :rofl

Razlika je ta, da ima pri nas v Sloveniji v praksi "gornji" ponavadi denar, pride v salon in skešira avto za (20, 30, 40 jurjev, pač kar mu paše, tudi če je Golf na 15 radkapah), medtem ko so "spodnji" po večini "težki biznismeni" brez centa v žepu, važno, da so v kravati pa z novim ishitom na 15 obrokov. :lol: :roll:

Kako se že reče, "ima se, može se, nema se, glumi se".

Žal se pri nas trgovci lepijo predvsem na kravatarje in se marsikdo, ki je pripravljen skeširat lepo vsoto, obrne. Ko prideš kaj dražjega kupit in točno veš, kaj bi rad, te kar čudno gledajo.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack So dec 20, 2014 12:28 pm

Zato pa ukint salone ker so samo leglo korupcije in uvest online naročanje avta.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So dec 20, 2014 2:07 pm

LeQuack je napisal/-a:......ne pa nekega nemca z bogimi 2 ali 3 leti garancije za katerega moraš po poteku zapravit celo premoženje za servisirat, samo pejte brat BMW forum pa bo vse jasno.

x2

~toMmy~ je napisal/-a:Ti se kar tolaži, kako hudo je lastnikom, če se tako lažje spopadeš s foušijo ;)

Pobček pazi kakšne pišeš, da te ne bo slučajno kakšen bivši bavarc fahrer po šibice poslal...
Le brez skrbi bodi, da jim je hudo....celo tako hudo jim je, da nimajo za dat več kot 50€ za servis za bavarca, na katerem je poleg vsega drugega še za zamenjat 3/4 podovozja...Zapomni si: Če je značka, to še ne pomeni, da so tudi €€€.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per So dec 20, 2014 2:57 pm

...sploh, ko je govora o premium avtih na lizing/kredit

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So dec 20, 2014 3:28 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:celo tako hudo jim je, da nimajo za dat več kot 50€ za servis za bavarca, na katerem je poleg vsega drugega še za zamenjat 3/4 podovozja...Zapomni si: Če je značka, to še ne pomeni, da so tudi €€€.

Če kupiš "ultra super ohranjenega 20 let starega M3 (ki je mel že 3 generalke in bil nekajkrat na strehi) od forumaša" kaj drugega tudi ni za pričakovati.
Tam so itak vsi avti "u nulo", pa "original deli, bavarski zrak v gumah" pa take fore, ko ga pa kupi drug forumaš se pa kar naenkrat ugotovi da je pol avta za zamenjat.

Nisem fan BMWjev ampak verjamem, da je tisti, ki odkarta 70 jurjev za novega zelo zadovoljen z avtom. Takih tudi ni po forumih ;)

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside So dec 20, 2014 6:10 pm

ampak te teme na forumu so pa zakon :) poveš nekaj proti nemcu pa je vse v luftu :D

ČE b zadel na lotu in bi se lahko preseraval bi kamot kupil hyundaia, kio, bmw 7 in mercedes s in to samo z namenom da bi videl če korejca za manj denarja ponujata enako stvar ali je v tem razlika. ker korejca ko sem vozil hyundaia i40 (kie še nisem) lahko samo rečem wow in 10 let nazaj ali mogoče kaj več (recimo proti mojemu 12 let staremu korejcu-hyundai) je velika razlika. pa že i40 ni poceni, kaj šele ta equus ki je 1x dražji kot full opremljen i40

če primerjam tega hyundaia in kio v tej temi so mi "žmigavci" v ogledalih full svetovno narejeni.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So dec 20, 2014 6:44 pm

esem je napisal/-a:
adis je napisal/-a:kia bo lahko premium vozilo samo na trgih ala kitajska, koreja, japonska in indija pa morda še kje v aziji medtem, ko v evropi nima šans napram bmw-ju ker vsak, ki si lahko privošči "premium" bo vzel bmw-ja ( primerjava teh dveh vozil v debati) kot pa kio že zaradi "branda" in imidža, ki ga nosi omenjeni brand.

dejstvo, realnost.

kaj bi vi vzeli, če bi imeli cca 70.000 eur na voljo - bmw ali kio? 99% od vas bo vzelo bmw-ja brez premišljevanja ;)

99 % (brez premišljevanja!) je daleč od realnosti. Ljudje imajo precej bolj racionalen pogled na te stvari (posebno taki, ki bi dali 70000 € za avto), ni vsepovsod slovenceljska mentaliteta.

Seveda je treba upoštevat tudi prodajo rabljenega, torej vsaj razmišljat/primerjat, a 99 je številka brez vsakega razmisleka. Verjetno bi jih vsaj 20x več razmišljalo.

če bi še enkrat prebral bi videl o čem pišem tako, da ti bom tokrat tekst označil z črno ker se mi ne da še enkrat vse pisat ;)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem So dec 20, 2014 6:51 pm

Verjamem, da težava ni samo v volji. Sem že prvič prebral in opazil omenjanje "99 % brez razmišljanja" ter nekaj rekel o tem in - pazi - samo o tem. Ker je tu težko kaj argumentiranega reči, si to "spregledal" (pri tem nisi opazil, da s tem daješ vtis, da niti lastnih pisarij ne upoštevaš ;) ) in odgovarjal nekaj tretjega. Bravo!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So dec 20, 2014 7:00 pm

esem je napisal/-a:Verjamem, da težava ni samo v volji. Sem že prvič prebral in opazil omenjanje "99 % brez razmišljanja" ter nekaj rekel o tem in - pazi - samo o tem. Ker je tu težko kaj argumentiranega reči, si to "spregledal" (pri tem nisi opazil, da s tem daješ vtis, da biti lastnih pisarij ne upoštevaš) in odgovarjal nekaj tretjega. Bravo!

ko rečeš da je 99% daleč od realnosti potem vem da si anti nemec in ljubiš francoza tako da...

definiraj "slovencljsko mentaliteto"... je to morda tista populacija, ki ima korenine z juga in ki je tako za nemca kot francoza? je to tista mentaliteta kjer ljude radi pokažejo kaj vozijo?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem So dec 20, 2014 7:18 pm

ko rečeš da je 99% daleč od realnosti potem vem da si anti nemec in ljubiš francoza tako da...
Sori, s tabo se sploh ne da pogovarjat, ker tako debilnih izpeljav ni lahko najti. Kar nekaj lapaš, o "99 % brez razmisleka" pa seveda spet nič. Ti res misliš, da bi ti 99 % pritrdilo, da razmislek ni potreben? In da so vsi, ki sodijo v ostanek (v 1 %) germanofobi ter hkrati frankofili - zaradi opozarjanja, da je "razmišljajočih" nekaj več kot 1 % ? Svašta

BTW - čefurji (kot kulturološka oznaka - tu se strinjava) ter slovenceljni imajo tu eno redkih, a močnih skupnih točk, pogojeno predvsem iz neznanja ter odsotnosti razumevanja pravih prioritet, o izvoru le-te (odsotnosti) pa ne bi...

Take debate nimajo nobenega smisla, to se je že večkrat potrdilo. Če te kaj konkretnega zanima, bi morda ZS

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So dec 20, 2014 8:13 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Ti se kar tolaži, kako hudo je lastnikom, če se tako lažje spopadeš s foušijo ;)

Pobček pazi kakšne pišeš, da te ne bo slučajno kakšen bivši bavarc fahrer po šibice poslal...
Le brez skrbi bodi, da jim je hudo....celo tako hudo jim je, da nimajo za dat več kot 50€ za servis za bavarca, na katerem je poleg vsega drugega še za zamenjat 3/4 podovozja...Zapomni si: Če je značka, to še ne pomeni, da so tudi €€€.

Jaz govorim o normalnih ljudeh, ki si lahko normalno privoščijo nov avto tega ranga in takšnemu par tisočakov enostavnoo ne bo delalo preglavic, bi mu pa znalo dejstvo, da bo med popravilom verjetno nujno potreboval nadomestni avto. Vzdrževanje pa ponavadi pri takšnih tudi ni problem, ker jih stane manj, kot da ostanejo nekje 1000 km od doma na cesti in zamudijo kak sestanek.

Pacienti, ki kupujejo takšne avte z magičnimi kilometri od par kratkoročnih lastnikov (od 2. dalje), ki si niso mogli privoščit vzdrževanja za moje pojme ne sodijo v debato o novih avtih, niso pa niti približno vezani samo na "sveto trojico"... Poznam tudi človeka, ki se nenehno zgraža nad cenami novih in rabljenih nemških avtov, hkrati pa kupuje najcenejše kante iz neta, jih praktično ne vzdržuje in misli da ne vem koliko prišpara, čeprav ga stanejo toliko, kot da bi kupil nov avto in ga 10 let normalno vzdrževal, pa še na cesti ne bi konstantno ostajal.
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So dec 20, 2014 8:30 pm

Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So dec 20, 2014 9:57 pm

Gosic je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
freddie je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:jst sicer nimam nič prot hyundaju, sem si ga 8 let pa nisem mel nič težav.
tut sestri sem svetoval da kupi novo elantro,jo ma že 2 leti nič težav.
sam sem prešaltal na nemce pa pa nebom reku da ni težav. se kj pokvar.PA KAJ ZA TO?
nben mi nikol nebo reku da je tehnika pri kiji ali hyundaju na istem nivoju kot pri bmwju.
nikoli ni bila in verjetno še zelo dolgo ne bo.pač enostavno niso na istem nivoju.

sicer je kle ta debata popolnomanepotrebna ampak če gledamo kaj kdo ponuja nima kia pogojev. to je dejstvo.
koliko ma bmw opreme je pač kia ne premore,ker verjetno sploh nimajo razvite take opreme da bi jo lahko ugradili v avto.
in to pač je to.

pa nisem nben zančkar.
tukaj ghre za golo primerjavo in kle cena nima nobene veze, zato je brezveze govort kok ta stane pa kok ta stane...

To je dokaj drzna trditev. Dejstvo je recimo, da skok iz ljubljanskega nebotičnika pomeni gotovo smrt. Dejstvo, ki se lahko empirično dokaže z metanjem ljudi iz ljubljanskega nebotičnika, do vnaprej dogovorjenega števila, nato se preveri njihovo stanje na pločniku in na koncu postavi hipoteza, da tak skok pomeni smrt. Hipoteza na koncu postane empirično dokazano dejstvo. Človekoljubi lahko do dejstva pridejo tudi brez človeških žrtev, z brskanjem Newtonovega dela Principiae Naturalis Principia Mathematica.

Na drugi strani se dokopati do "dejstva" da "nben mnikol nebo reku da je tehnika pri kiji ali hyundaju na istem nivoju kot pri bmwju. nikoli ni bila in verjetno še zelo dolgo ne bo" zahteva neskončno bolj poglobljeno empirično dokazovanje in diplomo iz celega kupa tehničnih in celo ekonomskih znanosti, hkrati pa najbrž večletno službo v tehničnih oddelkih obeh družb, ki bi omogočila primerjavo tehnike - skupaj z vsemi industrijskimi skrivnostmi, ki nam jih navadnim smrtnikom ni dano vedeti - na tako fundamentalnem nivoju, da bi se potem lahko tehnološka premoč enega podjetja štela za "dejstvo".

Sploh bi takšno dejstvo moralo temeljiti na ekstenzivni analizi o nesposobnosti azijskih inženirjev, skupaj z nesposobnostjo njihovih kadrovskih služb - dejstvo je da imajo korejske družbe primerljivo količino denarja, ki ga na leto zapravijo za R&D kot evropski, japonski in ameriški proizvajalci; če torej drži, da ne pridejo (in niti v principu ne morejo priti) na tehnološko raven prestižnih nemških znamk kljub zapravljenem denarju, potem je treba priti do dna zakaj je temu res tako - ne samo, da so domači inženirji nesposobni dohitevat evropske kolege, celo njihovi kadrovniki so nesposobni rekrutirat ustrezne evropske strokovnjake, ki bi popravili tehnološki deficit. Morda je na vsej črti zatajil njihov evropski tehnični center v Russelheimu? Obstaja resnična verjetnost, da je BMW tja poslal svoje dvojne agente kateri bi sabotirali dela na različnih delih podvozja? Kdo ve... A vse podobne aspekte je potrebno do potankosti raziskati, preden bi si kdo drznil postavljati dejstva o tehnološki superiornosti (oz. inferiornosti).

sploh nisem bral kaj si napisal kar se mi ne da brati ker ni povezan s temo.
uceraj sem mal pogledal prispevek o tej kiji.
eto kaj me je zmotilo:
nima aktivnega vzmetenja
nima samozatemnitvenih zunanjih ogledal
nima nastavljivega sedalnega dela sedeža
nima masaže sedežev
nima soft close vrat
nima radar tempomata
nima lane assist
nima sistema za opozarjanje mrtvega kota
...
pač to so stvari ki naj bi jih premium avtomobili imeli oz. jih bmw ima.

in kia tega enostavno nima sploh v ponudbi,kar nakazuje da nimajo to razvito,drugače bi verjetno ugradili to v svoj prvi premium avto.
in mi ni treba nobenih raziskav delat pa nevem česa še vse da lahko rečem da ni na nivoju.

še ena stvar ki me je zmotila je primerjava cen
primerjajao kio z bencinskim motorjem z zadnjim pogonom,proti bmwju z dizem motorjem (ki je že v osnovi dražji od bencinarja) pa še pogon ma na vse 4. (kar zadevo podraži še za par tisoć dolarjev)

ti pa lahko mečeš ljudi iz stolpnice pa delaš analize....

To kar ti omenjaš, ima vse. Če bi si samo pogledal promocijski video:
https://www.youtube.com/watch?v=aCm7qMjZjlY

Sicer pa zakaj vedno primerjava pomanjkljivosti Kie?
Recimo sedmica pa nima full LED žarometov.

brez zamere sam jebeš ti promocijski video ki je narejen računalniško.
tm gre vse skos..poglej si samo head up display v videu ki si ga ti prilimal in pa v realnem posnetku ki sem ga jaz dal gor.
pa potem to pokomentiraj
poglej si reviev avtou pa potem povej kaj ma pa kaj nima.ko človek lepo pove da nima nastavljivega vzmetenja

kar se pa led diod tiče je aktualna 7-mica stara že 5 let.
kdo je takrat mel led luči?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne dec 21, 2014 12:07 am

esem je napisal/-a:
Sori, s tabo se sploh ne da pogovarjat, ker tako debilnih izpeljav ni lahko najti. Kar nekaj lapaš, o "99 % brez razmisleka" pa seveda spet nič. Ti res misliš, da bi ti 99 % pritrdilo, da razmislek ni potreben? In da so vsi, ki sodijo v ostanek (v 1 %) germanofobi ter hkrati frankofili - zaradi opozarjanja, da je "razmišljajočih" nekaj več kot 1 % ? Svašta

BTW - čefurji (kot kulturološka oznaka - tu se strinjava) ter slovenceljni imajo tu eno redkih, a močnih skupnih točk, pogojeno predvsem iz neznanja ter odsotnosti razumevanja pravih prioritet, o izvoru le-te (odsotnosti) pa ne bi...

Take debate nimajo nobenega smisla, to se je že večkrat potrdilo. Če te kaj konkretnega zanima, bi morda ZS

Potem bom postavil preprosto vprasanje: "katerega izmed dvojice v debati in ja debata tece med kio in bmw-jem bi TI izbral ob prepodstavki, da oba staneta 70.000 eur?"

In pazi, alternativa ne obstaja, tretjih odgovorov ni..torej bmw ali kia in zakaj?

Ps: na ZS nima smisla pisat, ker je potem bolje da greva na pivo pa razcistiva, ker bi se tipkala se 1 leto pa nebi prisla do bistva ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov