Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr maj 26, 2004 8:06 am

Velik stvari ki jih ima Clio EXTREME v opremi, bi mogel npr. pri Corsi doplačat, verjem.
Ko je moj sestrič kupoval polota tri leta nazaj in pridema mi2 v A2S v Celju in mu povejo da je treba el. stekla doplačat, se je kr obrno!Sramota za WW,res!
Povej mi enga novga Cliota brez elekrtičnih stekel?Ni ga.
No to je sam primer, da dobiš pri francozu če v osnovi bogato opremo,
pri švabu jo boš pa (žal) mogu doplačat.

Ja, pri VW je res tako z opremo, ampak tista verzija Polota, ki jo jaz gledam, ima klimo, el. šipe, DCZ - v bistvu skoraj vse kot Clio Extreme. Slednji ima sicer še volan v usnju, kar je fino, ni pa kritično. Poleg tega ima Clio še potovalni računalnik, ki pa se mi tudi sploh ne zdi taka nujna zadeva. Nima pa normalnega kazalca za količino goriva, kar mislim da Polo ima. (Clio ima take čudne računalniške kazalce za gorivo in temp. hladilne tekočine - kot stolpci na hi-fi equalizerjih - to me je recimo motilo, jest čem met normalne cagarje! :P )
A se res pri Cliotu ne da menjat žarnic? A moraš za to na servis al kaj? To pa ni gut..

Je pa res pri enaki opremljenosti in podobnem motorju Polo dobrih 300 jurjev dražji od Cliota. Mogoče je pa tudi ustrezno boljši (ni sicer nujno, primerljiv 206 je tudi dražji od Cliota za cca 50 jurjev, ampak je celo slabši).

Do Corse imam pa nek nerazložljiv odpor. Mogoče bi se moral malo prisiliti pa jo stestirati. Ampak zadnjič ko sem bil v Avtotehni na Celovški (sem si ogledoval tastare Astre) sem dobil občutek, da jih precej boli kita za potencialne kupce. No ne vem.

Sicer imam trenutno ravno Opla (10 let staro vectro) in čez 2-3 leta imam željo kupit novo Astro (mi je ful huda) tako da bi bilo mogoče pametno ostati pri Oplu.
A je v Ljubljani poleg Avtotehne še kakšen drug (po možnosti zanesljiv) trgovec z Opli?

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Sr maj 26, 2004 8:13 am

Veš kolk benza dobiš za 300.000 sit?
Kolk šele nafte 8) Npr. Clio dCi 80KM pije povprečno 4l/100KM,preizkušeno!!!
Odloč se sam.Ti ga boš vozil,ne mi.Mi ti povemo samo vsak svoja mnenja.
Lp
Andy

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Sr maj 26, 2004 8:27 am

:roll: 4l :?: sam se odloči in nam javi kaj si izbral :D
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr maj 26, 2004 8:57 am

Clio dCi pije malo več kot 4l/100km, ga mamo doma pa ma porabo tm 4.2-4.6 l/100km po števcu. Je pa vožen bolj upokojensko. Moti me to, da že pr 100 preostalih kilometrih benza v tanku pokaže črtice -- --, medtem ko Nissan to naredi šele pri 20km. Ne vem a res ne more zračunat al kaj???

Glede Nissan Micre bi ti jo tud jest priporočal, ker je uiber lep avtek in baje res fenomenalen na cesti kar se lege tiče.

206 serijski je res mal babji, vsaj men. Pa notranja plastika je na dokaj nizkem nivoju.

Glede menjave žarnic v Cliu je res katastrofa. Do parkirnih lažje prideš, če daš avto na kanal in od spodaj ven potegneš, ker je zgoraj kr ena plastika in take pizdar**e. In veš kako žarnice grejo (OK, ne samo pr Renoju)! Katastrofa, ga mamo dve leti pa je že četrta kratka luč not. :roll: Vsaj te se da z malo muke menjat.

Sej v vsakem primeru dobijo tovarne svoj denar, če ne z nabavno ceno avta pa s popravili oziroma servisi. Servisi za Renault so res katastrofa, nam so hotl, ker je blo treba menjat računalnik v avtu ker se mu je mešal, podturiti rabljen računalnik, ampak jim ni uspelo, ker jim ga ni ratal programirat za naš avto.

Še nekaj: Stricu je zanč na taprvem Meganu, ki ni star tri leta šla turbina (dCi). Popravilo: 500.000,00 SIT (pol milijona!!!). Je pol dubu cenej zarad vez ampak HALO! Za BMW je cenejša. :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr maj 26, 2004 8:58 am

Aja, veš kako se pr Meganu tanovmu žarnco menja? Kolesa obrneš v levo oz. desno in skozi lukno v notranji strani blatnika daš roko in potem tam ven potegneš žarnco. Pa to svet še ni vidu, ej :lol: :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Sr maj 26, 2004 9:36 am

Cliota ali getza ;)
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

-EC-
Stalni uporabnik

Kraj: 1231

Napisal/-a -EC- Sr maj 26, 2004 9:50 am

Mogoče je kdo že napisal (nisem vsega bral :oops: )

Če boš res imel avto samo 2-3 leta se najbolj splača nabavt getza, ker 206-ko pa clio-ta b kmalu nadomestil nov model in bo cena starih padla.

Drugače bi se pa jaz odločil za 206-ko :wink:

Lp!

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Sr maj 26, 2004 10:09 am

Yaris :D :?:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr maj 26, 2004 12:20 pm

uhh, Yaris pa odpade. Saj sem še razmišljal "no, luštkan avtomobilček, samo res je malo premajhen. Pa ga grem vseeno malo pogledat, mogoče je poceni"
In sem šel pogledat in sem videl cenik pa me je kar na rit vrglo. Vse prej kot poceni.

Ne, hvala.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Če maj 27, 2004 7:22 am

Ti, za 2.4 mio dobiš že ful opreme, prbližn tolk kot v Renaultu, mogoče kej manka. Pa še Toyota je, Clio pa Renault.
Slika

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Če maj 27, 2004 12:32 pm

Jst bi vzel yarisa, ker z 206 bos mel dost problemov, mama je kupla novag pred 1.5 leta in je bil parkrat na garanciji. Mi je prav zal da smo se takrat med yarisom pa 206 odlocl za slednjega. Drgac bi pa jst osebno vzel dizla pa menjas cip.
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Če maj 27, 2004 10:37 pm

pomoje pr nobenen od naštetih avtov ne morš prov dost falit :wink:

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Če maj 27, 2004 10:49 pm

-EC- je napisal/-a:Mogoče je kdo že napisal (nisem vsega bral :oops: )

Če boš res imel avto samo 2-3 leta se najbolj splača nabavt getza, ker 206-ko pa clio-ta b kmalu nadomestil nov model in bo cena starih padla.

Drugače bi se pa jaz odločil za 206-ko :wink:

Lp!

A nau pr Hyundaiu cena še bl padla? :?:
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
LUDACRIST
Novinec

Kraj: CELJE

Napisal/-a LUDACRIST Pe maj 28, 2004 12:13 pm

Odkar vozim , vozim renaulta in ti povem ,da nisem imel nobenih težav, clio luštna zadevca in zanesljivo najmehkejši od vseh treh znamk.

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz So maj 29, 2004 5:02 pm

pri teh avtih si izber tistega, ki ti je najlepše oblike, ker drastičnih razlik res ni...tako v ceni, kot v performansih, kot opremeljenosti...pa da ti neki shod maš približno iste pogoje pri vseh treh...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po maj 31, 2004 8:38 am

No da še malo dopolnim testne izkušnje.

Preskusil sem še Clio dCi (80 KM). Zanimiva izkušnja, vendar nisem bil tako blazno navdušen nad zmogljivostmi pod 2000 obrati. Potem je pa zagrabila turbina in je kar dobro potegnil. Vseeno ni eksplozivne poskočnosti, ki jo imajo bencinarji, pa seveda se pri 4000 obratih vse veselje konča. No ampak če bi delal več kot 20.000 km letno, bi ga pa takoj vzel.

Potem sem preizkusil še VW Polo. Za slabih 10 minut so mi dali vozit 1.2 bencinski motor, ki je pomojem skoraj premalo. Ker nikjer nimajo za test 1.4 bencinarja, sem se pri drugi firmi zmenil še za 1 uro z 1.9 SDI, ker so imeli pač samo tega (da sem vsaj sprobal avto kot tak). SDI motor je kar bogi, res je en traktor in mi sploh ni všeč. Polo sicer deluje zelo kvalitetno v notranjosti. Podvozje je tudi odlično, imaš občutek kot da se pelješ po tračnicah, res zanesljivo. Ampak avtu kot celoti skoraj manjka tisti občutek udobja in zabavnosti, kot ga ima Clio. Če bi bila cena podobna, bi sicer najbrž vseeno zmagal Polo, ampak je pri podobni stopnji opreme od Clia dražji za skoraj 400 jurjev (Polo 1.4 bencinar stane skoraj 2,8 mio SIT). Taka razlika v ceni se mi vseeno ne zdi upravičena.

Hja se pravi Clio. Skrbi me le, ker je relativno star dizajn in ga bo kmalu zamenjal Modus, mogoče že to jesen...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Po maj 31, 2004 8:46 am

sonic je napisal/-a:Hja se pravi Clio. Skrbi me le, ker je relativno star dizajn in ga bo kmalu zamenjal Modus, mogoče že to jesen...

Pa kaj pol! Modus bo najbrž še dražji (cenejši zihr ne), še bolj je kombijevski in bo torej težišče višje pa še vozne lastnosti, ki so ti tako všeč bodo trpele. In kot pravi en znanec: nikoli ne kupit avto verzija v1.0, z njim so skoraj sigurno problemi, še posebno kakšni elektronski škratje.

Pa če ga mislš rihtat, boš na styling dele za Modus čakal kar nekaj časa, pa še ti bodo dragi, za Clio pa dobiš že kaj rabljeno in malo morje maš vsega.
Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po maj 31, 2004 9:04 am

Pa če ga mislš rihtat, boš na styling dele za Modus čakal kar nekaj časa, pa še ti bodo dragi, za Clio pa dobiš že kaj rabljeno in malo morje maš vsega.
Mogoče ni bilo iz mojih prejšnjih postov zelo očitno, ampak mene razni stylingi, tuningi in ostale modifikacije sploh ne zanimajo. Sem v bistvu čisto povprečen uporabnik/voznik, zato tudi ne iščem ekstremnih športnih zmogljivosti. Bolj pomembna je varnost, čim nižji stroški, pa hkrati čimvečja vsakdanja uporabnost ter vsaj določena stopnja zadovoljstva in zmernega užitka v vožnji.

Avto vozim v taki obliki, kot so ga naredili v tovarni. Če mi v osnovnih variantah ni všeč, kupim drug avto.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po maj 31, 2004 9:48 am

Še moj mnenje...

Pr punci majo Cliota Dci, avto ma skor vso opremo, razen usnja in xenonk in podobnega kar spada v opreme initiale ipd. U bistvu kot extreme + Avtomatska klima+radio na CD.
Čudno se mi zdi da te je v Getzu motil volan (preveč oddaljen) v Cliu pa ne...men je v cliu še bolj porazen občutek, ker je volan tko položen, pa še preveč oddaljen, če hočem pedale pritiskat ne pa hodit po njih...
Po drugi strani, me je pa navdušla oblika notranjosti in materiali, v cliu se mi zdi, da sedim v dost dražjem avtu, pa sm sedu tko v 206 kot v Getzu...Avto ma sicer original radio in avtomatsko klimo, da vse skup daje vtis še večje skladnosti...Skratka notranjost kar se oblike tiče, v tem razredu 9/10 :)

Motor dci je pa res ql, tih, na morje sm mel pa povprečje 3,6l/100km 8) sicer zlo umirjeno ampak vseen...Mogoče mal švoh če je treba kazga tovornjaka prehitet...(65KM)

Glede voznih lastnosti pa ne bi pametoval, ker nism nobenga niti blizu meje peljal, itak si pa napisu, da ne iščeš dirkalnika ampak avto...Sicer si pa tud že sprobal.... :wink:

Drugač bi pa jz tud Corso tle predlagu, pred faceliftom tud men sploh ni bla všeč, zdej ko ma pa nove luči in mal drugačne odbijače, lahko pa rečem sam uuuauuu, res primer lepote v tem razredu za moj okus....ful mi je prestižn vidit, sploh ta akcijski model Cosmo, pa tud cena je vsaj v času akcije tle tle z ostalimi...Ampak, sto ljudi, sto čudi...

Pa ne pozab da je extreme tud "omejena izdaja" torej tud akcija...

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po maj 31, 2004 9:54 am

Zdaj pa prosim še za en nasvet.

Naj vzamem pri Cliotu motor 1.2 16v (75KM) ali 1.4 16v (98KM) ?
1.4 sploh nisem vozil (ker ga nimajo za test), tako da je nekoliko "maček v žaklju". 1.2 pa bi v bistvu še bil nekako dovolj zmogljiv za moje potrebe. Luštno bi bilo sicer imeti malo več konjev, ampak to stane. Koliko je skoraj 100-konjski motor sploh primeren za majhen avto, kot je Clio?

Razlika v nabavni ceni je 120.000 SIT, s tem da bom vsako leto plačal 20.000 SIT več obveznega zavarovanja (seveda tudi več za kasko, samo ne vem še točne cifre). Tudi za gorivo bom dal vsako leto vsaj 20.000 SIT več kot pri 1.2 motorju (s tem , da delam relativno malo kilometrov). Se pravi vsako leto vsaj 50-60 tisoč SIT dodatnih stroškov.

Pa še to: realno gledano, kateri motor bo šel čez 2 leti lažje v prodajo - 1.2 ali 1.4 ? (res, da kupujem avto zase in ne za naslednjega lastnika, ampak mi je tudi ta vidik pomemben).

Boljše zmogljivosti pa so itak zame samo bonus in nikakor nekaj, kar bi nujno potreboval. Zato prosim za mnenje predvsem tiste, ki niste preveč navdušeni samo nad hitrimi zadevami, ampak imate izkušnje tudi s temi bolj praktičnimi vidiki nakupa in lastništva avtomobila.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov