infiniti je napisal/-a:HajdukS je napisal/-a:Drugače pa dokaz da bojo dizli prevladal kar se tiče športnosti je tut recimo t.i "register turbo" tehnologija ki jo recimo razvija OPC za športno verzijo nove astre(dizl) in pa predvsem ena zadeva ki bo čez par mesecev zasijala b BMW serije 5:
Ja naslednji F1 ferrari bo mel dizelski motor. A ti ves kaj je bencin pa kaj je nafta? Bolse uprasanje, a si kdaj slisal za izraz fizika al pa kemija? pišuka pa sej veste da ne more bit dizel hitrejsi, kdo bo pa tok hitr drva nalagu?
You are not very smart are you?![]()
![]()
HajdukS je napisal/-a:Aja, infiniti, clovek ki izjavi da bojo dizli bolj sportni motorji kot bencinski bi moral bit po mojem mnenju banani z avtomoblisticnega foruma. Pac tam tak clovek nima kaj pocet...
Viper123 je napisal/-a:Sicer je moje znanje nemščine bolj bogo, priznamops:
Če sem prav razumel je BMW razvil 3.0 turbo dizelski motor, ki ima dve sekvenčni turbini in razvije 272KM. Jaz tu ne vidim nič, kar bi nakazovalo na športno uporabnost tega dizla.
Ja razvije veliko moči in navora s pomočjo dveh sekvenčnih turbin, ampak to še ne pomeni, da je ta motor športen!
Športne motorje ne odlikujejo samo veliko moči in navora!
LP
Quik je napisal/-a:ti trdis daje 4.0 dizel mocnej kot 6.0 bencin
Nespoznam se na BMW-je sam če se nemotm sta drugi dve številki mašina?
upam da kmal dobim za pelt 530i, za dizla pa nimam vez tko da nav nc sam vozm 1,9 100km TDI
samo tvoja teorja da je 4,0d mocnej od 6,0i ti tezko vrjamem (govorim na blef) izkusnje v nizjem razredu 1,4 1,6 1,8 2,0 in 1,9TDI vse to sem ze vozu pa se mi nezdi da je dizel tok bols
infiniti je napisal/-a:Drugače pa se odpravi na Avto Aktiv pa malo poprosi za ključe od 530d ali 740d - grem stavit da ko se boš vsedel nazaj v svoj avto boš rekel "a se sploh premikam??
infiniti je napisal/-a:Drugače imata oba enako navora, vendar finta zakaj je dizl vseeno superiornejši - KRIVULJA navora, če pogledaš eno in drugo boš ugotovil da ima dizl pri par tisoč nižjih obratih že max navor in bolj linearno (ravno) krivuljo, ter zato bolje "grabi".
Viper123 je napisal/-a:infiniti je napisal/-a:Drugače pa se odpravi na Avto Aktiv pa malo poprosi za ključe od 530d ali 740d - grem stavit da ko se boš vsedel nazaj v svoj avto boš rekel "a se sploh premikam??
Ne boš verjel! Jaz sem imel že to priložnost, da sem se peljal z 530d in sem bil navdušen! Ampak to ni športni avto! Športni avto je naprimer iz iste hiše M3! Ne pa 530d.
Zelo pomembna lastnost, ki jo mora imeti športni motor je odzivnost! To je vsaj toliko pomembno kot moč!
Po tvojih merilih je potem VW Phaeton W12 prav nesramno dobr športni avtoJe zelo zelo hiter ni pa športni avto!
LP
Viper123 je napisal/-a:infiniti je napisal/-a:Drugače imata oba enako navora, vendar finta zakaj je dizl vseeno superiornejši - KRIVULJA navora, če pogledaš eno in drugo boš ugotovil da ima dizl pri par tisoč nižjih obratih že max navor in bolj linearno (ravno) krivuljo, ter zato bolje "grabi".
Dej no, ne trapaj!
Krivec, da imajo razni TDi, CDTi... tako ravno krivuljo navora je turbina ne pa dizel kot gorivo! Misliš, da bencinski turbo motor ne more imeti tako ravne krivulje navora?![]()
LP
infiniti je napisal/-a:Malce obriši meglo na špeglih- napisal sem da ima Dizl vgrajeno turbino. Odgovarjal pa sem na vprašanje razlike med krivuljama 740d in 760Li - ta pa čist tko BTW nima turbine - Comprende? :P
infiniti je napisal/-a:...vendar finta zakaj je dizl vseeno superiornejši - KRIVULJA navora...
infiniti je napisal/-a:OPC - ne izdeluje ljudskih avtov - a nisi prebrau performans auta; pri ekotu so ravno tako pokazali da športnost gre lahko dobro z majhno porabo. Ne govorimo tukaj o lupotu 3L, ampak purističnemu športniku
Kar se tiče AMG so vrhunski športni avtomobili ki so hkrati tudi udobni in uporabniku prijazni - a ti misliš da ljudje za ta denar radi zgubljajo plombe po luknjah in trpijo med vožnjo? - BMW M in Quattro ravno tako poskrbita za udobje kakor za športnost - pa ni potrebno sedaj govoriti o detajlih pri eni ali drugi tovarni; poglej si SLR in mogoče novega SL 65 AMG - 1000! Nm navora pri 1500 vrtljajev in po testih se drži ceste ko svinja6 - povej mi kateri katerega AMGja prekaša tvoj seat po "športnosti" - mislim da nobenega tako da pusti lepo AMG pri miru, dokler ne boš imel v garaži kaj kar ima vsaj čez 250 KM
...tako da pusti lepo AMG pri miru, dokler ne boš imel v garaži kaj kar ima vsaj čez 250 KM...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov