Debate, ki niso vezane na ostala področja...

diesel ali bencin ???

diesel
58
48%
bencin
62
52%

Skupaj glasov : 120

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS So maj 08, 2004 3:14 pm

Aja, infiniti, clovek ki izjavi da bojo dizli bolj sportni motorji kot bencinski bi moral bit po mojem mnenju banani z avtomoblisticnega foruma. Pac tam tak clovek nima kaj pocet...

frza
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a frza So maj 08, 2004 3:30 pm

infiniti je napisal/-a:
HajdukS je napisal/-a:
Drugače pa dokaz da bojo dizli prevladal kar se tiče športnosti je tut recimo t.i "register turbo" tehnologija ki jo recimo razvija OPC za športno verzijo nove astre(dizl) in pa predvsem ena zadeva ki bo čez par mesecev zasijala b BMW serije 5:

Ja naslednji F1 ferrari bo mel dizelski motor. A ti ves kaj je bencin pa kaj je nafta? Bolse uprasanje, a si kdaj slisal za izraz fizika al pa kemija? pišuka pa sej veste da ne more bit dizel hitrejsi, kdo bo pa tok hitr drva nalagu?

You are not very smart are you? :lol: :lol: :lol:

Se strinjam.....
Slika

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS So maj 08, 2004 3:32 pm

dj vsaj argumentirajte no... :roll:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So maj 08, 2004 3:41 pm

HajdukS je napisal/-a:Aja, infiniti, clovek ki izjavi da bojo dizli bolj sportni motorji kot bencinski bi moral bit po mojem mnenju banani z avtomoblisticnega foruma. Pac tam tak clovek nima kaj pocet...

Sej to ni moja samostojna izjava, ampak izjava ljudi ki služijo kruh z testiranji avtomobilov, sicer bi lahko veliko napisal o lastnih izkušnjah ampak kaj ko si gumpec pa ne znaš brati nemški text obarvan v rdeče.

PS. malo teste v roke pa na par predstavitev potem pa soli pamet kdo bo na forumu in kdo ne. Drugače pa trenutno vozim bencinarja - Vse jasno?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Viper123 So maj 08, 2004 4:03 pm

Sicer je moje znanje nemščine bolj bogo, priznam :oops:
Če sem prav razumel je BMW razvil 3.0 turbo dizelski motor, ki ima dve sekvenčni turbini in razvije 272KM. Jaz tu ne vidim nič, kar bi nakazovalo na športno uporabnost tega dizla.
Ja razvije veliko moči in navora s pomočjo dveh sekvenčnih turbin, ampak to še ne pomeni, da je ta motor športen!

Športne motorje ne odlikujejo samo veliko moči in navora!

LP
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So maj 08, 2004 4:16 pm

Viper123 je napisal/-a:Sicer je moje znanje nemščine bolj bogo, priznam :oops:
Če sem prav razumel je BMW razvil 3.0 turbo dizelski motor, ki ima dve sekvenčni turbini in razvije 272KM. Jaz tu ne vidim nič, kar bi nakazovalo na športno uporabnost tega dizla.
Ja razvije veliko moči in navora s pomočjo dveh sekvenčnih turbin, ampak to še ne pomeni, da je ta motor športen!

Športne motorje ne odlikujejo samo veliko moči in navora!

LP

Ma ja - a športne motorje ne odlikuje velika moč in navor? -Kaj pa pol a samo dejstvo da dosega visoke vrtljaje(mora da je tomos ful strup pol) ; dej popravi me ampak mislim da ko pritisnem stopalko in me prilima v hrbet je to vse kar mi pravi da je pod havbo športen motor razen dejstev na papirju; najdi ti meni bencinarja ki ima te lastnosti kot ta motor pa da še celo opravi kaih 700+ KM med tankanji. Drugače pa se odpravi na Avto Aktiv pa malo poprosi za ključe od 530d ali 740d - grem stavit da ko se boš vsedel nazaj v svoj avto boš rekel "a se sploh premikam??"

Sploh pa ne vem kaj se na to razpravo javljajo nekateri ki imajo malo izkušenj tako z enimi kakor z drugimi motorji če pa že pa je maximalno bil nek 1.9 ali 2.2 dizl; mal se usedite v 3.0 in več motorje pol pa se bomo kaj naprej pogovarjali. -Se spomnim ko sem bil na predstavitvi za novo serijo7. Upal sem da bom dobil ključe od 760i pa so mi sprva dali ključe od 740d. Sprva sem mislil pa kaj bom s tem? -Dragi moji, ko sem sprobal vse drugo v ponudbi sem si rekel samo ta motor in nič drugega; ko sem testiral 745i, sem se čudil kako nič ne vleče v primerjavi z 740d. Da ne rečem da je po koncu testiranj gospod v 760i presenečeno prišel do mene in rekel "sploh te nisem mogel ujeti, pa sem do konca tiščal"; tko da ja, ja; takrat sem spoznal kaj je to moderen diesel in kako strupen je, pa sem prej bil totalno skeptičen glede le-teh
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Quik So maj 08, 2004 5:11 pm

ti trdis daje 4.0 dizel mocnej kot 6.0 bencin
Nespoznam se na BMW-je sam če se nemotm sta drugi dve številki mašina?
upam da kmal dobim za pelt 530i, za dizla pa nimam vez tko da nav nc sam vozm 1,9 100km TDI
samo tvoja teorja da je 4,0d mocnej od 6,0i ti tezko vrjamem (govorim na blef) izkusnje v nizjem razredu 1,4 1,6 1,8 2,0 in 1,9TDI vse to sem ze vozu pa se mi nezdi da je dizel tok bols :)

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g So maj 08, 2004 5:12 pm

saj sam isto pravim sicer sem se odlocil za 525d 163 km in ti povem da je zelo dobr avto !!!! odlocil sem se zanj ker registracija ni ta huda in se da najbolje prodati pa se dobro gre !!!!!!!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So maj 08, 2004 5:40 pm

Quik je napisal/-a:ti trdis daje 4.0 dizel mocnej kot 6.0 bencin
Nespoznam se na BMW-je sam če se nemotm sta drugi dve številki mašina?
upam da kmal dobim za pelt 530i, za dizla pa nimam vez tko da nav nc sam vozm 1,9 100km TDI
samo tvoja teorja da je 4,0d mocnej od 6,0i ti tezko vrjamem (govorim na blef) izkusnje v nizjem razredu 1,4 1,6 1,8 2,0 in 1,9TDI vse to sem ze vozu pa se mi nezdi da je dizel tok bols :)

Nism govoru o koncni - govorim o lokalni cesti do kranjske gore ko sva se sponala oba skozi ovinke in prehitevala avte pred seboj, mislim da bi na avtocesti sicer končno hitrost zmagal ampak kar se tiče uporabnosti navora v everyday situacijah, je gospod zaostajal, še posebej na izhodih iz ovinka. Avto je hudičevo vlekel, tako da je moj sovoznik malce prebledel parkrat, samo tako in tako ni bil vajen vožnje v tej klasi in s takimi motorji - za začetnika je zadeva malce strašljiva. No, na koncu sem vendarle dobil tudi ključe od 760Li, vendar dizl me je najbolj prepričal. Tale novi ki bo pa imel oznako X35d, je pa še hujši strup, da ko se pojavijo raznorazni čipki - raje sploh ne razmišljam

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Quik So maj 08, 2004 6:15 pm

nisem mislu ravno končno sam vse en mi negre v glavo kako ima lahko 2,0 več :) slabše pospeške slabši navor... ;)
nisem kak hud poznavalec pac sam navdusenc :)
vrjamem pa da te lima na sedez, sploh ce nis vajen takih masin
mene ze 1,9 (100)TDI lima na sedez v najbolsih obratih (navajen sem bil 10let starga bencina 1,3.P)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So maj 08, 2004 6:22 pm

No kar se tiče prostornin so tukaj predvsem 2 zadeve: Dizl ma turbino, dizl gorivo ima boljši energetski izkoristek. Drugače imata oba enako navora, vendar finta zakaj je dizl vseeno superiornejši - KRIVULJA navora, če pogledaš eno in drugo boš ugotovil da ima dizl pri par tisoč nižjih obratih že max navor in bolj linearno (ravno) krivuljo, ter zato bolje "grabi". Glede na to da sta bila oba avtomobila avtomatika z 6 prestavami, je dizl prišel zaradi zgoraj navedenega še bolj do izraza - štekaš?

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So maj 08, 2004 6:40 pm

Hja en mesec bi bil še za bencinarja, sedaj pa res ne vem več. Ste preprali AvtoFOKUS? Tista Vectra ima ful močnega dizla. :shock: Skratka res so dizli vse boljši. Močnejši(ok to je bolj tako tako-turbina), manj porabijo, cenejše gorivo (zaenkrat)... Skratka res ne vem. Ko grem tankam bi rajš imel dizla ampak na cesti mi je pa bencinar bolj všeč. Zato sem glasoval za dizel. :wink:
Še malo pa bom začel traktorje hvaliti. :D
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Napisal/-a Viper123 So maj 08, 2004 7:49 pm

infiniti je napisal/-a:Drugače pa se odpravi na Avto Aktiv pa malo poprosi za ključe od 530d ali 740d - grem stavit da ko se boš vsedel nazaj v svoj avto boš rekel "a se sploh premikam??

Ne boš verjel! Jaz sem imel že to priložnost, da sem se peljal z 530d in sem bil navdušen! Ampak to ni športni avto! Športni avto je naprimer iz iste hiše M3! Ne pa 530d. :mrgreen:

Zelo pomembna lastnost, ki jo mora imeti športni motor je odzivnost! To je vsaj toliko pomembno kot moč!
Po tvojih merilih je potem VW Phaeton W12 prav nesramno dobr športni avto :mrgreen: Je zelo zelo hiter ni pa športni avto!

LP
Slika

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Napisal/-a Viper123 So maj 08, 2004 7:54 pm

infiniti je napisal/-a:Drugače imata oba enako navora, vendar finta zakaj je dizl vseeno superiornejši - KRIVULJA navora, če pogledaš eno in drugo boš ugotovil da ima dizl pri par tisoč nižjih obratih že max navor in bolj linearno (ravno) krivuljo, ter zato bolje "grabi".

Dej no, ne trapaj!
Krivec, da imajo razni TDi, CDTi... tako ravno krivuljo navora je turbina ne pa dizel kot gorivo! Misliš, da bencinski turbo motor ne more imeti tako ravne krivulje navora? :roll:

LP
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So maj 08, 2004 8:02 pm

Viper123 je napisal/-a:
infiniti je napisal/-a:Drugače pa se odpravi na Avto Aktiv pa malo poprosi za ključe od 530d ali 740d - grem stavit da ko se boš vsedel nazaj v svoj avto boš rekel "a se sploh premikam??

Ne boš verjel! Jaz sem imel že to priložnost, da sem se peljal z 530d in sem bil navdušen! Ampak to ni športni avto! Športni avto je naprimer iz iste hiše M3! Ne pa 530d. :mrgreen:

Zelo pomembna lastnost, ki jo mora imeti športni motor je odzivnost! To je vsaj toliko pomembno kot moč!
Po tvojih merilih je potem VW Phaeton W12 prav nesramno dobr športni avto :mrgreen: Je zelo zelo hiter ni pa športni avto!

LP

Pogovarjali smo se o motorjih in ne o karoserijah in izvedbi avtomobila - utakni tisti V10 dizl v kak kupe pa pol poglej. Drugače pa malo poglej kam gre razvoj dizla, AMG je recimo naredil C30 CDI motor, Lambo ravno tako načrtuje športnika na podlagi dizla, Porscha in Alfo lahko danes kupiš z dizl motorjem - kar je bilo prej neverjetno in nezamislivo. Poglej tudi študije Oplove nove Astre OPC - 1.9 Dizl pa ima 500NM navora in 228 KM( pa ima 6,7 litra porabe), pol njihovo CDTi študijo Speedsterja - poči vsako bencinsko različico le tega, Pa Peugeojevo RC Pik študijo; razenh če si se rodil včeraj, bi moral že pogruntati kam jo nese razvoj motorizacije preden nas zasujejo z elektromotorji.

LP
Zadnjič spremenil INFINITI, dne So maj 08, 2004 8:08 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So maj 08, 2004 8:05 pm

Viper123 je napisal/-a:
infiniti je napisal/-a:Drugače imata oba enako navora, vendar finta zakaj je dizl vseeno superiornejši - KRIVULJA navora, če pogledaš eno in drugo boš ugotovil da ima dizl pri par tisoč nižjih obratih že max navor in bolj linearno (ravno) krivuljo, ter zato bolje "grabi".

Dej no, ne trapaj!
Krivec, da imajo razni TDi, CDTi... tako ravno krivuljo navora je turbina ne pa dizel kot gorivo! Misliš, da bencinski turbo motor ne more imeti tako ravne krivulje navora? :roll:

LP

Malce obriši meglo na špeglih :shock: - napisal sem da ima Dizl vgrajeno turbino. Odgovarjal pa sem na vprašanje razlike med krivuljama 740d in 760Li - ta pa čist tko BTW nima turbine - Comprende? :P

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Napisal/-a Viper123 So maj 08, 2004 8:24 pm

infiniti je napisal/-a:Malce obriši meglo na špeglih :shock: - napisal sem da ima Dizl vgrajeno turbino. Odgovarjal pa sem na vprašanje razlike med krivuljama 740d in 760Li - ta pa čist tko BTW nima turbine - Comprende? :P

Jaz sem ti odgovoril na to:
infiniti je napisal/-a:...vendar finta zakaj je dizl vseeno superiornejši - KRIVULJA navora...

Razvoj dizlov definitivno napreduje veliko hitreje kot pa razvoj bencinskih motorjev! Samo to ne pomeni, da je dizel športni motor! AMG predeluje MBje, ki niso ravno "športni" avtomobilu, ampak so najprej udobni nato pa še športni.
Če bodo razvili Lambota z dizelskim motorjem bo to samo zato, da bo VW pokazal kaj zmorejo, ne pa zato ker bi bil dizelski motor "športen".
Opel - Astra zato ker je to ljudski avto in lastniki gledajo na porabo! Speedster ECO - Rekord v porabi goriva...

Dizli se tako naglo razvijajo zaradi cene goriva! Se grem pa stavit, da ne boš doživel dizelskega motorja v dirkaških serijah, kot so F1, CART, ETCC...

LP
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So maj 08, 2004 9:15 pm

OPC - ne izdeluje ljudskih avtov - a nisi prebrau performans auta; pri ekotu so ravno tako pokazali da športnost gre lahko dobro z majhno porabo. Ne govorimo tukaj o lupotu 3L, ampak purističnemu športniku
Kar se tiče AMG so vrhunski športni avtomobili ki so hkrati tudi udobni in uporabniku prijazni - a ti misliš da ljudje za ta denar radi zgubljajo plombe po luknjah in trpijo med vožnjo? - BMW M in Quattro ravno tako poskrbita za udobje kakor za športnost - pa ni potrebno sedaj govoriti o detajlih pri eni ali drugi tovarni; poglej si SLR in mogoče novega SL 65 AMG - 1000! Nm navora pri 1500 vrtljajev in po testih se drži ceste ko svinja6 - povej mi kateri katerega AMGja prekaša tvoj seat po "športnosti" - mislim da nobenega tako da pusti lepo AMG pri miru, dokler ne boš imel v garaži kaj kar ima vsaj čez 250 KM.
Kar se tiče F1 verjetno res ne bo kakega dizla ampak motoršport na splošno bo v bodoče dobival tudi kakšne dizle kot dirkalnike - če pogledaš razvoj - never say never
Zadnjič spremenil INFINITI, dne So maj 08, 2004 9:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

kj

Napisal/-a imilet1 So maj 08, 2004 9:19 pm

diesel definitivno

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Napisal/-a Viper123 So maj 08, 2004 9:29 pm

infiniti je napisal/-a:OPC - ne izdeluje ljudskih avtov - a nisi prebrau performans auta; pri ekotu so ravno tako pokazali da športnost gre lahko dobro z majhno porabo. Ne govorimo tukaj o lupotu 3L, ampak purističnemu športniku
Kar se tiče AMG so vrhunski športni avtomobili ki so hkrati tudi udobni in uporabniku prijazni - a ti misliš da ljudje za ta denar radi zgubljajo plombe po luknjah in trpijo med vožnjo? - BMW M in Quattro ravno tako poskrbita za udobje kakor za športnost - pa ni potrebno sedaj govoriti o detajlih pri eni ali drugi tovarni; poglej si SLR in mogoče novega SL 65 AMG - 1000! Nm navora pri 1500 vrtljajev in po testih se drži ceste ko svinja6 - povej mi kateri katerega AMGja prekaša tvoj seat po "športnosti" - mislim da nobenega tako da pusti lepo AMG pri miru, dokler ne boš imel v garaži kaj kar ima vsaj čez 250 KM

Pa kaj zdaj ti tega mojega ubogega Seata tlačis tu zravn??? :evil:
Tukaj je govora "Ali je dizel lahko športnik?". Če pa ne znaš izpeljati enega normalnega pogovora brez žaljenja, pa bodi raje tiho! :evil:

AMG izdeluje vrhunske avtomobile, ki so udobni in uporabniku prijazni, hkrati pa tudi športni in ne obratno! Nisem še videl brezkompromisnega športnika v stilu M3 CLS, ki bi ga izdelal MB. :roll:
...tako da pusti lepo AMG pri miru, dokler ne boš imel v garaži kaj kar ima vsaj čez 250 KM...

Maš morda ti avtomobil v lasti, ki ima več kot 250KM? :roll:

LP
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov