gerchy je napisal/-a:Se nima smisla kregat, kot sem ze omenil, na tem forumu se nikoli ni prevladovala zdrava pamet, ampak sprenevedanje in trmarjenje (ponavadi) z ljudmi, ki so v zivljenju prevozili nickoliko kilometrov.
Na eni strani imamo vnetega zagovornika ameriskih misic, ki za primer poda znamko TVR. Vse lepo in prav, ampak to je vendar maloserijsko vozilo (ce sploh je). In kaj ze hoces povedat? Jaz ti govorim, da je elektronika del vsakdana pri vecini novejsih vozil, ti pa to primerjas s supersportniki. Tudi Diablo ni ravno elektronsko podkrepljen, bi te rad videl, kako bi se znasel brez ABSa, brez servo volana in servo zavor s 500 konji na cesti. Predvsem upostevajoc tvoje "bogate" 18 mesecne izkusnje.
Na drugi strani spet nekdo, ki je (ocitno) ze drugi superclovek, ker je menda po dezju enkrat polno zaviral. In ja, imel je moznost preizkusiti 2 razlicna avtomobila. In je sveto preprican, da na svetu obstaja cesta, na kateri ne preti prav nobena nevarnost (ce si mislil dirkalisce, potem smatraj to kot brezpredmetno)
Zanimivo, torej vsi avtomobili s sodobnimi pomagali (servo, abs ...) ne dajejo vtisa, da avtomobil dejansko vozis. Hm, le kam gre ta svet?
Po neki logicni lestvici naj bi povprecen clovek imel vedno novejsi in sodobnejsi avtomobil. Me prav zanima, koliksen je odstotek tistih, ki bi raje sli na slabse, ravno zato, da bi med voznjo avtomobil "cutili".

Slide je napisal/-a:Tisti k si pa kupte BMW pa mate pol DSC VES čas vkloplen, pa oprostite, ampak sram vas nej bo.
kar se tice DSCja, pa naj te ne skrbi. Po tvojih opisih sodec, tvoje kripe ne premorejo vec kot 100 konjskih sil. Ce to pomnozis z 2 ali 3, bi te prav rad opazoval, kako bos manevriral po spolzkih podlagah in zasnezenih poteh.
gerchy sem ti na žulj stopu...?
Ne obtožuj, če ne veš! preskusu sm več avtomobilov in tud ne tri, da ti odgovor prihranim, nimam se za superčloveka, ampak pravim, da se da tud brez abs-a zavirat v mokrem, ni treba bit superčlovek za to...Pa se sploh ni poanta v tem kakšen voznik sm jaz in koliko avtov sm jz pelu...
Kripe...Ti, ki voziš BMW očitno miliš da so vsi avtomobili brez te značke kripe, pa niso, vozim Audija A4, če je to kripa, pol maš ti pač mal bolšo kripo... Pa jz NE pravim da je Audi al BMW kripa ampak, da sta to dobra avtomobila.Ti očitno misliš drugač.
Glede tiste izjave o DSC-ju pa ne spreminjam mnenja. Pa pusti sneg...
Napisu sm VES čas torej tud na lepih, grobih, suhih cestah. Ko se ti zahoče vozit mal bolj hitro...
Ti pa maš očitno hobi spreobračanja besed, saj vsako izjavo porabiš sebi v prid tko da jo prirediš. Priporočam ti da si poste ornk prebereš...Tud mokre, spolzke ceste sm omenu in koristnost ESP-ja, ABS-a itd.
Ampak seveda, gerchy vidu samo njemu koristne izjave...
Tako kot Voithov post o TVR-ju, preber še enkrat, lepo je napisu da je to superšportnik in ne american muscle...Primer pa je dal da je lahko tud sodobni športni avto brez elektronskih pomoči...Obvladovanje je neki druzga...rezervirano za tiste ki znajo.(Gerchy, nisem rekel zame...)
Glede ceste je pa tko, če je nekje bogu za hrbtom, in če je dovolj pregledna, pol je men ql,...nisi pa nikol 100%, glede deklic, prometa, sploh pa glede živali, ki priskačejo na cesto "out of nowhere" to je res, priznam.