Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jan 20, 2008 7:10 pm

@voith: mi je taka scena kar poznana. ko sem bil enkrat na poti do bih, sem šel po stari cesti od karlovca po njihovih hribih in je en hrvat ( vred z celotno družino v karavanu) sekal ovinke kot bi bil v F1 :shock: seveda, nepregledni ovinki :shock:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jan 20, 2008 9:17 pm

Voith je napisal/-a:DonFilipo: odlicna slovenscina :)

drgac pa mate pr vs kamikaza voznike sm zanc ugotovu k sm bu na krku...
en k****n je prehitevu vse povrsti z enim ultra starim ritmo karavanom in to ni vazn v hrib v nepregledne ovinke, povsod.. js sm sam :shock: :shock:

navelicu se je lajfa zgleda :>

Potem si bil pa zelo malokrat na krku, ker tam se to stalno dogaja. Poleti so sploh take kamikaze slovenci, ki se nažgani vračajo v slovenijo. 2X sem imel tam nesrečo obakrat jaz nič kriv, obakrat krivec slovenec in enkrat je pihal in napihal, enkrat pa pobegnil iz mesta nesreče z kočevsko registracijo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
ShEvA
Nov uporabnik

Napisal/-a ShEvA Po jan 21, 2008 12:14 am

Jooj jooj... tej nas res samo zajebavajo !

Uceri sem peljau kolega, ki ima 17 let cez hrvaško mejo, ker je sel k sošolcu in so mi rekli da je prisu nov zakon, ki je začel veljat z 1.1.2008... kao da mladoletni tuji državljani nesmejo prestopit meje brez spremstva staršev.
To je meni taka bedarija, da res nemorem vrjet.. se ker živim blizu meje in imam dosti kolegov na obeh straneh... zdej zarad enega zakona bo prikrajšano naše druženje... res svašta !!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po jan 21, 2008 12:24 am

ShEvA je napisal/-a:Jooj jooj... tej nas res samo zajebavajo !

Uceri sem peljau kolega, ki ima 17 let cez hrvaško mejo, ker je sel k sošolcu in so mi rekli da je prisu nov zakon, ki je začel veljat z 1.1.2008... kao da mladoletni tuji državljani nesmejo prestopit meje brez spremstva staršev.
To je meni taka bedarija, da res nemorem vrjet.. se ker živim blizu meje in imam dosti kolegov na obeh straneh... zdej zarad enega zakona bo prikrajšano naše druženje... res svašta !!

Če živiš blizu meje tudi poznaš potke, kjer se da čez mejo brez nadzora carinikov in ne jokaj. Ljudje se že znajdejo in so kolegi, politiki so pa tisti, ki zakuhajo zamere med ljudmi.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po jan 21, 2008 9:24 am

Jaz sem dobil v Budimpešti kazen za napačno parkiranje, drugi dan pa 2 kazni (v 10 minutah so me 2x ustavli policaji in mi dali krneke kazni :roll: ) v bratislavi. Zdej bo pol leta od tega, pa nisem še nič domov dobu. Podkupit jih pa nisem hotu ravno iz razloga, ker so me ustavljal zato, ker so podkupnino pričakoval in ne zarad prekrškov.. Vsi smo veseli, ko policaju plačamo tretjino neke namišljene kazni in se ob tem ne zavedamo, da nas nebi niti ustavli, če jih nebi podkupoval... Jaz osebno grem raje h sodniku za prekrške, predtem bi pa na mobi posnel pogovor s policistom, ker večina jih kar direkt ponudi 'posebno ponudbo'. :twisted:

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po jan 21, 2008 9:41 am

a_sist je napisal/-a:Jaz sem dobil v Budimpešti kazen za napačno parkiranje, drugi dan pa 2 kazni (v 10 minutah so me 2x ustavli policaji in mi dali krneke kazni :roll: ) v bratislavi. Zdej bo pol leta od tega, pa nisem še nič domov dobu. Podkupit jih pa nisem hotu ravno iz razloga, ker so me ustavljal zato, ker so podkupnino pričakoval in ne zarad prekrškov.. Vsi smo veseli, ko policaju plačamo tretjino neke namišljene kazni in se ob tem ne zavedamo, da nas nebi niti ustavli, če jih nebi podkupoval... Jaz osebno grem raje h sodniku za prekrške, predtem bi pa na mobi posnel pogovor s policistom, ker večina jih kar direkt ponudi 'posebno ponudbo'. :twisted:

Da te malo razveselim... sicer je ta zakon, vsaj pri nas, pisan direkt lopovom na kožo... torej kakršen koli avdio / video zapis, pridobljen brez vednosti vseh sodelujočih brezpredmeten in se ga ne upošteva na sodiščih... To pomeni, da moraš lopova prej obvestit, da ga boš snemal, razen če nimaš sodnega naloga ki ti to izrecno dovoljuje... Pa nej še kdo reče da Slovenija ni raj za lopove!

Glede tiste nalepke SLO na avtu... tudi sam je nimam, ker je tista velika bela nalepka grda za popizdit, in ker sem avto kupil z svojim denarjem mislim da imam vso pravico odločat bom limal nanj in kaj ne. Torej kupil sem si magnetno in mi je prav prišla letos na mejnem prehodu z Hrvaško... me je Hrvat vprašal kje imam nalepko, pa sem se stegnil do predala, jo potegnil ven, šel zadaj in jo fliknil na zadnja vrata in ga vprašal če bo ok.... nobenih problemov, čez 100 metrov pa sem jo vzel dol in pospravil.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Po jan 21, 2008 9:56 am

Kritik je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:Jaz sem dobil v Budimpešti kazen za napačno parkiranje, drugi dan pa 2 kazni (v 10 minutah so me 2x ustavli policaji in mi dali krneke kazni :roll: ) v bratislavi. Zdej bo pol leta od tega, pa nisem še nič domov dobu. Podkupit jih pa nisem hotu ravno iz razloga, ker so me ustavljal zato, ker so podkupnino pričakoval in ne zarad prekrškov.. Vsi smo veseli, ko policaju plačamo tretjino neke namišljene kazni in se ob tem ne zavedamo, da nas nebi niti ustavli, če jih nebi podkupoval... Jaz osebno grem raje h sodniku za prekrške, predtem bi pa na mobi posnel pogovor s policistom, ker večina jih kar direkt ponudi 'posebno ponudbo'. :twisted:

Da te malo razveselim... sicer je ta zakon, vsaj pri nas, pisan direkt lopovom na kožo... torej kakršen koli avdio / video zapis, pridobljen brez vednosti vseh sodelujočih brezpredmeten in se ga ne upošteva na sodiščih... To pomeni, da moraš lopova prej obvestit, da ga boš snemal, razen če nimaš sodnega naloga ki ti to izrecno dovoljuje... Pa nej še kdo reče da Slovenija ni raj za lopove!

Glede tiste nalepke SLO na avtu... tudi sam je nimam, ker je tista velika bela nalepka grda za popizdit, in ker sem avto kupil z svojim denarjem mislim da imam vso pravico odločat bom limal nanj in kaj ne. Torej kupil sem si magnetno in mi je prav prišla letos na mejnem prehodu z Hrvaško... me je Hrvat vprašal kje imam nalepko, pa sem se stegnil do predala, jo potegnil ven, šel zadaj in jo fliknil na zadnja vrata in ga vprašal če bo ok.... nobenih problemov, čez 100 metrov pa sem jo vzel dol in pospravil.

Ma itaq, vsak vidi tisto blesavo nalepko in si misli, tega mormo mal olupt. Tut sam mam magnetno nalepko, ampak vam rečem je nism dal gor niti enkrat, pa noben ni kompliciral.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jan 21, 2008 11:29 am

Magnetna nalepak je res ena boljših iznajdb - easy on, easy off

Pa še pri nakupu rabljenega avta ti lahko izdatno pomaga, če hočeš preveriti kje je avto kitan ;)

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po jan 21, 2008 10:33 pm

hrošč je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme..danes sem v Puli dobil kazen za nepravilno parkiranje. Ja, sred zime, v soboto popoldan. Ampak pustmo to. Nisem sel placat, ker nisem imel dosti kun (samo evre). Na poloznici pise da dobis opomin, ce tega ne placas pa naprej po sodni poti blabla. A ma kdo kaksne izkusnje, a posiljajo opomine tudi v Slovenijo iz Hrvaske (tujine)? Sej ce pride bom pac placal, ce ne pa ne.

Kaj lisic nimajo, pa pajkov :?: Ker pri nas tu ni milosti. Lani v Zadru, je pajek veselo odvažal pred eno banko.

lp

hrošč
Novinec

Napisal/-a hrošč Po jan 21, 2008 11:04 pm

Imajo, ampak ocitno sele po 3 dneh:

Članak 14.
Organizator parkiranja pozvat će vlasnika vozila koje nije parkirano u skladu s odredbama ovog Zaključka neprekidno duže od 3 dana, da vozilo ukloni. Vozila sa stranim registarskim pločicama mogu se nakon isteka tog roka blokirati lisicama uz, na odgovarajući način, pričvršćenje na vozilo obavijesti o uvjetima za deblokadu vozila ispisanom na hrvatskom, engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku.
Ukoliko vozilo ne bude uklonjeno u daljnjem roku od 5 dana, organizator parkiranja će vozilo premjestiti na odgovarajuću lokaciju o trošku vlasnika.

Mogoce majo to med sezono kaj bolj aktivno, vem da v nekaterih krajih kar veselo odvazajo ja. Kakor sem pa gledu je blo pa tko, da tisti parkirani na plocniku niso mel seveda nobene kazni, na modri coni takoj zraven pa ja. Sicer pa bi jaz verjetno tud dobil kazen na plocniku, glede na to da so slovenske tablce :roll:

Uporabniški avatar
Čamo89
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana center

Napisal/-a Čamo89 Po jan 21, 2008 11:50 pm

no no, tok hudo pa spet ni. povsod so nesramni, povsod so hudi.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To jan 22, 2008 9:12 am

Hmm, ne vem no, še nikol nisem dobil kazni v tujini :roll: kaj naj si mislim :?: vozim pa enako in na enak način kot v Sloveniji, pa sem doma že dobil kazen ... (neprivezan).

Mislim, da noben ne dobi kazen kar brez veze ... tudi hrvaški policaji se mi zdi, da niso tko nesramni do slovencev, čeprav imajo verjetno nekateri veselje do tega, da "ujamejo" kakšnega slovenca, še posebej kakšnega s predolgim jezikom in ...
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

hrošč
Novinec

Napisal/-a hrošč To jan 22, 2008 9:31 am

Ne saj ne pravim, da so vsi taki, vemo da se povsod najdejo kaksni, ki te pac radi zajebavajo, pa naj bo to pri nas ali pa v tujini. Kolikor sem imel jaz izkusnjo s hrvaskimi policaji, so bili korektni, tako da nimam pripomb.
Kar se pa tice redarjev v kaksnih turisticnih mestih oz. mestecih je pa dosti pogosto, da kaznujejo samo tujce, ampak kot ze receno, je to prej izjema kot pravilo, v mojem primeru v soboto so imeli vsi listke gor (na modri coni, na plocniku pa noben). Je pa dobro, da si vsaj malo seznajnen z zakoni, kamor potujes. Ker sem precej na Hrvaskem, bi moral njihov ZVCP kar malo bolj nastudirati, ker ima vsaka drzava svoje finte. Vem da v Avstriji ne velja, da krizisce razveljavi omejitev, ampak jo mora poseben znak, na Hrvaskem pa nevem kako je. Vsekakor je dobro bit malo poducen, da ce te ze ustavijo, da te vsaj ne morejo nategnit.

Uporabniški avatar
ShEvA
Nov uporabnik

Napisal/-a ShEvA Če jan 24, 2008 11:06 am

nebivedu je napisal/-a:Če živiš blizu meje tudi poznaš potke, kjer se da čez mejo brez nadzora carinikov in ne jokaj. Ljudje se že znajdejo in so kolegi, politiki so pa tisti, ki zakuhajo zamere med ljudmi.

Tega nepoznam... brez nadzora carinikov ?? Razen če bi me dobro poznali, samo ne živim 5m od meje da bi me tko dobro poznali.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če jan 24, 2008 6:23 pm

nebivedu je napisal/-a:Če živiš blizu meje tudi poznaš potke, kjer se da čez mejo brez nadzora carinikov
Težko prideš preko, ne da bi te opazli. Še če se sam blizu meje pelješ bo prej ali slej nekje v bližini se narisal civilni avto, skor ziher pa te bo opazil vsaj kak policaj iz pešadije.
LP Rok

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če jan 24, 2008 7:46 pm

Drocky je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Če živiš blizu meje tudi poznaš potke, kjer se da čez mejo brez nadzora carinikov
Težko prideš preko, ne da bi te opazli. Še če se sam blizu meje pelješ bo prej ali slej nekje v bližini se narisal civilni avto, skor ziher pa te bo opazil vsaj kak policaj iz pešadije.

Imamo 500km meje s hrvaško, pa boste zdej govoril da je na vsakih 50m vsaj en policaj, ki vas bo videl kako greste čez mejo?

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če jan 24, 2008 11:37 pm

nebivedu je napisal/-a:Imamo 500km meje s hrvaško, pa boste zdej govoril da je na vsakih 50m vsaj en policaj, ki vas bo videl kako greste čez mejo?
Imajo točno določena mesta, na katerih se postavijo z avtom in opazujejo mejo, ponoči spustijo v obmejno območje pešake, ki se potikajo v bližini meje in gledajo za ilegalci. Opazijo skor vsak sumljiv avto. To govorim samo za naše, za hrvaške nevem kak je. Tu pri nas doživiš svašta, od tega da sem skor civilni T5, s prižgano modro lučko na armaturi, dobo enkrat v bok sredi Rogaške Slatine, ko se je zapodil za enim sumljivim kombijem, do raznoraznih "zasledovanj" policajev v civilnih teranotih, na cesti ob Vonarskem jezeru. Po mojih izkušnjah bi težko prišel preko meje, ne da te opazijo.
LP Rok

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Pe jan 25, 2008 4:44 pm

nebivedu je napisal/-a:
Drocky je napisal/-a:

Imamo 500km meje s hrvaško, pa boste zdej govoril da je na vsakih 50m vsaj en policaj, ki vas bo videl kako greste čez mejo?

1) ŠENGEN :!:
2)Kaj niti hodiste v tisto državo :!: :?:
Slika

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky So sep 25, 2010 9:10 pm

jaz sem nekje slišal,da na hrvaškem med poletjem ni obvezna uporaba luči do 17:0 ali do 19:0 pa me zanima,da če je to res,ker jaz zdaj to prvič slišim?a mogoče kdo ve kaj več o temu?

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 So sep 25, 2010 10:47 pm

Jst na Hrvaškem nikoli nimam prižganih luči razen ko se stemni. Pa tudi večina drugih avtomobilov tako tujih kot hrvaških nima prižganih.Tut pri nas je blo včasih tko da ni blo treba met prižganih podnev pol so se pa kr neki tole spomnl.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov