Mrcina, se z vsem strinjam...veliko je motoristov, ki sami izzivajo ali s(m)o izzivali nesrečo, tudi sam nisem skoraj nikoli vozil počasi, vendarle pa nisem recimo vozil čez križišča 150, prehiteval v škarje se vozil 200 s sopotnikom po nepoznani cesti in podobnih bedarij...to se mi pa nikoli ni zdelo preveč fajn...mogoče tudi zato, ker so me že v zgodnjih letih z mopedom izsilili, da sem letel čez havbo in se pri tem fejst udaril v hrbet, tako da še zdaj čutim bolečine, pa je tega že skor 10 let...Ampak takrat sem peljel 50, ko sem trčil mogoče le še 30, se umikal in zaviral, pa je (se vnaprej opravičujem) smrklja butasta neumna še ko me je zagledala rinla naprej...mogoče od strahu bremze ni najdla, kaj jaz vem, ampak skor v oči sm ji gledu, on pa kr leze...pol je blo pa bum...in auuuuu...Neverjetno, kakšna sila deluje na človeka pri borih 30 km/h...
Strinjam se pa s tvojo ugotovitvijo, marsikomu so vzeli prednost, na marsikaterem nagrobnem spomeniku piše..."imel je prednost" ampak nihče pa ne napiše priletel je 200...to je pa res...Velikokrat kakšen avto ne bi izsilil motorja, če bi ta pripeljal 50, niti posledice ne bi bile tako hude, pa vendale izsiljevanja niso edine grdobije, ki jih nekateri tudi kakšni penzionisti delajo v svojih varnih avtmobilih, motoristom!
Torej, ne zagovarjam divjakov, vendarle pa sem še vedno mnenja, da se najde veliko voznikov v avtomobilih, ki se nalašč postavijo čisto do črte, ali pa celo čez njo, ko nasproti vidijo prehitevajočega motorista...in ostale podobne cvetke s strani avtomobilistov...
Glede mahanja v pozdrav...tudi sam sem vedno pokazal hvaležnost z dvignjeno roko tistim ki so mi dali malo več prostora(barabam pa namesto dvignjene roke dvignjen prst

ops:

)...tak da,
slava ti
, da si tako obziren...
Sicer bi pa lagal, če bi rekel, da sem vozil počasi, motor je užitek voziti na meji, čeprav to na cesti ni najbolj pametno početje...po 2 letih brez motorja sem se skoraj že navadil, od začetka pa enostavno nisem vedel kako in kaj...res...to je bil meni način življenja in ne zgolj vožnja od A do B...Če pa sedaj pomislim, sem pa prav hvaležen punci, da je vztrajala na prodaji motorja...predvsem ko pogledam črno kroniko in spoznam, kako ranljivi s(m)o motoristi!
Vedno pravim tudi, da mora biti sreča na tvoji strani...še ne tako dolgo nazaj, je motoristu na hrvaškem presekal pot nek turist, fant ni peljal hitro, a dovolj, da ga je katapultiralo čez havbo avta v bližnje drevo, zadaj je imel še dekle...
Fant ni umrl od udarca temveč mu je veja drevesa prerezala žilo na vratu in je izkrvavel...dekletu ni bilo nič...fant žal ni imel te sreče...zato pravim sreča!!, če bi priletel 5cm nižje, bi mu veja zgolj opraskala jakno...tako pa ga ni več med nami, kot mnogih motoristov
Sam tudi vedno zagovarjam čelado na glavi in vsaj eno ornk jakno, da te ne popili do kosti, če že uide "p*****a" iz rok...
Naj počivajo v miru vsi motoristi, ki so izgubili življenje na cestah

, in naj majo tisti, ki še grmijo po njih veliko veliko sreče!!!
Slide