na vsake toliko časa vozim:
fiat stilo 1.9 jtd 80 km - da se ogreje hladilna tekočina, potrebuje 4-5 km zmerne vožnje...olje se ponavadi ogreva enkrat počasneje kot hladilna tekočina...s tega sklepam, da je olje primerno ogreto, avto pa primeren za tiščanje po cca 8,9 kilometrih zmerne vožnje...nobena znanost, doktor...
bmw x5 3.0d 218 km - ima merilec temperature olja, ki se na 90 stopinj povzpne po približno 6-8 kilometrov vožnje, pa tudi potem avta ne stisnem do konca...
po mojem mnenju in najbrž še koga drugega...so turbinski motorji, tako dizelski kot bencinski precej bolj občutljivi na raztezanje materialov...tiščanje mrzlega turbinca je enako pogubno kot hitro ugašanje razgretega...misel o 10 minutnem čakanju ni zrasla na mojem zeljniku, pač je to ob priložnosti omenil serviser na škoda servisu, ko ga spraševali o primernosti ugašanja razgretega turbodizelskega motorja...res pa je, da tistih deset minut velja za daljše ture, npr z morja, ko motor neprestano laufa v veliko različnih režimih, npr tura na avtocesti, razni vzponi in spusti, ravnine, hitri ovinki itd...sam npr. tudi svojega N/A bencinca po turi na avtocesti nikoli ne ugasnem takoj, počakam vsaj 5 min...enkrat primerjaj kako se strese motor, če ga ugasneš totalno razgretega ali pa če ga pustiš nekaj časa teči v prostem teku...razlika je očitna

...
...sicer pa napisano ni nobena znanost, to so obče znana dejstva...če se še nisi seznanil z njimi, se mi tvoj pežojček kar malo smili

...