Mick Jerry je napisal/-a:Ste pa kar konkretno zakopal v tole temo...
Torej...
Prvi avto je naredil daimler v sodelovanju z NSU, ki je del skupine Audi(bil nekoč). Leto 1888. Tko men piše v Audijevi knjigi.
4x4 so prvi razvili pri Audiju do te mere da je bil uporaben za serijske avte leta 1980. Morali so ga zadostno pomanjšati namreč. Za tiste čase je bil Audi Coupe Quattro avto ni pol. Ne pozabite uspehov Audija S1, ki načeloma izhaja iz tega avta.
Dizelska revolucija se je začela pri Audiju in VW v začetku 90-ih. Mislm da to ne more zanikat nihče.
Rekord v hitrosti je postavil g. Rosenberg leta 1937 z Auto Unionom Record Car. Šlo je 406.29 kmh, gnal ga je 545 konjev. Postavl so ga na Aprogi Avus v berlinu. leto kasneje se je rosenberg ubil pri ponovnem poskusu. za te rekorde so gradil nemske avtoceste.
Oprosti, da te bom popravil.
4X4 je ravil Jensen in sicer je Jensen FF iz leta 1966 bil prvi serijski osebni avtomobil s 4X4 pogonom.
Audija S1 je imel velike uspeha, a vseno ga je najprej pojedla smao RWD Lancia 037, nato pa še Delta S4.
g Rosenberg je postavil rekord na progi (Avus) in ne na cesti, torej spada v drugo kategorijo kot Tazio s Bimotorom, ki je rekord postavil na navadni avtomobilski cesti. Je pa v tistem času bil daleč hitrejši Modri drozg, a seveda na peščeni plaži, kar je spet druga kategorija postavljanja rekordov.
Dizelsko revulocijo je začelo več dejavnikov, dirketni vbrizg pri Fiatu, množičnost pri VW in na koncu še common rail pri Alfi.
Se oproščam, da sem se vrnil v debato, za katero sem obljubil, da se ne bom vračal, a kot sem že napisal, pravilni in točni argumenti mi veliko pomenijo.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.